Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 30 oktober 2015

Sverige som sämst: lånehajarna dessa skumrask


SvD/Näringsliv skriver om slemma företag som parasiterar på den folksjukdom som finanskapitalismen själv kontinuerligt inympar i den svenska folksjälen. Ja,den globala kapitalismen förstör naturligtvis alla världens folk genom att dra ner dem i den Vegetativa Själens kalla och tröstlösa begär efter mer pseudotillfredsställelse. Med ett ord: i KONSUMISMENS monstruösa kretslopp.

Låt oss se horoskopet för den skrämmande obegåvade platschefen på "Låna Bra" som säger till SvD: "Man behöver inte ha läst filosofi på gymnasiet för att bli en duktig säljare." Den som inte noterar tragiken i det här uttalandet, bör definitivt återvända till skolbänken. Redan den gamle greken Platon gjorde en distinkt åtskillnad mellan den människotyp kapabel att leda ett land med goda direktiv, filosofen, och säljarna som fängslats i den låga grönsakssjälens kroniska brist på varaktighet. Hela platschefens tankegång stinker av okunskap, varför i h***e skulle en säljare vilja läsa filosofi? Då skulle han ju genast upptäcka vilken ovärdig varelse han sänkt sig till att bli!

Det var därför Svenskt Näringsliv skämde ut sig när de försökte kampanja mot högskoleämnet filosofi för några år sedan. Träsksjälens medborgare VILL verkligen döda det som adlar människan: hennes intellekt och kapacitet att ställa sig frågor om vad som egentligen pågår.

Det förvånar därför inte det minsta att hitta lånehajens vd Kristian Friederg född under såväl Sol som Måne i Träsksjälens eller den Vegetativa Själens astrologiska motsvarighet: Vatten-elementet. Notera bloggens senaste giv att handmåla astrologiprogrammets kartor inte bara med de fyra elementen utan även att i vissa fall smutsa ner kulörerna om onda husplaceringar indikerar att elementen inte visar sig ur en kognitivt ren sida. 

Det finns klara och friska vatten och även om också dessa betecknar den Vegetativa Själen är det fantastiskt i samband med detta företag och dess ruttna sysselsättning och personalpolitik notera hur smutsigt chefens Vatten är. Här är då ett prima exempel i gärdsgårdsserien på den ONDA rovkapitalisten. Vem blir förvånad att hitta en adress i det forna nazistråket Östermalm i Stockholm?





Den löjeväckande okunniga platschefen har en helt annan horoskoptyp, men också väldigt passande för det skitarbete i mänsklighetens undervegetation han ägnar sig åt. Titta på intelligensens brutalisering eller destruktion där slavdrivaren Stenbocken riktar sin aggressions Mars FRÅN ANDRA HUSET FÖR MINA PENGAR mot individualitetens och tursamhetens femte hus som dock bebos av det obetänksamma och egocentriska barnets princip Väduren!  (Forsar helvilt fram och lär sig av sina skador och misstag.)



Här ser vi i grafik SvD:s infantila citat, "vissa nyttiga idioter drar in 60 papp i månaden tills vi slitit ut dessa umbärliga losers, denna kanonmat som vi tjänar grovt på och som förmedlar destruktion till mängder av svenskar som torskar på den lägsta av alla livsyttringar: knega för att konsumera". Här har vi i en och samma firma två mardrömslikt primitiva horoskop. Hade Sverige haft en värdig målsättning för sitt folk hade såna här livsöden kunnat bli rätt okej, men eftersom Storfinansen äger oss via deras köpta politiker, får vi t.o.m. en Arbetsförmedling som TVINGAR folk att ta sådana här jobb! Det här landet börjar mer och mer likna helvetet på jorden.

Under andra omständigheter, i en vettig kontext, hade den avgjorda stridis och kämpe som det här brinnande horoskopet med dess solkiga materialism i andra penninghuset kanske kunnat åstadkomma något gott. Men inte i den döende rovkapitalismens tidsålder, där firmor som Låna Bra skor sig på karaktärslösa människor som försöker låna sig till det som livsstilsmagasinen basunerar ut som absolut nödvändigt.


Tillägg

Rent tekniskt är platschefens orange-bruna karta - av materien besmittad kognitiva kapacitet, dvs. en viss IQ-sänkning - intressant för den som studerar zodiaktecknen som distinkta Idéer. Notera t.ex. hur hög insatsen är på den lunära sidan: kontroll- och arbetsgivarplaneten - slavdrivaren Saturnus - mixar med personalnissens eget psyke/Månen, vilket just hårt tempo och slit. En sann vän av det tysk-lutherska slavsystemet som en gång gav upphov till dagens rovkapitalister (se vidare samhälls- och idéanalytikern Max Weber).

Saturnus och Jupiter - "kontroll och stor förmögenhet" bildar en ömsesidig reception som visar att detta kognitiva barn är fullständigt förblindad av utsikten om storkovan. Här är det viktigt att minnas tesen om multipla omen av samma natur. Hans galenskap blir tydligare när man inser att Mars krigiskhet i andra huset för egna pengar - ÄGS av Saturnus i den ömsesidiga receptionen. 

Men det pikanta är att insatsen är så hög att den spricker. Skytten är ett "universalistiskt tecken", men horoskopet kapsejsar innan vi ens hållit till mänsklighetens kommunistiska löfte om "allt gott åt alla". Och kollapsen inträffar i det femte lyckosamma huset som strikt talat avslöjar en regression eftersom det är ett hus som kräver INDIVIDUALITET och inte PERSONLIGHET. Men här står nybörjaren Väduren (det första tecknet i den personalistiska serien) och blåser upp sig som om han var en Individ. Och den gräsliga omoralens attack från andra pengahuset för detta till en riktigt ful sprätt.

Men som sagt, i en värdkultur med vettiga värderingar, hade en sådan här karaktärsdefekt kanske inte tagit skruv. Som det nu är, har personalchefen fått statuera exempel i både SvD men framför allt på denna blogg eftersom SvD:s kapitalistiska agenda hindrar tidningen från att berätta hur illa det egentligen är ställt med vårt samhälles värderingar och ambition om att ta mänskligheten till nästa spelnivå.





3 kommentarer:

Örfil skulle de ha sa...

Snabba stålar, viktigare än något. Slå dig ner på St Croix
http://www.earthcam.com/clients/gotostcroix/gotostcroix.swf?1446203931

Susanne sa...

Om rätt ska vara rätt är det ingen ömsesidig reception mellan Jupiter och Saturnus, för den senare planeten styr ju inte väduren. Däremot är det ju en sorts triangel mellan Jupiter, Saturnus och Mars, som är varandras disponenter här.

F.ö. håller jag naturligtvis med om omdömet om företaget och dess representanter. Och öht hela branschen. Att en tonåring som lockas av snabba pengar ska få kallas rådgivare, det är ju rena hånet mot de potentiella kunderna. Rena bondfångeriet.

Seaward sa...

Du har så rätt om receptionen - det är en treställig version. Den sorten var det länge sedan jag bekymrade mig om, Filippa Reinfeldts horoskop är det senaste jag minns.

Jag är säker på att många fler också märker det, landet håller fullständigt på att tappa formen. Jag uppmärksammade en reklamjingel häromdagen i en stor tv-kanal (jag är inte helt isolerad från medmänniskor och omvärld!) - uppenbarligen betalar man dyr reklam utan att ens kosta på sig korrekturläsare. Ordet succé stavades succsé för ett förvilla och degradera hela svenska folket som inte redan var säkra på stavningen. En tidningsinsändare härförleden från någon lärarkandidat påpekade att Pisa-resultaten faktiskt ÄR skrämmande för detta land. Det är inte bara kunskaper i centrala ämnen som fallerat utan också unga svenskars kreativa verkshöjd.

Jag tror det är internet som spolierat en eller två generationer redan. Och när all kontakt över generationerna bryts så att traderandet dött, då återstår bara en mentalt inavlad svensk population. ÄGDA av näringslivet och duktiga shoppomaner och låntagare.

Sverige tycktes mig för sex år sedan fortfarande ha nyckeln till världens framtidsmodell via tanken om välfärdsstaten och Vattuman-Sol i horoskopet. Den moderata modellen och dess nobla emblem är nu helt skrotad. Förändringen kommer att komma till Jorden, men Sverige har försatt alla chanser att gå i bräschen för det Goda.