Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 15 oktober 2015

Ett återbesök: Mammon och svenska arbetsgivare



"I det allt mer avkristnade västerlandet söker människor materiella rikedomar som aldrig förr, trots det faktum att Väst har de rikaste samhällena i den dokumenterade historien.

Beroendeförhållandet till rikedomar är vitt spridd. Folk finner ingen förnöjelse från sin förmögenhet och ändå söker de än mer. Jesus visade sina efterföljare hur man undviker det här beroendet och hur man bryter det när det har tagit kontroll över deras själar."

Ett lästips apropå gårdagens inlägg om den lömske profitören Jan "Gud med oss" Johansson som uppenbarligen använt sitt socialdemokratiska partimedlemskap som hävstång för att berika sig själv på sina medmänniskors bekostnad.

Jag googlade det gamla talesättet "de rika blir allt rikare och de fattiga allt fattigare" - nu när ett schweiziskt kreditinstitut trovärdigt bekräftat att en procent av mänskligheten - djävlarna i människokropp - tagit kontroll över halva världens resurser (DN). 

Då hittar jag en bok utlagd online och fri att läsas för alla och vars bakpärm bl.a. pryds av ovanstående citat. Noggranna notapparater i slutet av varje kapitel avslöjar att detta inte är vanligt internetsvammel utan en text värd sin tid. Jag har inte googlat författarens kredentialer men han är uppenbarligen kristen (på det radikala sättet och inte en hycklande borgare) och har utifrån det distinkt socialistiska Lukasevangeliet valt att i en hel bok diskutera hur den människa som vill kalla sig god (eller åtminstone involverad i ett godhetens projekt) bör förhålla sig till penningdemonen Mammon.

Boken, som kan läsas här, heter "Treasure and Dominion An Economics Commentary on Luke."

*****




Först i 60-årsåldern och bara några få år innan sin död, avslöjade det amerikanska mediet Edgar Cayces "transkälla" att han varit den romerska medborgaren och läkaren Lucius Septimus i ett tidigare liv och därmed den Lukas som Cayce i trans bekräftade som författare till åtminstone ett tidigt utkast till det som idag utgör Lukasevangeliet. 

På en följdfråga (från Edgars hustru) vid en senare transsittning varför den här uppgiften inte dykt upp tidigare under Cayces nästan fyrtio år långa verksamhet som transmedium, svarade den "sovande profeten" kärvt: människan Edgar hade varit för (karaktärs-)svag för att hantera den kunskapen. Han skulle ha blivit "uppblåst". 

Intressant nog var Cayce luspank i hela sitt liv eftersom han inte ville profitera på sin extrema förmåga. Han tycks ha varit synskare än någon annan i modern tid - och förklaringen till detta gav han själv som ett persiskt liv där han dödligt sårat kämpade i dagar i öknen för att lämna sin sargade kropp. Den "förhöjda" koncentration han uppbådade har färdats genom årtusenden som en "karmiskt knut" och kom att aktiveras i just detta liv. 

I livet dessförinnan, som brittisk bedragare i det unga USA, verkar han också ha utnyttjat en stark intuition, men då för att hanka sig fram! Då det bara var ett liv innan själen åter tog form som Edgar-kroppen spelade skitstöveln alltjämt in. Edgar Cayce försökte t.ex. i yngre år nå snabba och lätta rikedomar genom att synskt lokalisera oljefyndigheter i Texas, vilket ledde till en sådan själslig konflikt att han tappade synskheten i flera år! Biografierna om Edgar Cayce (det ar funnits många genom åren) är fascinerande läsning men helt utanför den låga svenska förståndshorisont för vilken Lukas-analytikern Gary Norths bok skulle ha något intresse. "De fattigare blir allt fattigare."

*****

I avsaknad av levande traditioner har bloggen experimentellt provat att använda "den onda stjärnan" Algol i personhoroskop. Flera år senare måste man säga att det fortfarande mest är frågetecken. För om det hebréiska namnet på stjärnan Rosh ha-Satan (Satans huvud) är korrekt, kunde man tänka sig att stjärnan skulle ha samma inverkan som Satan i Jobs bok, den är en Anklagare som Gud tillåter pröva om människan kan försvara sig.

Algol i ett horoskop blir med andra ord en plågoande, vilket ett antal tydliga horoskop ger vid handen: Sven-Otto "arbetslinjen" Littorin, Jimmie Åkesson och varför inte Mona "kreditkort och Toblerone" Sahlin, vars omoraliska lididoplanet Mars angrips av Algol snarare än den allmänna livsyttringens Sol (som i fallet Littorin och Åkesson). Sahlin anfäktad av underklassmänniskans penning- och konsumtionsfixering - just som "arbetartidningen" Aftonbladet vill ha det!

Men utöver de andra tänkbara uttryck som den här stjärnan kan indikera och inte minst problemet huruvida individen själv blir en plågoande eller upplever Algol som en utifrån kommande kraft, måste man också fråga sig om Algol inte rimligen borde förknippas med Djävulens lilla underhuggare Mammon, en demon av längre rang.

För var befinner sig Algol om inte i början av Oxens tecken, sedan länge förknippad med Penningen? Man skulle kunna säga att Djävulen är den nytestamentliga "denna världens herre", som hos de proto-kristna esséerna kallades Belial ("Den Värdelöse" - namnet förekommer också i Nya testamentet) men som vår tids ateistiska naturalister hyllar som Pan. 

Guden Pan = faunans rådare, finner sitt uttryck i de, ytterst sett, värdelösa säsongsblomster som den här planeten skapar bara för att bittert åter låta förvissna - en grym lek om det någonsin fanns en och som inte leder någonstans. Filosofen Platon noterade att världen aldrig uppnår verklig existens utan bara är ett ständigt undanslinkande "tillblivande".

Den judiska grupp som framfödde Jesus (men troligen hoppade han av och skaffade sig ett eget entourage - och det är den lilla skockens årslånga turné genom Palestina som Nya Testamentet bevarat rikliga fragment av), "Ljusets barn" eller esséerna, tog således stark ställning MOT naturens brist på genuin existens och tog istället ställning FÖR Övernaturen. Romerska källor visar att romarna kände väl till esséernas remarkabla profetiska gåvor, vilket också bekräftas av astrologiska fragment bland Dödahavsrullarna, bland annat den strimla om något ont i Oxens början som väckte bloggarens intresse för stjärnan Algol. 

Många flera texter än de astrologiska fragmenten visar att Jesus omedelbara föregångare ägnade sig åt kosmisk fromhet, vilket är en lustig särtradition inom judenheten eftersom Gamla testamentet söker särskilja judarna från de "primitiva" grannfolk som dyrkade planeterna. Ljusets barn var nu inga avgudadyrkare men de studerade nyfiket astrologin som Guds handskrift på himlen - och den inställningen har också stöd i Gamla testamentet.

Som med all mytologi skulle man kunna lösa upp konflikten mellan Djävulen själv och hans patetiska lilla tjänare Mammon genom att helt enkelt betrakta den senare som en hypostas eller en särskilt funktion hos "denna världens herre".

Och då är man naturligtvis tillbaka till en fråga som bloggen varit inne på flera gånger tidigare och där någon läsare föreslog Saturnus som Djävulens symbol. Jag minns inte riktigt turerna då, men i så måtto som man håller sig vid DEN SATURNUS som härskar över Jordelementet (Stenbocken) ligger det mycket i kopplingen, den rimmar perfekt med det hat Ljusets barn närde not ockupationsmakten Rom som var lika oönskad i Palestina som 20% av dagens nationalistiska och SD-röstande svenskar vill lyfta Sverige ut ur EU-geschäftet som fyller landet av invandrare och enbart tjänar att göra det rika fåtalet ännu rikare. 

Men som de "Belials fångstnät" som beskrivs i Dödahavsrullarna är fyllda av maskor, är också den politiska verkligheten snårig. För då Jimmie Åkesson är märkt med Satans stjärna kan vi vara nästan helt säkra på att han också tillhör mörkrets makter. Han är en djävul som utnyttjar missnöjet i landet för sina egna syften och att SD ämnar rösta med Moderaterna i denna turbulenta tid är väl allt man behöver veta. Littorins "arbetslinje" (en ny form av det antika slaveriet) och Åkessons ja till utländska arbetare men nej till att se dem som svenskar, är egentligen bara varianter på samma tema. Ondskans röst.

Sverige har kort och gott ingen chans. Folkflertalet är så mentalt förgiftade av marknadskapitalismen att de inte har förmåga att likt Münschaussen lyfta sig själva i håret för att få en nykter överblick över det system de dagligen ingår i genom sina lönearbeten. Än mindre vill dessa förgiftade folkmassor göra sig av med sin hunger efter pengarna, detoxa sig som öppningscitatet nämnde. Svenska folket är ett dött folkslag, redan NU en historisk spillra. Rovkapitalisterna kommer att ösa på med invandring tills det ursvenska är så utspätt att SD-sentimentet helt enkelt utraderas. 

Sådan är Rovkapitalismens väsen. Dessa är genomonda människor som tjänar den specifika aspekt av Djävulen som kallats Mammon, men som bloggen sökt i det mytologiska monstret Hydran. Notera hur Jord och Vatten behöver varandra, så det är helt korrekt att antikens astrologer placerade Kräftans härskare Månen som "upphöjd" i Mammons/Algols tecken Oxen. Det är därför symptomatiskt att Sverige slutligen gick sönder - irreparabelt - under åtta år med regeringen Reinfeldt och då hade en finansminister som med all säkerhet har Månen i Oxen inom räckhåll för Mammons eller Djävulens korrumperande inflytande.


Med Satan i blodet
(Månen = blod och andra vätskor)
Frågan om hur många grader runt sig Algol sprider sin verkan är viktig, men man ska inte glömma att HELA Oxens tecken leder till märkligheter då den stiger i öster, inte minst blir dess eget fundament Venus en verksamt ond planet! Är det möjligen så att en verksamt ond Venus är den mest exakta astrologiska representationen för Mammon?

*****

Man kan också notera horoskopet för Svenskt Näringsliv, där Satans stjärna blandar sig med den orenaste formen av Vatten för ett "närighetsliv" som är så fult och burdust och ointellektuellt att bara det helt avkristnade Sverige kunde ha producerat krämare på denna avgrundslåga nivå. Det är utifrån det här horoskopet vi måste förstå nuvarande vd:n Lemnes förtjusning i DN när hon beskriver sina husslavar.


Titta noga på den "hierarkiska" (lodräta) sataniska axeln och förstå att det är underklassens skitstövlar som gått samman för Svenskt Näringsliv och söker terrorisera de fattiga för att själva kunna bygga avstånd till sin forna klasstillhörighet. 

När ärbara Lejonet stiger i öster uppstår intressanta ting: det är Merkurius (handelsmannen), Venus (pengarna) och Saturnus (snål, organisatorisk materialism) som blir det värsta den genuina ledaren kunde befatta sig med - dessa blir alla verksamma illgörare. Säg den ledare i det kapitalistiska väst som når upp den detta nobla och goda ledarideal? Väst är kräkens civilisation och detta därför att de - likt Svenskt Näringsliv - har Mammon som sin allt annat överordnade ledstjärna! 

(Jupiters "stora förmögenhet" ligger visserligen också i tionde makthuset och är en "verksam välgörare" men besinna dess sällskap. Dessa "lejon" njuter således sin stora förmögenhet till en fruktansvärd kostnad som de kanske inte fullt ut kommer att fatta förrän deras själar återföds i horribla omständigheter!)

Dessa svenska arbetsgivare är således samtidens avskum, människor som Aftonbladet avslöjar från tid till annan (nu senaste telefonförsäljarsvinet med Östermalmsadress) utan att något i grunden förändras i Sverige. För ingen politiker som hoppas på en karriär vågar lyfta frågor om det övergripande ekonomistiska systemet.

De riktigt gamla pengarna, landägarna, håller en lägre profil än så. Dem ser vi inte ens i medierna vilka utifrån tyst överenskommelse låter de gamla mammoniterna leva skyddade från allmänhetens insyn.

Inga kommentarer: