Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 22 november 2015

Folkpartiets namnbyte till Liberalerna



Passande nog slår partiets landsmöte upp dörrarna med identitetsmarkören Solen i exilens eller den slutgiltiga upplösningens 12e hus.

"Liberalerna", den nya mer eller mindre genuina rollmasken tecknas passande nog av det mest frihetsbesatta av alla zodiaktecken, Skytten. (Den som minns att tecknet dominerade som soltecken i Vänsterpartiets styrelse kan också påminna sig bloggens varning att det förefaller sökt och omoget att hårddra tecknens hemvist längsmed en lågpannad politisk skala. Skytten må representera obehindrad expansion och okuvlig optimism, men den existerar i verkligheten alltid i komplex samverkan med andra och kanske inkompatibla principer. 

Och den här himmelen slits fullständigt sönder genom dess betoning på fullständigt oförenliga grundteman. Partiet talar frihetlighetens språk men när man tittar på det mäktigaste huset, det tionde makthuset, handlar det enbart om mänsklighetens fiende: den självtjänande individens och profitjägarens Jungfru! Falskheten i det nya partinamnet blir hjärtskärande när man ser hur Mars i Jungfrun attackerar rollspelet uppe från Drängens eller Trälens tecken som nu har tagit sig ton och blivit en Arbetsgivare. Här är mer av den usla Fredrik Reinfeldts marknadsliberala och statshatande politik, just den världen som helhet måste överge - snabbt - för att civilisationen ska klara sig.

Om man stillar sig lite och bara söker tecknen på namnbytet är det intressant att se hur rollspelets ascendenthärskare, den frihetliga (liberala) Jupiter förhåller sig till sin disponent, ser vi tydligt hur ulven byter till fårakläder. Jupiter står i det goda och nobla nionde huset, men det är inte det sanna budskapet eftersom dess underliggande själ här är identitetsmarkören som lägger sig att dö eller ge upp andan i det tolfte huset för "upplösning" eller "världslig ineffektivitet". Namnbytet är således mest ett desperat försök att besvärja partiets sotdöd. 

Och det kunde man nästan ha listat ut med en sådan psykopatisk överbetoning på den offentliga bilden i tionde huset. 

Faktum är att partiets identitet är extremt hotad, av Solens belägenhet att döma. En Sol i tolfte brukar normalt betyda en reducerad närvaro ute i världen, en introvertens livsvandring utan några större anspråk på att höras eller ses (Partiledaren Jan Björklund verkar bara tala rakt ut i luften, och underhållande som han ofta är, får man ingen uppfattning om att han är speciellt seriös.) 

Men förra året och i år mötte Solens passage genom dödens Skorpion också dödens herre Saturnus och eftersom liv och död är varandras motpoler, ser man ett dolt drama i det för världen dolda tolfte huset. Förutom att byta namn har partiet också bytt ut sin själ! Vad detta kommer att innebära får tiden utvisa. Men de har redan provat på att populistiskt spela invandringsfientliga och söka stänga av människors förmåga till högre utbildning om det intresset vaknar lite senare i livet. Som Folkpartiet har denna rörelse i princip degraderat sig så lågt man kan utan att helt bli ett fascistparti som värnar själviskheten och materialismen inom företagsvärlden. 

Jag ser faktiskt bara sönderfall och kaos i det här "pånyttfödelsehoroskopet" och det har med den nya officiella tiondehusagendan att göra. Gissa om Liberalerna kommer att heja på en maximal arbetskraftsinvandring och skitlönejobb i Sverige. Detta parti kommer nu att stå för precis allt som världen behöver komma ifrån, och detta under det förrädiska namnet Liberalerna som egentligen bara handlar om individers rätt att profitera på samhällets olycksbarn. Ekonomijournalisten Paul Mason har uttalat sig i hårda ord om de skitföretag som skapas i den marknadsliberala (och döende eran), uppstarts-företag - ofta av franschise-typen - som bygger på att utnyttja billig arbetskraft. Det stinker sånt här om hela detta horoskop som bara på ytan, för den oseende ser ut att uppfylla kriterierna för sann Frihet.

Se vad jag 2013 hade att säga om Vänsterledaren Stefan Sjöstedt, som också kombinerar mycket Eld med självtjänandets (den materialistiska tagningen på individualism): Jonas Sjöstedt rehabiliterar Jungfruns rykte.



PS. Månen eller sinnelaget i nya Liberalerna utmärks av en extrem förmåga till självlögn. Dissociationen mellan den rationaliserande Månen i Luft och den underliggande Saturnus i Vatten (dessutom djup och oåtkomlig i 12e) är som att se Fredrik Reinfeldts Måne i Luft på basis av en disponent i Vatten men tio resor värre! Den mannen var (likt alla arbetsgivare) en mästare på att blanda bort korten och prata om skiten som om den doftade härligt. Fascinerande att se detta horoskop och jämföra med två andra världshändelser under dessa dygn då Månen passerade konceptets Vattuman, dels morgonattacken mot hotellet i Mali, och sedan FN:s resolution mot IS terror framåt kvällen samma dag. Tre horoskop från samma dag men olika innebörd i alla tre.




Inga kommentarer: