Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 24 november 2015

I skökornas tid. Skicka Rihanna och Peter Settman i kloster.

Prelud: den romerske filosofen Plotinus representerade själen som Afrodite (Venus) och betraktade den som gudomlig närhelst den kontemplerade sin hemvist men som en fattig hora när den istället sögs ner i den negativa strömvirveln, fylld av begär till den materiella värld som hägrade i botten av schaktet...

USA:s president Bill Clinton lade ny grund till
avsugningens tema. Eller är det lesbisk kärlek
som proklameras i ännu en perverterad musikvideo?



Tidningen Aftonhoran ägnar sig villigt åt textreklam och berättar inte bara att försupna och svårt hustrumisshandlade vraket Rihanna ska komma tillbaka på Sverige-spelning (och den här gången försöka genomföra konserten enligt plan) men hjälper näringslivet lite extra på traven genom att ange exakt klockslag när konsertbiljetterna börjar säljas. Sällan har journalistiken i Sverige lutat så över avgrunden som i vår tid...

Eftersom tidpunkten möjliggör ett exakt horoskop kan vi därför studera vad som kan antas vara öppningsdraget i ytterligare en etapp av ett cyniskt spel från de ekonomiska makthavarna, där de först tvingar folk att slita hårt och sedan tar tillbaka pengarna genom att erbjuda något som ska föreställa underhållning för de strävsamma folkmassorna. 

För att ytterligare understryka cynismen och hånfullheten hos de som håvar in pengarna kallas turnén "Anti World Tour". Som om det på något sätt låg något provokativt eller alternativt över ännu ett sånt här spektakel. I det gamla Kina bjöd man åtminstone de trälande bönderna på GRATIS fyrverkeri då och då, så att de massorna skulle ha något att tala om i månader därpå...



Som en sidokommentar man kan här se hur intressant den indiska läran om planetära väl- och illgörare baserad på husägarskap spelar ut när doldisen Skorpionen stiger i öster. När tecknet med t.o.m. ännu mer protektionism i instinkten än Kräftan stiger i öster fylls per definition det sjätte olycks- och fiendehuset av linslusiga barnet Väduren. Skorpionen vet inget värre än sånt som drar uppmärksamheten till sig och därför är det här inlägget det värsta som kan hända marknadskrafterna som släpper loss biljetterna under Skorpionen. Detta inlägg hade inte kunnat förekomma i någon annan kultur än den där yttrandefrihet nominellt råder.

Så varför strök då alla medier blogglänkningsgränssnittet Twingly i god tid innan valet 2014 och bröt kopplingen mellan det svenska folkets tänkande och tyckande och de svenska gammelmediernas nätupplagor? Jo, för att kapitalismen har panik just nu. Nätet hotar att verkligen demokratisera världen och i försöken att stänga användarna inne i små "produktifierade" app-ytor ser vi hur i grunden anti-demokratiska våra tidningar är. 

Bloggosfären bjöd på mer "frihet" än makthavarna kunde lida. Tidningarnas effektivitet som megafoner för den officiella linjen hotades - särskilt av invandringsfientliga röster (Karin Pettersson har en poäng just i detta fall, men missa inte hennes autokrata stenbocksperspektiv - HON VILL VARA MAKTEN som bestämmer vad som sägs på nätet! AB-rubriken säger att hatsajter hotar demokratin, men det är hennes egen tidning i symbios med makten - det är detta åsiktsmonopol hon ser hur det spricker upp och söker värna.)


Det enda som återstår av några års intressant samexistens mellan tidningarnas "officiella röst" och svenska folkets kommentarer till den officiella agendan ser vi idag i formen av ett förtvinat Twingly som kapitalismen styrt om så att svenska folket enbart kan få yttra sig om konsumtionsvaror! Sverige är så tragiskt att det saknas ord, dess ledarskap kanske världens värsta hop av tölpaktiga ynkryggar! Ynkryggar med enorma pengar jämfört med befolkningen i stort.

I detta konsumismens groteska spel ingår Rihanna och likt alla underklass balanserar hon på dödens gränsland, knappt förmögen att hantera artistlivets droger och skitliv som följer av för mycket pengar och för lite tankeförmåga. Frågan är om det inte varit bättre om hennes galna pojkvän slagit ihjäl henne 2009, eftersom hennes bidrag till nöjesindustrin bara är att hopa mer karmisk skuld på sina axlar. Världen har nämligen redan passerat den kritiska massan och en majoritet av svenskarna önskar sig t.ex. nu ett snabbt byte till förnyelsebara energikällor, vilket kommer att skada energibolagen enormt eftersom de redan investerat så mycket i sin smutsiga "business as usual". Alla som idag förordar status quo, den gamla kapitalistiska ekonomin, är att betrakta som mänsklighetens fiende och deras handlingar dömer dem alltfort. Detta vet jag från högre källa.

Rihannas födelseklokslag är också känt och födelsehoroskopet visar hur märkt av döden hon är, jag skämtade inte om det där med misshandeln som kunde kostat henne livet!


Kognitionens klara Eld ser är mörkad och mattad ut eftersom Oxen i öster söker sensualistens väg, vilket är intelligensens raka motsats. Så illa passar sig ett jordbundet synsätt för den inkarnerade själen att denna ascendent inte ens fungerar FÖR individens bästa. Varje försök att leva ett enbart kroppsligt liv aktiverar Oxens härskare Venus som en verksam illgörare. Hur olustigt detta än kan låta för hela 8% av befolkningen är de födda under horans signum, själen som en gudomlig kvinna som valde att vända blicken bort från sitt sanna hem och istället med begär kasta sig över det jordiska. Inte konstigt att Eld-tecknen ramlar in i de så kallade "onda" husen, vilka naturligen korrelerar med Vatten eller den instinktiva och ständigt ouppfyllda lägre Vegetativa Själen. Rihanna och hennes tjejkompis på bilden illustrerar denna hunger efter att bli uppfylld med all önskvärd tydlighet.

Astrologin bjuder alltid på tematiska krockar och här finner vi t.ex. att den verksamt onda Venus - en Venus som skadar Rihanna i samma utsträckning hon lever ut den här planeten i dess felvända och horaktiga riktning - att denna Venus å andra sidan anses "upphöjd" i Fiskarnas tecken och här dessutom befinner sig i det 11e huset för idealism eller strävanden. Girighetens demon Rahu och psykets Måne befinner sig också i Fiskarna så Venus grad av horaktighet är verkligen en akut frågeställning här.

Kvinnans förutsättningar att göra något meningsfullt i sitt liv försvåras nu ytterligare av att hon har makalös dålig innestående karma att bränna av i detta liv: i det onda åttonde huset står båda de naturliga illgörarna Mars och Saturnus, och den programmatiskt eller kroniska av dem, Saturnus, kanaliseras mot hennes horaktiga kvinnlighet i Fiskarna genom att Mars (som den kroniska Saturnus håller i ett strypgrepp) kastar en 90-gradersaspekt mot Fiskarna. 

Eftersom Saturnus är restriktiv och den stränge Husbonden en välgörare för kreaturet och arbetsdjuret Oxen (arbete är bästa medicin för loja oxar!) och den energiska utlevelsens Mars är neutral i sin verksamhet för just denna ascendent, är frågan om hennes våldsamme pojkvän ändå inte representerade just en befogad tillrättavisning! "Idealet" i 11e huset är rena rävgiftet: Venus en fallen kvinna, Månen/psyket en verksam illgörare och så på de den äregiriga demonen Rahu! Dessa fasansfullt dekadenta indikationer kör helt över det lilla budet om Venus "upphöjelse" men stämmer perfekt med det "ideal" Rihanna sprider i världen.

Den här själen har gjort slut på all god karma och fortsätter den göra reklam för degraderat liv kanske den inviterar extremistiska bombterrorister i lokalen, fast beslutna att sätta punkt för den nihilistiska västerländska livsstilen. Som sagt, detta är ett nattsvart horoskop men musikbranschen bryr sig inte mer än Telia i Uzbekistan så länge pengarna trillar in.


*****

Där satt ett klatschigt slut, men frågan om god och ond karma behöver en kommentar till. Elfte idealhuset är inte ett tursamt hus i indisk astrologi utan ett rätt neutralt och anonymt hus. Ideal är goda föresatser i denna värld, men huset saknar tiondehusets makt och niondehusets (i bästa fall) raka koppling in i den gudomliga himmelen och naturliga samvete (följsamhet med den gudomliga morallagen).

Solen står som synes starkt i tionde, hon är verkligen en av sin tids "hjältinnor" eller idoler. Solen vilar tyvärr på Saturnus (dess antites) vilket visar sig att hon är hårt stylad och inte alls sitt sanna jag. Det sanna jaget står tyvärr instängd och verkningslöst i det åttonde huset för gammal dålig karma som ska brännas av i detta liv, så hela kartan är en extremt obalanserad konstruktion som man kan befara det värsta av.

Den uttryckliga goda karman kanaliseras som tidigare beskrivet genom det femte huset, sektorn för purva punya. Att detta också råkar vara individuella makthavares sektor och Lejonets (och Solens) "naturliga" hus påminner förstås om gamla tankar om att kungen korats av Gud att leda folket (Vattumannens elfte hus). Astrologin innehåller alltså en tanke om att god lycka eller god karma visar sig genom att individen är tursam i största allmänhet (detta är också ett spekulativt hus som ofta via solljuset "hits the bull's eye") eller når en ledarskapsposition. Husets lek- och kreativitetsaspekt, tror jag är en senare tradition, men den stämmer väl med Lejonet som älskar barn (och älskas av dem). Lejonet verkar ur sitt hjärta (Solen) och barn har samma förmåga eftersom den jordiska Saturnus ännu inte gjort dem falska och kalkylerande.

Eftersom Rihannas femte hus är ett av de goda husen, förvånar det inte att Oxen har stöd i dess tillfälliga ägare Merkurius. Merkurius i Jungfrun är nu ett jordnära och praktiskt intellekt som gatsmart vet hur man t.ex. "horifierar" sin egen kropp för att dra in mer pengar. Eftersom denna affärsskickliga planet befinner sig i det bästa av alla hus, det nionde huset får hennes tursamhet (5e) höga betyg. I någon mening tillhör hon ledarskapsfolket och hennes "goda karma" ligger i hennes förmåga att som en affärsmänniska lyfta sin femtehusindividualitet och göra den universell (9e är det första i serien av universella eller globala hus). 

Men hennes fotfäste i den universella dharmans 9e hus besmittas förstås av att husets ägare själv befinner sig i syndens 8e hus. Här finns med andra ord en akut varning för att hennes "religion", "samvete" och allt annat som kan kopplas till denna sektor är falska - ägaren Saturnus är verksamt god men det hjälper inte mycket när det åttonde oskadliggör den sunda men hårda principens herre. Kvar av budskapen blir kanske bara Saturnus förmåga till styling eller formgivning. Saturnus i åttonde sex- och syndhuset är basen för hennes affärsmässiga Merkurius och hennes idolstatus (Solen) i tionde. Hon marknadsför sig som den Stora Skökan. Sådan är den form som Saturnus tecknar där den kontrollerar libido-planeten Mars i åttonde. Kvinnan kan mycket väl vara asexuell när det kommer till kritan, allt bara falskspel...

Lustigt nog oskadliggörs eller hämmas samtidigt Saturnus motpol Jupiter i sin placering i det onda tolfte förlusthuset. Eftersom denna överflödets och rikedomens Jupiter bara är till skada för en Ox-ascendent som naturligen drar mot stasis och ogenomtänkt identifikation med det materiella, är det faktiskt tur att inte Jupiter har någon uttrycklig makt i detta horoskop.

Men inifrån sin fängslade tillvaro (där dess onda vilja att dra blickarna till sig borde upplösas), äger dock denna verksamt olustiga Jupiter (den onda rike mannen) såväl Rihannas idealhus som hennes dåliga karmas åttonde hus. Man kan säga på detta vis: hennes ideal och åttonde suger fett och Jupiter går i skam i fängelse för i detta moksha-hus söka befria sig från en själslig felorientering som heter duga. Problemet är bara att så mycket händer i de högst synliga husen upptill på himmelen, så att kvinnans i bästa fall - själsliga avgiftning - blir hennes offentliga karriärväg. Ännu ser man inte ett spår av att Rihanna har någon slags medvetenhet i sin show och det tyder på att den onde rike mannen äger denna negerslav fullt ut.

Som sagt: detta är en skrämmande ogynnsamt hus och kvinnan är en dypöl av sjuka och materialistiska värderingar - detta elfte "idealhus" är helt vurpat. Född på den forna brittiska kolonin Barbados, skulle man kunna tänka sig att det är västvärldens dekadenta materialism som anammats av lokalbefolkningen och infekterat den ursprungligen friska svarta sexualiteten (otyngd av lutherska syndatankar). Jamaica, en annan f.d. brittisk koloni lider också av en vansinnig materialism - för några år sedan kallade jag det nationalhoroskopet en tänkbar kartritning för inbördeskrig. Det påminde om nymoderaternas horoskop - en hel ö av armbågande fattiga självtjänare med överdriven protektionism av det egna reviret och utan nämnvärd bildning - vilken mardrömsmentalitet att ständigt gå runt och upplever sig hotad av omvärlden!

Franska Astrotheme ger 12.01 som Barbados födelse (självständighet) och den där extra minuten tolkar jag som att någon velat undvika risken att blanda ihop kartan med ett lunchhoroskop där inget klockslag är känt. Kartan visar mycket riktigt en ascendent-markör, som i siderisk version bildar en stark konjunktion med Rihannas "officiellt präglade Sol" i Vattumannen! Hon är således landets senaste stolthet. Det rimmar väl. Jag känner knappt till någon annan människa från Barbados som gjort sig internationellt känd.

*****

Med vad om lymmeln Peter Settman, som enligt DN nu definitivt visar hur skit på två ben ser ut genom sitt intresse att tjäna pengar via aktieinnehav i ett samarbete med en värsting ur det militär-industriella mördarkomplexet?

Rihannas horoskop repeteras i stora delar här också. Men nu har inte längre Jupiter vettet att ens försöka rena sina synder i 12e utan söker som den verksamt onda rikedomsplanet den är upp femte lyckosamma huset. Det bloggen sagt om Sverige som samvetslös och cynisk vapenexportör (Jupiter i 5e) gäller också Settman. Detta land har sålt sin själ till Djävulen. Det finns inga moderna uttryck som bättre kan förklara vad det handlar om. 

Notera hur i alla tre horoskopen (Rihanna, Sverige, Settman) handelsmannen Merkurius anknyter till nionde huset som i många fall inte alls beskriver samvete eller någon sensibilitet för livets högre nivåer, utan bara "utlandet" - som i termer av lukrativ handel med utländska intressenter. Se det ur Rihannas perspektiv: hennes "goda femtehuslycka i livet" låg i alla alliera sig med "dem långt därborta, långt bortom Barbados". Nu slavar hon under Kolonialherren på tröttande turnéer och super sig under bordet. Nu ska Settmans spegelbild se alltmer demonisk ut under hans återstående levnadsdagar. Sedan kommer han att slitas i stycken när han når den andra sidan.



Settmans karta har diskuterats förr, men en snabbrepris anpassad till den nya omständigheten kan låta så här: Satans stjärna gör Settman helt insiktslös angående krigsmaskinen Mars i Skorpionen. Det verksamt onda psyket/Månen i Oxen representerar här verkligen en förlorad själ, särskilt som också Venus i idealhuset inflexibelt är fixerad vid hårt jobbande Saturnus plus demoniska överdriftens Rahu. 

Inga vackra budskap, och det har tidigare skrivits i medierna om hur snål Settman varit som arbetsgivare. Och samma patetiska kändisstämpel i tionde huset som Rihanna (Solen). Den mannen är också en dr. Jekyll och mr. Hyde, även om de mörklagda och onda husen (6, 8, 12) inte är ockuperade här (deras ägare skapar dock fortfarande problem var de än befinner sig). Horan Venus förblir en hora med Oxen i öster, och Oxens goda vän Saturnus lyckas inte i grunden lyfta henne, trots att den är en välgörare i sin kapacitet som byggherre. Saturnus blir bara en fordrande pisksnärt som kräver att hon är lönsam, mer lönsam, mer lönsam! Här är den galna materialismens signatur, en ond Venus med slavdrivaren Saturnus.

Detta är bara ett bottenlöst tragiskt horoskop, inte alls helt olikt bristen på livsglädje som jag såg i kartan för Solnas töntigt döpta Mall of Scandinavia - ett horoskop som sedan visade vara samma som för krigsslakten i Paris. ("Dikten och verkligheten" ger länkar till båda.) Det är på den nivån vi nu kan placera Settman: han är en terrorist, fast i västliga kläder. Så fascinerande att detta verkar vara hans öde redan från födelsen. "Ronny och Ragge" och svamlandet i TV var bara byggstenar. Här ser vi nu Settmans äkta själ blomma ut som styrelsemedlem i ett fjuttbolag som hängt sig fast vid ett amerikanskt-engelskt företag som specialiserat sig i mord med industriella volymer. Visserligen gäller det robotar till industrin i detta fall, men Lookheed-Martin tillhör definitivt den Mörka Sidan...

 

Inga kommentarer: