Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 10 november 2015

Sverige - profitörernas förlovade land



Tidiga morgonen släpper lokalradion i Malmöhus län den pinsamma nyheten att Sverige sjunkit ännu ett steg djupare i dyn och vanäran. För de högskolestudenter som kommer från mer välbeställda hem finns nu möjligheten att mot redliga pengar köpa förfalskade skoluppsatser för att inför läraren framstå som mer briljanta än de är.

Det är väl värd att notera hur lokalradions rubrik har tydlig udd mot näringslivet och dess sjaskighet. Några timmar senare har högerextrema Dagens Nyheter plagierat nyheten - ett tilltag tidningsvärlden själv kallar "rewrite" eftersom engelska på något sätt isolerar fuskaren från det simpla faktum att han/hon bara plagierar andras jobb istället för att skapa något eget. 



Notera hur man nu suddat bort den kritiska udden i rubriken och i sin text på alla vis försöker presentera detta som något som är väl känt och som förekommer överallt! Sickna låga skitar som fyller DN-huset. De har säkert vänner eller bekanta som drar in goda extrapengar på just sådana här spökskriverier som ytterligare förstör den svenska konkurrenskraften internationellt (om det är sådan man vill uppnå med skolsystemet). 

Vad det här handlar om är bara att den "en procenten" (eller lite mer) av privilegierade ser till att hålla ihop och paxa för de framtida maktpositionerna, även om avkomman inte är så smart. Och då är alla skamgrepp tillåtna - se bara hur familjen Bush köpte presidentposten åt sin odugling till son!

Astrologiskt har lokalradionyheten ett horoskop som i mycket påminner om den inkompetente men typiskt nog populäre broilerpolitikern Fredrik Reinfeldt.



Vinstmentalitetens Jungfru stiger i öster (tecknet vars eget sjätte hus typiskt nog står för den "fiendskap" som självtjänarna alltid utlöser i sina omgivningar, samt mer allmänt för olycka och ohälsa).

Att dessa förkastliga stilister är avskum syns av att skrivpennan Merkurius (Jungfruns härskare) placerat sig i ett så futtigt hus som det andra ekonomihuset. Horoskopet säger primärt: "jag och min tajta känsla för tjockleken på egna plånboken", och detta matchar perfekt den rubrik som lokalradion valde på nyheten! 

Men för att förstå att det är riktigt fula pengar, måste man också väga in övrig bråte i egocentrismens första hus. Här hittar vi visserligen en god Venus (faktiskt ägaren till andra plånbokshuset i det här horoskopet) men en Venus som anses "fallen" och osolidarisk i Jungfrun som bara tjänar sig själv. Vi har i år en mer problematisk månad av födslar till Vågens tecken eftersom tecknets härskare inte riktigt håller måttet och Vågens löfte om idealistisk social harmoni. (Jämför med hur svenska folket nu svalnat i frågan om flyktingsinvasionen.) Venus i Jungfrun är nu inte helt hemsk, men principen är att den står sina egna händers arbete närmast och har lätt att kallsinnigt vända ryggen till andra om "olyckan" hotar.

Och här är verkligen olyckan på plats och drabbar Jungfruns tecken. Precis som i Reinfeldts horoskop är "stridshingsten" Mars i första huset och för Jungfrun betyder det en naturlig illgörare som också spelar ut sitt register av oönskat elände. Reinfeldt hade inga problem med att ljuga om siffror och presentera falskvinklade bilder under sin tid som statsminister och det hjälper oss att förstå hur in i Norden degraderande för landet denna näringsverksamhet är. Även Bill Clinton ljög om sina affärer ("I did not have sex with that woman", "I did not inhale it") och tänka sig, han hade samma horbockssignatur med Mars och Venus i Jungfrun i första huset.

Vi har alltså att göra med sluga kryp som anlitar lite mer välverserade kryp och alla är helt överens om Lögnens filosofi som en helt okej väg till personlig framgång. I en annan civilisation hade dessa spökskrivare fått BÅDA händerna avhuggna för att förhindra att de spred falskhet vidare. Och dem som köpt "tjänsten"? Tja, eftersom de uppenbarligen inte klarar att skriva acceptabelt får man väl skära tungan av dem så att inte Lögnens ande slinker ut den vägen....

Men första- och andrahuskopplingen är så uppenbar att jag valde att färgsätta Saturnus aspekt mot det tolfte huset istället. Tredje står för skriftlig kommunikation och Saturnus är naturligtvis en hämmande och blockerande faktor. Faktum är att dess aspekt mot den briljanta Jupiter perfekt placerad i den råa intelligensens Lejon berättar exakt vad det handlar om. Det är rika men obegåvade barn som köper den här tjänsten! 

Ridå Sverige. Regeringen Löfven kan pladdra om sitt "innovationsråd" bäst den vill, men en regering som bejakar vinstmotivet i svensk skola och överhuvud rövslickar ett näringsliv som vi tydligt av DN:s rewrite ser att de uppmuntrar till vilken låg profitörsverksamhet som helst, en sådan regering kan inte föra landet till den punkt MEDBORGARNA återigen blir viktigare än penningen. 

Här var då ytterligare ett tecken på den onda demon som helt ätit upp all heder i det svenska folket och som bloggen närapå inledde sin historia med att föra på tal. Giriga demonen Rahu befinner sig som sagt i det tvivelaktiga tredje kommunikationshuset i nationalhoroskopet och nu tycks varje dag innehålla nya tecken på hur illa det står till med hyfsen i Sverige. Som bloggen i dagarna upptäckt befinner sig svenska jämlikhetssymbolen Venus just nu helt omringad av den onda Rahu och i lokalradionyhetens horoskop stiger Rahu naturligtvis i öster och förstärker horbockssignaturen ytterligare. Och hor har i alla tider handlat om att tillskansa sig mer pengar.
 

Inga kommentarer: