Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 16 september 2015

SvD och det Orwellska nyspråket



Vilken hjälte till rubriksättare eller journalist SvD förfogar över, som söker rädda Svenskt Näringsliv ur dess självförvållade skandal genom att falskeligen vända på händelseförloppet!

Visserligen framgår det av artikeln att det är Svenskt Näringsliv som fiskat och fått SD på kroken, men den som skrev rubriken kanske vet att många bara läser rubrikerna. För att det är Negra Efendic själv som satt rubriken talar det faktum att hennes egen text innehåller samma bluff. Genom att vinkla sin fråga, "Bryr sig SD:s väljare?" väljer hon ett falskt perspektiv som hon sen kan besvara nekande. Allt för att söka rädda en organisation av påfallande ruttna typer.

Vem är då Negra Efendic, förutom att ha fått ett olyckligt förnamn som antyder total ljusskygghet?



Här är ett av dessa irriterande fall där inte månascendenten hjälper ens det minsta eftersom Månen mycket väl kan ha hunnit in i Kräftan. Men oavsett sinnelagets placering skildras problem.

Skulle psyket stå i intellektuellt smidiga Tvillingarna uppstår en förmåga att vränga fakta hit och dit för att nå önskad effekt. Någon kommenterade en gång att det var just så som bloggaren höll på i dessa inlägg, en bloggare som just har Månen i Tvillingarna och delar journalistens Sol/Merkurius i Luft. De där utpräglade luftmänniskorna är slippriga typer! Tvillingarna springer bara ett kvarts varv runt "eventet" och börjar tala från en annan vinkel. De verkligt fula av dem redovisar inte ens att de bytt spelplan. Sådan är Efendic, antingen pga. slarv eller ett försåtligt sinnelag.

I Efendics fall är psyket eller sinnelaget svårt traumatiserat (namnet antyder möjligen en flykting från något krigshärjat land). Se vilken fruktansvärd attack som utgår från Saturnus i Jungfrun och där i mina ögon två merkuriska tecken i konflikt skapar den dåliga sortens Merkurius - den falska desinformatören. 

Om man noterar att Solen (råintelligensen) och Merkurius (intellektet) bara kan fungera så bra som deras disponent medger, och denna Venus befinner sig mitt i skiten (och är "fallen" i Jungfrun dessutom) och "skiten" attackerar kvinnans eget psyke (Månen) - ja avgör då om du någonsin vill läsa en artikel av henne igen. Hon vet inte vad sanning är, hon är lika förgiftad i själen som Anders Breivik som också hade enorma angrepp på sitt sinnelags Måne.

Men om vi flyttar den hypotetiska födelsetiden fram till eftermiddagen och Månens ingress i Kräftan, då blir det knappast bättre. Nu får vi en omvänd Fredrik Reinfeldt om man ser till sol- och månplaceringarna, och den mannens förmåga att ljuga om siffror och desinformera i största allmänhet bör ingen glömma i första taget. Det är inte en "äkta" dissociation mellan Vatten och Luft med Månen i Kräftan och Solen i Luft, men väl en viss slirighet eller "förlust i översättningen" närhelst den låga och instinktiva Vegetativa Själen känner att något viktigt står på spel. Tamejfan, Efendic upplever sig direkt kallad av Svenskt Näringsliv (Vatten) för att blanda bort korten som hon gör.

Missa inte att en senare födelse ger henne Annika "Fallskärm" Falkengrens kombination av det ständigt hungrande och otillfredssställda Kräft-psyket med en sjuk addition av girighetens demon Rahu! Och man får inte miss den fallna Venus i strikt vinstorienterade Jungfrun. Ett svårt horoskop för den "inneboende" att höja sig över och göra något gott av. Så mycket tomhet och behov som drar ner Vågens annars rätt humana natur och gör den mindre. Eller säg så här: Solen i Vågen söker arbeta mot mellanmänsklighet men övriga horoskopet har inte hunnit lika långt och motverkar försöken att låta som en balanserad och opartisk röst.

Inga kommentarer: