Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 12 november 2015

"Kringlan" - Konsten att sabotera en gryende karriär




Lägger man ihop Åsa Linderborgs kommentar och SR:s avståndstagande från "komikern" Kringlan Svensson, verkar människan lyckats straffa ut sig totalt ur svenskt nöjesliv. Inför hans naturligt döda blick tänker jag direkt på att det var så här nazihöjdare brukar se ut på foto. Är det reinkarnation som förklarar varför Kringlan är fylld upp till öronen av skit?



Åsa Linderborg liknar honom vid en näthatare (fast med känd identitet) och nog är det lustigt att axeln Jungfrun/Fiskarna dyker upp som det fullständigt dominanta horoskopmotivet med sex av de sju klassiska planeterna! Den här axeln är just den som så ofta dykt upp i samband med främlingsfientliga horoskop bloggen studerat och det är onödigt att dra hela visan om de här två kompletterande principerna ännu en gång.

Istället vill jag peka på den remarkabla ömsesidiga receptionen mellan det kritiska Jungfru-sinnet (Månen) som hålls i ett stryptag av den hårda och kategoriska Saturnus och Jungfruns härskare Merkurius som befinner sig i Saturnus positiva tecken Vattumannen. Tyvärr leder den här ömsesidiga kopplingen till att jag-huset kombineras med fiendehuset så att mannens hela psyke är hans egen värsta fiende, eller som sjätte huset också signifierar: Olyckan!

Eftersom Jungfrun har ett dubbelt olyckligt förhållande till Olyckan via planetär symbolik, för Jungfrun är Mars både essentiell och verksam illgörare, är det ett remarkabelt ogynnsamt omen att ha aggressorn i direkt opposition till såväl det egna sinnelaget som allt vad nu Jupiter och Saturnus kan signifiera, ute i samhället exempelvis makthavare (Saturnus) och benefaktorer (Jupiter). Som vi ser verkar hela den här himmelen programmerad till karriärsjälvmord!

Han uppvisar med andra ord psykopatiska karaktärsdrag som påminner om norrmannen Joshua French som dömdes till döden för mord i Kongo och som var född under exakt samma identitetsupplösande fullmåne men året därpå. Notera hur återigen den dubbelt onda intar - om än bara i ett månhoroskop - ett prominent och personligt hörnhusläge (som hos den pennalistiska arbetslinjens implementatör Fredrik Reinfeldt).




Man kan fundera på att Kringlan har kommunikationsplaneten som sin värsta fiende i sjätte huset medan mördaren French har förmågan till socialt mingel - Venus i det olyckliga huset. Eftersom månascendenten förmodas ange psykets djupare strömningar (som individen kanske inte alls är medveten om), är French horoskop betydligt allvarligare. För här har vi en kombination av Saturnus och Mars - båda de naturliga illgörarna - som bas för Venus (av alla planeter)! Visst är detta en boren sadist, men Kringlan är uppenbarligen karvad från samma trästycke.

French var den enda "kändis" som dök upp i sökningen av 9000 kartor utifrån fullmånen samt Saturnus i Jungfrun - Saturnus är sällan en helt lycklig kombination med Månen som alltför lätt finner sig i att domineras av inre freudianska överjagsröster (Stockholmssyndromet).

Jag känner ljuvliga människor med Månen i Jungfrun men det är ofrånkomligt att Kringlan är ännu ett fall i den stadiga ström fynd som tyvärr gör detta sinnelag till det mest kriminella bloggen hittat. Vi tvingas åter tillbaka till det outgrundliga mysterium som ett zodiaktecken är. Jungfrun är zodiakens olycksoffer i lika hög grad som Fiskarna mittöver. 

I bästa fall kan den här axeln ge "visselblåsare" eller martyrer för en värdig sak, men jag har upprepat flera gånger att det verkar vara en extremt instabil axeln och tycks ha att göra med jordeliv när själen just håller på med en större omorientering av sina värderingar. På hyfsat nära håll känner jag till två sådana här axlar, båda tillhöriga homosexuella kvinnor. Kringlans kvinnohat som Åsa Linderborg ger exempel på, skulle mycket troligt kunna förklaras med samma gamla vanliga psykiska sjukdom, homosexualitet, som derangerar så mycket av individens omdöme.



På tal om själen, själavandringen och hur könsidentiteten totalt går i baklås för ett fåtal som byter kropp mellan två liv. Det är synd och skam att akademisk litteratur är så dyr. Men 500 kronor för en amerikansk pocketbok på patetiska 180 sidor var enda möjligheten för att få läsa en summering av läkaren Ian Stevensons livslånga arbete över hela världen med att samla in data om barn som minns sitt tidigare liv. 

Med dålig tryckkvalitet på tunna papperssidor visas på flera sidor foton på barn med en del bisarra kroppsliga födelsedefekter där barnen MINNS olyckorna som ledde fram till dessa somatiska "ekon" av det som drabbade deras föregående kropp. Det här kunde avfärdas som barns rationaliserande fantasier om det inte vore för att Stevenson har lyckats verifiera berättelserna som dessa barn givit via myndighetsregister, polisrapporter, med mera.

Så man kanske ändå inte helt ska avskriva den här bloggens misstanke att onda själar återföds i klumpar och att den här axeln som gällde under 1980-1981 möjligen skulle kunna visa hur krigsförbrytare från andra världskriget hälsades tillbaka till världen och nya kroppar. 

Bokens 180 sidor är bara en aptitretare. Men vem har råd (eller lust) att lägga ut tusentals kronor på den flera tusen sidor tjocka forskningen i flera volymer? Det ser ut som om tiden ännu inte är kommen för västerlandet att förstå hur livet verkligen fungerar, trots Stevensons livslånga pionjärinsats.





6 kommentarer:

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anonym sa...

Liknar inte Joshua French polismördaren Tony Olsson? French har Jupiter i Vågen medans Olsson har Mars+Venus där. Båda har en jordig Saturnus - French i Jungfrun och Olsson i Oxen. Passande att Olsson har sin Saturnus opposit sin Sol i Skorpionen och French har sin Saturnus i Jungfrun opposit sin Sol i Fiskarna. Olsson har Jupiter, Månen och Rahu tillsammans i visionära Skytten men begränsande Saturnus satte honom i finkan.. French hade Månen och Mars i Jungfrun och då tänker man naturligtvis hur Mån-Jungfrun utmärker sig bland kriminella...

Om man uttalar sig om husen då baserad på månascendent så har de båda tre planeter i sina respektive förstahus. French Saturnus+Mars+Månen och Olsson har Jupiter+Månen+Rahu. Första huset har ju med ego och den fysiska ascendenten att göra och nog ser de lika ut! (Bild i AB http://www.aftonbladet.se/nyheter/article10221990.ab). Andra huset (min plånbok) har French en Jupiter i komfortsökande Vågen men Olsson har inga planeter där.. men istället Mars+Venus i elfte idealhuset och förmögenhet via karriär! (dit borde väl även kriminell karriär räknas?) Saturnus i sjätte olyckshuset och fiender för Olsson och French har sin stackars Venus där! Sen passar väl Solen och Merkurius perfekt för Olsson i tolfte fängelsehuset? Har också läst I Aftonbladet tror jag nån gång att han fick många kärleksbrev från kvinnor.. så många att han faktiskt hade gått ut och klagat om det.. men annars passar det väl bra med Merkurius som gillar skrivna ord!?

Seaward sa...

Du har säkert en poäng här, astrologin tycks kunna sluta upp och bekräfta de visuella intrycken på flera sätt. Bara astrologin får avgöra när man "pressar" astrologin för långt och gör en höna av en fjäder. I bloggens början, när jag var flitigare med just ansiktslikheter, påpekade jag hur svår frågan är. Vad bedömer man? En tillfällig grimas? Kranieformen? I bildlänken du skickar är det helt klart bådas arroganta och missbelåtna uppsyn som står för mycket av den ovedersägliga look-alike-faktorn. (Se nyhet häromdagen att Microsoft utvecklat datorprogram som kan känna igen emotionella tillstånd på ansiktes minspel!)

För frågan om kriminell karriär har bloggen just publicerat ett av de viktigare testerna som i princip sade "en fluga gör ingen sommar". Först när alla tre naturliga illgörarna aspekterade Månen märktes en statistiskt signifikant förhöjning i horoskop för brottsdömda. Applicera den insikten på din tes om Mars i andra och kriminell karriär. Kanske, men mycket osäkert. Många fler omen måste instämma.

Anonym sa...

Intressant det där med Microsoft!

Mars och Venus i Olssons elftehus i Vågen kan ju också stå för en bok (Chockvågor) han ska ha skrivit om sitt liv liksom en pjäs han medverkat i (7:3). Jag vet inte om teaterpjäser och böcker gett honom någon karriär-förmögenhet men Mars+Venus i elfte huset i Vågen och Solen+Merkurius i tolfte i Skorpionen visade väl sitt..

Tony Olsson om boken:

"Jag är nog en av kriminalhistoriens mest omskrivna personer och ändå är det få som vet vem jag verkligen är. De flesta har dock en bestämd mening: jag är en polismördare, omskriven som ett svin, ett as, en riksskurk och mycket annat.

Faktum är att jag inte motsvarar någon av de föga hedersamma titlarna. Det vet människor som lärt känna mig. Men om jag nu inte är allt det där som sägs och skrivs, vad är jag då? En människa naturligtvis, med känslor och tankar precis som alla andra.

Med den här boken vill jag visa att det finns en människa bakom brotten, en människa som är så mycket mer än gärningarna som jag gjort mig skyldig till. Jag vill dela med mig av mina tankar och känslor och jag hoppas att människor vill förstå. Jag är inte allt det hemska som tillskrivs mig. Också jag har förmåga att känna empati och ånger.

Den här boken är inte en ursäkt för eller ett rättfärdigande av de brott jag är dömd för, den är kanske inte ens en förklaring. Jag har enbart skrivit om delar av mitt liv, delar som jag ansett har haft betydelse för min utveckling.

Det är också min avsikt att avliva myten om att vi har en human kriminalvård i Sverige. Jag vill berätta om hur nedbrytande och människofientlig miljön är på landets största fängelser. I skrivande stund är jag placerad i en isoleringscell på Kumlafängelset efter en spektakulär rymning från Hallfängelset den 27 juli 2004. Det är många som vill veta varför och hur jag kunde rymma och jag vill bemöta den hätska debatten i massmedierna med krav på hårdare tag mot oss intagna. Det kan vara dags att understryka att det är just hårdare tag som var orsaken till upplopp och rymningar tidigare under 2004."

Tony Olsson

Senar kom han ut med boken "Utbrytarkungen"
http://www.adlibris.com/se/bok/utbrytare-sa-lyckades-sveriges-mest-kanda-fangar-fly-9789172240377

Susanne sa...

Bara ett litet budgettips om barn som minns tidigare liv, apropå Stevensons dyra böcker: Om man har tillgång till TV4 fakta så går det på torsdagar kl 20.00 en amerikansk (vad annat) serie som heter Mitt barns tidigare liv. Det handlar alltså om barn som har minnen från tidigare liv. Föräldrar (och ofta även barnen berättar) och det verkar som om det i samtliga fall är fråga om dramatiska dödsfall. Ofta kan identiteten på den person de tidigare har varit verifieras. Det är så gott som alltid fråga om fall i USA, och man blir fascinerad av hur det kan vara så många. Serien har pågått rätt länge nu. Och det är så klart inte varje fall som existerar som det rapporteras om i det här programmet.
Naturligtvis är det inte fråga om några djupgående forskningsanalyser, som i Stevensons böcker, men som lättviktigt alternativ så...

Seaward sa...

Där ser man! Serien måste ha hämtat inspiration från Stevensons forskning. Ska tillägga att det också finns några populärt hållna böcker i tryck till bättre priser än de akademiska texterna.