Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 22 november 2015

IS attackerade satansdyrkare i Paris


Jesse Hughes, sångare i Eagles of Death Metal

Det här är inte ett lättvindigt inlägg. Lättvindig var emellertid publiken som uppsökte konsertlokalen Le Bataclan i Paris för att beskåda ett amerikanskt (oh la la!) dödsmetallband med den genrens alla satanistiska undertoner. 

Terroristerna, om de nu var så skickliga på symboliska markeringar som borgarna hävdade när de pekade på attacken mot "vår" fria livsstil med champagne och klackarna i taket, var faktiskt ännu skickligare. De förståndsbegränsade borgarna kunde inte ens se djupare än "nöjesliv som nöjesliv". De är fångar inuti sin overkliga bubbla och därför oförmögna att se sitt systems funktion och värde i ett större spel som sträcker sig ända in i Himmelen!

Den här "olönsamma" filosofiskt färgade bloggen fattade direkt varför målet var en rockkonsert med ett amerikanskt dödsmetallband, men det tog en vecka innan Aftonbladet den 22 november låter bandets sångare "tala ut". (Även DN återger uttalandet och håller det nogsamt på "human interest"-nivån, så att det bara blir ännu mer emotionellt pladder som inte bidrar till läsarnas intellektuella tillväxt.) Genom att få ett namn på förgrundsgestalten och sångaren kunde jag nu se hur korrekt avrundningen i inlägget Frankrike och Syndens lön (16 nov) varit:

"Den som inte förstår vad Livet söker säga en, är ute ur räkningen redan innan det börjat. Som de som besökte rockkonserten i Paris med ett satanistband från USA. Trots utländska mediers åtskilligt större skarpsinne än de svenska var det ingen som noterade symbolvärdet i det band som spelade den kvällen!"

Genom AB-"artikeln" upptäcker jag att sångaren fick smeknamnet Djävulen redan i trettonårsåldern och att det har hängt med. Förklaringen var att den unge grabben Hughes var extremt hämndlysten, men höll inne med återgäldandet en tid tills han planerat för en total "all-consuming" hämnd. Som när helvetets lågor fullständigt omsluter offret. 

Det synes alltså som alla inblandade i massakern hade MÄRKET I PANNAN även om den sekulära människan inte längre förstår vilka energier hon lekar och roar sig med. Ett är säkert: västcivilisationens djävulsdyrkare - inklusive deras ekonomister och politiker - blir i slutändan lurade av Djävulen eftersom vi talar om herren över Intighet. Snopet står den sekulära civilisationen nu avklädd och har upptäckt att inte ens deras "frihet, jämlikhet, broderskap" är något annat än en hycklande och tom logo av den typen Naomi Klein ansåg att världen skulle må bättre utan i sin bok "No Logo".

Jesse Hughes ondska och önskan om "total hämnd" när han kände sig försmådd tjänar oss gott i försöket att bestämma vilken typ av psyke han föddes under. Här är ett irriterande fall där Månen byter tecken strax efter lunch så att sannolikheten får båda är nästan lika hög. 



Jag föredrar psyket (Månen) i Fiskarna framför Väduren eftersom disponenterna har ett så vitt skilt OMFÅNG i sin verksamhet. Skulle sångaren vara född senare på dygnet baserar sig psyket på den småaktiga och detaljfixerade aggressionsplaneten i Jungfrun. Den rimmar i och för sig perfekt med teknisk och uppstressad dödsmetall och annan musik som pågår i furiöst tempo. Jag har inte kollat in medlemmarna i outhärdliga Mars Volta, men en bekant som brukade gilla dem är typiskt nog Sol/Merkurius-Jungfru och flyhänt musiker själv. Jungfrun står för ett teknokratiskt förhållande till livet och är skyldig till det mesta som gått snett i västcivilisationen. Redan antikens astrologer tycks ha förstått det och knöt fiendskap och förluster till just det tecken som arbetar åkerfälten för att maximera profiten... 

Bloggen har för övrigt analyserat Frankrikes horoskop grundligt under den senare veckan och noterat hur dess kraftfulla delar i Jungfruns tecken inte gör landet eller dess invånare något gott alls... Här har vi således en satanist på besök i Frankrike med kraftfull Jungfru i horoskopet och mitt i centrum för den franska nationalsynden - självtjänandet (Jungfrun) förfaller till karmisk återbetalning. Detta är - inklusive blodet som flyter i floder i den franska Marseljäsen - poetisk rättvisa på kosmisk nivå.

Varför jag trots tekniken i Mars-Jungfrun föredrar den tidigare dygnshalvans Måne i Fiskarna beror som sagt på Jesse Hughes önskan om att ta ut en "total hämnd". Mars i småstickiga och elaka Jungfrun (Venus faller i detta tecken så den är bättre på elakhet än kärlek), liknar inte alls den nazistiska brännugn utlöser för mitt inre öga.

(Ja, Jesse Hughes kan mycket väl vara en reinkarnerad nazist, med blodad tand för att förgöra i stor skala. Så passande att han mötte sina inre begär i det antisemitiska Frankrike mitt inför sina ögon. Det ska väl kurera hans sjunkliga själ för tid och evighet!)

Däremot stämmer Mån-Fiskarnas disponent Jupiter perfekt in ordet "all-encompassing". Minns t.ex. romerske filosofen Plotinus som sade att du inte har en själ, du befinner dig i din själ. Själen är alltså all-omslutande i förhållande till din kropp och ditt patetiska kikhål till ego. Ponera nu att fantasiplaneten Månen står i Fiskarna och därmed bottnar i Jupiter som själv står i sitt positiva härskarläge Skytten. 

Detta betyder att den ständigt expansionsbringande Jupiter står maximalt uppskruvad eller fullständigt realiserad. Årgångar som föddes med en denna "realiserade positiv Jupiter" är destinerade att inte känna annat än suget efter "existensmaximum" eftersom Jupiter i Skytten - om man inte missuppfattar den som jordisk rikedom eller teorin om ekonomisk tillväxt  - i själva verket tecknar Världssjälen som omsluter oss alla. (Minns att den sjunde kretsens Saturnus är "Själens form".) Lägg sedan den sublunära sfärens demon, den giriga Rahu tillsammans med Jupiter i Skytten och vi får en smäll som bara väntar på att hända!

Jag hade en tid en hårdrocksbekant som lösaktigt uppsökte Stockholms rockklubb Debaser ("Degradering"!!!) och knullade runt med musiker. Född lite tidigare samma år som Jesse "The Devil" Hughes och med en sanslös överbetoning på enbart Jord och Vatten var hon ingrodd materialist. Sol och Måne stod i ombytta positioner jämfört med dödsmetallsångaren, så även denna lilla pusselbit styrker antagandet om Hughus abnorma hämndbegär. 

Kan tilläggas att samma hämndbegär lyste som ren ondska ur kvinnans blick när hennes hat mot fadern tittade fram. Jupiter i allomfattande Skytten och småaktigheten hos nålstickaren Jungfrun kan skapa extremt problematiska människor om de inte lyckas desarmera den här kämpiga kampen mellan överdrivna ambitioner (Jupiter i Skytten) och reell position som träl i det materiella livet (planeten x i Jungfrun).

Jag misstänker att Skytten och Jungfrun kan vara en varlig kombination hos arbetare som drömmer om Skyttens "allt gott åt alla" men finner sig i ett slavyrke med en arbetsbeskrivning som ger en rörelsefrihet på ett knappnålshuvud. Detta föder stress och ilska. Jupiters positiva härskarläge i Skytten tecknar bara ibland den gudomliga själen som vi vistas i. Dess tydligare är en havererad Jupiter som istället tecknar de våldsamt rika 1 procenten som tagit kontroll över civilisationen efter en lucka tid under 1900-talet där många trodde världen faktiskt var på väg (långsamt, långsamt) mot större jämlikhet. 

Capitalism is failing and it's time to panic


Denna onda Jupiter har en man som av sin uppsyn att döma är en genuint god själ skrivit en utmärkt bok om. Paul Mason är en britt som i sin "Postcapitalism" visar att Själens Form dock är överordnad Själen själv. Hans distinkta Stenbocks- och Skorpionhoroskop andas sunt förnuft, realism och total kontakt med det materialistiska (Jord+Vatten) där mänskligheten i allmänhet upplever att verkligheten ligger. Men han har också visionär blick och den kommer från några nyckelplaceringar i Skytten. 

Efter att äntligen i slötakt läst boken ska jag återkomma till Masons horoskop som också innehåller satanistrockarens Jupiter i Skytten, men därutöver intressanta korrektiv! Korrektiv bl.a. till den vansinniga doktrinen om ekonomisk tillväxt inom ramen för kapitalism som håller på att ta död på vår planet.

Satanistrockarens horoskop var ett perfekt argument för allt som är fel med Paris = Västcivilisationen. Dess inbilskhet att vara den yttersta normen och värdemätaren - uppblåst som en Skytt men felaktigt i tron om att det är den kroppsliga individualiteten (Jungfrun) som är sista ordet i den här berättelsen. Paul Masons bok visar hur kriminellt skadlig västkulturen är som vallar arbetarna som boskaps till fredagskonserter med satanistmusik när de kunde förkovra sig som Paul Mason under sin livsresa gjort. Man hör en mästerarkitekts pondus i nämna bok!

I boken beskriver han också osentimentalt sin mormors liv i perverst fattig brittisk underklass - fattighjon som skapades av folk i Downton Abbey som svenskarna tydligen älskar att identifiera sig med. Det är så typisk brittisk television att välja ut tjänarna i ett herresäte som underklassens representanter när de mörkar hur deras system drabbade folket i stort! De är därför patetiska kulturjournalister som Björn Wiman inte fattade ett dugg efter Paris-attacken och ylade om att han ville ha sitt skojsiga liv i fred. Den här bloggen har under många år pekat ut den skamlösa brist på reell substans som svenska borgare serveras genom deras tidningar. Problemet är att svenskarna bekänner sin substanslöshet i det blotta faktum att de så lätt låter sig vallas när den onde Rike Mannen utfärdar dekret genom bulvanen, regeringen. Ni ska se att det inte dröjer länge förrän bloggar som den här svartlistas för "rikets säkerhet".

Märkligt nog hade SD på något bakvänt sätt en delvis riktig föraning. Detta artar sig till civilisationskrig men inte för att horder av muslimer flyttar till väst utan för att väst har en historisk skuld mot övriga världen (deras visthusbod) som måste regleras förr eller senare. Så varför inte nu? Varför inte komma ner från de höga hästarna och skrota den fallfärdiga doktrin som falskeligen lär ut att individen är skapelsens krona och människan alltings mått? Mänskligheten har vetat bättre än så och kommer åter att göra det, efter det här västkapitalistiska mellanspelet på ynka 200 år.

Se The Guardian där en skribent söker argumentera för en moral på basis av ett sekulärt perspektiv där den av Platon hånade sofisten Protagoras "människan är alltings mått" får vara sista ordet, en otäckare fundamentalism än de flesta. Jämför detta med den indiska astrologins sofistikerade diskussion om hur till och med krigaren Mars (våld) i vissa fall har funktionen som "verksam välgörare" i ett horoskop medan för en totalt insnöad hedonist sinnliga och välgörande champagne-Venus urartar till en hora och inte för med sig något gott alls. Just Venus som problem aktualiseras till fullo i det franska nationalhoroskopet. Den högre diskussionen vill The Guardians skribent inte alls ta, vilket märks t.ex. i hur han stänger diskussionsmöjligheterna (inte minst med IS(IL)) genom att formulera sig så här: 

"So, to understand why jihadis have been drawn into a moral universe that allows them to celebrate inhuman acts, we have to understand why political rage against the West takes such nihilistic, barbaric forms, and why radical Islam has become the primary vehicle for such rage."

Författaren medger att jihadisterna befinner sig i ett "moraliskt universum där våld ingår" även om han passar på att demonisera dem som att de "jublar i sina omänskliga gärningar". Sedan knyter han hela frågan om deras hat till... deras hat mot väst. Författarens bedrägliga trick ligger i att han tar för givet det han skulle påvisa. Detta är ett logiskt felsteg och en ogiltig argumentation. Förklaringen ligger i att han är sekulär och saknar intelligens eller kanske snarare intresse av att söka förstå den världsbild t.ex. den antika astrologin illustrerar, en världsbild som faktiskt innehåller fler våningsplan ovanför människans ärthjärna och där mord kan vara en del i en större plan. Det är ganska lustigt eftersom det sekulära väst använder sig av exakt samma resonemang om det större goda i sina krig ("collateral damage")! 


Efter detta stycken anför författaren en giltig invändning, vilken jag redan täckt in på den här bloggen i talet om att IS(IL) snarast ska betraktas somsts onda Skugga, i sig en term hämtat från den jungianska djuppsykologin. Det är därför inte konstigt att deras ondska ter sig så avgrundsdjup. Eftersom en genuin satanist måste förneka själva tanken en kollektiv själsentitet, djävulsdyrkaren känner bara individuella köttstycken som biokemiskt producerar upplevelsen av liv och rörelse, inser vi - rent logiskt - att Väst inte kommer att bli kvitt sin Skugga förrän det faller till föga och medger sina månghundraåriga förbrytelser mot människosläktet. Först då kommer den onda Skuggan att lösas upp.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Om du var lite mer noggrann i din research skulle du upptäcka att "Eagles of Death Metal" inte är ett dödsmetallband (ett dödsmetallband skulle aldrig välja ett sådant gruppnamn). "Eagles of Death Metal" är en amerikansk garagerockgrupp bildad 1998 av Josh Homme från "Queens of the Stone Age" och Jesse Hughes. Det är ren 60–70-talsinspirerad rock åt grunge-hållet. Med "Eagles" menas countryrockbandet Eagles.
S


Seaward sa...

Jo, ett tillräckligt obegåvat dödsmetallband skulle kunna välja ett sånt namn. Du läser själv på riktigt, riktigt illa eftersom ett annat typiskt västkustband med countrymusikbad, Grateful Dead (se deras ikonografi) är en favorit bland deadheads i USA, och inte minst Hells Angels. Dvs. djävulsdyrkare maskerade som någon slags laglös frihetsfilosofi. Och vi vet ju att Djävulen är "simpel" fauna (Fa(u)n), en natur som undanber sig samhällssystemets överbyggnad en växtlighet som med dess begränsade intelligens (ett svagt återsken av den himmel den fallit från) söker bryta sig genom asfalt, inte för att den kan tänka utan för att en inte kan annat än växa. Därav den urbota ondskan i horoskopet för Svenskt Näringsliv.

Du rättar en siffra och ett stavfel då och då men här börjar du bestämt få lite hybris. Har du då inte läst ett ord av själva blogginlägget och dess referat av hur sångaren fick smeknamnet Djävulen och hur detta epitet hjälper att förklara horoskopet? Har du då inte ens tittat på satansgesten han gör på fotot?

Inte ett av dina stoltaste ögonblick, Susanne ute i landet. Jag betänker (återigen) att du kanske tillhör den smått islamofobiska gruppen svenskar, det är påfallande ofta i samband med inlägg relaterad till islam du tar fram din medfödda sinnelassatan och gör sak med den här bloggen.

Eller också var det här ögonblicket du din frankofili inte längre kunde tiga still. Det är ingen vacker bild som Frankrike som nation tecknat under århundraden, men den som bara tagit till sig landet som "livsstil" måste hamna i ett akut tillstånd av förnekelse om man läser den här bloggen eller de mer kolonialhistoriskt medvetna journalisterna (sällan svenska) under de senaste veckorna. Jag hänför din illa genomtänkta kritik till dessa kringfaktorer.

argagubben sa...

Erkänn att du hade fel istället, det är så mycket ädlare.
Susanne är inte jag, Fel igen... :-)
Sune

Seaward sa...

PS. Vad jag menar med hybris är förstås din självpåtagna roll som korrekturläsare som gått sig så åt huvudet att du inte längre bryr dig om vad själva inläggen handlar om, vilket väl ändå är huvudsaken.

Vad beträffar påstående att ett "...band skulle aldrig välja ett sådant gruppnamn" har du i princip hela rockhistorien emot dig!

Brittiska Stones- och Zeppelin-plagiatörerna Heavy Metal Kids kortade i mitten på 70-talet sitt första namn till "The Kids" - kanske ett av rockhistoriens värsta misstag. Vem vill på en hårdrockskonsert med ett band som kallar sig "Barnungarna"? (För sin tredje och sista skiva återvände de till originalnamnet.) Eller 70-talsrockarna Nazareth med det ordets tydliga allusion till "mjäkig" kristendom och Jesus födelse? Jag nämner dessa två exempel i mängden eftersom båda ledarfigurerna gick till helvetet till följd drogdöden. Där grillas de nu på Djävulens utegrill medan deras själar sakta avgiftas och gör sig redo för en återfödelse, hoppfullt utan ytterligare närkontakt med stjärnan Algol! :-)

Seaward sa...

Okej, en officiell ursäkt till Susanne eftersom jag så väl tyckte mig känna igen hennes ständiga korrektioner av småsaker (nog så viktiga om ett årtal blivit fel).

Då får du ta åt dig av det som är en svensk folksjukdom (åtminstone på den här bloggen), den generande oförmågan att fokusera och kommentera sakfrågan och istället försvinna i utvikningar om detaljer som sällan förändrar grundtemat.

Anonym sa...

Han har ju blivit katolsk minister och planerar bli konservativ politiker. Filmen "The Redemption of The Devil" ska komma ut nästa år och handlar bl a om det..

Här är trailern...

https://www.youtube.com/watch?v=7cy0l6gjoYs

Seaward sa...

Intressant utveckling på individens livsväg.

Det rimmar ändå inte fel med händelsen i Paris. Som bloggen påpekat några gånger är det meningslöst att straffa människor medan de är fastfrusna i sin egen "synd" (attitydlåsta mörker). Först måste själen bygga upp lite god vilja eller positiv kredd, SEDAN har själen kapital att betala av för sitt forna jags felsteg och synder. (Att straff delas ut för att avskräcka andra samhällsmedborgare är en separat fråga.)

Fritt tänkt, apropå reinkarnationsläran, från ett gammalt dictum som säger att "Gud ger inte en människa mer än hon kan bära". Men det vore mer korrekt att tala om själen (Solen) bakom de utbytbara människokostymerna.

När det gäller såna här tvärvändningar ("När Fan blir gammal blir han religiös") räcker naturligtvis inte ett skakigt månhoroskop. Man behöver exakt klockslag för att kunna studera t.ex. de planetära livscyklerna (dashas) som kan avslöja när helt nya kapitel i livet börjar.

Det är symptomatiskt (och svenskt) att inte någon kommentar identifierat inläggets ämne i den delen som handlar om Jesse Hughes. En naturlig reaktion hos en tränad läsare skulle kanske vara att söka sak med argumenten för den valda månpositionen. Är de starka nog?

Eller tänka tankarna hela vägen ut: År sångarens konvertering till kristendomen (tydligen rätt nylig eftersom amatördokumentären är från 2015) ett argument för den andra möjliga månpositionen och vilka konsekvenser skulle detta få för tolkningen?