Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 13 september 2015

Mina fienders fiende är min vän

Enligt denna lek med logiken skulle nu DN:s chefredaktör nu sälla sig till bloggarens vänner. För det är ett välgörande avståndstagande från innehållet i Fredrik Reinfeldts självbiografi som Wolodarski gör i sin kyliga ledare-slash-bokrecension, trots att såväl som är grenar av Bonniers verksamhet en serie huvuden på den ständigt hungrande Hydran. Har kapitalismens förfall nu gått så långt att monstrets huvuden börjar nafsa på varandra?

Nej än är det för tidigt att aktivera FB-kontot och be om att få bli Wolodarskis vän! Däremot kan det roa att dubbelexponera förre statsministerns horoskop på chefredaktörens och begrunda vad sinnesförvirring Reinfeldt uttryckte när han signerade Wollans ex och tackade för gott samarbete. (Det enda jag minns av det samarbetet var att fegisen Reinfeldt skickade sin helveteshund på DN - kvinnan han numera polar med - för att tidningen skrivit något som misshagade kung Reinfeldt.

Rensvälts klockslag fanns en gång publicerat på sajten Stjärnrummet, tillsammans med verifierade födelsetider för hela kungafamiljen och jag lyckades ta del av dessa data innan de försvann vid sajtens kommersiella remejk. Eftersom Wollans tid saknas väljer jag en naturlig zodiak med Rensvälts ascendent markerad där den faller i referensschemat. 

Ja, sorgligt nog tilldelas alla Jungfruascendenter som agenter för Olyckans eller Fiendskapens princip. Det är bara för dessa att bita ihop och fråga sig om de tenderar att gnälla mycket så att i själva verket Jungfrun agerar ut motpolen Fiskarnas martyrium - polariserade tecken tenderar att påminna om varandra. Att be en mänsklighetens Fiende bedriva självrannsakan, det går nu inte, men så långt kom inte Wolodarski i sin analys. Han lät sig som alla andra luras av Reinfeldts fejkade humanitära utspel. 

Som jag tidigare sagt är det ingen merit att måna om invandrare när det sker under marknadsliberalismens onda piratflagga - det är tvärtom så falskt att det skär sig. Har man dessutom en sol-och-vårande "negerfarfar" i släkten är det än mindre en merit att värna om etniska minoriteter eftersom detta bara handlar om att göra en dygd av nödvändigheten. Vem skulle inte värna sitt eget blod och kanske utsträcka det till en generell känsla av invandrarens rätt att arbeta (till liberalens lägstalön) i det nya hemlandet?

Det blir således ytterst lite kvar av det som Wollan upplever som förlösande kvaliteter i Reinfeldts uppenbarligen rent mediokra meritförteckning (se bloggens förslag för två veckor sedan till en bättre boktitel).



DN:s chefredaktör har Månen i härskarläge i Kräftan. De dagar under menstruationscykeln när sinnet är vid sitt fulla bruk har Månen i Kräftan den mest häpnadsväckande intuition och klarsyn som tänkas kan och här är det uppenbart att Wolodarskis Måne direkt känner av Reinfeldts sliriga Sol-Kräfta. Hur han rationaliserar och anpassar sin sig själv eller fakta efter omständigheterna eller efter vad hans egen ideologi dikterar, är väl känt. 

I den hårresande falska bokdedikation Wolardarski beskriver, delar han nu med sig till hela svenska folket ännu ett litet bevisföremål som visar vilken opålitlig och hal ål som med hjälp av reklamfolket duperade det svenska folket tillräckligt länge för att han och Borg skulle hinna göra en Tony Blair och riva ner hela det svenska välfärdssystemet. I den här bloggens ögon är han en landsförrädare hur mycket han än själv trodde på sitt nyliberala projekt.

Man kan påminna sig att Rensvälts karta innehåller ytterligare en "dissociation" mellan Vatten och rationaliserande Luft. Han har organisatoriska Saturnus i Luft i Fiendens och Olyckans sjätte hus och härifrån aspekterar den via 270° mannens "strukturerade intellektshus" - kanske inte det element man helst vill se knutet till detta hus och absolut inte i föreningen med den sociala utstötningens eller sociala utanförskapets kombination av kollektiv (Vattumannen) och svarta fåret (Skorpionen). Det är inte undra på att Reinfeldt, hataren av välfärdstaten därtill också kände sig själv utstött av medierna. Hans horoskop är så pass obalanserat att det lutar mot rättshaverism. Jämför gärna det här sagda med "dissociationen" hos den extrema opinionsbildaren "Julia Caesar". 

Få kombinationer bland zodiaktecknen ger så tydliga resultat som sammanfösandet av Vattuman och Skorpion. Dessa blir solitärer, outsiders och extremister av ett harmset negativt slag. Lite Eld brukar kunna återskapa ett positivt drag i personligheten, men hos Rensvält är Elden blockerad! Inte undra på att Wolodarski, en sensationalistisk och lättantändlig Eld/Vatten-människa inte känner värst mycket för Reinfeldts iskalla och mörklagda natur.


Inga kommentarer: