Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 27 september 2015

Duracell-kaninen David Lindgren slutkörd


Verklighetens The Four Seasons leker rånare.
Subversiv image cirka 1965!


Den sympatiska och synnerligen energiske sångaren och dansaren David Lindgren kollapsade under en retro musikshow om och med musik av New York-gruppen The Four Seasons (riktiga gangsters på sin tid och inte alls de utslätade pojkar den svenska uppsättningen gör dem till). Diagnosen blev utarbetad och ordinationen vila.

Första lördagsföreställningen började klockan 15.00 så att sätta 15.30 för kollapsen är bara ett antagande. Det är i vilket fall inte Stockholmshimmelens ascendenttecken som är det intressanta här utan hur planeterna allmänt står i förhållande till Lindgrens solascendent. Jag tycker att man bör sätta Solen i första huset här eftersom det är livsmotorn som saken rör.



Varken sol- eller månascendenten öppnar sig mot rådande katastrofaspekt mellan Mars som hugger mot Saturnus och får Saturnus försök att begränsa i bakhasorna (se diskussion om horoskopet som avslöjar VW-koncernens futila försök till skadebegränsning genom en ny vd).

För David Lindgren verkar istället en medfödd tendens att ta i för mycket ha aktiverats. Mars i fysiska Jungfrun ohälsans sjättehus är Vädurs-Solens disponent men den attackerar här Solen via indisk 210-gradersaspekt. Så ser det medfödda horoskopets förutsättningar ut och addera nu transiterna genom Jungfrun eller Olyckans och Slaveriets sjätte sektor. Detta är ett olyckligt hus för världens alla arbetare. 

Att Solen och överdriftens Rahu påverkar Lindbergs medfödda Mars att kicka igång en överansträngning är rätt uppenbart, men att så sker beror på att Solen faktiskt aktiverar sin medfödda belägenhet eftersom Mars förmedlar. Hade inte Mars stått i medfött överenergisk friktion (Jord/Eld) till Solen hade han kanske aldrig brytt sig om ett yrke som inbegrep dans, men Jungfrun är ett rastlöst tecken som vill vara i fysisk rörelse. Det är "arbetarens arketyp".

Så varför en överansträngning just i år? Solen passerar ju artistens medfödda stress mellan Mars-i-ohälsohuset och Solen i förstahuset (solascendenten) varje år. Troligen är det den rackarns demonen Rahu spelar in. Den kommer inte att befinna sig i hans sjätte hus många gånger under livet, men i år var en av de gångerna. Det gjorde årets solpassage "over the top" - Rahu har tendensen att förhäva ting bortom solekliptikans jämna norm. 

Att Lindgren är en "achiever" så kristen han i något sammanhang deklarerat sig vara, ser man direkt av att äregiriga Rahu kopplar samman med Månen i födelsehoroskopet. Denna "på gränsen"-vibb finns hela tiden i hans psykiska konstitution. Men det var alltså via Solen - den agerande utlevelsen - och olyckans Mars som Rahu blev synlig. Rahu i transit ligger nästan gradexakt på den medfödda Mars, och det var säkert Solens ankomst till denna sektor som var triggern. 

Kanske även transiterande Måne - den här dagen i Vattumannen och i opposition till Mars - bidrog. För T-Mars attackerar ju T-Saturnus och faktum är att Lindgren också föddes med Saturnus i ohälsohuset enligt solascendenten. Denna medfödda kombination av de båda klassiska illgörarna gör faktiskt hans horoskop känsligt för det pågående dramat mellan Mars och Saturnus i transit. Saturnus "äter sina barn", den onda slavdrivaren berövar dem kraften genom kapitalistens krav på att alla måste slita ont.



PS. Jag har inte sett showen, men av låtlistan verkar det vara lite fusk. "Can't Take My Eyes Off Of You" var aldrig en hit med The Four Seasons (pojkarna från Jersey) - det var soloinspelning av sångaren Frankie Vallie (två gånger till och med). Och att smuggla in deras enda hit från försöket till comeback på 70-talet visar också det inte är så noga. 

När Universal Music Group glufsat i sig de flesta gamla skivbolag och numera ger ut skivor från 70-talet, bryr sig de anställda inte ens om att se till så återutgivningarna matchar originalen. De kan t.ex. koppla en skivetikett som ännu låg flera år in i bolagets framtid till en viss skiva och skapar ett moras av pseudohistoria. Kiddsen tror de köper ett stycke retro musikhistoria och bara gamla stötar förtvivlar över kapitalismens fullständiga nonchalans. 

Desinformation och påhitt är det som gäller idag.

Inga kommentarer: