Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 12 november 2015

Sveriges gränskontroll

migrate (v.)
1690s, from Latin migratus, past participle of migrare "to move from one place to another" (see migration). Related: Migrated; migrating.

Horoskopet för den svenska gränskontrollen för att få kontroll över flyktingfloden ställs för Rosenbad/Stockholm även om den i praktiken genomförs i Skåne.

Migranter - "folk i rörelse mellan två platser" - är en vag term men horoskopet kastar ljus över id-handlingarna som är ett nyckelinstrument i försöken att särskilja lycksökare och kriminella från legitima offer för krig.

Det är knappast en slump att Jungfrun tronar på översta horoskopplats i denna nya fas av den svenska signalpolitiken (för en signal ut till världen är det, förutom framtvingad av landets oförmåga hantera den interna logistiken). För vad är inte Jungfrun annat än det urskiljande (i neutral mening diskriminerande) intellektet? 

Bloggen upptäckte tidigt i studier av såväl främlingsfientliga som rena rasister på högerkanten att Jungfrun figurerade överlägset mer än någon annan zodiakal princip. Redan häri har den ursprungliga sideriska zodiaken återigen visat att den fortfarande, 2000 år senare, stämmer "psykologiskt" och tematiskt.

Kartan är ett bra exempel på hur symboler som vid första anblicken tycks teckna "klar kust" egentligen är hårt villkorade. Se t.ex. den friaste och mest öppna av alla personligheter eller ascendenter: Skyttens tecken, styrd av öppenhetens och välviljans princip Jupiter. Se vidare Jupiter harmoniskt placerad i Eld-elementet och dessutom i sitt naturliga nionde hus för samvete och religion och på ett lägre och mer prosaiskt plan "långväga resor" gärna med ett äventyrligt och spekulativt moment. Bloggen valde tidigt att se rörelser till och från utlandet som ett simpelt uttryck för det nionde huset som egentligen representerar skyhöga realiteter som filosofi och metafysik (teologi).

Så Sverige signalerar klockan tolv "Skytten" mot världen och ascendenthärskaren befinner sig i nionde huset för "långväga färder". Men den legitima migranten är inte en äventyrare och chanstagare utan en som är på väg mellan två platser, den värld som inte längre är möjlig att leva i och det lyckorike, Sverige, som det saluförts i världen under årtionden genom IKEA, Volvo, exporten  av den "svenska synden" (med mera). Marknadskrafterna har skapat bilden av det vidöppna paradis som Skytten och Jupiters position antyder i detta viktiga tidsdokument för gränskontrollens införande.

Har skulle en ytlig horoskopanalys kunna stanna och fullständigt misslyckas förklara vad tolvslaget i Sverige signifierar!

Men minns den hinduiska läran att bakom varje planet döljer sig dess "själ" en annan planet som disponerar eller förfogar över den. Det nominella horoskopet med faktorerna inritade är en karta för de naiva eller de som bara söker ytlig sinnesretning och som saknar avsikt att gå djupare in i ämnet. 

Men om vi studerar vad som händer bakom den svenska öppenheten (ascendenthärskaren Jupiter), finner vi att en "fallen" och försvagad Sol i den sociala jämviktens Våg symboliserar insikten om att Jupiters folkmyller är GIGANTISKT och saknar ände! Vågskålarna i Sverige är helt ur balans - trots att Solen i Vågen tecknar en fin ideal målsättning (11e huset) i förhållande till folk från avlägsna trakter (9e).

Det är symptomatiskt att det är idealhuset som vacklar i det här horoskopet och direkt anknyter till det tionde makthusets "signalpolitik". Se hur den i sig svaga Solen i Vågen ägs eller disponeras av jämviktens och den sociala harmonins Venus som OCKSÅ är fallen, svag och i Jungfruns tecken distinkt anti-social (till skillnad från den kommunikativa och tillmötesgående Vågen). Och det är alltså en restriktiv och kritisk Jungfru-hållning som från tolvslaget är Sveriges nya officiella tiondehushållning i migrantfrågan.

Det tionde huset smular alltså i två steg sönder den idealistiska men i denna världen orealistiska "allt gott åt alla" som Jupiter i nionde som sådan tecknar. Världen där ute tror Sverige redan har infört det socialistiska lyckoriket på jorden, men vi här hemma vet att omvärlden lurats av svenska PR-åtgärder och är rent ljug. I själva verket lade Anders Borg och Fredrik Reinfeldt mer än grunden till Sverige omvandling till ett extremt klassamhälle av fattiga och några få rika (som i vilket fall knappast bor här längre eftersom de är synonyma med Storfinans och globala företag).

Att från idag bara släppa in legitima flyktingar är ytterst sett Rovkapitalismens nästa steg i rekryteringen av en helt ny svensk befolkning, flitiga utlänningar som den fryntliga gubben i ComHem-reklamen som säljer "billigt billigt mobilabonnemang". Notera hur reklamen pressar in medvetenheten även hos nysvenskarna att detta är ett land med fattiga människors mentalitet, ett folk som fortfarande bär det tidiga 1900-talets nöd och misär i sitt kollektiva omedvetna och att svenskar ska vara harmlösa och dumma - gubben i reklamen är ytterligare en version på den stukade och fördummade svenska mannen, men nu med lite mörkare hy. 

Det är de sataniska PR-byråerna som sprider denna självbild in i det före detta folkhemmet för att så att säga förstärka detta dumma och ja-sägande drag hos befolkningen. Nysvenskarna ska heller aldrig komma på tanken att bråka och sticka upp och kräva bättre, de ska passiviseras som landets ursprungsbefolkning har förlamats och reducerats till en otrygg personalpool som står i ständigt standby-läge i händelse Överheten behöver ha ett billigt hantverksjobb utfört eller myndigheten tillfälligt överlastas med pappersarbete.

Tillbaka till horoskopet. Naturligtvis verkar Saturnus kalla och restriktiva arm även i den här kartan på generösa Jupiter i "öppna era hjärtan"-tecknet Lejonet (Solen symboliserar hjärtat och härskar över Lejonet). I det här horoskopet är symboliken knivskarp eftersom Saturnus gör sitt arbete i 12e huset för samhällets olycksbarn samt folk i exil. Det är ett hus som samlar ihop alla de slag av utsatthet, för vilka måhända den sista återstående möjligheten är att "gå i kloster" - om den möjligheten ens funnits längre. Från denna prövningens zon står nu den kalla skarprättaren och lagens exekutiva arm Saturnus - han som skiljer getterna från lammen - och riktar sin negativa blick mot nionde huset för utlandet och den jupiteriskt svällande kraft som utgår därifrån. "Mota Olle i grind."

När man på detta sätt sökt väga in så många faktorer ens sinne rymmer och ens intellekt förmår jonglera med, återstår sannerligen inte mycket av den generösa Skyttascendenten. Istället framtonar det mäktigaste huset, det tionde, som en rejält negativ och avvisande Jungfrun. Som Sol-Jungfrun Greta Garbo sa i sina filmer: "Jag vill bli lämnad ifred". Här ser vi aggressionens Mars och den sänkta Venus (utan samarbetsvilja) i kombination med överdriftens demon Rahu. En uppenbart problematisk härva!

För den ständigt positiva och tillväxtdyrkande Jupiter är Jungfrun en oönskad horosokopingrediens men båda principerna har samma existensberättigande i denna värld. Jungfrun kommer aldrig till himmelen, med sin jordbundenhet och Skytten kommer aldrig att få fullt genomslag på jorden med sina löften om total frihet. Skyttascendenten/Jupiter har synergi med planetära vännen Mars (eld), men för den som alltid vill växa är jämviktens Venus ett helvete. Jupiter tippar över och trillar om den tvingas verka på basis av Venus målsättning. Nu var det Solen i venusianska Vågen som förfogar över Jupiter, så vi ser redan kollapsen antydd i symboliken. MEN, och här kommer grejen. Venus i Jungfrun vill ju inte alls ha något materiellt samröre med andra än sig själv, så Jungfrun negativa grundinställning verkar här som en skyffel död jord över den hoppfulla Jupiter och Eld-elementet. 

Som signalpolitik tror jag tolvslagets införande av gränskontroller kommer att fungera (har sett någon tidningskommentator som ställt frågan om det tvärtom lockar hit mer folk med legitima passhandlingar). Sällan har man sett ett maktens tydligare "Jungfru-statement": vi vill inte ha en del av er. Det här kommer garanterat att ta udden av många lycksökares föreställningar om paradiset Sverige.

Under tiden fortsätter Sveriges pensionärer och växande grupp anställa i prekariatets terror att må skit därför att regeringen Löfven inte har något med socialdemokrati att göra utan exklusivt servar den onde rike mannen. Socialisera hela skiten och låt oss ALLA börja om på en enklare levnadsnivå. Men en nivå där människorna har tid för varandra! 

Ja, inte Jungfrun förstås, de vill ju vara ifred och bara jobba för sin egen vinnings skull. Dessa får vi väl skicka till USA så de kan sälla sig till den växande urfattiga medelklassen där...

Jungfrun står ju för den fattiga och otursförföljda människan och lite av trälens dilemma framgår av tecknets egen konstruktion. Inte minst den fallna Venus visar vägen ner till underklassen. Det är själviskheten och oviljan att beblanda sig som skapar en ond cirkel som ytterligare tunnar ut Jungfruns begränsade sociala nätverk. När sedan Jungfrun drar nytta av sitt vassa intellekt, vars hela verksamhet handlar om att "tråda" och gallra och separera, då är ensamheten total. Ensam är inte stark och blir andras träl. 

Detta visste Anders Borg och Fredrik Reinfeldt och chockade via avgiftshöjning det svenska folket att lämna de gemensamma a-kassorna som var menade att bjuda kollektivt motstånd när den onde rike mannen sökte försämra arbetarens villkor. Jungfruns är verkligen Olyckan som den hinduiska symboliken antyder, och problemen börjar med tendensen att vilja skapa sig själv ett eget litet lyckorike, "att odla sin egen trädgård" - exakt den människotyp som vi ser ALL reklam arbeta fram mot. Och det är den falska drömmen: individuellt men bara materialistiskt självförverkligande som driver flyktingströmmarna hitåt. 

Tyvärr har Sverige ljugit för hela världen och nu har bluffen synats. Den införda gränskontrollen är därför en slags poetisk rättvisa för den som kan förnimma sammanhanget mellan utspel och deras konsekvenser. Sverige skördar just nu negativ kollektiv karma som bottnar i det lilla industrilandets horaktiga försök att dra in pengar via sin handel, vilket i förlängningen givit PR-byråerna möjligheten att skapa den ena falska bilden av Sverige efter den andra. Vilken soppa.





Inga kommentarer: