Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 31 augusti 2015

Satans huvud, giljotinen och Paris överbödel



Aftonbladet söker sälja på sina läsare den bloddrypande historien om Paris chefsbödel - en lite extrem men ändå rätt typisk representant för borgarpacket och deras genuina brist på äkta moralisk fiber. Mången god upprorsman har fått sätta livet till eftersom den mediokra klassen alltid till sist bevisar sin ovärdighet genom att skynda till härskarens försvar, måna om att få behålla sina få brödsmulor från den rike mannens bord. Medelklassen är den station i en själs utveckling där risken för regression är överhängande.

Men varför inte läsa Charles-Henri Sansons kortbiografi gratis på Wikipedia och sedan ägna skarprättarens horoskop lite uppmärksamhet? 

Kartan är högintressant från det lätt juvenila och kraftigt reducerade astroperspektiv den här bloggen har stannat vid (i tanken att det enkla som är det geniala).



Här om någonsin är det väl tillfälle att hypotetiskt anta en födelsetid för halshuggaren så att hemfamiljens och det egna psykets Måne hamnar på närmast rät linje med Algol, den onda stjärnan som judarna kallade Satanshuvudet. Satanshuvudet illustrerar väl perfekt de skyldiga huvuden som trillade ner i korgen sedan bödeln gjort sitt jobb! Så måste en algoliserad invidid förställa sig saken om han/hon inte själv står på den orätta sidan.

Att det är Månen som mottar Satans fördärvande inflytande passar suveränt i sammanhanget eftersom Charles-Henri var bödel i fjärde generationen! En av hans söner var trainee och när han skulle hjälpa pappa dingla med ett avhugget huvud inför den skränande pöbeln snubblade ynglingen föll nedför träställningen så illa att han dog. Poetisk rättvisa och ond karma inom hemmet. Här tycker vi oss se Mars i rollen som ond bråd död inom familjen (Månen), precis som i Mona Sahlins horoskop. 

Månen med olycksbringaren Mars inom hemmets fyra väggar indikerade där förlusten av ett barn, och i en intervju många, många år senare talade hon alltjämt i presens om barnet och i äganderättsliga termer - exakt den grundläggande felaktighet som ägandeinstinktens Oxe representerar. Hade hon inte varit en andligt utarmad sekulär materialist hade hon förstått att det var en själ som kom till henne i barnets kropp men bara planerat in denna korta visit eftersom det låg i politikerna öde att erfara både det ena och det andra. 

Någon värst god själ kan inte Sahlin ha varit i tidigare liv för att ha meriterat sig för  "Mona-hatet" och den självförvållade Toblerone-skandalen. Folket förlät henne inte, hon var alltför lik dem själva! Hon spräckte den hycklande självbilden det här landets självgoda invånare odlar.

Horoskop väl ämnat till slakterinäringen

Det groteskt genomskinlige bluffmakaren Anders Borgs horoskop kommer också i tankarna och även där kan man misstänka en födelse så att Månen i det pengafixerade tecknet Oxen stod under starkt inflytande från Satans huvud. Notera hur viktigt Borgs huvud var i skräpmedierna, flinten (som ingen nämnde) och den kompenserande hästsvansen attraherade mycket uppmärksamhet!

Den franska chefsbödeln som verkade under Franska revolutionen och pläderade så övertygande för den nyligen konstruerade giljotinen att den strax infördes när borgarpacket gjorde sig av med de högre stånden, har enligt månascendenten sannerligen ingen trevlig självbild. När Oxen stiger i öster vilken den här nödvändigt måste göra när vi använder Månen som substitutascendent, förvandlas psykets planet till en verksam illgörare. Notera hur samtliga planeter som brukar kallas feminina blir till verksamma illgörare!

Jag har tidigare funderat över om Oxens rykte om att vara statisk och  slapp kan förklara varför "feminin efterlåtenhet" inte gör den något gott. Istället är det hårda slitets Saturnus den planet som är dess främsta verksamma välgörare och det kanske var därför sextorsken Littorin i moderatregeringen 2006-2014 med sin polare Fredrik Reinfeldt sjösatt en rent pennalistisk politisk åtgärd, den så kallade arbetslinjen med slutet i sopstationen Fas 3. Tanken var uppenbarligen är "arbete är bästa medicin" och Reinfeldt var säkert behjälplig i den här sataniska anrättningen med sin bok om "Det sovande folket", ett land av förslappade bidragstagare.

Givet Satanshuvudets alarmerande centrala plats i sextorskens horoskop - och Jimmie Åkessons - förstår man att dessa horoskop ligger nära att drabbas av Satans egenart: demoniserandet och anklagandet av andra. Inne i fjärde generationen skarprättare tror jag inte längre Charles-Henri Sanson var kapabel till någon djupare självreflektion, hans Algol-Måne-Mars visar att döden flödades så otyglad genom hans släktblod att han på Oxens typiska sätt lyssnade till klassisk musik för att gjuta olja på den nedsövda själ som bodde inom honom.

Månhoroskopet är fascinerande på flera sätt. Inte minst för att nådens planet Jupiter är helt utslagen i bödelns horoskop - vilket är precis vad man skulle vilja se. Jupiter i det onda tolfte huset för världsliga förluster visar om något att han Jupiter-befriar dem vars tur i denna världen runnit ut. Men missa inte att det är olyckans Mars som äger tolfte huset (ur Månens/sinnets perspektiv) och att sinnelaget identifierar sig med förlusten av tur i livet.

En annan intressant egenhet sedan man räknat bort den nåderika Jupiter är att hela horoskopet utspelar sig enbart inom fysisk Jord och det mänskliga elementet Luft. Den här kombinationen har jag tidigare kallat odramatisk (till skillnad från konflikten mellan Eld och Vatten som kan leda till extremt yviga och humörsvängiga naturer). Jord och Luft å sin sida, tenderar till lakoniska pragmatiker. Folket som förnuftigt går upp på morgonen och gör sitt jobb, oavsett hur osmakligt det är. Medelklassens regression till något onämnbart, något betydligt lägre än Livet...

Att denna Mån-Oxe föddes till fjärde generationen av bödlar vittnar om att Europa var lika låst som någons kastsamhället i Indien. Den är mannen tillhörde borgerskapets lägsta skikt, förmodligen flera pinnhål lägre än kvarterets slaktare som åtminstone inte styckade sina djur levande! (Referens till sättet att stycka människor levande för påstått högförräderi/blasfemi mot kungen.)

I det torra och förnuftiga klimat som uppstår mellan pragmatisk Jord och teoretisk Luft utväxlar så Stenbocken och Tvillingarna sina härskare så att en ömsesidig reception starkt knyter ihop den reala och exekutiva maktens Stenbock med budbäraren eller mellanhanden Tvillingarna. Det engelska ordet för skarprättare, "executioner" hänför sig med genom sin språkliga mörkläggning till just Utföraren av maktens domslut. 

Minns återigen att den nobla Lagen sorterar under Jupiter och att all nobless saknas i det här psykhoroskopet pga planetens obskyra placering. Utan nåd finns bara Saturnus hårda rätt kvar och Sansons horoskop illustrerar perfekt hur en nyttig idiot kan se ut, astrologiskt.

(Den här bloggaren utrustades vid födelsen själv med en obskyr Jupiter och en ytterligt prominent Saturnus. Fisförnäm kultur och den médiocrité som definierar borgerskapet har sällan flödat genom dessa blogginlägg.)


Inga kommentarer: