Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 20 november 2015

Hotellattacken i Mali




Enda skälet till att rita upp den här kartan för ett litet terrorattentat i mängden är för att, som Wolfgang Hansson säger i ett litet hörn av en tidning som i övrigt skränar sjukt och uppblåst om en planerad (?) men avvärjd attack i Sverige, Frankrike haft sina koloniala smutsfingrar även på Mali. (Det var inte så litet visade det sig när allt var över, 21 döda.


Attentatsmännen ockuperade hotellet i soluppgången och man kan notera Satansstjärnan opposit primärt konjunktionen mellan Solen och Merkurius, medan dödens Saturnus hunnit en bit längre in i dödens tecken Skorpionen. (Även vid Breiviks massmord på ön steg Skorpionen i öster och hade direkt koppling till den onda Algol. I gengäld förefaller Bob Dylan inte särskilt våldsamt lagd, och hans horoskop är fullständigt "algoliserat" - men han attackerar eller "anklagar" på sitt sätt, via politiska texter.)

Pga. Saturnus-Skorpionen i öster utlöser Månens passage genom saturniska Vattumannen en flyktig lucka tid då "det sociala utanförskapssyndromet" aktiveras. Med detta kan förstås också avses vilken kolonial skitstövel som helst som håller vissa utanför gemenskapen - vilket svenska skribenter till sist börjat nämna som Frankrikes stora problem och skälet till den annars obegripliga blodsattacken på de hedonistiska elitisterna förra fredagen. 

Detta är ett historiskt drama och nu återgäldas och jag undrade för mig själv varför Åsa Linderborg, Sveriges f.n. enda helt tillräkneliga historiker (tragiskt, är det inte, en enda motröst i ett helt land?) dröjde så med sin ståndpunkt om Paris-attacken. Den kom igår och hon vände sig primärt mot den bindgalne DN-redaktören Wolodarskij som tidigare hade skrivit att försöken att binda Paris-terrorn med Frankrikes egen blodiga kolonialhistoria var "felaktiga och direkt motbjudande". Åsa Linderborg läser sedan lusen av honom - mycket underhållande just genom att Linderborg håller sig till fakta. Och de talar inte till den arme Wolodarskijs fördel. Minns hur bloggen tidigare granskat hans Eld/Vatten-överskott och just noterat bristen på saklighet hos "sensationalistens typ".

Jag vill i anslutning till horoskopet för den här "systerattacken" mot hotellet (och dess gäster) påpeka en symbolisk detalj. De duktiga borgarna var ju så snabba med åsikten att det var det civila nöjeslivet som drabbats innan det några dagar senare stod klart att terrorplanen var större än så. Hade fas 2 lyckats hade även ett finansdistrikt i Paris angripits.

Måltavlan här var ett hotell i Radisson-kedjan, döpt efter en fransk handelsman och äventyrare med samma namn, en av Frankrikes tidiga kolonisatörer och profitörer med andra ord. Ett hotell med logotypen Radisson bör således ha högt trofévärde för en terrorist in spe, om denne samtidigt är avog till just Frankrikes blodiga historia.

Låt oss nu återvända till morgonens "ockupation" av Hotel Radisson Blu och se signifikansen lite tydligare: I soluppgången står åklagaren Satan i väster och riktar sin blick mot handelsmannen Merkurius - eller Radisson - som stiger med prominensens Sol i öster. Vi vet sedan tidigare att Skorpionen är dödens princip men i praktiken är de mest intensiva arbetsnarkomanerna. Skorpionen kan stå för en så intensiv dödsskräck att i princip själva går under i försöken att hålla sin egen symbolik stången. (Sådan är paradoxen när livets Sol träder in i dödens tecken.) 

När Skorpionen äger 1a huset blir 11e idealhuset alltid en smula ljummet. Självtjänandets Jungfrun, åkerbrukaren som skördar sina fält och inte alls gillar att feodalherren (eller staten) kräver in spannmål (skatt) av honom. När kejserligt utsända i Kina kom till trakten för att inventera spannmålsskördarna gömde bönderna så mycket de kunde i lönnfack och hemliga utrymmen - här är då Jungfruns härskare Merkurius som mytologins tjuv, den lilla Hermes som också är en ficktjuv på marknadsplatsen. Platon såg med rätta ned på folk som arbetade med kommersiella avsikter.

På grund av den onda stjärnans direkta bestrålning av Merkurius inser vi nu hur perverterad den handelsman är som f.n. beskrivs av det 11e huset för merkurisk kommers. Huset är vidrigt och horbockssignaturen (Mars och Venus) går  definitivt överstyr när också girighetens demon Rahu ingår i paketet. 

Jag kan inte anta annat än att "terroristerna" genom angreppet på just hotell Radisson angrep denna sjuka affärsmannakultur som just har skissats - och tidigare har skissats åtskilliga gånger på denna blogg. 

Det verkar som den här bloggen nästan världsunikt öppnat zodiakens symboler på ett mörkare och mindre angenämt sätt, en slags skuggzodiak det förfallna västerlandet passar otäckt väl in på. Historien kommer att visa att vår tids terror visserligen inte är något att lära ut till barnen men ändå Ödets instrument. Världen kommer att tillväxa av hämndänglar med det upplevda uppdraget att skynda på den smärtsamma övergången till en nya och bättre tid bortom västkapitalismen. 

Det kommer att fortsätta så här. Om Löfven haft det minsta vett i huvudet skulle Sverige kunnat leda utvecklingen genom t.ex. nationaliserandet av bankerna och fängslandet av män som Wolodarski som nationens förvillare och därmed fiender. Men som alla kan se är det inte direkt detta han säger, den i all hast mediatränade populisten Löfven. Sällan har socialdemokratin framstått som så falsk och irrelevant som i dessa tider. Var är tecknen på att de förstått hur illa världen kommer att må om trettio år? Den som förstod skulle agera - rakt motsatt Wolodarskijs spastiska värn för de privilegierade och deras falska historieskrivning.


Tillägg. DN kallar Radisson Blu i Mali för ett "lyxhotell" med många utländska turister. Nå, turism är bara svansen som kommer efter kolonialismens och utforskare som den vinstlystne Radisson i jakt på något lukraktivt.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Du är en enkel själ. Hur vet du att kinesiska bönder inte gömde undan säd för de visste att det slösades vid kejsarens hov. När en korrupt kejsardynasti var störtad (himmelens vilja) och en ny kommit till makten var skatteviljan större än när nästa kejsardynasti blivit korrumperad i sin tur. Det är därför du lever i Sverige för att lära dig dessa grundläggande läxor. Det är ett antal människor i Sverige idag som håller på att fucka upp sitt inträdesprov och får börja om från början. För prövas gör de. In i deras själar.

Bikta och få syndernas förlåtelse. Men synda inte mer.

Seaward sa...

Du drar stora växlar på en liten utvikning som jag hämtade just från någon gammal asiatisk spelfilm, en scen där mycket riktigt härskarmakten var ond. Scenen utlöser frågan om bondeupprorets legitimitet, under vilka omständigheter och t.o.m. då sådant är påkallat, när (strategin). Om detta har jag skrivit på bloggen i samband med den kinesiska vishetstexten I Ching och dess kapitel om "Revolutionen".

Så enkelheten du tillskriver mig tar jag som en eloge; själen är i sin essens en SIMPLEX och utvecklar komplexitet bara på en "need to know basis". Här lät jag vana bloggläsare minnas hur Merkurius/Hermes nära sammanhänger med den agrara Jungfrun och underförstått att Merkurius är den som döljer och uppenbarar på ett gåtfullt sätt ibland själviskt men ibland pedagogiskt.

Hur Hermes, tjuven på marknadsplatsen, kom att anse sig stå över och fri från kejsaren och hans dekret och pålagor, är en annan historia.