Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 18 september 2015

LuxLeaks och svenska högermediers ljumma rapportering

OBS. En läsare avslöjar ett syftningsfel eller åtminstone oklar syftning i den text inlägget använder för att rekonstruera ett horoskop (se kommenterar). Det korta resonemanget om kartan gäller således inte! Jag bifogar ett nytt approximativt horoskop i slutet men avstår från ytterligare tydningsförsök. Om något visar detta att nästan alla horoskop innehåller något som kan tas till intäkt för vad man nu söker påvisa - och det är också så bloggen använt astrologin i sina mer retoriska stunder!


Givet skandalens omfattning är det kanske inte så konstigt att SvD/Näringslivs artikel är en av de få som publicerats om LuxLeaks. Det vill säga, EU-pampen Juncker och hertigdömets skamliga skattelättnader för multinationella bolag som Ikea och Amazon. Söker man på "luxleaks" på TheGuardian i England kommer en närmast oändlig ström artiklar.  Juncker förnekar i EU-utfrågning all kännedom om skatteuppläggen, trots att han i princip varit Luxemburgs högsta höns i årtionden före EU-karriären. Lögnen har fått ett nytt ansikte.

Det var den hyggliga revisorn Antoine Deltour som insåg hur motbjudande hans räknenissearbete var, sade upp sig och sedermera läckte sanningen om de rika och samvetslösa globala djävulsföretagen till medierna.

Trots försök att snoka på franskspråkiga sajter kommer jag inte närmare den rättrådige visselblåsarens horoskop än vad uppgifterna på finanssajten Bloomberg medger. Det är typiskt att en sajt för räknenissar säkrat den nu åtalade Deltours födelsedata och inte fullt ut ger det i tryck men ändå producerar en precis text:
A Luxembourg judge, acting after a 2012 complaint by PwC (Deltours förra arbetsgivare, revisionsbyrån), on Dec. 12 charged Deltour with theft, violation of business secrets and fraudulent access to a data base. That was just over two weeks before his 29th birthday.

"Strax över två veckor före födelsedagen" - inte strax över en vecka eller tre veckor. Jag kan inte få detta till något annat än att vi har en födelse med den ofta väldigt ärbara Månen i Lejonet som naturligtvis gnisslar illa mot den mörkläggande Solen i Skorpionen! Tecknens radikala främlingskap för varandra resulterar i en dramadrottning som för ett väldigt väsen av sig. Det är en ovanligt oförsonlig form av "sensationalism".

Här kan läsaren skumma övrig text eftersom jag tänkte fel och gjorde visselblåsaren två år äldre - se uppmärksam läsares kommentar.



Men Deltour beskriver sig som en "normal snubbe" och Skorpioner med soldisponenten Mars i Jungfrun brukar ligga lågt och arbeta i skuggorna. Så det är helt klart de storförtagande mörkermännen som indikeras av räknenissen Jungfrun med omoralens Mars (enligt denna månkarta passande nog i andra ekonomihuset) och Solen i dolda Skorpionen, disponerad från ekonomihus.




Man kan också spåra en tydlig skillnad mellan den mörka och den ljusa sidan i det att Saturnus står "upphöjd" i rättvisans tecken Vågen. Men Saturnus ensam brukar sällan märkas tydligt i horoskop, med mindre planeten stiger i öster (Barack Obama) sjunger i väster (bloggaren) eller ockuperar maktens tionde hus (Hitler och Napoleon - båda intressant nog Saturnus illa placerad i Kräftan, ett tecken vars inre princip och privata orientering inte är förenlig med maktinnehav och agerande i det offentliga tionde).

Av samma anledning ser jag inte någon rättrådig visselblåsare komma ur dagarna före 27-28 november då Månen passerar Kräftan. Kombinationen av två Vatten-tecken och därtill den enormt giriga kombinationen av Mars och Venus i Jungfrun (se dem stiga tillsammans i öster i detta tecken i girigbuken och karaktärlösa frossaren Bill Clintons horoskop) - dessa budskap sammantagna överröstar i mina ögon den rättrådighet som Saturnus uppe i sjunde himmelen kan tänkas ha under passagen genom rättvisans Vågskålar. Saturnus predikar kanhända men i de lägre himlarna ägnar man sig åt något helt annat.

Och att anta att Månen hunnit in i Jungfrun rimmar inte väl med Bloombergs precisa uttalande om en födelsedag "strax över två veckor före...". Dessutom skulle inte denna sinnelagsplacering kunna bjuda någon kontrast till den ohämmade materialism som Jord och Vatten brukar kunna vara kapabla till.

Det finns skurkar och girigbukar i alla fyra element, även om Jord och Vatten av naturen pekar "neråt". Det skulle kunna vara så att Deltours ascendenttecken t.ex. gör någon av de naturligt plågsamma Saturnus och Mars till en verksam välgörare och att denna välgörare också står i ett starkt hus. Då förvandlas plötsligt den materiella geggan till ett problem som Deltour måste visselblåsa om. Synd att inte franska Astrotheme har något horoskop med födelsetid på den här mannen. Hans avslöjande visar kapitalismens genomruttna väsen så tydligt som möjligt är. 

Framtiden kommer att minnas Deltour som en av dem som hjälpte mänskligheten att vakna upp inför den djävulskap karriäristerna utsätter världens befolkning för. På den dagen kommer strebermentaliteten att diagnosticeras och stämplas som den sjukdom den är. Drabbade barn (som huserar sjuka själar) kommer att undergå beteendemodifierande behandling redan från unga år. Eller kanhända kommer DNA-designade människor den dagen att vara en självklarhet, så att man helt enkelt undviker den typ av själar som idag bekläder all världens maktpositioner. Framtiden tillhör Människan och det är glädjande.


Se även: Rövaren Juncker (EU:s innersta väsen)


Deltour-horoskop med åtminstone rätt år och sannolikt en Måne i Tvillingarna:



Tvillingarna (budbäraren) gör omoralens Mars till en verksam illgärningsman i ledarskapets (och framgångens) femte hus men här undertrycks eller straffas Mars av södra månnoden Ketu. Mycket aktivitet i de onda sjätte och åttonde husen - ur psykets (Månens) perspektiv. Är detta ett frustrerat horoskop som i brist på egen kreativitet väljer visselblåsandet som sitt kreativa femtehusuttryck? Fullmånen mellan två rörliga och kunskapssökande tecken gör att man verkligen skulle vilja ha ett fysiskt födelseklockslag för att "frysa" och förstå den här himlen bättre.

2 kommentarer:

Susanne sa...

Såsom franskspråkig kunde jag förstås inte avhålla mig från att luska mera i saken, och fann en artikel i Liberation: http://www.liberation.fr/economie/2014/12/14/luxleaks-j-ai-agi-par-convictin-la-coherence-etait-d-assumer_1163498 där han sägs vara 28 år. Artikeln är publicerad söndagen den 14 december 2014, och det står att han "i fredags" förhördes av en domstol. Det är alltså fråga om 2014 och inte 2012 (som man kan förledas att tro, av ordalydelsen i den engelska artikeln).

Om uppgiften om hans ålder är rätt i Bloomberg borde Deltour alltså vara född strax efter jul 1985 (och alltså ännu inte ha fyllt 29 år den 14/12 då Libérations artikel med uppgift om 28 år publiceras). Det står ju att 12 dec är "just over two weeks _Before_ his 29th birthday.
27-28 dec 1985 står månen i tvillingarna, opposit solen i skytten. Merkurius med Saturnus i skorpionen i fiendens hus enl månhoroskopet, och Jupiter i 8:e i Stenbocken. Och så Mars i rättrådiga vågen :-)

Seaward sa...

Tack för rättelsen - hans ålder står angiven lite varstans så detta var ett tanke- och räknefel föranlett av fixeringen på Bloombergs formulering.