Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 1 augusti 2015

Stockholm Pride - det årliga vanhelgandet av det offentliga rummet


(Tillägg 2 augusti: Se även Microsoft spionerar på sina naiva konsumenter för nästan exakt samma horoskop som här nedan. Att det är RovKapitalisterna som är gaypajaseriets hjärta avslöjades bara någon timma efter att följande inlägg publicerats. Från radion hörde undertecknad NÄRIGHETSLIVETS representant som uppmanade sina trupper att sluta fega - här fanns pengar att hämta på de homodrabbade. Exakt vad jag en timma tidigare skrivit.)

Vad är det egentligen "kungamakaren" Regulus
välsignar i detta horoskop?

En astroanalys av starten för Pride-tåget i Stockholm visar samma problem som horoskopen för "terroristdåden". Med stigande förvåning såg jag hur Himmelen tycktes sanktionera dåden mot "det dekadenta västerlandet". I fråga om Pride-tåget indikeras det omvända. Horoskopet ger tummen ner och anser att denna tidpunkt representerar en störning i tillvaron. Men man får analysera djupt, för på ytan ser horoskopet ut som idel glädje och glam.

Det finns ingen anledning att anse homosexualitet något att vara stolt (pride) över, den är en naturens störning och att detta blivit en sån grej beror på att Kapitalismen aktivt söker snärja små människor i pseudofrågor så att de inte ställer sig de viktiga frågorna, t.ex. om det existerar en kosmiskt sanktionerad morallag som dömer ut Kapitalismen som fenomen. Notera hur gay-aktivismen går hand i hand med "lönsamhetstänkande". Vänstern som är gaykramare av Guds nåde tycks helt omedvetna om de djupare processerna. Detta är inte en fråga om "mänskliga rättigheter" utan en fråga om att hitta nya lukrativa nischer.

*****


Solen står i den Vegetativa Själens primära (passionerade) tecken Kräftan, där också Mars återfinns. Denna "fallna" placering för sexualdriften är ett av bloggens intressanta fynd, placeringen är signifikant överrepresenterad i horoskop för homosexuella. Med överrepresentation är alltjämt majoriteten av födelser med Mars i Kräftan heterosexuella och om något tenderar den här typen till en viss sensationalistisk sliskighet, jag har upplevt något porrigt över den här placeringen och det tolkar jag som Vattenelementets starka närvaro. Porrigheten tilltar när Mars-Kräftan kombineras med tankemönstrens Luft men lugnar ner sig i Jord-dominerade horoskop. Fallen Mars-Kräfta med mycket Oxe ger t.ex. en tystlågen och lugn typ utan några påfallande åtbörder i någon riktning!

Mars-Kräftan kan teckna samma driftsliv som med defekt styrning och osunda rollmodeller ger oss alla dessa näringslivspåhejare och driftiga företagare som tillverkar skit bara för att de hatar att känna kroppen hungra och svälta. Den Vegetativa Själen är skamlös i dess primitivism och avsaknad av verkliga Ideal.

Eftersom det är den tämligen erotiska Vågen som stiger i öster drabbar den defekta Mars ascendenttecknet med full styrka. Förutom horoskopets materialistiska och rent köttsliga "vi som vill upp"-axel som löper mellan Stenbocken och den sjuka sexualitetens Kräfta i maktposition, ser man ganska snart att detta är ett perfekt horoskop för en Pride-manifestation. Psyket (Månen) står i strikt kroppsmedvetna Stenbocken men blir blödig genom att dess disponent är Saturnus i sexualtecknet Skorpionen som i sin tur ägs av den fallna Mars i maktposition i tionde. 

Titta noga på denna rundgång som innefattar Saturnus ("själens form"), sexualiteten och psyket och förstå varför homosexualitet helt korrekt var klassat som sinnessjukdom till Kapitalisterna kom på att det fanns pengar att tjäna på att låta dessa terapibehövande själar att var som de är. Att Månen/psyket angrips av en illgärningsman kan tyda på att individen möter hårt motstånd, men här angriper både den lilla och den stora illgöraren psyket, delvis genom att "dra mattan under fötterna" på psyket. Och det är de homosexuella själva som driver på denna negativa spiral av psykologisk urartning. Faktum är att de troligen smittar ner många unga som ännu inte format sin sexuella identitet och som kan identifieras via "gränslandshoroskop" (och sannolikt tidigare liv i kropp av motsatt kön).

Men Vågascendentens härskare Venus är ju god? Ja, kärleken är god och just därför kan man betrakta den defekta Mars attack som så mycket värre där den angriper den naturligt heterosexuella Venus positiva "blueprint"-tecken. Gayparaden försöker förvirra gemene man att naturens spelregler inte längre gäller.

Dessutom är denna Venus i Lejonet riktigt illa ute! Dels för att Venus passerar Lejonet, vars härskare Solen inte ser med nådig blick på Venus. Solen indikerar redan en komplett själ som därför inte längre är i behov av Venus ouvertyrer, Solen är, om man så vill, asexuell. Den här Solen står dock i negativa och kalla och begärliga Vatten vilket å Amors vägar skapar negativ sensationalism, bakom Eld-tecknet Lejonets krumbukter ligger den kalla Vegetativa Själen som bara söker sitt eget. "Se mig! Se mig!" räcker inte som förklaring till den negativa sensationalismen, detta är Ondskan som förklär sig i pajasdräkter. Satans stjärna Algol i Oxens tredje grad är inte inritad, men den opponerar sig starkt mot Saturnus/själens form i Skorpionens femte grad. Vi har med andra ord Djävulens finger med i spelet här.

Men det verkligt allvarliga är den uppsluppna och glättiga Jupiter som ytligt ser så väl placerad ut tillsammans med Venus och båda dessutom i idealismens 11e hus. Sant är att Jupiter och Venus skapar en extremt feminin tendens när inte Lejonet längre vill göra sitt jobb - när dess härskare Solen kryper bakom mammas kjolar i Kräftans tecken och aktivt manifesterar sin "fallna" Mars-libido i det offentliga livet (10 e huset).

Indisk astrologi värderar planeterna utifrån ascendenttecknets "uppdrag" eller orientering. Och om Vågen står för det erotiska förspel som för arten vidare och som institutitionaliserat blir till det heliga äktenskapet - då är naturligtvis "utfransaren" Jupiter - med "variationer på tema" som en specialitet inte längre den Stora Välgöraren. I praktiken blir Jupiter en "verksam illgörare" och alla födda under Vågens tecken bör, för att vara jämviktsläran trogen, undvika alla som lockar och pockar med "utfransningar" eller lätta och snabba pengar som denna skammens parad sannerligen handlar om. 

11e idealhuset har en bibetydelse av förmögenhetsackumulation och huset har just Jupiter som en signifikator. Här är det återigen kapitalismens onda vilja att göra vinst på allt - även det sjuka som man, om man var hedervärd, borde ta kostnader och hjälp att bota. Venus står sekundär också för pengar, men det är den onda Jupiter som sätter tonen från sjätte himlen och smittar allt därunder. En verksamt ond Jupiter bör placeras i karantän, så de med en obskyrt placerad Jupiter av denna typ, kan skatta sig lyckliga. I det här horoskopet sker tyvärr det motsatta: Jupiter är den kosmiska morallagen och den är alltid god men här ond i det korrupta uttryck som blir kvar sedan gayaktivismen gjort sitt.

Det är inte att förvänta sig att svenska folket längre förstår dessa ting, kapitalismen har gjort ett grundligt jobb med folkfördumningen. Så har den rike mannen trälbundit ett helt folk och låst upp dem i pseudofrågor som inte alls adresserar frågan om varför några få leker på detta sätt med jordens alla folk. Om homodansöserna lade ner denna ovärdiga strid för en avvikelse utan kosmisk sanktion och tog sig an en viktig strid, kanske deras korrekta natur skulle vakna upp som en oväntad bieffekt. Men det är en from förhoppning. Astrologin vet hur hårt själen kan bli låst i de "psykiska" kroppar som den ikläder sig vid återfödelsen. Det är en rent herkuleisk uppgift för vissa att återvinna ett fritt intellekt och se igenom det låga och illusoriska driftslivets försök att derangera den verkliga människan.

Som slutord kan om horoskopet sägas exakt vad bloggen tidigare sagt: här tecknas en manifestation signerad den milda sinnessjukdomen. Men en fallen Mars och två prominenta välgörare (Venus, Jupiter) ser naturligtvis inte så farligt ut för den otänkande människa som enbart går på direkta sinnesintryck.

2 kommentarer:

Havsörnen sa...

Filmade Kaknästornet på nära håll med mobilkameran i tisdags kväll. (40 sek. klipp, se länk)

https://vid.me/A3Dp

En fallossymbol klädd i regnbögens färger. Fast jag såg ljusspelet som ett öppnande av chakraflödet. Väldigt effektfullt var det i alla fall.

HBTQ-flaggan vänder uppochner på färgerna (visserligen för att regnbågar framträder så på himlen) jämfört med kroppens energicentra, så att sexualdriftens rött sätts överst och kronchakrats violett sätts underst. Det påminner om det uppochnervända pentagrammet, materia över ande:

http://www.daily-tarot-girl.com/wp-content/uploads/2013/01/the-devil-tarot-card.jpg

Kort nummer 15, alltså. Och det slumpar sig så att...

"gay" = 15
"bög" = 15

:-)

Seaward sa...

Ja, jag vet inte om det är Djävulen som låter alla få vatten på _sin_ kvarn, men när det kommer till numerologisk reduktionism har du en talang jag aldrig tidigare sett! Den upp-och-nedvända regnbågen och inverteringen av "livsvärdena" är också en observation av rang av satanismen i praktiken. Ledtrådar som bara den observante kan uppsnappa.