Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 18 november 2015

Livsstil. Först skåla i champagne sedan jaga terrorister


Horans och horbockens signatur i arla morgon över
Paris östra horisont. Ett omen om kärlek och hat
i förvirrad och överdriven (Rahu) form.

Här är horoskopet för den tidiga morgonens tillslag mot terrorcellen i Paris. Det finns inget mycket nytt att tillägga som inte redan sagts under de senaste dagarna. Det är samma zodiaktecken - Jungfrun - som tecknar upp "dimensionerna" i detta problemdrama.

Ska något nytt sägas så kanske det är om varför den här bloggaren till synes godtycklig singlat ut kombinationen av Jungfrun och Skorpionen som den i hans ögon mest patologiskt själviska och kallsinniga kombination. Jag har inte gjort statistik och funnit att det är så, och söker man upp Mars hemma i sitt negativa härskarläge i Skorpionen så innehåller horoskopen för över 600 horoskop för brottsdömda klart färre av den här placeringen än Mars i de andra tecknen (dock inte signifikant mycket färre). Det skulle kunna tyda på att de negativa Vattentecknens tillgång är just negativ: likt Kräftan som slutar tänka och bara går på instinkt för att skydda artens avkomma, kämpar Vatten intill döden för att slippa bli genomlyst av den kognitiva Elden som röjer att Vatten är en overklig värld och en simmig avbild av den gudomliga högre verkligheten.

Den som redan har huvudet under vatten upplever naturligtvis att han eller hon befinner sig i den enda verkligheten, så det är svårt att förebrå Vatten för att göra eller tänka fel. Det ankommer ju inte ens Vatten att tänka utan bara att agera som den Vegetativa Själen är skapad. Skorpionen tar Kräftans kamp för överlevnaden ett steg till och om Sol-Kräftan Reinfeldt sade att han ämnade "kämpa intill döden" för att upprätthålla den pennalistiska och ovärdiga arbetslinjen hans regering introducerat för marknadskrafterna och inte för människans väl, så blir naturligtvis Skorpionen Kräftan tagen till en helt ny nivå. Skorpionen blir själva överkorsandet in i döden - Reinfeldt smet direkt efter valförlusten så han var inte en genuin representant för det instinktiva Vattnet.

Men för att förklara den kallsinniga elakhet och t.o.m. grymhet jag ibland noterat i om man behåller Reinfeldts Jungfru-ascendent men byter ut politikerns Sol-Kräfta mot rådande Sol-i-Skorpionen, så ligger det i just Vattnets negativa dygd, att den solära (eller eventuellt martiala) energin här lånar sig till en kamp intill det yttersta mot den djupaste sanningen om Vattnets egen natur: att Vatten bara håller organismen vid liv så länge men gradvis byter skepnad och till sist står för upplösning och död. Gissa varför västerlänningarna shoppar fuktcremer för miljarder dollar om året. De kan inte hantera det faktum att de är Vatten-varelser och deras sekulära världsbild saknar en trygg plattform i vetskapen om att de också är något högre, en evig själ...

Det är den evigt självcentrerade Jungfrun (vars nej tack till stat och samhälle kan ses i att den sociala och kooperativa Venus "faller" i detta tecken), som förvärrar den i sig nattsvarta och djupt instinktsdrivna Skorpionen. Notera hur båda tecknen befinner sig i zodiakens mellanakt, inte längre ett lekfullt barn som antar roller som de första fyra personliga tecknen, och ännu inte gudomliggjorda och representanter för något större än dem själva. Jungfrun är bottenkänningen under den andra akten där människan undersöker sin INDIVIDUALITET och Jord-elementet antyder att detta är fitnesssjukans hemvist i västvärlden. 

Det är inte en slump att yttre stil och skönhet saluförs som viktiga frågor från Frankrike vars horoskop kretsar kring en både fallen och dessutom verksamt ond Venus i Jungfrun. Skorpionen är den syndfulla och tragiska finalen på det individualistiska kapitlet, och därför inser man hur extrem vägran att göra avkall på den pimpinetta och förfinade men blott materialistiska och självcentrerade livsstil Jungfrun presenterar som uppstår när just dessa två tecken kombineras. Det är i denna kris man kan ana att sällsynt hänsynslöshet kan resultera för den som till varje pris söker vidmakthålla sin individualistiska preferens och i trots mot dödsprincipen Skorpionen.

I horoskopet för den tidiga Parismorgonens terroristjakt ser vi nu samma våldsamma kamp från den förfallna nationen av fåfänga individualister att kämpa för sin livsstil. Eftersom fransk polis och militär "vann" den här segern förvånar det inte att Venus stiger i öster som en verksam välgörare - i nationalhoroskopet som beskriver det yttersta ödet sjunker istället Venus som en verksam illgörare. (Den dubbelt onda Mars stigande i öster gör i själva verket frågan om vem som vann lite mer komplex...) 

Men eftersom det tycks som Frankrikes öde under denna "Saturnus-retur" (en återkommande "revision" vart 30e år) betala tillbaka för sin historiska skuld, kan man därför sluta sig till att detta bara var en seger i ett större krig som egentligen handlar om den sönderfallande västerländska kapitalismen. (Men för att förstå de större sammanhangen måste en svensk lämna SvD och DN och läsa antingen utländska tidningar eller också vara extremt selektiv och fånga upp viktiga texter som t.ex. högertidningen Aftonbladet ibland publicerar - se länkarna i föregående inlägg.)

PS. Jag verkar på mina bloggar ensam i världen om att vilja gå ända tillbaka till Frankrikes annektering av muslimska länder på 1800-talet som yttersta grogrund till dagens terrorism, men eftersom politiska bedömare talar om USA:s girighet att lägga beslag på Iraks olja som skälet till att Europa nu drabbas av terror, måste man minnas att själarnas vandring - ja hela nationella grupper av själar - inte följer den yttre historiens gång. Karma är komplex, och eftersom USA är en nykolonial stat som just nu förbryter sig mot andra länder på samma sätt som Frankrike en gång gjorde, skulle det kunna röra sig om ett komplicerat karmiskt spel mellan alla inblandade länder och de själar som cirkulerat genom dem under de senaste århundradena.


Tillägg

Nej, inte ensam om det långa historiska perspektivet. Hittar en artikel från i janauari i år av terrorexperten Loretta Napoleoni (som långt tidigare slagit mig som en föredömligt klarsynt människa men vars horoskopdata inte tycks stå att finna nätet).  

Hon säger, apropå möjligheten att väst för första gången efter sitt Andra världskrig står inför möjligheten av en ny nation skapad på spillrorna av två sönderfallna (Irak och Syrien) via terrortaktik: "How did we get to this point? The long answer must be sought in the partitioning of the Middle East at the hands of the former colonial powers." Naturligtvis är det så. 

Eftersom verkligheten är mental och essentiellt rent medvetande, som Platon och alla stora tänkare har förstått, finns det Någon som inte glömmer, Någon som har även de långa historiska scenarierna klara för sig - på Någon nivå av den obeskrivligt och fullständigt "schizofrent" komplexa verklighet ett dödligt och begränsat psyke skulle uppleva om det bereddes en glimt in i det obeskurna eller oretuscherade gudomliga medvetandet. 

Den indiska texten Bhagadvad Gita innehåller ett memorabelt parti där den förklädde guden låter sin arbetsgivare få en glimt av Hans universella skepnad och adelsmannen Arjuna fasar för sitt förstånd över det han plötsligt ser. I mina ögon ser det ut som om den hypereffektiva och intelligenta IS som arbetar som ett multinationellt företag är det sataniska västerlandets dåliga samvete, deras skugga som nu kommit för att få ett slut på den dubbla bokföringen. Det kan vara så att detta är enda sättet att få bukt med de multinationella företagen som annars hade låtit Naturen gå åt helvete i fortsatt förbränning av smutsig energi.

Sista akten av den gamla världsordningens svanesång verkar ha rjat och ingen kan beklaga mer än jag att hämndänglarna var tvungna att kallas in i föreställningen. Nu är det omfördelning av rikedomen som gäller. Den har orättfärdigt samlats i för stor mängd alltför länge hos alltför få. Sverigedemokrater kommer förstås aldrig att förstå vilken den verkliga spelplanen är, för dem handlar allt bara om en imbecillt outvecklad kognitiv apparat som rycker till när det dyker upp nya ansikten som inte ser supersvenska ut i trakten. Ofärdiga människor som "bara är Natur" har alltid reagerat så här korkat. Rädsla som dominerar över nyfikenhet skapar inte ett storslaget folk, kommer aldrig att göra det.


Inga kommentarer: