Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 5 september 2015

Svenska journalister utan grepp om Grundbulten

Om det var svårt att utan klockslag bedöma vett och sans i horoskopet för journalisten Barbro Jöberger (pseudonymen Julia Caesar) - både inslag av rent geni och rättshaverism kunde beskådas i det horoskopet - verkar kartan mer entydig för hennes stalker DN-journalisten Niklas Orrenius. 

I dagens DN känner han sig nödsakad att med ett uppbådande av den allra mildaste och mest neutralt rapporterande språkstil rättfärdiga sin syn på det "Julia" uppfattar som hans förföljelse. Han väljer den här lakoniska tonen för att kontrastera sig själv med den eldflammande "Julia"  och skenheligt eller genom genuin brist på intelligens fråga flera gånger varför hon är så arg. 

Så invandrarkramare Orrenius är (och detta säger jag utan främlingsfientlig underton) verkar han inte ha någon kunskap alls om den passion som driver äkta krigare! Hennes exakta konjunktion mellan Solen och Mars vid nystartens nymåne äger han sannerligen inte, utan han har för egen del bara problem med allt som sticker ut och han väljer maktens och överhetens perspektiv för att kväsa det! En sådan obehaglig typ. Det syns faktiskt t.o.m. i blicken på hans bildbyline, ett ansikte jag regelbundet tycker mig ha sett i förbrytargallerier. Och planeterna placeringar i Chandra lagna-horoskopet motsäger inte detta. Här finns en besynnerlig anhopning av kroppar i de onda husen:





Här är vi med andra ord en karta som stinker av social missanpasslighet, en vettlös gränslöshet och en önskan att sätta sig på tvären och trycka till! Ja, för den som studerar detaljerna noga infinner sig också misstanken om en utpräglad thanatos, en dödsdrift som man normalt bara förknippar med hederskulturer äldre än den svenska - där vi tappat all heder i vår utslätade och sekulära konsumism. Det är denna martyrinstinkt han inte kan hantera inom sig själv utan väljer att projicera på SITT hatobjekt Sverigedemokraterna. (Mars i Fiendens hus i uppstickaren Väduren som angriper hans eget sinnelag som negativt i Skorpionens mörka vatten söker dra eld mot sig själv. Den sjukaste form av narcissism jag sett i ett horoskop på länge.)

Men lika pinsamt är att Orrenius uppblåsta expansionism (demonen Rahu i Skytten) går hand i hand med maktens (Stenbocken) inflytande över medierna (3e huset). Orrenius är verkligen allt det onda som Julia Ceasar tycks ha orerat mot i sina krönikor och som vem som helst med egna ögon kan iaktta när de självrättfärdiga journalisterna drar igång sina drev för att vinna klick (annonspengar) eller söka styra läsare i den riktning som de i samråd med makten och finanskapitalet finner lämpligt. 

Av de utdrag Orrenius ger av Julia Ceasars krönikor är det svårt att förneka att hon, bortsett från de beklagliga utfallen mot invandrare, perfekt och knivskarpt klär av de ryggradslösa eller maktkåta svenska medierna. Orrenius tredje hus för medier och kommunikation är verkligen inte uppbyggligt. På ytan ser det framgångsrikt ut, med både den lilla och den stora välgöraren samlad. 

Men Djävulen älskar som bekant att förklä sig till en ljusets ängel och studerar vi tredje husets tillfälliga ägare (allt naturligtvis enbart ur Månens eller sinnelagets perspektiv eftersom klockslag saknas), visar det sig att Orrenius saknar grund att stå på i sina ställningstaganden. Hans godhet som skribent är bara makthavarnas syn på vad som är gott. 

Hans Saturnus undandrar sig insyn genom sin position i det fullständigt mörklagda onda åttonde huset där dålig karma från tidigare liv ligger som en kompost som sakta bryts ned i detta liv. Detta är så att säga ett "ingångsvärde" i detta liv, precis som god karma specifikt kanaliseras genom det goda femte huset för kreatörer, makthavare och spekulativt lagda människor.

Vad detta innebär är i praktiken att Orrenius "fallna" och surmulna psyke i Skorpionen saknar förmåga att analysera sina egna och sina makthavares EGENTLIGA BEVEKELSEGRUNDER. Se i inlägget om Julia Caesars horoskop stycket om hennes förhållande till Sverigehoroskopets Saturnus med Ketu, Orrenius är ett barn av det nationella horoskopet men kan pga kombinationens åttondehusplacering inte komma åt "den springande punkten". Därför blir hans tredje journalistiska hus ett platt och politiskt korrekt hus och godheten som han hycklande signalerar (notera jämnmodet i hans språkliga ton) döljer effektivt att han inte förstår sig själv och sina bevekelsegrunder! Ett sorgligt horoskop. 

Solen och överdriftens demon Rahu i expansiva Skytten visar hur han överbetonar det jupiteriska ("öppna era hjärtan" - sagt av en politiker med en VERKSAMT OND JUPITER I NIONDE UTLANDSHUSET) och inte alls kan greppa nödvändigheten av den gränsdragande Saturnus eftersom denna är förmörkad för hans psyke. Han är med andra ord en nyttig idiot för statens och storfinansens agenda, vilken alltid bara handlar om pengar ner i statskassan och de rikas fickor. Även om jag värjer mig mot Julia Caesars uppenbara islamofobi har hon helt rätt i att våra makthavare är landsförrädare av Guds nåde.



PS. Även om Månen i skorpioniska Vatten drivs av Mars-i-Eld, skulle jag vilja kalla kombinationen "negativ sensationalism" (vanligen reserverad för de fall där ett Eldtecken inte håller måttet eftersom dess härskare fallit ner i det sublunära Vattnet). Detta eftersom effekterna är så ofattbart kontraproduktiva. Det egna psyket (Månen) upplevs som en främling och t.o.m. en fiende (sjättehuset) och sen attackerar grundvalen Mars sinnet till en följd av denna alienation från det egna folket (Månen). 

Det är väl typiskt att horoskopet för denna särling i verkliga livet konstellerar sig mot ett annat extremt horoskop, som det som tillhör "Julia Caesar". Problemet är att hennes är magnituder mer effektivt i sin förmåga till verksamt bildspråk. Hon har uppenbarligen en äkta krigares själ medan den här mannen är en ytlig lycksökare utan egentlig mening med sitt liv. Såna är de genomsekulariserade och ytliga själarna Sverige genom sin officiella hållning söker framskapa. 

Frånvaron av religion, filosofi har skapat ett land av idioter och detta märker man lika väl i det borgerliga medielandskapet som i SD-pöbeln, som hos Svenskt Näringslivs förakt mot "olönsam" högskolefilosofi i sin fulkampanj från 2011. Landet Sverige - LANDET - får kort och gott vad det har tjänat ihop till i långeliga tider: motsvarigheten till ett inbördeskrig som helt utkämpas i mörker.


Inga kommentarer: