Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 10 september 2015

Jeremy Corbyn, en äkta socialist


Jeremy Corbyn - Oxe, ett i allmänhet
sympatiskt om än konservativt tecken
För att förstå hur svenska lågbudgetmedier arbetar är det bara att googla brittiska Labour-politikern Jeremy Corbyn direkt när svenska morgonradion har ett reportage om honom och se att The Guardian bara två timmar tidigare publicerat en artikel om precis samma sak. 

Så går det till när det sjuka knark som kallas nyhetsrapportering produceras med exceptionellt korta ledtider. Branschfolket blir naturligtvis försupet och dekadent - det är inte mänskligt eller normalt att leva i den här typen av värld där allt bara är vindpustar. Tecknen är många på att svenska medier inte längre klarar att upprätthålla tankehöjden - DN:s banala upprop mot "hat och rädsla" i sistlidna helg var ännu ett tecken i tiden.

Direkt efter inlägget om den bigotta Oxen, eller snarare den underart som klamrar sig fast vid den egna nationens suveränitet och misstror folk som biologiskt framavlats på andra plättar av jordytan, kommer här en Oxe ytterligare som väl i princip har samma tendens i botten. 

Men här finns också den genuina socialismens mer hedersamma argument för varför alla tänkande människor bör säga nej till EU. Det är bara den rika mannens favoritverktyg för att driva ner löner och tvinga folk att vandra mellan länder när ROVKAPITALISMEN skyfflar arbetstillfällena i någon annan riktning. Fanstyget som kapitalismen ägnat sig åt under den marknadsliberala eran kommer i historieböckerna att te sig som vansinne, som en tid då mänskligheten hölls gisslan av en procent superrika och fullständigt vanskapta monster till människor.

Är det då att förvänta sig att Corbyn, som frankt tar strid mot detta monstruösa EU har ett "mjukt" och harmoniskt horoskop? Naturligtvis inte. Hans födelsekarta (utan klockslag) påminner om att "rätt man på rätt plats" faktiskt kan legitimera även den "andens brutalisering" som Eld och Jord i konflikt enligt bloggen resulterar i. Andra verksamheter som kräver en kamp mot den tröga och onda materien är t.ex. plåtslagare och idrottsmän. Men lyft upp kampen på ett ideologiskt plan och vi får en perfekt socialistisk Oxe, inte en Jimmie Åkesson-Oxe.

Jord och Eld - hårda friktioner i livet


I sanningens namn är det inte Oxen som skiljer girigbuken Åkesson från Labour-politikern. Intresset för de nationsegna resurserna finns naturligtvis alltid där, men i kartan för Jeremy Corbyns sinnelag ser man den perfekta arbetarsymbolen Månen och Mars i Väduren, vilket direkt för tankarna till industri och metall. (Forne metallaren Stefan Löfven har också Månen i Väduren så att Mars/järnets planet blir sinnelagets och vardagslivets dominanta tendens. Men Löfven hade en vek och "fallen" Mars i Kräftan och såg till att söka sig till förhandlingsrummets (Kräftan = rummet) klart mer komfortabla förhållanden. Jeremy Corbyn tar till skillnad från Löfven ansvar för de arbetande människorna och fejkar inte socialism. 

En av de kvinnor jag tyckt allra mest om i livet var just Sol-Oxe med Mars/Månen i Väduren och något ärligare och mer frispråkigt har jag aldrig mött. Enkel som få men så naturlig att man bara smälte. Vi var arbetskamrater i något enkelt serviceyrke i ungdomen och Oxen som pengarnas tecken i henne kom till direkt uttryck när hon pikade mig med ett, "men dig skulle jag aldrig bli ihop med, du har ju aldrig några pengar". Här ser vi troligen också det sentiment som driver Jeremy Corbyn som en arbetarnas företrädare. Väduren och Oxen kommer tidigt i zodiakens evolution och här är livet fortfarande mycket enkelt och okomplicerat. Vädurens förkärlek för att vara i farten och Oxens orientering mot näring, dvs pengar till mat och kläder på kroppen. Inte undra på att den slemmiga Täbysnobben Fredrik Reinfeldt (och hans kompis Littorin) såg ner på svenskarna och kallade dem tröga och lata kreatur - boskap man måste piska och svälta med "arbetslinjen" eftersom välfärdssamhället inte var till nytta för någon. 

Bloggen har faktiskt analyserat Oxen i 1a huset och kommit fram till att det hårda slitets herre Saturnus faktiskt är det här dragardjurets bästa medicin. Sverigehoroskopet har också Månen i Väduren baserad på Mars i letargiska Oxen och kanske ligger det något i nymoderaternas misstro mot det svenska kynnet. Detta är ett rofyllt ko-liknande folk som inte vill drivas på utan ta allt i sin takt. Den svenska folksjälen passar extremt illa för de sataniska marknadskapitalisterna och deras instrument för att räkna på din lönsamhet i varje steg du tar. 

Men nötboskap har det problemet att den inte förstår vart deras herre tar dem, så svenskarna har med öppna armar anammat all den teknik och alla de fritidsnöjen (konsumtion) som den onda kapitalisten sträckt åt dem. Oxens problem är just dess härskare Venus som i kombination med det materiella Jord-elementet ger en överbetoning av sinnlig gratifikation och en närmast obefintlig önskan om att fundera över livet. Analysen kring det man förmås göra kommer först i nästa tecken, den libero som är Luft-tecknet Tvillingarna...

Något om Jeremy Corbyns faktiska planetplaceringar. Med en månascendent sätts maximalt fokus i det goda första huset på Vädurens härskare Mars i sitt positiva hemmatecken. Direkt och slagfärdig, raka motsatsen till Fredrik Reinfeldts, intriganta, slingriga och baksluga ONDA Mars i Jungfrun i första huset (i det senare fallet talar vi om en exakt placering baserad på födelsetimman).

Och till skillnad från en del funderingar om en OND Jupiter i inlägget som storvinnaren på travtips, ger Corbyns lyckosamma Vädursacendent en GOD Jupiter i tionde huset för makt och inflytande. Och Stenbockens tecken i sitt naturliga tionde hus indikerar att detta verkligen är en politikertyp - en som via maktposition söker uttrycka tankar om vari Jupiters välstånd borde bestå. Minns att Jupiter anses fallen i Stenbocken men är upphöjd i hushållens tecken Kräftan. Det är med andra ord INTE BRA när rikedomen samlas hos det fåtal som makthavare av nödvändighet är.


Eftersom Corbyns månascendent ger Väduren i första huset och Jupiter därför blir en verksam välgörare ligger det nära till hands att tänka sig att han med Vädurens direkthet (och närmast revolutionära instinkter) söker åtgärda det grundläggande problemet med Jupiters "fall" i "de gamla pengarnas", makthavarnas, arbetsgivarnas och resursförvaltarnas tecken. De ska inte själva växa (Jupiter = expansion) utan låta det goda sippra ned. Borgarna har in till nu trott på myten att smulor faller ner från den rike mannens bord och frågan är om de klarar att vakna upp när den ena rapporten och boken efter den andra visar hur grundlurade de är av den översta procenten snorrika kapitalister.

Dessa är då de två dominanta planeterna i socialistens "sinnelagshoroskop". Hans aktivism via Mars i första huset och hans dröm och begär att göra gott (Jupiter) från en maktposition. Inte kan man väl klandra Jord-elementet när sinnet brinner och brutaliserar anden genom denna önskan om att skapa en bra värld för alla? Hans "EU-kritik" har inte med invandrarhat att göra utan helt och hållet med att han är så ärlig att han genomskådar den rika överklassens alla bedrägerier.

Notabelt är att Månen inte når Oxen och en distinkt konjunktion med Satansstjärnan Algol förrän dygnet nästan är över. Den placeringen hotar alltid med Frestarens korruption - se bara Jimmie Åkessons och Sven-Otto (sexköparen) Littorins remarkabelt "algoliserade" horoskop och hur Oxen där uppvisar en låg girighet som kommer sig av att Djävulen tagit kontrollen över deras förstånd. Man kan misstänka att även den självlärde ekonomen Anders Borg har ett psyke infekterat av Satansstjärnan.

(Var annat än i Sverige skulle en sådan människa kunna bli landets finansminister? Reinfeldts hån mot det sovande folket stämmer fånigt väl in på den räcka av skandalministrar han hann rekrytera och sparka under sina år vid makten för att inte tala om honom själv. En vaken människa gör inte så mycket omdömesfel och behöver inte tumma på sanningen i tid och otid för att hålla sig fläckfri.)

Men utöver Corbyns två hörnplacerade planeter är Saturnus intressant. Som man kan misstänka har järnarbetaren Mars-Väduren ingen vän i Saturnus som Arbetsgivaren, Saturnus är något av en plågoande i sitt naturliga tillstånd men för Väduren i första huset blir planeten dessutom en "verksam illgörare". Väduren, som tror på frihet, har en fiende i dem som söker lägga system över dem och i princip borde därför Corbyn ogilla både stat och överstatliga EU. Men nu visar han sig ha god tumme med just den saturniska ledarstil vars effekter han lamenterar eller upplever som onda: Saturnus befinner sig ju i den goda lyckans femte hus, tillika en sektor för politiker och ledare. Minns nu att detta är sinnelagets "fantasi", men det ser faktiskt ut som om Corbyn känner sig attraherad till just maktplaneten som uttryck för hans femte hus vari själens individualitet kan hitta sitt renaste uttryck (detta är naturligen Solens eget hus).

Lägg till detta att kungamakaren Regulus söker välsigna Saturnus - i tursamma femte huset - och vi har en ganska så märklig kombination av omen som bloggaren väl känner igen. Han har själv en verksamt OND Sol (i Vågen) i goda och lyckosamma femte huset. Hur hanterar man så motsatta budskap? "Fostrar" det goda femte huset en ond planet eller blir individen extremt skicklig och tursam i praktiserandet av planetens onda natur. De som tycker den här bloggens slängar är hårda och alltför fräna skulle nog rösta för det senare... Men då glömmer man att Solen är naturligt aversiv mot ett simpelt och primitivt liv i materialismens tecken och att det ligger i det kreativa och produktiva femte husets natur att se ned på den fruktlösa formel av "arbete/konsumtion" som kapitalismen serverar sina undersåtar. 

Solen tillhör Elden, det naturligt nobla elementet, och när som i Labour-politikern Saturnus, Solens fiende, befinner sig i Eld introduceras ytterligare en variabel som komplicerar analysen. Så mycket kan dock sägas att vi nu inte alls talar om en Saturnus som representerar materien, utan om en andlig Saturnus - andlig klarsyn som genomskådar alla strukturer och organiserade system och ser dem för vad de är - därav Corbyns skoningslösa kritik mot EU (bloggaren håller helt och hållet med honom och har också han Saturnus i ett Eld-tecken).

Med astrologin är det svårt att nå entydiga slutsatser, men regelverket påminner ju i själv verket om att också verkligheten själv är komplex och motsägelsefull. Att Corbyns Saturnus disponeras från Solen i Oxen - Jord-elementet och simpel materialism - kickar dessutom igång sagda krig mellan ande och materia (Eld och Jord). Med Solen i Jord och i 2a huset för det egna territoriet och pengar, är det inte konstigt att han låter en smula som en Sverigedemokrat som också vill skära av sig från de negativa effekterna av EU:s överförmynderi. Men Labour-politikern motiveras inte av xenofobi utan av en frisk och sund inblick i det skamliga spel kapitalismen driver med Europas medborgare.

Inga kommentarer: