Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 14 oktober 2015

Stockholmaren njuter av att tillhöra herrefolket och ge allmosor



DN släpper vid midnatt en opinionsundersökning som visar att stockholmaren kan vara Sveriges vidrigaste grupp människor. Mitt i sina lägenhetsspekulationer och självberikande vill de också ha fattiga på sina gator för att bekräfta hur gott ha själva har det och för att inbilla sig hur goda de är genom att sprätta iväg lite kattguld i formen av en tiokrona då och då. Detta folk förstår inte längre vad som pågår i deras förskrumpnade inre själar!

Den som tänker lite längre förstår naturligtvis att DN publicerar ännu en förfalskad opinionsundersökning vars beställare är den ekonomiska överklass ("de en procenten") som har enorm nytta av EU och den fria rörligheten. Tiggarna tjänar helt deras syften. Istället för DN:s smörja borde var och en läsa den omskakande artikeln i Aftonbladet från dagen innan: "Apartheid light" - om att vi lite var till mans vill ha någon under oss i hackordningen. Varför inte en tiggare på gatan? Här börjar man skymta konturerna av stockholmaren - Sveriges skitstövel nummer ett.

Vad kan horoskopet för DN-publiceringen säga som vi inte redan förstått?




Kräftascendenten avslöjar direkt att det är protektionismens princip som DN söker presentera genom den här opinionsundersökningen. Försvaret av sitt eget. Eftersom folklivets Måne är ascendenthärskare och här återfinns i Vågens tecken går tankarna direkt till sadisten Fredrik Reinfeldt, han som tänkte slåss intill döden för "arbetslinjen" vars enda syfte var att fungera som hävstång för att pressa ner svenskarnas löneläge för att den rika procenten skulle kunna fortsätta bygga sina berg av rikedomar. För att kunna omfördela rikedomarna från underklassen och medelklassen och upp till de rika i bergspalatset producerade Reinfeldt en lögn så ofattbart grov att inte en enda journalist verkar ha genomskåda den!

"Öppna era hjärtan" sades inte alls med omtanke med flyktingar eller tiggare utan med omsorg om den rika procentens och deras förbannade civilisationssystem! Det medges att den intelligens som krävs för att genomskåda Reinfeldts verkliga plan inte längre är önskvärd. Tvärtom söker de styrande makterna begränsa människornas kunskap till bara just så mycket som krävs för att de ska uppfylla sina allt mer atomiserade och därför meningslösa arbetsuppgifter.

Den milda "sinnessjukdom" som Fredrik Reinfeldts horoskop betecknar. Solen i Kräftans näriga och självprotektionistiska Vatten disponerad från en rationaliserande Måne i Luft-Vågen ger oss alltså en ränksmidare av rang, en som tänker ut fullständigt perfekta och rimliga slogans ("öppna hjärtan") men där egentligen NÄRINGSLIVET (Kräftan) är det själviska monster som utgör det sanna sentimentet. Den som inte vill se helheten, kan naturligtvis läsa Kräftan i båda dessa horoskop som "empati", men på den här bloggen är vi inte beredda att anamma soffliggarens förslappade analys, den som utmärker borgerligheten och i synnerhet stockholmarna.

Att den stora katastrofaspekten mellan illgörarna Saturnus och Mars i just detta horoskop betonar INDIVIDUELLA HANDLINGAR (5e huset) samt EGNA PLÅNBOKEN (2a huset) är naturligtvis oändligt träffsäkert för den "med ögon att se och öron att höra". Den fullständig vilseledda stockholmaren har fått smak på att spela storfräsare (5e huset) och "sensationalismen" som genereras där Eld och Vatten möts vanställer här perspektiven eller förståndet i linje med de två nämnda husen.

Märk att ingen av de primära planeterna är särskilt "onda": Månen (begär eller lusta - grekiskans hybris) är som ascendenthärskare verksamt god och det tursamma 5e husets ägare Mars är en yoga karaka när det egna folkets Kräfta stiger i öster. "Yoga" betyder förening och "karaka" signifikator. Mars är signifikatorn för att ett dharma- eller plikthus förenas med ett prominent hörnhus genom att ha samma ägare. Mars äger här femte dharmahuset och tionde huset för yttre status eller åtbörder av makt. 

Men där en ogenomtänkt tolkning skulle ge högsta betyg förväntar sig den här bloggen en intelligent förståelse av dessa omen: den självförljugna stockholmaren (Reinfeldts dissociation mellan Luft och Vatten) älskar att se sig som en av herrefolket (10e huset, absolut makt) och använder - utnyttjar! - tiggarna genom att sticka åt dem lite pengar då och då för att bevisa sin individuella generositet via plånboken (sensationalismen mellan 5e och 2a). Notera hur Saturnus i femte huset representerar den absoluta underklassen i ett samhälle. Stockholmaren är så sjukt narcissistisk att hans perverterade freudianska överjag ger honom en belöningskick när han ute i offentligheten visar hur förbannat god och mänsklig han är! 

Vilka hycklare stockholmarna är - de blir eggade av själva tanken på att få hålla sig med några fattighjon på gatan för att bevisa hur mänskliga de är. Vi är tillbaka i medeltiden i detta stockholmsborgarens tänkesätt kring tiggarna!

Men vad gör man inte för att slippa inse vilket djävulssystem man understödjer med sin valsedel vart fjärde år? EU och NATO - stockholmaren har verkligen satsat på fel hästar, men de vågar inte uppstiga till sjunde himmelen och se vilka beiga liv de lever. Så de spelar låtsasleken med dessa tiggare.

Bomba Stockholm och eliminera denna hopplöst vanskapta befolkning! Det är lika bra för landet att börja om från scratch när huvudstadens befolkning sjunkit så här lågt i förståndet.

Se även: Filosofen Platon om tiggarna

Detta är vad de tiggeriförespråkande stockholmarna ägnar sig åt och som ger dem en sådan konflikt med sin inre själ att de behöver några fattiga till hjälp att att dissociera sig från sin egen demoni: BOSTADSSPEKULATIONEN


1 kommentar:

Anonym sa...

Låga löner = har inte råd att åka tillbaka till sina hemländer såsom industrialisterna fantiserade skulle ske = permanent befolkning = USA
https://www.youtube.com/watch?v=tW0GowO_MaM
Känns debatten igen?