Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 4 oktober 2015

PR-människorna och Lögnens Ande


Vad är svenskarna för folk
som låter sådana här avgöra deras liv?

En alternativ rubrik hade kunnat vara  "Tjuven Hermes på marknaden".

Föranledningen är att PR-mannen Sandro Wennberg infamt och opportunistiskt försöker spela moralist hack i häl på skandalen där Svenskt Näringsliv lyckats vända Sverigedemokraterna mot den allmänna uppfattningen att politikerna måste införa vårdvinstinskränkningar.

Att Sandro Wennberg är en folkförrädare som i grund och botten som en slug och falsk PR-människa bara söker "skadebegränsa" för att rädda sin egen föraktansvärda bransch hörs när han säger rakt ut i Aftonbladet: "Problemet är inte att en organisation eller ett företag vill påverka en beslutsfattare..."

Men bästa byfåne, det är ju just detta som ÄR problemet, att människor inte nöjer sig med en saklig och faktaenlig framställan, en partsinlaga om man så vill - som beslutsunderlag för politikerna - utan söker FÖRÄNDRA genom baksluga formuleringar och ohederlig citatteknik. 

PR-branschen kommer historiskt att sorteras under all den kriminella aktivitet som det döende västerlandet inte kunde se för vad det var eftersom länderna var så förgiftade av den kapitalistiska modellen som inte ens korrekt kunde värdera arbetskraften i sina modeller för profitmaximering. Västerlänningen var Djävulen släppt lös på jorden under dessa tvåhundrafemtio år innan deras system kollapsade.

Informationsförmedlaren är Merkurius men PR-branschen ägnar sig inte åt saklig information. "Allt går att sälja med mördande reklam" skämtades det på 1970-talet men idag verkar människor inte ens medvetna längre om hur deras livsprojekt är cancerceller som växer och formas i en puppa helt formad av ... näringslivet och deras ormar till falskt viskande PR-röster!

Så hur kan man kombinera budbäraren Merkurius (grekernas Hermes) med någon annan astrologisk faktor för att få en tajtare bild om vad den förrädiska PR-människan representerar? Låt oss titta på Sandro Wennbergs karta - en gång till, visar det sig. Bloggaren, visar det sig, har reagerat negativt en gång förr när den här ormen uttalar sig i medierna. Se "Högersossar och tomma psyken" från 2012. Jag läste inte om det inlägget utan överblickar kartan på nytt:



Här har den "positiva" eller utagerande sensationalismen i formen av krigshetsaren Mars i härskarläge i Väduren. Vem ligger den här jobbige fan på? Jo, den mindre vetande Kräftan, där nymånen indikerar en viss brist på djup reflektion och en desto högre benägenhet till girig passion - särskilt som Mars attack triggar Kräftan och utlöser dess frenetiska och instinktiva protektionism. Här ser vi hur PR-mannen är perfekt som en ond mellanhand när någon uppdragsgivare vill skydda sina intressen! Politikerna representeras här av nymånen i Kräftan, en projektstart (politiskt beslut) till följd av Vädurens barnsliga tjat. 

Redan denna kombination av zodiaktecken indikerar samma sanslöst indoktrinerade mentalitet som Bonniers lilla bulvan Wolodarski (DN-chef) uppvisar - det är inte slump att det är i Dagens Nyheter Svenskt Näringslivs nya kvinnliga vd får lägga ut sitt försvar för samröret med SD! 

Vilken bitter konflikt för Wolodarski, jude till arvet men kapitalismens fursteslickare och därmed nödd att tiga still när ett parti med nazistiska rötter visar sig bli den onda Rovkapitalistens hävstång i en fråga där ett fåtals omoraliska profit på sjuka människor ligger i vågskålarna! Vad ska Wolodarski säga sin YHWH när de möts härnäst för en närmare promenad? Att Lemne-intervjun gagnade det allmänna intresset?

Ett annat ofattbart fall av ondskan hos vissa "sensationalister" fick världen nyss i VW-chefen som svor sig fri fån all vetskap om koncerners bokstavligen MASSMÖRDANDE trick med ljugande bilmotorer.

Men låt oss ta Sandro Wennbergs karta som mall för den onda PR-människan. 

Eftersom det är nymåne i Kräftan agerar den sublunära Solen utan direktiv från Månen, tecknets härskare, eftersom Solen här "bränner" bort den reflekterande Månen. Just Kräftans nymåne bjuder alltså på en bindgalen natur som agerar ut hela den sub-humana driftsnaturen i Vattnet. Detta är bokstavligen ett djur som den Vegetativa Själen framfött.

Märk också Stenbocken som representerar samhällsinstitutionerna inklusive politiker och rättsväsende. Sandro Wennbergs hela projektstart (nymånen) riktar sig mot denna sjundehusallierade och han söker framgång (Jupiter) med Stenbocken, med makthavarna! Så här långt har alla indikationer utspelat sig i tecken den passionerade eller lidelsefulla kvaliteten, Rajas guna. Den här kvaliteten lider eftersom den saknar karaktär och står under samtidigt inflytande från Ljuset och Mörkret (Sattva resp. Tamas guna). 

I vissa horoskop ser man mörkrets okunskap dominera men i andra horoskop tenderar ljusets nyfikenhet på den verkliga berättelsen att hjälpa de passionerade att hålla en rak kurs. 

Undertecknad lider f.n. i ett jobb från helvetet eftersom han har en passionerad Sol med starkt understöd från Sattva guna. Men arbetsgivaren är alltigenom mörklagd pga. storkorset i Tamas, som förekommer hos maktmissbrukare som Anders Borg, Göran Hägglund, Mona Sahlin och Fredrik Reinfeldt. 

Bloggaren får nu på nära håll tillfälle att studera denna djupa disposition, denna attityd som styr hela individens grundsyn ("det halvtomma glaset"). Har aldrig mött en människa som använder falska vinklingar och ämnesflykt för att rädda skinnet och profiten i sin verksamhet. Detta är verkligen en handlare på botten av det kapitalistiska träsket, där vi hittar rätt obegåvade "överlevare" som antingen helt saknar moralisk medvetenhet eller inte tycker sig ha råd med sån lyx.

Troligen möter bloggaren i denna olustiga anställning riktigt dålig karma från sitt eget överdådiga liv som köpman i Marocko i början av förra millenniet. Det finns ingen annan förklaring till varför den här bloggen med sådan lusta tar sig an horoskopen för landets värsta skitstövlar. Detta är samtidigt ett projekt för att frilägga den sideriska zodiakens överlägsna symboliska klartext och bloggarens arbete på att rensa ut "den gamla människan" ur sin själs skrymslen!

Men Sandro Wennberg är alls ingen vanlig tjuv på marknadsplatsen, ingen Hermes eller Merkurius. Tvärtom ligger merkuriska Tvillingarna så undertryckt eller neddämpat som ett zodiaktecken kan ligga, i tolfte huset där man isoleras från den aktiva världen där utanför. Ett kloster- eller fängelselivets sektor.

Men i PR-mannens fall är det givande att plocka fram den hellenistiska astrologins tal om "den onda daimonen" som sägs äga tolfte huset. Den här benämningen rimmar löst med hinduisk astrologi, bortsett från att inte bara det tolfte utan också det åttonde och sjätte huset är rent av ont i denna tradition. Och ser man på de hellenistiska husens namn ser man att det måste röra sig som samma tradition som med tiden fått skilda uttolkningar. Åttonde och sjätte kallas ju respektive "Dödens inträde" och "Den dåliga lyckan".

När västastrologin kopplat tolfte huset till andlighet och avskilt klosterliv låter det mest som en eufemism, ursprungligen sattes inte sällan folk i kloster mot sin vilja, för att de inte någon chans i samhället eller för att den förstfödde sonen hade arvsrätten. När världslig framgång inte längre är en möjlighet, ja då kan man ju alltid börja odla på sitt inre liv istället. Något måste man ju fylla sina levnadsdagar med.

Med en födelse under den begärsfyllda nymånen i näringslivsavhängiga och sublunära Kräftan sopas Sandro Wennbergs himmelskt intellektuella Merkurius fullständigt av banan - precis som i fallet Fredrik Reinfeldt. Bådas Merkurius spärras in i förlustens och offrets (se med vilken likgiltig gäspning Sverige mottog och summariskt recenserade Reinfeldts "memoarer", en fattig och platt historia uppenbarligen författad av honom själv och inte en spökskrivare).

Men i det horoskop som vi använder för PR-mannen är det också så att intellektets Merkurius är tolfte husets tillfälliga ägare och därmed det ansikte som den onda daimonen visar upp. Redan här kan vi börja tala om Merkurius som lögnaren, tjuven, ormen - desinformatören! Jag har studerat människor med en synnerligen defekt Merkurius och även en tolftehusplacerad Merkurius, och de har verkligen en tendens att slingra sig och söka rättfärdiga sig i varje skede. 

Den oljiga Merkurius är fullständigt omöjlig att koppla grepp om och dessa själar sjunker allt djupare i den härva av lögner och myter som de uppenbarligen föredrar framför sanna fakta om vad de håller på med. Hur passande är inte detta för en människa som tillbringar hela sin dag med PR-sysslor eller säljandes undermåliga produkter på marknaden!

Och det slutar inte där. För titta nu på PR-mannens kontraktsbundna allierade (sjunde huset) och den framgång (Jupiter) han söker med maktmänniskan Stenbocken. Det är den dolda onda daimonen - förlustbringaren - som håller Stenbocken i sitt grepp eftersom teckenhärskaren Saturnus har dragits in i tolfte huset! Staten och kapitalet...sitter i samma båt och spelets namn regleras alltså av den onda daimonen, förlustbringaren. Vilka hemska klienter denne PR-människa måste ta sig an!

Sandro Wennberg söker rädda anseendet och rätten för sin bransch att söka påverka politiker på ett sätt Platon inte godtar i sin uppfordrande modell i "Republiken", men gör det genom att vända strålkastarljuset bort från sin gemena verksamhet och påminna om Sveriges unikt dåliga insynen i partiernas finansiering. Och detta ämne stämmer remarkabelt väl med Jupiter i Stenbocken - rika makthavare - men där disponenten Saturnus hukar och gömmer sig i "förlustens tolfte hus". Men här kanske man ska läsa tolfte inte som förluster utan just en sektor där man effektivt kan dölja sig från världen insyn! Minns skandalen med populära pratshowvärden Dave Lettermans hemliga sexlya i CBS-huset i New York! 

Hinduisk astrologi är minsann med på noterna där, och har en underordnad tradition där tolfte sägs teckna "sängkammarens hemliga nöjen". Vilka preferenser Sandro Wennberg odlar där, givet hans horribla kombination av planeter, vill jag inte ens fundera närmare kring! Men säg strypsex - Ketu/Saturnus i Luft-elementet som blockering av andningsluften - så kommer man åtminstone hans fantasier nära. Han skriver om att öppenhet om hemliga partibidrag men drömmer privat om att strypa alla kommunikationsvägar för att öka den allierades lust eller lätta vinster!

Ett obehagligt förvirrat horoskop.



Tillägg (några minuter efter publiceringen)

Det här ämnet låg tydligen bloggaren nära hjärtat eftersom inläggets publicering kopplar in med maximal precision till hans födelsehoroskop! Ingen slump, med andra ord, att ett stycke om bloggarens egen dåliga karma slank in i texten. (Jag övervägde att stryka referensen till arbetsgivaren, men eftersom den är sann, fick den stå kvar! Att stryka den hade varit att själv förfalla till den mentalitet jag kritiserar.)



Men som vanligt dömer bloggaren sig själv lite väl hårt. Publiceringsögonblicket i Vågens 7e grad - mitt emellan bloggarens Sol och Mars mellan 6-8 - påminner om att det arabiska livet i Marocko är en del av bloggarens purva punya - det femte huset tecknar ju den goda karma själen tar med sig in som medfödda talanger i detta liv. Det är därför jag lider helvetets kval hos en näringslivets "bottom feeder" utan den heder som säljarkåren haft i andra kulturer vilka alltjämt lever kvar i själens långa (men undermedvetna) minne! 

Samme marockan hade säkerligen huggit av åtminstone ena handen på Sandro Wallberg för hans falska debattartikel där den outtalade halvan handlade om att säkra sig själv mot inkomstbortfall pga. PR-branschens med fog allt sämre anseende.


Tillägg 2. Se även det något senare http://siderisk.blogspot.se/2015/10/pr-manniskorna-och-lognens-ande-del-2.html

Inga kommentarer: