Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 18 november 2015

Den superrika procenten



Den superrika procenten har naturligtvis tagit del av forskarsamfundets MARDRÖMSbilder av vad som väntar världen år 2050. Eftersom de superrika ÄR marknaden kommer de inte att göra ett dugg för att radikalt byta ut t.ex. energikällorna. Förr kan man misstänka att Big Pharma kommer att försöka fultricks för att haka av några vagnslaster obehövliga och olönsamma människor. 

Läs Paul Masons "Postcapitalism" om den stundande befolknings- och åldringsexplosion vi står inför och som inget nuvarande scenario i världen kommer att kunna hantera inom ramen för ett kapitalistiskt system. Det blir nog decimera befolkningar på beprövat nazisätt. Det är ingen slump att VW blåst världen på miljövänliga produkter i många år. Så arroganta är de en procenten när man synar dem lite närmare.

1 kommentar:

Anonym sa...

Och neandertalarna var inte så dumma som vi trott..
https://christerbroden.wordpress.com/2015/11/17/homo-super-sapiens-neanderthalensis/
"Våra små hjärnor

Idag tittade jag på en repris av Vetenskapens Värld. Jag mötte ett påstående. Våra kraniers storlek och även hjärnorna har minskat sedan jägarstenåldern. Att som jägare kolonisera Jordens alla olika miljöer krävde stor anpassningsförmåga och kreativitet.

Bli bonde och stadsbo innebar ett enklare liv. Människan placerade in sig i samhällsorganisationer med olika arbetsuppgifter. Ingen av de olika bofasta yrkena ställde samma krav på intellektuell kapacitet, som jägarens och upptäckarens liv.

Nu har jag surfat runt på sajter om neandertalare. De hade ett svårt liv i istidens Europa. Och de hade större hjärnor än vi. Forskarna har uppgraderat dem ordentligt på senare år i avseende på talförmåga och kultur."

"Degeneration av folk och språk

Hur som helst, både neandertalare och dåtida homo sapiens hade större hjärnor än vi. Långt senare blev vi bönder och stadsbor, och då degenererade vi.

En sak, som alltid förundrat språkforskarna, är att ju längre tillbaka i tiden man går, ju mer avancerade språk dyker upp. Alla vet att latinet var ett språk med hemsk grammatik, på vilket man kan uttrycka sig exakt med få och korta ord. Den intellektuella eliten frossade under sekler i latinet.

När sedan de lärde i Europa hittade sanskrit, Indiens motsvarighet till vårt latin, försjönk man i beundran. Det är ett ohyggligt språk med avseende på grammatiken. Vår skrivna historia börjar med språk, som bara språknördar kan älska. Var hade vi fått dem ifrån? Hur hade de skapats?

Våra nuvarande språk är degenererade förenklingar. De har skapats i de högkulturer, där vi fick lära oss att inte tänka själva. Det gör kung, aristokrater och prästerskap (samt deras modernare motsvarigheter) åt oss. Det hade de kunnat göra, om de varit neandertalare. Men nu är de inte det, utan de är lika degenererade som vi.

Jag undrar hur framtiden ser ut. Skall vi degenerera ytterligare?"