Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 10 oktober 2015

Jurister mot abort - maximalt intellekt möter världens förslappning


Jag läser för en gångs skull en krönika av socialrealisten Eva Franchell utan att direkt instämma. Drottningen fegade ur när hon upptäckte att hon var på väg att "användas i en pr-kupp" som Franchell, som här visar sin burdusa låghet, uttrycker saken.

Tvärtemot att köpa det opinionsbildande försöket blev jag nyfiken på hur horoskopet för en jurist - knappast en dumsnut - som ändå väljer antiabortsidan skulle kunna se ut. Redan juristens twitter-foto säger mig att ett extraordinärt horoskop står för dörren. 


Det är sällan man ser en människa så vacker i kraft av sin inneboende rena ande som i det här fallet. Sen kan vi andra med potatisnäsor och halvdana trynen morska upp oss bäst vi vill med skenheligheter som att "skönheten sitter på insidan". Men sanningen är att när himmelen sänder sin välsignelse gäller det "inifrån och ut". Jag har aldrig mött en verkligt elak människa som samtidigt sett mycket bra ut. Någon skulle kanske muttra, "de har aldrig testats till bristningsgränsen, de har aldrig behövt anstränga sig för att få något". 

Men horoskopen för de behagfulla berättar en annan historia, en berättelse om en ande som har direkt tillgång till det fysiska kroppsinstrumentet. Och eftersom anden per definition tillhör det högsta goda, märks det i blicken på dessa människor - ögonen som själens spegel och själen som andens avbild.



Kvarvarande bloggläsare kanske genast noterar en generös samling konflikter mellan Eld och Jord, ibland kallat "andens brutalisering" eller de jordiska realiteternas förmåga att förfula eller mörka den naturliga kontakten med det inre ljuset. 

Men i det här fallet är det just denna förfallna attityd som juristen Ruth Nordström valt att verka mot och då i formen av en vägran att acceptera det sekulära samhällets förfall i aborten som oansvarigt preventivmedel och hbt-lobbyism som söker sprida ett intressant och mångfacetterat psykiskt problem som en smitta till "borderline-själar" vilka skulle klarat sig utmärkt i ett hetereonormativt samhälle men som nu luras av den osedliga samhällsmoralen.

Se inte minst Dödsrikets portal (2a huset) vilken kan likställas med kvinnans livmodermynning. Andra huset servar det första huset där ett nytt liv framträder som en nyfödd liten person. Lyckan är att få träda fram ur Dödsrikets skuggor och Jupiter står redo som den välgörare den är - men attackeras av den negativa förstöraren Satan! Multipel attestering ges av Mars attack mot den orörda Jungfrun i Olyckans sjätte sektor och denna Mars aspekterar sedan Månen (den sublunära matrisen - modern) som därtill lockas att halshugga (Ketu) det nya personifierade liv som Väduren - debutanten - representerar.

Det nionde huset för samvetets röst representeras här av just Jupiter, den Stora Välgöraren, som via första huset i Väduren också är en verksam tillgång. Minns också att Lagen sorterar under Jupiter och att vi har ett juristhoroskop framför oss. Det är alltså ingen tvekan om att vi har en stor godhet i denna ner i Jord-elementet fallna Jupiter och att Satans stjärna är en ond realitet som hotar den. Så långt sinnelagskartan kan berätta står således en alltigenom god Jupiter i den konkreta världens element inför något som plågar samvetet, och det är Satans eller denna världens herre som söker utplåna den sekulära människans hela förstånd.

Naturligtvis är sinnelaget rejält förmörkat av Fienden (sjätte huset) men lustigt nog gäller samma sak här som för Jupiter. Väduren i första huset har naturligtvis sin egen härskare Mars med sig som en verksam välgörare. Mars t.o.m. ser ut att välja att gå i heroisk strid med Olyckan eller Fienden för att värna det nya livet (Väduren)! Jag medger att symboliken är svår att reda ut eftersom man också kan läsa Mars 210-gradersattack som att juristen skadar sig själv genom att gå in i Fiendens hus och där bekämpa Jungfruns notoriska själviskhet och önskan att slippa socialt ansvar.

(Vilken skillnad mot Fredrik Reinfeldts naturligt OCH verksamt onda Mars-i-Jungfrun i hans fysiska första hus. Där hade vi en som hyllade privategoismen i sin egen person och utblick! Samma teckenplacering kan alltså spela vitt skilda roller beroende på kontext.)

Men det kanske avgörande är förstås att andesjälen (jiva-atman) - den eviga varelsen posterad i detta universum - här tecknas av Solen i sitt härskarläge i Lejonet och välsignad av kungamakarens stjärna Regulus - varje litet nyfött barn är en konung in spe! Hur skulle en sådan klarsyn och hög intelligens kunna köpa den låga själviskhetens argument som sätter det kroppsliga kärlets bekvämlighet framför det påbörjade livets väg ner till en ny barnkropp?

Horoskopet är således så glasklart att merparten av mänskligheten framstår som sinnessjuka dårfinkar - och även Eva Franchell som i detta läge helt missar att hon stod inför någon så mycket större och mer genomreflekterad än henne själv. Visst är oönskade graviditeter till följd av våldtäkt en verklig stötesten men eftersom bloggaren inte är principiell abortmotståndare (se hans halvt förmörkade horoskop!) lämnar jag frågan om särskilda omständigheter därhän.

Vad vi har funnit ut här är att juristen tillhör den exklusiva människotyp som Platon i Staten menade var de enda som var lämpade att styra samhället och sätta agendan. Att drottningen fegade ur och att Franchell talar om "pr" visar hur långt den breda massan har till rationell förståelse av vårt gudomliga och rationella universum. Sant är att Platons meritokrati kommer på kant med västerlandets falska demokrati där den trösterika lögnen att "en annan är väl lika god som nå'n" sitter bergfast i folkdjupet. 

Se bara Sverigehoroskopet med den här bloggens övertygande Vågascendent. Där angrips den lägre själshalvan (Månen) också av Mars, precis som hos juristen. Men för Vågen i öster är inte Mars längre en krigande hjälte utan en skitstövel, en självisk skivstövel när den ligger i loja och materialistiska Oxen. Som Vädurs-Månens eller sinnelagets härskare, vittnar därför detta om en Jord/Eld-konflikt som till skillnad från juristen Ruth Nordström verkligen brutaliserar och förfular den svenska folksjälen! 

När tidningarna oupphörligen skriver om att "svenskarna är så generösa" (i samband med EU-parasitismen på dess lägsta nivå - tiggarna), då är det återigen Satan som driver sitt falskspel med ett folk som så gärna vill glömma vilka mördare de kollektivt är genom landets krigsmaterielexport!

Den som verkligen kan läsa stjärnhimmelen ser snart skillnad på folk och fä. Undantag från reglerna finns alltid, och den brasklappen lägger bloggaren in så ofta att det blir tröttsamt. Men svenskarna, fostrade i en falsk jämlikhetstanke, saknar helt förståelse för den klassiska världsbild där Den Ene utflödar i och där godheten avtar med avståndet från källan. Från det att vi har fått sekulära statsskick där dessutom köpmannaklassen hyllas - ja, läs Platons Staten och hör hans sanna ord om dessa samhällen. Sverige står på randen till fullständig undergång enligt dessa visdomsord som kommer till oss från antiken. Men svenska makthavare bryr sig inte längre, de kör pyramidspelet tills det skiter sig.

PS. Juristens förnamn är hebréiskt och betyder "den barmhärtiga" (den barmärtiga vill inte beröva någon livet). Bloggarens mor hade samma namn men detta har inte påverkat textens utformning. Den har följt stjärnornas indikationer.


Tillägg den 11 oktober.

Upptäcker att AB dygnet innan detta inlägg publicerade ett upprop från 90-talet präster till samvetsfrihet när det gäller att utföra aborter inom sjukvården. Man ska dock minnas att kristendomen bär på en korrupt själsuppfattning alltsedan läran om själavandringen kättarförklarades. Talet om att Gud skapar en helt ny själ för varje nytt liv som uppstår i konceptionsögonblicket syftar egentligen på det som den nyplatonske filosofofen Plotinus kallades "kombinatet" - föreningen av en bortomvärldslig varelse med dess kosmiska klädnad. 

I den mån man likställer kombinatet med den framfödda fysiska kroppen är det liktydigt med födelsehoroskopets stigande tecken (ascendenten). Så länge fostret förblir i modern talar vi alltså inte om annat än Livet i allmän mening och kristet tal om att Gud skapat en själ i konceptionsögonblicket är felaktigt i så måtto de syftar på den eviga själen. 

Mord blir det först i det ögonblick Mars-effekten sätter in och fostret klyvs från symbiosen med sin matris/moder. Än mer försvåras begreppen av att vissa synska personer uppgivit att den unika själen i vissa fall inte ens är på plats förrän flera minuter efter den fysiska förlossningen. I dessa fall är det inte mord utan bara en fråga om terminering av ett enskilt stycke liv - en bil som redan stor och puttrar på tomgång! 

I skenet av den här komplexiteten valde bloggaren att söka undvika att sätta oönskade barn till livet på den tiden han fortfarande sökte sin plats i livet och provade sin väg fram... Vissa föds med den här spärren, andra verkar helt sakna den.

4 kommentarer:

Susanne sa...

Är det inte viktigare att vara barmhärtig mot de redan födda människoliven än de ännu ofödda? Rut Nordström (hennes förnamn betyder Herdinna enligt min namnbok) är med i Provita. För livet. Tänk om sådana och liknande organisationer kunde verka för att göra livet bättre för de levande...

Om man har en rent biologisk livssyn så blir abortmotstånd mera logiskt än om man har en andlig, och dessutom tror på reinkarnation. Samma sak om man har en religiös syn där man inte tror på reinkarnation. Men om man tror att människoanden existerar oberoende av kroppen borde abortmotstånd vara helt främmande. Speciellt eftersom det sägs att anden inte knyts till fostret förrän efter en viss tid - ju högre utvecklad desto senare. Aborteras fostret (eller embryot - de flesta aborter sker ju tidigt) får den tilltänkta anden en ny chans. Och vad ska man säga om naturens egna aborter då - alltså missfall - något som sägs ske så ofta som i 25% av påbörjade graviditeter?

Om man ska kommentera kvinnans horoskop så har hon ju en mardrömslikt illa tilltygad måne. (Undrar hur du skulle ha kommenterat horoskopet om det vore någon med åsikter du ogillade? Tänker t ex på Vatikanens astronom kontra Hökmark :-)) Kanske denna stackars måne i hennes undermedvetna får symbolisera det biologiskt sett mest sårbara och ömtåliga man kan tänka sig - ett foster?

För min egen del så var ju den där liknelsen med 2:a huset som kvinnans livmodermynning intressant, för jag har också Jupiter där - inte i konjunktion med Algol, men i opposition. Med hennes månascendent blir Jupiter (till skillnad från mitt fall) en välgörare, men en välgörare som hotas av Algol (eller Satan, som du uttrycker det) skulle det alltid innebära att det goda segrar? Det brukar ju ofta innebära identifikation med materien, med den biologiska kroppen. Och då är vi tillbaka till det jag nämnde här ovan, att det att likställa abort med mord blir mer logiskt med en biologistisk livssyn. Troligtvis har Nordström en sådan.

Avslutningsvis ang hennes utseende: "Jag har aldrig mött en verkligt elak människa som samtidigt sett mycket bra ut" - nehej, men det finns massor! Liksom det omvända. Jag har tidigare nämnt Moder Teresa och Helige Franciskus som exempel på det.

Seaward sa...

Som jag skriver, jag har ingen åsikt i abortfrågan, så jag övergår till din nästa reservation. Jag tog "barmhärtig" via lånet in i engelskan (ruth/ruthless), där ju ruthless betyder skoningslös eller obarmhärtig. När jag slår upp hebréiskan betyder ordet "vän" (och från vänner förväntar man sig barmhärtighet).

"mardrömslikt illa tilltygad måne" Bloggens skolexempel på en slik Måne är inte det senaste horoskopet DU kommenterade utan Anders Breiviks. Så vad skiljer juristen från massmördaren? Allt! Breiviks "mardrömsmåne" opponerade Solen så att hans aktiviteter färgades av det varav han fyllde sitt sinne. Så ej juristen, där jag tydligt noterade att detta är en Regulus-Sol i Lejonet. För den som läst och verkligen tagit till sig den här bloggens underliggande kosmoslogi (vilket jag länge märkt på dina kommentarer att du inte gör) så finns visserligen risker med att Sol och Måne inte kommunicerar.

Men att du tycks mig så tendentiös i abortfrågan att du inte ser hur jag trådar ut kartan. Jag medger att Månen och dess attack från den egna disponenten gör juristen illa (i vissa läger, särskilt bland slarviga kvinnor som utnyttjat abort som preventivmedel). Men jag påminner också om att Mars är en välgörare, låt vara en som dristat sig in i olyckans och fiendskapens sjätte hus (likt Jesus som heller inte räddes att sitta ner och språka med syndarna). Men Väduren i första har ändå både Mars, Jupiter och Solen med sig. De är verksamma välgörare och dåliga hus försätter dem mer i knipa än skadar deras principiellt sunda funktion.

Och vad är viktigare än en människa som höjt sig över det patetiska sinnelagets Måne och är i kontakt med sin andes Sol? Bara för ett lågt kreatur är bristen på klipp-klapp-spel mellan Sol och Måne ett problem. Realiserade själar som har full tillgång till Solen som KOGNITIV KAPACITET kan SE psyket när det gnisslar. De behöver egentligen inte det mänskliga sentimentet längre. Det är därför jag använder nyckelordet "intellekt" (utbytbart mot "intelligens") i rubriken - jag talar om en annan himmelsk elevation än den Jord och dess relativistiska överväganden du fötts att försvara så gott det nu går. För kroppsvarelser i Jord uppstår alla de "synnerliga skäl" till en kvinnas abort som jag inte ämnade diskutera. Så en stor del av din inlaga faller på att du inte ser med dina ögon och inte hör med dina öron när astrologin diskuteras med blick för finliret och tonvikt på den översta våningen (Eld, ren kognitiv kapacitet).

Hur man tolkar Algol har jag varit inne på förr, men jag är inget proffs - jag har lyft fram en bortglömd stjärna och söker själv förstå den via många skilda horoskop. Anklagare, Korrumperare/Frestare eller Trickster? Det började en gång med Charlie Sheens uppsluppna karta med mycket Eld (Skytt/Lejon). Den förde tankarna Algol som en oseriös skälm (eller en Fresterska, apropå hans nära samkväm med prostituerade). Utifrån juristens månascendents perspektiv blir denna Jupiter i Oxen en god kraft som välkomnar till det kroppsliga livet (Oxen/Jord). Det är bara en enkel slutledning att Algol här blir Frestaren i skepnad av ett lättfärdig Abortförespråkare samtidigt som juristen själv också blir en satan, en Åklagare för dem som försöker undvika att bereda en annalkande själen en plats på Jorden.

Du har tydligen inte en lika gynnsam karma som jag, som finner skönhet och godhet gå hand i hand vart jag än vänder blicken! Jag medger att det finns rent tekniskt "snygga" människan som är själviska men tittar man noga hittar man ofta diskreta tecken i ansiktet som avslöjar deras karaktärsbrister. Naturen har subtila sätt att avslöja t.ex. en obarmhärtig eller dryg natur.

Susanne sa...

Av en herdinna förväntar man sig också barmhärtighet mot sin hjord :-) En parallell är ju Jesus som den gode herden.

RN:s sol nämnde jag inget om, och jag har inga synpunkter på tolkningen av den, eller frånvaron av kontakt med månen.
Men en måne som angrips av både mars och Saturnus och dessutom ligger ihop med Ketu, den får man väl säga vara konfliktfylld. Dessutom angriper "välgöraren" mars den planet den disponerar över, samtidigt som det omvända gäller för Saturnus (verksam illgörare i 4:e enl månhoroskopet) som angriper den planet som disponerar över den. Det föranledde min spekulation om att det är det här som ligger till grund för hennes aktivism i abortfrågan - månen symboliserar ju bl a reproduktion. Att det skulle vara den bättre placerade solen som ligger till grund för engagemanget hos denna vd för en antiabort-organisation är alltså något jag betvivlar.

Det jordiska perspektiv jag anklagas för att ha (och som jag kunde förutse) var just det jag försökte påpeka att abortmotståndare har. För kroppsvarelser i jord måste ju den jordiska existensen vara allt som finns, medan jag försökte lägga an ett mer andligt perspektiv - "himmelsk elevation" "översta våningen" för att använda ditt språk.

Om huruvida skönhet = godhet:
Naturen älskar även att dölja sig, är ett citat du återgett här. Och om naturen per definition är ond (vilket också har återgetts här) så har vi genast en "devil in disguise".

Seaward sa...

Jag håller med om att redan Jord/Eld generellt illustrerar abortmotståndet och det är därför jag också nämner att Mars attackerar sitt eget bo. Nu låtsas du för andra gången om att jag inte redan kommenterat de punkter som man kan anföra mot horoskopets "förträfflighet" - det är nämligen detta du angriper genom att som en typisk Jungfru väljer bort Solens eventuella bidrag för att hellre tala om Månen. Trots att det är Solen som är intressant för intelligensen/intellektet - se rubriken en gång till.

Att "Naturen älskar att dölja sig" har inget att köra med att kraftfulla andar direkt tycks teckna sin närvaro i det fysiska. Du kan inte blanda talesätt på detta ytliga sätt, utan att begrunda vad citatet syftar på. I modernt språk säger det inte mer än: "DNA går inte att se med blotta ögat."

Jag har ägnat Clark Olofssons horoskop en ny granskning utifrån just frågan om de måste turerna mellan planeter, disponenter och gud vet allt. Titta på den.