Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 7 november 2015

Året då Sveriges inbilska sekulära humanism förstörde allt

Enligt AB är Europas journalister oeniga om vad Sverige egentligen sysslar med. Det kan ju tyckas säkert att släppa den sammanfattningen EFTER att en enkät visar att svenskarna raskt ändrat sig om den vettlösa viljan att spela Moder Teresa för hela världen som den sorgligt opportunistiske Löfven valde att imitera Angela Merkel i.

I en annan artikel i samma tidning hörs det mest löjeväckande dravel jag någonsin hört från svenska institutet (sic), ett lobbyorgan med syfte att sprida propagandabilder av Sverige utomlands. Institutet menar, att "i en tid när uppgifter sprids extremt snabbt är det en utmaning för Svenska Institutet och ambassaderna att tränga igenom ryktena med korrekta fakta." (sic)

Jojo, Sverige och "korrekt fakta". Jag säger bara, titta på lögnapornas devis en gång till: "Sweden Capital of Scandinavia". De flaggorna fortsätter vaja utanför Stockholms stadshus även med socialdemokratisk majoritet (eller hur det nu var).

Det finns intressanta åsikter om hur Sverige allt från tagit sig vatten över huvudet i det här gränslöst öppna hjärtat som nu schizofrent har förbytts i panisk signalpolitik om det motsatta. Ungerns ledare Orbán (länk 2) är inte alls helt fel ute som menar att Sverige fullständigt tokgalet lockar till sig livsstilsflyktingar, vilket naturligtvis Svenska institutet dementerar riktigheten av eftersom det är deras reklamjippon som bidragit till problemet. Falsk marknadsföring, visar det sig nu när vårt land synas!

Jag måste naturligtvis titta till den hinduiska läran om planetära cykler (dashas). Det var ett tag sedan, men flera omnämnanden av inlägget om demonen Rahu och svenska medier i galen kris de senaste veckorna, bäddar för en ny koll av exakt var i dessa mystiska cykler och sub-cykler Sverige befinner sig.
 
Vimsottari Dasa:

 Rah MD:  2002-10-13  -  2020-10-13
  Ven AD:  2014-04-28  -  2017-04-28

   Pratyantardasas in this AD:

   Ven:  2014-04-28  -  2014-11-01
   Sun:  2014-11-01  -  2014-12-24
   Moon:  2014-12-24  -  2015-03-23
   Mars:  2015-03-23  -  2015-05-27
   Rah:  2015-05-27  -  2015-11-10
   Jup:  2015-11-10  -  2016-03-31
   Sat:  2016-03-31  -  2016-09-25
   Merc:  2016-09-25  -  2017-02-23
   Ket:  2017-02-23  -  2017-04-28


Detta är intressant. Under den övergripande 18-årscykeln som tecknar ett Sverige med en fullständig intellektuell urspårning (mediehusens kramp är bara ett av många uttryck), gick landet förra våren in i den mer exakta sub-cykeln som lyfter fram Venus funktion i nationalhoroskopet. Och här har vi då den parodiska, tragiska och tvångsmässiga slavandet under en demoniskt överdriven humanism vi ser: demonen Rahu låter nu Venus framstå som rent vansinnig i sitt försök att blidka eller älska precis alla!

Se hur skrämmande väl den indiska läran stämmer med det Sverigehoroskop ni bara kan hitta på den här bloggen. Vi är ett rättvise- och jämlikhetssträvande land och har Vågen (Venus) som vår persona eller vårt rollspel utåt.

Venus i sin tur står i fattigdomstecknet Stenbocken i fjärde huset för nationens privata inre liv. Jag ska inte gå in på detta just nu, annat än att Venus hörnplacering lyfter fram en viss militant eller regimentär feminism (Venus) som ett av landets mer framträdande signum.

Denna Venus fyller ju rollspelet med sin egen karaktär. Samtidigt är det en Venus som i fjärde huset visar hur maktlösa kvinnor trots politikernas pladder ändå är. Sverige är ett hycklande och falskt land, det finns mycket i nationalhoroskopet som tyder på det.

Men se nu den minsta tidsenhet som det är praktiskt att bryta ner ödescykeln i. Indierna använder den tydligen inte ens själva utan studerar storcykeln och undercykeln och ovanpå det transiterna i tiden.

Men här är det meningsfullt att notera hur tredje nivån sluter cirkeln med huvudnivån så att vi får RAHU - VENUS - RAHU.

Och vad säger det? Att Sverige sedan i maj i år och ännu några dagar in i november är ungefär det mest sinnessjuka landet på Jorden? Vi har ett dubbelt Rahu-omen som inifrån och utifrån trycker på nationens tredje intellektshus där räknenissarna överhuvudtaget inte gjort jobbet i förväg (liknar i hög grad förra regeringen Reinfeldts fullständigt ansvarslösa politik där alla bara chansade på att reformerna skulle fungera).

Belägrad av hunger- och girighetsdemonen Rahu står så snälla och humanitära Sverige. Den med ögon må se! Rahu bär på lunär symbolik och Luna har med den lägre irrationella själen att göra. Matmamman Sverige - de förbannade kokböckernas välsignalde rike - har helt slagit knut på sig själv och Svenska Institutet ljuger sig gula och blå: Ungerns ledare har helt rätt. Sverige har bidragit till en lycksökarpsykos i hela världen.

Hur ska vi kunna förklara för våra barnbarn hur vi kunde falla sönder som nation på detta sätt? Nu är det inte bara förra högerregeringen som står ansvariga utan också den ideologiskt helt vilsna sosseregeringen.


PS. Vad Sverige som nation gör - ämnet för detta inlägg - ska inte sammanblandas med bloggens empiriska studier i främlingsfientlighet som zodiaken antyder den. Xenofobi är en inskränkt attityd hos rädda och obildade som bloggaren möjligen kan förstå men inte sympatisera med.


Tillägg

Ämnet var så angeläget att jag ville utreda den astrologiska symboliken ytterligare en gång och förtydliga några punkter, samt utvidga ämnet något


Se Duktigheten som skadegörare från nästa dag.

Inga kommentarer: