Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 7 november 2015

Reggaemusiken och Satans form


Medan skivbolag och efterlevande mjölkar skiten ur musiken som den tidigt bortgångna rebellen Bob Marley spelade in, fortsätter andra från reggaemusikens andliga och militanta 1970-tal att verka i det fördolda. Brittiske sångaren Pablo Gad är en sån doldis att jag inte lyckats hitta något foto på nätet färskare det som pryder baksidan på ett LP-omslag, och det albumet, "Pusha inte Gud", är nu 12 år gammalt!

Men skriver man en låt 2012 som varnar bröderna och systrarna att de onda utnyttjar "dig och mig" genom internet och högteknologin - spionsatelliter och mobiler som kartlägger dina vanor i detalj - då kanske man börjar skönja ett mönster. Det finns inte ens ett säkert födelseår på nätet för den här mannen. Adjöss hoppet att kunna rita upp ett originellt horoskop. Pablo Gad (vad heter han egentligen?) är de kastlösas motsvarighet till Edward Snowden, en visselblåsare som beskriver verkligheten för dem i den Skugga som alltid följer den onde vite kolonialist som numera morfat och verkar genom Finanskapitalismen.

Efter hans banbrytande första album ("Trafalgar Square" 1979 och "Hard Times" 1980) blev tillverkningskvaliteten på hans glest släppta grammofonskivor så eländig och omslagen så enkla att det här stolta afrikanska lejonet 2003 såg ut att ha drabbats av gulsot! Men "lidande underklass" har blivit ett självgående koncept i den här musikgenren och man förväntar sig inget annat än sekunda produkter på utsidan och på insidan bitande bitter och revolutionär musik. De här artisterna har genom årtiondena som gått regelbundet utsatts för polisvåld - och vad gäller britten Pablo Gad är britterna så rasistiska att Löfven framstår som en fullständigt clueless politikerfjant som ens flög över för att be David Cameron öppna sitt hjärta för lite fler flyktingar.

Reggaen växte under 1970-talet i social medvetenhet (men det fanns antydningar till detta redan under 60-talets ska) och berättade nu historien om dem som fick betala för att den vite mannen byggde sitt välstånd genom billiga "kolonialvaror" - "Mmm Marabou!"  "För det är jag värd." Hjärntvätten pågår dagligen i syfte att hålla medelklassen oskuldsfullt omedveten om dess kollektiva skuld på det att de inte måtte sluta konsumera och betvivla propagandan som säger att de lever i det bästa systemet av dem alla. 

Dagens Nyheter och Svenskan tillåter väl inte ens material som tar det stora greppet och söker diskutera CIVILISATIONSTYPER. För närvarande har vi Väst och så har vi Terror att välja mellan! Ja, materialet ska i så fall vara i garanterat ofarlig form, som historiska återblickar på vetenskapssidorna... Jag ser ibland hur Dick Harrysson i SvD försöker koppla historien till samtida frågor och problem, men herreminskapare vad försiktigt och tandlöst det är! Väck inte den björn som sover. [Tillägg. Den 9 november publicerar SvD en text om det gamla Kina, signerad Harrysson.]


*****

Eftersom reggae tillhörde den här bloggarens ungdomsmusik kan det ibland gå många år innan han tittar till utbudet. Merparten av artisterna är alltför primitiva i sin trubbiga världsuppfattning och inte lika skickliga i komposition som Bob Marley. Nyligen upptäckte han att ungdomsfavoriten Pablo Gad givit ut en ny LP-skiva... för tre år sedan. 



Rätt originellt kom den samtidigt ut i två olika mixar, en råbarkad (som jag valde) och en mer studiomässigt förfinad. Den Englandspressade vinylskivan låter skit, knastrar aggressivt från början till slut som den värsta pressning från Tredje världen. Ja, Cameron har återskapat ett Tredje världen i England för de fattiga. 

Att Löfven ens vill diskutera med Cameron visar vilken hopplös regering som leder det här landet. Högern ska isoleras med samma energi som alla hoppar på Sverigedemokraterna och om inrikespolitiken nu kräver hor och kompromisser behöver man inte vara så ynklig även mot omvärlden! Politik i Sverige bedrivs till 90% av hyenor och så några få "rena själar" som vill flytta världen ett steg bortom den stundande kollapsen. (Se skivetikettens logotyp på bilden ovan - rastamännen har fått in vibben, de vet vart världen är på väg.)

Det är från den stökiga Lo Tech-mixen av albumet ARMAGEDDONS GRYNING (nu alltså tre år gammalt) som någon laddat upp det suggestiva öppningsspåret SATAN FORM ("skepnader som Satan tar sig") på YouTube.

Lyssna! Musiken är hård och kantig. Dekonstruktion, primitivism, mörker.  

Bloggen har ju ägnat stor uppmärksamhet åt stjärnan Algol, som redan de antika judiska astrologerna vid Döda havsklostret kan ha kallat Satans huvud. 

I låten talar Pablo Gad på svårbegriplig jamaicansk engelska och instruerar lyssnaren om alla de former Satan lurigt kan framträda genom. Se upp för kapitalismens bling-bling - ni blir totalt tagna på en tur ni inte kommer levande ifrån! Halvvägs genom låtens vokala halva byter Pablo Gad tema och övergår till att istället beskriva Guds natur! Efter Mörker kommer Ljus.

Beroende på det "algoliserade" personhoroskopets utformning har den onda stjärnan verkat beteckna allt från vanlig otur ("satan i gatan"?) till aktiva frestare, korrumperare eller den klassiska Satan, "åklagaren" som helt utan någon konstruktiv egen vilja bara ägnar sig åt att söka söndersmula andras argument eller plattform. 

Det är det sistnämnda uttrycket som gör att begreppet "Satan" kommer snuddande nära att vara en personifikation av antikens prima materia, pur materialism är pur Ondska. Eftersom ren materia inte kan förnimmas - den saknar fullständigt sammanhållande Form (och formerna härrör alla från den ultimata formen, "Det Goda" som samtidigt är total integration med tillvarons djupaste källa), måste Satan eller Djävulen vara Lucifer, själen som föll djupast från Himmelen. 

Djävulen/Satan existerar verkligen, men på en nivå som ligger under den värld våra sinnesorgan är konstruerade att registrera. Vissa mycket sensitiva själar kan erfara Ondska, antingen som formlös "närvaro" eller klädd i lämplig dräkt som individens egen föreställningsförmåga bistår med. Gissningsvis har dessa individer ett horoskop som öppnar sig mot dessa subhumana nivåer på något sätt.

Dödahavsrullarnas polarisering mellan Ljusets ande och Mörkrets ande är dock inte en direkt kamp mellan Gud och Djävulen utan snarare kampen mellan Guds krigarängel Mikael och Djävulen eller Belial, "Den Värdelöse" som han kallas i Dödahavsrullarna med tydlig hänvisning till den onda och formlösa materien som i sin negativitet lurar själarna att vända sin blick bortom från medvetande och ljus och mot prylsamhället. Guds suveränitet fick inte komprometteras så den persiska dualismen skohornades in under monoteismen i en slags treenighetslära, där dock Fadern och Jag är ett. Som Dödahavsrullarna säger: "För Gud valde dem inte (Mörkrets barn)".

Astrologins Jord-element är således INTE Artistoteles onda prima materia eftersom också detta element är en form i Platons himmel eller idévärld. Däremot är det den mest basala formen och det är bara i JORD - i det brutalt konkreta som Djävulen har sitt rike och maximala inflytande. Många tidigare inlägg har resonerat kring det faktum att Algol skiner mot människorna från Oxens tecken, i sig det av de tre Jord-tecknen som står rotad i Mörkrets eller okunnighetens kvalitet Tamas guna. 

Den hinduiska astrologin rimmar här väl med den gamla judiska föreställningen som jag tror de hämtade från Babylons stjärntydare. Men om det kommer vi nog aldrig att få veta något. Den äldsta traditionen har gått förlorad annat än i ytterst små brottstycken. Det som finns kvar är inte filosofin eller underliggande resonemang utan bara de prosaiska små lertavlor där stjärntydarna noterade planetpositionerna för individen. 

Nedan ett litet smakprov från assyriologen Francesca Rochbergs "Babylonian Horoscopes" som dokumenterade samtliga 32 funna personhoroskop. Japp. Rådata till trettiotvå "kartor" är allt som finns kvar från den en gång så mäktiga civilisationen. Vad kommer västerlandet att lämna efter sig?




6 kommentarer:

Anonym sa...

Här är alltså den äkta djävulska formlösa materien i sin mest konkreta (observerbara) form. Bush familjen äger mark i närheten av den här materien och Merkel precis bredvid Bush-familjen. Och den ska vara levande och intelligent.
https://www.youtube.com/watch?v=5AS7wiwUG68

Vad är Black Goo?
http://whitetv.se/sv/mind-control-mk-ultra/1305-vad-aer-black-goo.html

Tyckte det var fascinerande hur väl den här substansen stämmer överens med den här formlösa materien (prima materia) du beskriver i blogposten..

Seaward sa...

"stämmer överens"..."levande och intelligent"

Tja, förutom då att Prima Materia, som jag skriver, i likhet med Djävulen helt saknar intelligens.

Läser du vad den här bloggen skriver finner du att inget alls stämmer med nätgeggan du grävde fram! Se upp, den som tittar för länge in i mörkret mörknar själv!
:-)

Anonym sa...

Ja det var väl den detaljen då.. :-)

Minns att bloggen förut spekulerat i att Djävulen (som ju sägs bo i detaljerna) skulle ha en sorts Jungfruisk Merkurius-intelligens som analyserar sönder allt (söndra och härska typ).. Bloggaren ska ha sagt någon gång i stil med att om kvantfysiken vinner och det inte finns någon helhet längre att tala om ja då har Djävulen vunnit..

Intelligensen skulle vad jag hörde bestå i någon sorts dataintelligens eftersom den här materien var skulle vara inblandad i stor-filmen Prometheus (nu kommer det snart en uppföljare på första).. Jungfrun som binär dataintelligens minns jag att bloggaren prata om förut någon gång också..

Men visst om den saknar intelligens så lär det väl inte vara den då..

Seaward sa...

Ska man söka koppla Satan, den store nej-sägaren (eller Åklagaren) till något i denna världen skulle det kunna vara till hela det materialistiska projektet som söker frånkänna verkligheten underliggande mening och mål.

Varje människa som ser som sin uppgift att motsäga tanken om att världen bär spår av en intelligent uppbyggnad (och att det är medvetenhet som är kärnan i allt) kan då illustrera "satansprincipen". Se inte minst det färska inlägget om franske biologen och ateisten Monod och hur hans Jupiter i Jungfrun i tionde visserligen skenbart kan tyckas vara förklaringen men där NÖDVÄNDIGHETEN i hans "förklaringsmodell" illustreras av Saturnus och SLUMPEN av Saturnus i kaotiska Fiskarnas Vatten. Ett perfekt språkrör för den obeständiga delen av totalverkligheten (Platons "vardande som ändå aldrig når fram till sann existens").

Jag har skrivit för mycket dessa år och minns bara att jag återgivit matematikern och vetenskapsfilosofen Wolfgang Smiths misstanke att människans analys av den subatomiska världen är studiet av en "halvexisterande" domän som skulle kunna anknyta till Djävulen eller nihilismens "intighet" och brist på äkta existens.

Men ämnet är i grund och botten ren filosofi och är svårt avhandla i korta kommentarer som denna. Det blir infantilt eller åtminstone oprecist.

För egen del orkar jag inte börja läsa vad jag själv skrivit från gång till gång - det finns f.n. 51 inlägg taggade "Satan/Djävulen" och hela 276 som utgår från den astrologiska axel jag kallade den "sataniska principen". Den som går igenom alla de inläggen på raken kommer definitivt att vara fast i Djävulens klor sedan och helt mind-fuckad och besatt av den mest värdelösa pseudokunskap som någonsin skapats. Varför skriver jag då om saken? För att jag föddes "merkurier" - en amoralisk rapportör.

Men som sagt: stirra med måtta mot mörkret. Därifrån finns ingenting vettigt att hämta.

Anonym sa...

Tydligen skulle det här Black Goo vara framtiden enligt forskare som talar om det som programmerbar materia, detta tillsammans med annan tekniska prylar som 3D-skrivare. Det ska visar sig även förekomma i media som filmer och musikvideor. Videon nedan talar om det som Satans sätt att sätta sig i Guds tron och bli som denne.

https://www.youtube.com/watch?v=Ifxw6L7nLvE

Seaward sa...

Ser man allt i världen som rena medvetandefenomen ligger det förstås ett stort symbolvärde i det här. Ingen mindre än f.d. NASA-anställde matematikern och vetenskapsfilosofen Wolfgang Smith funderade över om kvantpartiklarnas värld - en zon mellan existens och icke-existens - kunde vara vetenskapens upptäckt av det som mytologin alltid kallat Djävulens domän...