Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 20 november 2015

Söker svenska myndigheter spela Bror Duktig inför folket?

"Det sovande folket - mentalt efterblivna"
Hade Fredrik Reinfeldt rätt? Medierna
orkestrerar en storm i en tekopp
för att politikerna ska få glänsa och
folk klarar inte att utvärdera nyhetsflödet!


Jag vet inte vilka dubier Leif GW Persson har om det rådliga gripandet av en "terrorist" mitt i hans förberedelser, för Aftonbladet som skapar mycket av det här drevet har gjort Leif GW till en "premiumprodukt" som man måste betala för att höra muttra. DN låter alla läsa vad som troligen är samma tvivel på deras publika avdelning, formulerade av en annan skribent.

För mig är det inte alls omöjligt att denne M.M.M. råkat ut för ett svenskt samhälle i formlig panik, sekulärt vansinne i både själ och hjärta. 

Men detta noterade jag redan för några veckor sedan, i inlägget om hur landets ödescykler håller på att knäcka detta land så att alla perspektiv är som att gå in i spegelkammaren i Lustiga huset. Den sjunde november, sex dagar innan Paris-terrorn konstaterade jag att Sveriges psykologiska jämvikt är fullständigt rubbad. Vore jag fientlig makt skulle jag invadera idag. De styrande skulle skjuta vilt och halvera sitt eget bestånd i detta läge.

Året då Sveriges inbilska humanism förstörde allt

M.M.M. är sannolikt ett oskyldigt offer. Sveriges styrande var bara tvungna att visa befolkningen (tror de) att de bättre förberedda än den franska polisen. Detta är en tragedi det som serveras befolkningen via svenska medier. 


Jag skulle helst se en militärkupp i det här läget. Militären har åtminstone disciplin och kalla nerver. De skulle kunna hjälpa Sverige att styra vägen in i en bättre framtid, desarmera de skadliga delarna av marknadskapitalismen och mycket mer.

Demokratin - eller de fadda åtbörder som makthavarna slår i befolkningen att de åtnjuter - har helt förlorat sin betydelse nu i marknadsliberalismens tydliga dödsryckningar. Våra system felar, det är sant, men detta är bara en parodisk charad.


5 kommentarer:

Anonym sa...

De sa på nyheterna på SVT att han hade en helt vanlig offentlig Facebook-profil där det t o m stod att han bodde där i Boden. Men den informationen skulle tydligen SÄPO ha missat.. Han hade bott där i tre veckor läser jag här http://www.sydsvenskan.se/sverige/sapo-i-polisinsats-i-boden/ På SVT nyheterna sa de att han skulle planerat ett terrordåd men visste inte vart.. sen senare att det var i Stockholm antagligen.. (inte säkra)

Anonym sa...

"Miljonfiaskot: SÄPO glömde kolla efterlysta terroristens Facebook
SÄPO| Den misstänkta terroristen Moder Mothanna som greps av svensk polis under gårdagen var öppen med var han befann sig. Med andra ord inledde svensk polis och Säkerhetspolis landets kanske mest onödiga jätteinsats genom tiderna.

Vid en så enkel sak som att titta på Moder Mothannas öppna Facebookprofil framgår det att Mothanna inte gömde sig. Han var helt öppen med vilken kommun han befann sig i – det vill säga Skellefteå, samma kommun där han blev gripen, närmare bestämt i sin bostad i Boliden."

"Moder Mothanna var helt öppen med var han befann sig. Genom att scrolla på Moder Mothannas historik på Facebook kan man följa Mohannas resa till Sverige, inklusive ankomsten till Migrationsverket i Märsta."

"Via öppna statusuppdateringar kan man följa Mothannas väg till Boliden och Skellefteå kommun, en kommun som av hans Facebook att döma har varit i sedan september. Hur SÄPO och polisen kunde missa det samtidigt som SÄPO höjde hotbilden mot Sverige till en fyra på den femgradiga hotbildsskalan är det många som undrar."

"Miljonfiasko

Den jättelika jakten och förhöjda hotbild som SÄPO skapade har kostat skattebetalarna åtskilliga miljoner kronor. I nuläget finns det ingen känd uppgift om hur många miljoner kronor som har bränts på jakten de senaste veckorna men mycket talar för att det kan röra sig om flera hundra miljoner kronor. Pengar som kunde sparats om SÄPO inte hade glömt att kolla terroristens Facebook."
http://aktuelltfokus.se/miljonfiaskot-sapo-glomde-kolla-efterlysta-terroristens-facebook/

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Seaward sa...

En yvig klipp- och klistra-kommentar som avviker från blogginläggets ämne. Lite bättre fokus, tack, den första länken till aktuelltfokus är träffsäker.

Anonym sa...

Jag håller med om att det blev för mycket klipp och klistra. Hade ju nog kunnat bara ge en länk egentligen. Fast jag tyckte det var intressant vad det är för personer som jobbar med terrorbekämpning i Sverige där det förståss inte bara handlar om just det här terroristgripandet. Så bra att du tyckte den första länken var bra i alla fall.