Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 10 november 2015

Filippa Reinfeldt och den nymoderata inkompetensen (Nya Karolinska)



Hennes ex-man talade om ansvar men som högsta höns i Stockholms sjukvårdslandsting kommer Flippa "shopping & livsstil" Reinfeldt att bli hågkommen för det kompletta ekonomiska vansinne hon gav klartecken för. Nu tjuter och trilskas Alliansen som grisar när socialdemokraterna kräver att avtalet med byggherren rivs upp för att rädda stockholmarnas skattepengar för årtionden framöver. Alliansen vill inte bli synade för vad de har gjort! (SvD)

Efter den deprimerande astrologiska bekräftelsen i "Duktigheten som skadegörare" att Sverigedemokraterna faktiskt har många rätt i sin flygbladskampanj om ett trasigt Sverige som borde sig lära sköta sitt innan man spelar världssamvete på den internationella arenan, kan man ju använda samma teknik från den hinduiska astrologin för att granska socialdemokraternas senkomna reaktion på "Filippa-affären".

Vad vi hittade med hjälp av den indiska tanken - planetära cykler bygger upp en ambiens inom vilken planeter i transit korrelerar till enskilda händelser - var alltså att en makalöst girig hunger och bristande realism härjade i Sverige till följd av att landets egen horoskophärskare Venus var belägrad både inifrån och utifrån av demonen Rahu, dvs. en sublunär och materialistisk drift att bli stor och odödlig som en gud. 

Man inser lätt hur väl skrytsjukhuset Nya Karolinska som enbart vänder sig till de rika stockholmarna stämmer in med den indiska myten om demonen som väckte gudarnas vrede. Jag har tidigare sett ett hybris-motiv här, "låga varelse av kött och blod, vet din plats och spela inte över".


Det räcker med en snabb blick på transiterna för att se hur korrekt Stockholms socialdemokrater som de Ödets spelbrickor de är, sprätter till och efter många många krönikor av Eva Franchell i AB om detta Skammens Sjukhus, så samlar sig EXAKT när jämviktens och den rimliga proportionalitetens tecken Vågen gästas av Solens synande öga. 

Vågen är alltså Sverigehoroskopets ascendenttecken och jag skulle vilja säga att stockholmshögerns ambition av berika bara sig själva och föraktansvärda drullerier är en nationell angelägenhet, en nationell skandal som ni ynkliga småborgare ute i landet låtit ske eftersom ni själva är ute på samma konsumistiska tripp. Men strax har SEGREGATIONEN nått även er, ja, den kanske redan är där i formen av en flyktingförläggning som ni fruktar och känner osäkerhet inför och kanske t.o.m. avskyr. Vet då vilket ekonomiskt system som rör om i grytan på detta sätt och skapar problem mellan människor. 

Det är kapitalismen som saknar skam i sin enda önskan om att tjäna pengar på allt mellan himmel och jord, barn, flyktingar, sjuka och gamla. Ett folk måste ha sjunkit ner till halvdemonernas nivå för att acceptera en sådan plattform för sitt samhälle.

Horoskopets blåbruna sektor är således tidens transiter som verkar på Sverigehoroskopet i den inre kretsen. Varför det jordbruna tecknet Jungfrun har en blå kärna beror naturligtvis på att dess härskare, intellektets Merkurius har frigjort sig ur sin jordbundenhet och materialistiska nyttofixering och nu svävar fritt i Vågen och Luftens element varifrån den bättre kan överblicka den katastrof vi ser i tolfte huset för materiella förluster. Hur väl stämmer inte detta med sossarnas omsorg om stadens pengar.

Men symboliken är dubbelt kraftfull för det tolfte huset har ju i den västerländska traditionen kommit att representera en viss typ av plats, nämligen den där samhällets olycksbarn förvaras mer eller mindre permanent. Detta är sjukhusens, mentalinstitutionernas och fängelsernas sektor - och, ska man väl tillägga - flyktingförläggningarnas.

Men det räcker egentligen att minnas att tolfte huset står för FÖRLUSTER och det är därför alltfler svenskar inser att Sverige faktiskt "har gått sönder" - det är vi som är den kroniska brottslingen som spärrats in i detta fängelse. Vårt brott? Att ha fogat sig under monstren Anders Borg och Fredrik Reinfeldt som så enkelt lurade svenska folket att släppa utgiftsposten "fackavgift" genom sin chockhöjning av densamma. Genom sitt sataniska spelande på den småsvenska fixeringen vid den egna plånboken lyckades Överheten med samma gamla trick ännu en gång, "härska genom att söndra folket", atomisera det och lura det att bara se till sin egen situation.

Det är detta trick även Sverigedemokraterna försöker sig på nu, men deras fulhet innebär inte att inte Sverige dabbat sig totalt. Åren efter 2000 är helt klart den här nationens Golgatavandring och det är väl typiskt att en hel del av läsarna inte ens klarar att uppfatta den symbolen längre. Landets rika minoritet har konsekvent sökt återskapa ett segregerat Sverige även inom den ursvenska befolkningen genom att tänja ut lönetrappan i det oändliga - och enbart i syfte att säkra sina vinstmarginaler och sitt eget privilegierade liv. 

Vi andra luras att rusa som hamstrar i denna lönetrappa - som är ett ondskefullt ekorrhjul - för att nå lite mer pengar och "bättre" konsumtion. Titta på din billiga och ihåliga möbel från IKEA - bara luft! - och kvalitetsmöbeln från fina gatan i Stockholm. Visst växer hungern inom dig att anstränga dig lite mer! Att stoppa in nya pinnhål i lönestegen är också ett av de demoniska herrarnas uttryck för samma "söndra och härska"-princip.

Ack, mänsklighet. Här på jorden så länge och så många återfödslar och fortfarande så lite förmåga att se principerna bakom det skenspel era så kallade politiska representanter duperar er med.

Inga kommentarer: