Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 23 september 2015

Aftonbladet och John Lennon lika stora arslen




Jag bevärdigar mig inte att klicka på Aftonbladets slasknyhet, att man hittat ett gammalt klipp där "fredsikonen" gör sig lustig på handikappades bekostnad. Sådana här "nyheter" skapar bara slummiga människor som inte fattar att Lennon var en faderlös arbetarklassgrabb från Liverpool. Det säger sig själv att en ambitiös klassresenär troligen bara döljer sig bakom något som verkar fungera, i det här fallet faller in i samma anti-Vietnamkrigsmotstånd som så många andra i världen under senare delen av 60-talet och början av 70-talet. 

Dessutom ser det av Aftonbladets bildmontage ut som om de har hittat det klandervärda uttalandet i ett gammalt filmklipp från flera år innan Lennon skaffat sig sin fredsaktivistiska överrock. Utan att ens klicka på länken och generera mer värdelös data för tidningens annonsörer att beakta, kan man se vilken värdelös skit denna tidning producerar, dag efter dag.

Frågan om Lennons i många sammanhang omvittnade elakhet är emellertid intressant och astrologiskt är den inte märkvärdig att se alls, om man likt den här bloggen djupdykt i den främlingsfientliga eller rent rasistiska delen av befolkningen där rädsla för det avvikande eller svaga får psykena att gå i spinn. Fredrik Reinfeldts Jungfruascendent är en del i bilden, myten om hur den "mörka" Hades våldför sig på jungfrun Persefone en annan, och så då alla dessa SD-horoskop (med flera) från vilka vi kunnat se att den negativa diskrimineringens tecken Jungfrun faktiskt tycks återspegla den arketypiska Persefones aningslösa arbete med den vinst hon lärt sig hämta ur sina åkerfält tills dess att Hades komplicear verkligheten en smula.


John Lennon har ett rejält problem med Jungfruns tecken eftersom han hade just "samhällets olycksbarn" Fiskarna som sitt eget stigande tecken. Jungfrun, som rymmer hans egen väsenskärna (Solen) har därför hamnat i händerna på "den Andre" (7e huset) och givet Mars med överdriftens Rahu kunde han inte bejaka eller älska sig själv, och hamnar därför i en position där det är lätt att vara fördömande mot andra. Han var som Fredrik Reinfeldt (Mars-Jungfrun i 1a huse). Men till skillnad från räknenissen hade Lennon en talang, musiken.

Men hur djupt problematiken går förstår man inte förrän man noterar att ascendenthärskaren (välviljans Jupiter) står allvarligt hämmad i en gradexakt konjunktion med kalla och styvmoderliga Saturnus, själv "fallen" i Väduren och därmed en indikation om att föräldrar och auktoriteter hämmat den här själens egobild redan i barndomen. 

Ute i världen pågår ett rasande Andra världskrig och med både Jupiter och Saturnus retrograda i Vädurens 21a grad, är frågan om detta inte är en avgörande svart period under det svarta kriget. (Extremt intresserade får själva slå upp krigets etapper och se om oktober 1940 och den gradexakta konjunktion motsvarar något extraordinärt lågvattenmärke.)

John Lennon föds alltså under samma mörker som kriget genererar och det är inte så märkligt att han senare i livet kommer att värja sig från den ondska som hans egna kroppsliga och psykiska fibrer består av. Innan den självinsikten ("Starting over") kan man lätt föreställa sig en dynghög till psyke - Månen i Stenbocken är känd för dess förmåga till okänslighet och här är disponenten naturligtvis Saturnus! ("Mother!) Där bildas "egenmäktighetssyndromet" av hårdaste och mest oförsonliga typ. Nej, inte ens orden (Merkurius) kommer riktigt som det är tänkt pga. den järnhårda oppositionen från Saturnus.

Var finns hans musikaliska talang? Tredje huset för kommunikation inklusive sång och dans ägs av musikens planet Venus. Och Venus, fastän vekt placerad i olyckans sjätte hus och i sin fiende Solens eget tecken lyckas hålla sig borta från de svarta område som söker kontrollera så mycket av horoskopet.  (Hur talangfull var han? Jag får en känsla att konkurrenten Paul McCartney hade en större musikalisk begåvning.)

Visst, Venus i Lejonet har Solen i Jungfrun som sin disponent, men en önskan om att "jorda" det visionära Lejonets upplevelse av Venus (de högre konsterna) är väl aldrig fel. Solen i ett hörnhus lyfter dessutom Venus till en prominens som den inte själv skulle klara i det undanskymda och glåmiga sjätte huset. Och om horoskopet fortfarande är obegripligt får man inte glömma att det faktiskt är Solen som är dess atma karaka, själens åstundan är alltså efter sig själv. Mäktigt och ett omen om ett livslångt sökande efter Jungfruns förlorade oskuld/renhet.


Vad jag kan se har Lennons horoskop inte tidigare figurerat på bloggen, men här ett kort och positivt omnämnande av Lennon.

DN kunde inte heller motstå att publicera videoklippet, men gör inte den speciösa kopplingen till "fredsikonen".

Inga kommentarer: