Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 21 november 2015

Horoskopet för FN:s fördömande av terrorattacker




Horoskopet behöver knappt någon förklaring efter de senaste inläggen om Luft och Vatten och deras sliriga förhållanden. Detta är Mali-attackens horoskop redan ett halvt zodiakvarv senare men i FN:s högkvarter i New York!

Så nu har båda parterna fördömt varandra på varsitt sätt. Spelet lär gå vidare...

En teknisk detalj bara. Horoskopet ger en antydan om den märkliga indiska doktrinen där Venus inte alls är en välgörare när dess eget negativa och markbundna tecken Oxen stiger i öster. Då förvandlas Venus vilja att "ty sig till någon" till något skadligt. Vill man vara kritisk är FN-resolution ett tomt slag i luften eftersom antikens filosofi underkänner dem som via materialism inbjuder andra att dra mattan under fötterna på dem och därmed tappa balansen i förhållande till Jord-elementet, det element man aldrig ska förväxla med den andliga verkligheten.

Den onda Venus knyter här samman med den både naturligt och verksamt onda krigaren Mars i de framgångsrika femte ledarskapshuset och demonen Rahu förstorar upp hela dramat med krigsliknande attacker och den onda Venus tappade jämvikt. Så vitt jag kan se betecknar denna ledarskapskris (5e huset: ledare) dem som "enhälligt" fördömde attackerna i FN. (Se resolutionen hos FN där märkligt nog ordet "enhälligt" står inom citationstecken. Jag orkade inte läsa för att se varför det inte var ett äkta enhälligt beslut, utan fångade bara upp tidpunkten för mötets öppnande.)

Har vi identifierat världsledarna i hus 5 synes det därför som om att det mäktigaste tionde huset just nu ägs av ISIL/ISIS - de äger världssituationen och utlöser denna resolution. Och det är här vi ser den allvarligaste av alla "dissociationer" mellan Luft och Vatten, den där Månen i Vattumannen - världens folk (FN!) undermineras av Saturnus-Skorpionen. Tyvärr för världens alla folk befinner sig Saturnus i detta ögonblick i väster, dvs. i dess starkaste världsliga hus. 

Eftersom Saturnus redan är döden (och känner till livet efter detta) rör en saturnusnedgång inte den redan döde i ryggen. Den här resolutionen kommer inte att förändra någonting. Den gudlösa västvärlden har fått sin egen onda Skugga på halsen och saknar den Gud med vilken de borde ha prövat ISIL:s seriositet och beredskap till dialog. 

Därför fortsätter ISIL att agera ödesinstrument i kapitalismens snabba nedmontering. För efter det som nu kommer, har västerlandet tvingats byta ut sin arrogans och anamma jihad - omsorg om alla! Det är inte min önskan, bara vad min inre Saturnus viskar till mig som ödet västvärlden nu står inför. Bedöm själva vem som håller i taktpinnen - EU:s finanshjärta Bryssels helt nedstängt då Månen i Vattumannen undermineras av dödshotet från Saturnus i Skorpionen:


 

Inga kommentarer: