Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 14 juli 2015

Med steget in i Stockholms stadshus föds skitstöveln?

Det är en skrämmande berättelse i SvD om hur KAPITALET korrumperar först Stockholms moderata stadsledning och sedan valet i höstas nästa lass veka och inkompetenta politiker. Fastän (den moderata) historien som helhet, med all dess sinnesrubbning och maktfullkomlighet och lögnaktighet gentemot invånarna är det viktiga, tar jag här sikte på biträdande stadsdirektören som efter makttillträdet förra hösten som vore hon fortfarande ett karaktärslöst verktyg traktens byggherrar genast tillsätter ett korrupt råd av vänner som ska intyga att Slussenprojektet minsann är dugligt! 

Det blir inte roligare av den vissnade tant som tecknas av aktuellt foto visar sig vara jämnårig med bloggaren och t.o.m. född i samma stjärntecken! Herremingud, är man så fylld av förnekande att man inte ser vad tiden är liden förrän man hittar en spegelbild i en annan jämnårig?



När den första chocken att kvinnan inte var 70 utan 55 har lagt sig, börjar också skillnaderna i horoskop visa sig. Undertecknad är om något en maktkritiker och har mycket riktigt sinnelagets (psykets) Måne i opposition till makthavaren och organisatören Saturnus. Arkitekten och stadsdirektören Lindh föddes precis två veckor senare och nu har Månen istället anslutit sig till makten och härligheten via konjunktion! Ingen distans till strukturer längre! Hur kan man bli framgångsrik arkitekt med så dåligt psykiskt perspektiv på själva ämnet? 

("Arkitekt" - bloggarens visitkort pryddes under ett kort gästspel i datavärlden med titeln "systemarkitekt" - men arbetsplatsen var demokratisk och alla fick samma topptitel. I praktiken ansvarade jag aldrig för formgivningen av subsystem i större helheter.)

Samtidigt känner jag så väl igen "arkitekttypen" i kvinnans horoskop. En närmast överordnad av "systemarkitekterna" till vars lösningar mina dellösningar infogades hade just Ingela Lindhs typ av horoskop. Skorpionens skärpa i kombination med Jungfrun fixering vid små detaljer verkar bilda en duglig grund för byggare av olika typer. 

Och, som sagt, Månen hårt hållen av Saturnus krymper visserligen psykets förmåga att backa och se den större bilden, men man kan å andra sidan kalla det här sinnelaget för besatt av stor och imposant arkitektur. Likväl tror jag inte att konjunktionen kommer att vara vanlig vid en genomgång av historiens stora arkitekter, av sagda skäl. SvD-artikeln ger en provkarta på den lögnmentalitet som går hand i hand med en röst på Moderaterna: 

"Byggnader beskrivs i stadens illustra­tioner som mindre och mer genomskinliga än verklighetens projekt. Även de folkvalda borde ha känt sig manipulerade och kunde ha övervägt att dra tillbaka sitt stöd för planen."

Stockholm när nerlusat av falska reklam- och pr-byråer med enda uppgift att tjäna det onda kapitalet och vilseleda folket!

Först när texten skrivits HIT och horoskopet infogas på passande plats, upptäcker jag en äldre karta för Lindh. Som sagt, triviala detaljer och rent skräp är inget att memorera - jag hade helt glömt inlägget "Stockholms moderater saboterar handikappboenden" från 2013 där den fula fisken var just Ingela Lindh! Kvinnan är skyldig till precis allt jag anser är viktigt att värna i det goda samhället. Är det våra diametralt motsatta psyken som förklarar detta? 

Jag är medveten om en man som föddes några dagar efter mig men som urartade till kvinnomisshandlare och alkoholist, gick i terapi och rehabiliterade sig. Där noterar man den hårda och stränga Saturnus i 270-graders aspekt till kvinnoplaneten Venus i Lejonet samt psyket/Månen i samma dominanta tecken. Astrologin upphör aldrig att förvåna och fast placeringarna känns korrekta i efterhand, skulle jag aldrig ha gissat på kvinnomisshandlare bara för att patriarken Saturnus "aspektkontrollerar" kvinnoplaneten Venus och psyket (Månen) är fylld av detta motiv.

I frågan om förhållandet till Saturnus tar jag ett enda stickprov på den enda kända arkitekt jag på rak hand lyckas erinra mig, Le Corbusier (Charles-Édouard Jeanneret-Gris):


Ett rikt och omväxlande horoskop, där inte minst konflikten mellan vision och realism eller Eld och Jord ger en "naturlig" version av "andens brutalisering" - Visionen ger sig in i kamp med den "brutala materien" för att upprätta arkitektoniska storverk, det är jordbundna pluttar som söker utmana Guds storhet.

Det var länge sedan bloggen hade anledning att peka på en utvidgad version av den ömsesidiga receptionen där två planeter båda gästar den andres hemmatecken. Men den legendariska arkitekten bildar ett triangelbyte: den kyligt beräknande Solen i Jungfrun har sin disponent Merkurius (med monumentalt expansiva Jupiter) i Vågen så att intellektet disponeras av konstnärlighetens Venus. Denna, i sin tur, befinner sig i storslagna Lejonet så att Venus disponeras där vi började, av Solen i arbetsmyran Jungfrun. 

I denna tätt integrerade härva hela fem av de klassiska sju planeterna kan man se både "förhöjd libido" (Venus och Mars) vilken arkitekten söker döda genom att materialisera den (Elden kanaliseras genast mot Jord-Solen). Men här finns också ett fint samarbete mellan Eld och Luft - "kreativitet" enligt bloggens tidiga definitioner. Jord och Vatten sätter snarare fokus på själva slabbandet med redan befintliga material, tegelstenarna och murbruket - det är den visionära Elden som "ser" blåkartan i Luft, arkitektritningen till det som byggarna sedan ska upprätta.

Uppenbarligen var Le Corbusier ytterligt intresserad av materialen i sina konstruktioner eftersom Månen i Oxen disponeras från Venus i Lejonet. Som sagt, alla element finns representerade.

Kungavärdighetens Regulus lyser mot järnarbetaren Mars, vilket väl kan sägas passa en modernist som designar i metall. Samtliga sju planeter är i den undre halvcirkeln och detta sägs tyda på en introvert tänkartyp. Den som tänkt uppföra byggnadsverk som sträcker sig mot himmelens högsta höjd (10e huset) måste först DJUPNA ordentligt, annars blir man som den inkompetenta och t.o.m. korrupta biträdande stadsdirektören Lindh! 

Har nu bloggarens maktkritiska opposition mellan Månen och Saturnus kontrasterats med Lindhs maktdyrkande konjunktion, kanske man t.o.m. kan spekulera över samma motsättning vad gäller planeternas världsliga placering (på himlavalvet). Bloggaren har, likt Le Corbusier samtliga sju planeter UNDER HORISONTEN, för en "låg" utblick. Vem vet, kanske är Ingela Lindh en fullständigt okontrollerad klättrerska med alla sina sju planeter ovanför horisonten? Dessa typer har sannerligen inget djup, det har bloggaren erfarit i en tidig och usel relation...

Jag tar en arkitekt till när vi ändå håller på! En (borttappad) bekant vars far var en av Skandinaviens mer prominenta som efter lång tvekan (stora skor att fylla där) valde samma bana. Och visst gick det vägen...


Det MÅNGÅRIGA velandet över karriärväg (och partnerval) skulle jag vilja förklara med att horoskopets atma karaka också är dess svagaste punkt. Venus i Jungfruns 30 grad är oslagbar som symbol för "själens åtrå" men är också tekniskt sett "fallen" i Jungfrun. 

Då horoskopet utmärks av sin "nystart" eller "projektstart" i Jungfrun i byggjobbarens andra hus (ett materiellt resurshus) kommer hela kartan att genomsyras av själens bristande passion. Som synes både Sol och Måne i materialismens Jord här, precis som hos Le Corbusier. Mannen var höggradigt intelligent och här hittas SAMTLIGA SJU PLANETER i den "medvetna" kvaliteten Sattva guna. Ibland kan det vara en förbannelse att vara alltför medveten, se för mycket, och väga in alltför många faktorer. Förmågan att fatta ett beslut och komma till skott kan bli lidande hos den hyperintellektuelle.

Med reservation för att bristen på Vatten kan ge en något torr och lam reaktionsförmåga, ser man här samma "andens brutalisering" i en naturalistisk och icke-teologisk mening som hos Le Corbusier. Visionen och Materien. Även mästerarkitektens "kreativitet" finns i någon mån representerad via oppositionen mellan organisatoriska Saturnus och Mars vitalisering av intellektet (Tvillingarna är merkuriskt), särskilt som femte kreativietshuset är implicerat även här. Frågetecken dock för intresset av genuint nyskapande när hela arkitekturhistoriens tyngd - Saturnus - befinner sig i detta hus.

Eftersom arkitekten är ungefär jämngammal med den korrupta biträdande stadsdirektören får vi här en bekräftelse på min aning om att oppositionen till "den rådande makten" Saturnus är att föredra än att identifiera sig med den! Åtminstone om man vill bevara sitt perspektiv och sin fria tanke.

Inga kommentarer: