Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 1 oktober 2015

Är Japan jordklotets värsta rasistnäste?





En intressant vändning på temat xenofobi bidrar AB:s Wolfgang Hansson med som pekar på Japan, landet som släppte in 11 av 5000 asylsökande förra året!

Väl rustade med främlingsfientlighetens olika signaturer tar sig bloggen an båda Japans horoskop, dels det för Japan före Andra världskriget och dels det konstituerade Japan. Som vi ska se av kartorna har demokratin aldrig nått detta land. I Japans gigantiska storföretag ser vi det gamla feodala Japan med ett fåtal "starka män" eller klaner som i realiteten håller befolkningen i slaveri. Vi kommer strax att se hur Japans horoskop därvidlag har beröringspunkter med kartan för Svenskt Näringsliv som väl summerar den här skendemokratins få dominanter.

Japan/Meiji-konstitutionen 1889

Det moderna Japan 1947

I båda fallen använts midnattstimman för att få en ascendent. Det gamla horoskopet från 1998 är avsiktligt nersmutsat, färgsättningen indikerar hur de onda husen här sprider sin ondska in även i andra hus - det är de onda husens herrar som drar smutsen dit sig vart än de går.

Det viktigaste att minnas är hur ofattbart slutet Japan var t.o.m. för fredlig handel när väst först knackade på. Xenofobin står också skriven över hela kartan och det är bara att plocka från smörgårdsbordet - alla hittar någon bekräftelse. Men ta Månen i Oxen i korrupta åttonde, den går att leva med om man inte som här hittar disponenten till denna hemmajordens och slutenhetens symbolik i Fiendens sjätte hus och därtill med krigets Mars. Japp, det blev batalj direkt med den vite mannen. Först efter kamp kapitulerade Japan och tvangs möta världen utanför.

(Mina historiekunskaper är under all kritik, skolåren glömda, men jag låtsas inte annat genom att klippa och klistra från nätet och spela besserwisser - jag minns bara att det sköts kanonsalvor i någon hamn och sen fick västerlänningarna komma och hälsa på!)

På grund av den usla kombinationen av Mars och Venus i "upplösningstecknet" Fiskarna i sjätte olycks- och fiendehuset, får också Japans rollspel vid denna tid lägsta betyg. Detta är sannerligen ingen balanserad Våg-nation som antyds av ascendenthärskaren Venus i sjätte huset (med Mars!). Tvärtom tecknar Vågen närmast mentalsjukdom - nationell psyksvaghet - och brist på verklighetsförankring. (Man kanske skulle läsa på lite i historieboken för att förstå vad slags vansinne som styrde Japan vid denna tid, gissningsvis någon debil kejsare som kallade sig Solens son och som utnyttjade de fattiga massorna maximalt.)

Men man skulle även kunna börja nysta i ämnet xenofobi genom härskarplaneten Saturnus hemma i sitt eget härskande tiondehus men i den parodiskt trångsynta Kräftan - parodiskt trångsynt i detta expansiva och öppna eller officiella hus vill säga. Givet att Solen i Stenbocken fegar inne i det privatistiska fjärdehuset och har denna ynkliga Saturnus som bas, får vi här den kanske tydligaste indikationen om en nation som helt enkelt är sig själv nog och inte vill ha med omvärlden att göra.

Vad det tredje intellektshuset i ren Eld och med filosofiska Jupiter hemma i Skytten indikerar, är jag osäker på. Men Japan var ett land som verkligen vårdade sin vid denna tid månghundraåriga historia och jag gissar att vi här ser klartecken för tredje huset i meningen "sång och dans". Men det är en rövare, så jag föreslår att vi istället går över till det moderna Japans karta.

Avsiktligt har jag "tvättat synden" ur horoskopets färgsättning. Men jösses vad seglivad den materialistiska tendensen (Jord och Vatten) är hos detta folk! Och som synes har den inskränkta Saturnus-i-Kräftan alls dött. Det är fortfarande "klanerna" som har makten över folket. Men efter kriget återuppstod dem som några få stora företag med all verksamhet mellan himmel och jord under sina respektive tak. En del förstår exakt vad Saturnus-i-Kräftan säger om man tittar på den tyranni som storföretagen idag bedriver mot sina anställda. Japan lever alltjämt kvar i feodalmentalitet och horoskopet kunde inte berätta det tydligare än genom att nu låta Saturnus i tionde flytta till sjunde, dess starkaste världsliga position, och dessutom bli ascendenthärskaren. 

Jag har flera gånger föreslagit att den verkliga rasisten är denna axel mellan restriktiva Stenbocken och privatistiska Kräftan. Öppenhet kommer från de högre världarna, från Eld och Luft. Vatten kan visserligen vara empatiskt men här talar vi om den principiella inställningen till människor från främmande land. De sydostasiatiska länderna håller sig i allmänhet med minst lika nedsättande ord för folk från främmande länder som Sverigedemokraterna gör när inte kamerorna är på, men när vi i Japan-horoskopet hittar samma tonvikt på Jord och Vatten som hos så många främlingsfientliga politiker och sd-anhängare, då vet vi att bloggen än en gång hittat guld. Verifikationerna haglar under vissa tider på dessa sidor bara för att torka in helt under andra tider. 

Se också hur det moderna Japan har en groteskt underutvecklad individualitet. Solen i debutanten Väduren men den befinner sig även i detta horoskop i det tillslutna och privata fjärde huset och den här gången är disponenten istället den krigiska Mars - men alltjämt i kombination med Venus i ego-upplösningens tecken Fiskarna! Här är folket som feodalherrarna ser till att de aldrig tillåts utveckla något eget tänkande - exakt samma metod Svenskt Näringsliv lobbar för nonstop här i Sverige. Högskolan ska reduceras till en yrkesinriktad utbildning för att kapitalistdjävulen ska kunna krama skiten ur det svenska folket. Och fånarna är så dopade med prylar att de inte ens förstår vilka offer de är!



Inga kommentarer: