Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 6 september 2015

Sverige sett från sjunde himmelen



En alltigenom spekulativ karta? Hade något sådant som Shani lagna existerat inom astrologin - Saturnusascendenten - är det så här Sverigehoroskopet ser ut uppifrån "sjunde himmelen". 

Kartan avviker något från de som bloggen brukar använda pga. räknefel i programvaran. Konstruktören hade inte tänkt på att man skulle komma på tanken att använda Saturnus som ascendent tillsammans med helhussystemet. Bilden är det bästa som kan åstadkommas genom att ändra några detaljer i hur kartan ritas upp.

Viktigt här är att påminna sig att Saturnus förvisso är den "stora illgöraren" för livet på jorden. Den är knuten till tiden där allt i sinom tid skördas av Saturnus sin roll som Liemannen. 

Men då ska man minnas att den agrara romerska guden Saturnus är knuten till Stenbocken och förfogandet över materiella resurser. Därav makthavarnas önskan att skörda undersåtarna slit för att befästa sina egna livsprojekt och säkra staten eller systemet som de själva strävat att tjäna eller korrupt själva dra nytta av. "Samhällskontraktet" är i huvudsak en angelägenhet mellan de tre Jord-tecknen Oxen (naturtillgångar och äganderättsinstinkt), Jungfrun (slaveri eller träldom för att få det "att löna sig") samt Stenbocken som är pampen eller herren på täppan. 

Det är denna jordiska Saturnus som är den onda Husbonden eller Arbetsgivaren som svarar mot tanken om att "Saturnus äter sina barn" - en allusion till den grekiska myten där motsvarigheten Kronos äter upp sina barn för att säkra sin egen fortsatta makt. Man kan i dagarna notera att super-Stenbocken Veronica Palm (s) fått nog av träldom i Riksdagen och lämnar det uppdraget. Hennes ambition var uppenbarligen en regeringspost och när Stenbocken inte når världsherraväldets bergstopp tappar den snart intresset!

Men det finns också "en annan" Saturnus, den himmelska förlagan. Indisk astrologi röjer dess logiska prioritet genom att klassa Saturnus som Vattumannens härskare som en essentiell Luft-planet. Denna Saturnus är inte längre "herre över denna världen" (eller en maktpotentat) utan andevärldens herre, Den Evige, Gud Fader (i detta kosmos), han med vita skägget (apropå den jordiska Saturnus koppling till åldrandet) om man så vill. 


Att Saturnus essentiellt ("till sitt innersta väsen") tillhör den mörka kvaliteten (Tamas guna) bör dock varsla oss om att Gud Fader inte är den ultimata Gud utan enbart Gud immanent i universum. Bloggen har därför satt likhetstecken mellan den himmelska Saturnus och den grekiska filosofins Nous, kristendomens "Guds intellekt". Logiken är total: Vattumannen representerar också totaliteten eller Världsalltet, i vilket således också ingår osynliga eller andliga världar.

När vi därför i Sverigehoroskopet ställer oss vid sidan av "The Ancient of Days" (Saturnus) och överblickar hela hans väldiga domän, då sker något fantastiskt: det levande väsen (Solen) som är det nya Sverige född i evigheten med Regeringsformen 1974, då känner sig Saturnus som på hemmaplan. I rent andliga eller intellektuella horoskopet här ovan, intar entiteten Sverige (Solen) det nionde huset som här representerar tanken om Gudsstaten, domänen som innefattar allt och alla. Vattumannen är sannerligen Gudsriket eller Himmelriket om man ser det ur perspektiv av Saturnus när Budbäraren eller Ängeln Tvillingarna förvaltar sjunde himmelen.

Detta inlägg ska läsas tillsammans med frågan om vad slags humanism DN egentligen förestår i sin söndagskampanj med 100 värvade kändisar. Har då inte "hatet" och "det skeva perspektivet" något existensberättigande i himmelen? Inte enligt DN som representerar en satanistisk version av Vattumannen eller Alltets kollektivism och sammanhang.

Om vi fortsätter spekulera med hjälp av vår Shani lagna (Den Långsammes ascendent, Saturnusascendenten) finner vi att nionde huset rymmer den Rike Mannens planet Jupiter, men även symboliserar Lagen, som ytterst är de kosmiska morallagarna. Eftersom gott och ont båda existerar som arketyper eller platonska Former i himmelen (romerske filosofen Plotinus betonar förekomsten av "intellektuell materia" i himmelen - se länken om de fyra väsendena här ovan), förvånar det inte att även ur den sjunde himmelens perspektiv upptäcka att Jupiter är en "verksamt ond" planet i Sveriges öde. 

Den Rike Mannen är en ond kraft konstaterar Himmelen själv, och Sveriges sätt att hantera Lagen under all kritik! Men det visste vi ju redan, utifrån många analyser av Sverigehoroskopet ur det jordiska perspektivet (lagna eller "ascendenten" rätt och slätt). Som därovan, så härnedan. Sverige är i evigheten ett fördömt land, ett land där man sökte lansera en humanism utan att grunda den i de eviga lagarna. Därför gick välfärdsstaten så lätt sönder under det lättaste tryck från den helt normlösa och vanvettigt giriga Hydran - marknadskapitalismen.


Tillägg. Varför är Jupiter en ond planet utifrån Budbärarens/Tvillingarnas horisont (och här sjunde himmelens)? Därför att all expansion eller överdrift av det ursprungliga budskapet är av ondo! Budbäraren ska inte lägga till (eller dra ifrån) och sjunde himmelen är per definition Alltet - den verksamt onda Jupiter indikerar den lurianska kabbalans "brustna kärl" som indikerar syndafallet. Sveriges öde i ett nötskal.