Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 11 november 2015

Vari består svenskarnas svek mot det egna landet?


BASILEUS
Det perfekta statsskicket
med den styrande härskaren som
den noetiska idévärldens och därmed folkets tjänare

I verket Politicus (också känd som Statsmannen) adresserar den västerländska logikens fader Platon frågan om det bästa statsskicket. Hans bok Staten är mer känd, men man kan argumentera för att Politicus och inte minst hans Lagarna lyfter fram det väsentliga grundperspektivet respektive fylligt detaljerar det ideala samhället.

Det är i Politicus Platon berättar om de tre statsskicken som egentligen är fem. Demokrati är vad det är, men monarkin och oligarkin (fåmansväldet) måste delas i två: maktutövning med eller utan konstitutionell lag.

Det är svenskarnas egen skuld att alla jobbar och shoppar (se inlägget Mall Rats) och inte bryr sig ett dyft om vår kulturs litteraturkanon, så att vi inte ens märker när våra egna folkvalda förbryter sig mot det demokratiska styresskick om vars förträfflighet alla pladdrar i mun på vararanda. 


Svenskarna – inte minst journalisterna – låter som ett gäng hjärntvättade byfånar i sin iver att ställa ”vår” demokrati mot det som pågår i utanför det egna landet, exempelvis i diverse ”skurkstater”. 

En enda hyfsat uppmärksam läsning av Politicus (jag är inte smart, för mig krävdes omläsning via A.E. Taylors lärda parafras Plato: The Man and His Works (1926, fjärde och sista revisionen 1937)) skulle avslöja hur våra folkvalda politiker i vår egen tid förbryter sig mot den demokrati alla lovsjunger. I själva fallet beter sig Sverige av och till själv som en av alla föraktad ”skurkstat”.

Den här bloggen har tidigare påpekat att Sverige är en skendemokrati bakom vilken döljer sig ett fåmansvälde som ofta nog sammanfaller med begreppet plutokrati - de är pengarna som styr kampanjerna som hjärntvättar det svenska folket att t.ex. gå med i EU. Allt medan den urbota urskillningslösa folkmassan tror de påverkar skeendena, kort sagt, lever i en demokrati. 

Säger Taylor:
Det är en viktig om än inte helt relevant fråga, vilken av dessa (fem) konstitutioner som är den minst otillfredsställande. Vi kan direkt peka ut monarkin – en enda persons välde – som den bästa, om bara monarkin strikt underkastar sig goda fundamentala lagar. Men personlig makt utan lagar, dvs. ”tyranni”, är den värsta konstitutionen av dem alla.
 

Vad gäller ”fåmansväldet” (oligarkin) så ”snittar den”, medan massans välde (demokrati) som en följd av den oundvikliga uppdelningen av den yttersta makten är det svagaste statsskicket - på gott och ont.
 

Om det finns en grundläggande lag är således monarkin den bästa konstitutionen, aristokratin den näst bästa och demokratin det sämsta i de fall där godtycke (”caprice”) råder istället för lag, oligarkin värre och despotismen värst av alla. (D.v.s., man hittar sannolikt mer ”grundläggande hygglighet” i en stor skock människor än i en liten ”klick” och minst av allt i en otyglad autokrat.

(Politicus 302b-303b) (Taylor s. 404)

Vi behöver bara backa några år till den borgerliga regeringens Saudi-skandal (där högersosseriets grundläggande insatser inte ska glömmas) och försvarsminister Tolgfors stressade lögner för att se ett exempel på hur Sverige inte alls är en demokrati utan en oligarki och dessutom en laglös sådan som smyger och smusslar med bulvanföretag för att kringgå lagarna. Sverige är med andra ord inte mer än en sketen "skurkstat"! Efter Saudi-skandalen kan man ju nämna "folkaktien" Telias extremt korrupta affärer i österled, men jag tror poängen är klar.

Platon var med rätta extremt nedlåtande mot sin tid näringsliv och människor som gör saker av simpla kommersiella skäl (med profit i sinnet), och inget verkar ha ändrats på 2300 år!

För den här bloggens astrologiska exkurser kan man notera att Taylor använder ordet "caprice" - nyckfullhet eller godtycke - som paraplybegrepp för alla de styresskick där lagen saknas eller åsidosätts.

Vad säger det oss om zodiaktecknet Stenbocken, vars latinska namn Capricornus ju innehåller två led: nyckfullhet och (skadliga get-) horn?

DEMIOURGOS
I Platons myt världsskaparen men i den
gnostiska traditionen en arrogant
lägre princip som förnekar
den högre formvärlden och
skryter med sin makt
över det sublunära

Vad är en världslig härskare om inte annat än en principlös skitstövel om han/hon förnekar den högre Lag som står sida vid sida med Stenbocken i formen av Skyttens tecken och det nionde huset för högre kunskap, filosofi och religion?

Förstå varför Svenskt Näringsliv kampande MOT högskolefilosofin för några år sedan och kallade ämnet "olönsamt". Javisst, för den som aspirerar på ett bli ett riktigt kräk, en nasare, en skurk i ett system som bäst kan liknas vid en oligarkisk skurkstad ska naturligtvis undvika filosofi som pesten! Filosofin är nämligen ämnet som avslöjar svin som söker förgifta folkmassan med falska uppfattningar! 

Det är av den här anledningen bloggen igår aviserade sin avsikt att (en gång för alla) höra upp med sina futila litanior. Sverige har redan gått sönder, detta är en skurkstat (se den dominanta Aftonbladet nonstop propagera för alla de falska värderingar som den odemokratiska plutokratin pluggar - pengar och prylar). Inte ens den politiska redaktionen som sitter isolerad i ett hav av kommersialism anpassad till den oerhört talrika svenska under- och medelklassens infantilitet har förmått läsa in ens vår civilisations grundläggande texter. 

Det är inte svårt att notera tidningens republikanska och antirojalistiska böjelser på den politiska sidan. I tidningens övrig 99% av innehållet härskar istället en lismande pro-rojalism eftersom tidningsägarna vet att folk gillar kungahuset och att det finns pengar att tjäna på folkopinionen. Att svenska vänsterskribenter är monarkister beror således på att de föredrar demokratin istället för det bästa styresskicket eftersom de inte tänker klart. 

Den antika zodiaken visar entydigt vad men med filosofins hjälp själv kan tänka ut: att även en heterogen massa måste ha ett centrum, en kärna, en kung eller ledare om man så vill. Detta är zodiakens "kosmologiska axel" mellan Vattumannen och kungliga Lejonet. Själva den representativa demokratin medger behovet av en fokuspunkt. Alla kan inte bedriva polsk riksdag och gapa i mun på varandra, den brokiga mängden avsäger sig sin makt och ger den till EN verksam entitet, Sveriges (folkvalda) Riksdag. Sverige är således ett schizofrent land som sparkat monarkin uppåt åt vänster där kungen fått behålla en i praktiken politiskt maktbefriad roll som statschef. Vattumannen försöker vara sig själv nog.

Vad gör det Sverige till, om vi nu följer bloggens upptäckt det senaste året, att inte ens Solen i vårt nationalhoroskop är en god varelse? Att Solen i Vattumannen minglar med den rike mannans (och Lagens) Jupiter i det tursamma och mäktiga femte huset? Det skulle kunna ha inneburit att Sverige lyckats med det omöjliga, att göra "människan - rättare sagt den kollektiva människan - till sitt eget och alltings mått". (Platon hyste djupt förakt för den simpla sofisten Protagoras som hävdade att "människan var alltings mått" och avslöjar lustfullt det falska resonemang som en sådan här människa tar till för att bevisa sin tes.)

Men Sverige har inte lyckats, vilket Saudi- och TeliaSonera-skandalerna visar. Enligt den kompletta indiska astrologin fungerar inte Jupiter som den ska i Sverige, Lagen är korrumperad och Jupiter har blivit en verksam illgörare - den skadar i sina verkningar. Men eftersom samtidigt landets väldigt rika minoritet (Jupiter+Solen) befinner sig i det tursamma femte huset för ledarskap kommer de svenska oligarkerna undan med sin brottslighet. Se bara hur Löfven fortsätter "deala" med Saudi som om "affären" aldrig ägt rum! Se bara hur Telia fejkade ånger men precis som VW aldrig medger mer oskick än absolut nödvändigt. Rötan är själva essensen i Sverige, dess politiska styresskick. Demokratin i Sverige ett rent falsifikat. Den ledande populistiska rösten i Aftonbladet, Lena Mellin, tillhör samma falska överskikt som gynnas av rötan när hon kampanjar mot SD. (Jag är heller ingen vän av partiet, men inte på samma falska grundval som Mellin.)

Därför har jag så ofta talat nedsättande om landet och "svenskhet". Sverigehoroskopet från 1974 bjuder inte på någon lösning, kartan visaren svår syndare snärjd i sina falska föreställningar och sin korrupta ande!

Efter att igår ha aviserat att jag nu ska sluta kommentera politiken i Sverige, ville jag bara en sista gång påvisa - med hjälp av själve Platon - vilket träsk det här landet kommit att bli. Obildade politiker som fört landet helt åt helvete.


Riksdag - "Rikets Dag" - här kan man få en association till det antika ordet för ascendenten, "horoskopos" - "en titt på dagen", ungefär. Ascendenten, bokstavligen uppfattad befattar sig bara med det som "möter ögat", med dagens skeenden, dvs. horoskopkartans sex hus som ligger ovanför horisonten.

Men astrologin uttalar sig ju även om de fördolda tingen och mot Capricorns tionde makthus - risken för nyckfullt och laglöst maktutövande och den visa Skytten, filosofen och lagstiftaren på den högra sidan - har vi hela den "nedsläckta" solresan genom underjorden intill soluppgången. 

Det är ingen slump att indisk astrologi positionerar de två typerna av dharma (religiös plikt, "vad du måste göra för att vara din själ trogen") i Lagens 120-gradersaspekt till "en blick på dagen", ascendenten.



Frågan om ascendenten eller det stigande tecknets gradtal har representerar en egen medvetenhet är komplicerad. Den berömde och filosofiskt inklinerade astrologen Charles Carter frånkände i princip egot all självkännedom, detta är verkligen ett "tunnelseende" eller en kanal för de högre principer som verkar genom den blott personliga utblicken. Lycka den som har en verksam välgörare i någon av de dharmiska positionerna! Från dessa kan vi räkna med att höra den sanna statsmannens röst!

Observera att det inte behöver vara Jupiter - den naturliga zodiakens ägare över det nionde huset - som är det enskilda horoskopets representant för medvetenhet om den universella lagen mänskliga lagstiftare bör ha för ögonen för att lagarna ska äga legitimitet. Detta är dock den optimala symboliska representationen. Att som förre statsministern Fredrik Reinfeldt ha den lilla välgöraren Venus som ägare till ett nionde hus i Oxen (kroppslighetens och sinnesnjutningens tecken) tydde i sig visserligen inte på någon ondskefull natur, men inse samtidigt vilken futtig koppling till den universella lagen som här antyds. Som nutritionist hade Reinfeldt kunnat excellera - däri hade hans horoskop kunnat bli en sann expert och legitim lagstiftare. Om inte...

Tyvärr stod hans Venus fångad i den onda daimonens eller den materiella förlustens tolfte hus, vilket gjorde honom till ett sällsynt begränsat språkrör för till och med de enkla frågor en Venus Oxens herre befattar sig med.... Man kan t.o.m. tänka sig att han hade en ful och elak inställning till välbefinnandets Venus, av den typen att folk inlagda i tolfte husets sjukhus ska piskas ut och söka arbete eftersom den grovt primitiva Oxens "enda väg" är att grovt kroppsarbete är den bästa medicinen. Minns denna djävul och hans pinsamt förenklade världsbild:



Kvinnoplaneten Venus i Reinfeldts tolfte hus för "förlorare" - en statsminister som för det onda Vinstsystemets skull söker krama skiten överallt där han ser att det går att krama mer skit ur medborgarna. NEW PUBLIC MANAGEMENT - den onda människans verktyg för att förslava sina medmänniskor!

Lägg nu till detta att Reinfeldt hade en VERKSAMT OND förmögenhetsplanet Jupiter i det nionde huset för den universella dharman. Han var utvald av Ödet att plåga det svenska folket med en bisarr och pervers lära om att det är människans plikt att bidra till ond eller orättfärdig rikedom, sådan om vi anar att stora svenska exportföretag som TeliaSonera och SAAB alstrar. Sverige - landet som vände Gud ryggen och blev en ren skurkstat om man bara putsar bort den skenheliga image av Bror Duktig som nationalhoroskopets femte hus så framgångsrikt tecknar....

Som framgår av fallet Reinfeldt använder den himmelska Ordningen även omogna individer för att straffa ett folk som kollektivt tydligen har smutsigt bagage med sig. Men här räcker inte astrologin till att kasta ljus över det kollektiva förflutna, som den torftiga principskiss det ändå är...

Eftersom det råder brist på horoskop med kända födelsetider i politiken kan vi tyvärr inte göra annat än att studera dem genom deras frukter för att lära oss vilka som har en verksamt ond dharma, vilka som är djävlar i människokropp utförda för att plåga andra vilket uppenbarligen i det gudomliga nollsummespelet inkasserat ett öde som syftar till att ruska om dem!

Den politiker som låtsas om att inte detta är Lagen, låt honom brinna. Han är vad Platon kallas den värsta sortens skumrask, en "sofist" eller "trollkarl" (i bemärkelsen bedräglig illusionist som förleder väljarna med fagert men tomt prat).



Efterord

Inlägg höll en hög och kanske svåråtkomlig nivå. Sex års bloggande inför en registrerande himmel och en blott handfull intresserade svenskar har grundligt beskrivit varför Vattumannen såväl tecknar hela folket som den noetiska idévärlden, nämnd i den översta bildtexten. Detta har varit mitt bidrag till Sveriges framtid när jag nu som en beroende narkoman ämnar sluta titta som förhäxad på detta elände som är svensk politik och svensk mediehantering av verkligheten. 

Detta har varit min, en av lagstiftarnas, dom över landet. Och tankar driver karma. Har jag fel kommer jag att märka det tids nog. Har jag rätt kommer det svenska folket att återfödas i ett kollektivt ohyggligt eftersläpande samhällssystem. Men dissar inte den gudomliga planen utan att det kommer surt efter.

Det är dessa år av bloggande som har klarlagt mitt eget förflutna. När jag började 2008 hade jag ingen som helst uppfattning om det egna horoskopets meriter - västastrologin har i princip korrumperat ämnet bortom räddning och den ena vanföreställningen och systemiska tillbyggnaden har hopats på den andra. Men då det är vissas öde att räddas till en högre mark mötte jag den indiska astrologin och med den babyloniernas sideriska zodiaken. 

I den rekonstruktion som den här bloggen har varit av en gammal världsbild som kan skönjas genom t.ex. greken Hesiodos och Österns mytologier och som skärptes till betydligt under århundradena fram mot vår tideräkning tack vare Platons Akademi (vars astrologiska intresse ännu vagt kan anas), började det gradvis gå upp för undertecknad att hans märkligt bakvända nionde hus för universell dharma där Saturnus ägde snarare än Jupiter, var det "kall" som manade honom att se sanatana dharma som det lackmustest varigenom man måste bedöma politiker.

Bloggaren har genom dessa studier och detta bloggande insett att hans horoskop - och han själv långt ifrån - kanaliserar helgonlika kvaliteter, men att niondehusägaren Saturnus spelar en högintressant roll för honom och som perfekt förklarar bloggens kärva tilltal. Saturnus sjunker från sin roll som ägare av nionde ner till sin världsligt starkaste roll i väster (exakt till mindre än ½ grad i förhållande till descendenten). Detta lyfter fram nionde huset som det viktigaste huset i bloggarens liv - "gift med" niondehusfrågorna. 

Men medan vissa sjunger halleluja och lovprisar Gud, styrs detta allt annat uppslukande intresse av en VERKSAMT OND JUPITER, en sådan som Fredrik Reinfeldt hade! Men notera skillnaden. Denna onda rike man är inte bloggarens vän utan hans fiende. Jupiter själv står i det sjätte huset för fiender och olyckor och med lite god vilja kan man därför hålla bloggaren själv helt skadelös. Horoskopet berättar hur han av någon outgrundlig anledning återfötts för att vara den falska och hycklande rike mannens belackare

Nu råkar bloggaren ha vissa drömfragment som antyder att han själv var en orättfärdigt rik man en gång, så att det faktiskt är hans eget tidigare liv han bekämpat från det att den här bloggen politiserades inför utsikten av ännu en borgerlig mandatperiod från valet 2010! 

Men som jag skrev i gårdagens Bokslut får det räcka med don Quijotes fäktande mot väderkvarnen. Sverige är vad det är och jag tror bloggens kategoriska fördömanden av kapitalismen har återverkat så djupt på bloggarens egen själ att han inte under överskådlig framtid kommer att återfödas som en Löfven så tacksam mot kapitalismen att den givit honom en plattform eller som en alltigenom vilsen och därtill lögnaktig Reinfeldt. Sverige var kanske, när allt kommer omkring, en alldeles utmärkt plats att möta sin dåliga karma och vakna upp till bättre insikt. Själva den krumma omgivningen har fungerat som en kontrast till det goda som naturligtvis också finns i varje själ om än i varierande utsträckning och i högst skiftande grad av aktualisering. 

Den goda karman hos en enskild individ tecknas som ofta nämnt av det femte huset. Se den indiska termen purva punya på den här bloggen eller ute på nätet. Att indisk astrologi i ett och samma andetag placerar god karma, politikerskrået, visionärer och kreatörer i femte huset visar att hinduismen ser politikern som en individ som står i direkt kontakt med sin inre själ, och upplever sitt individuella dharma. Man kan fråga sig om detta synsätt inte är väl naivt och optimistiskt, men notera att Lagens Jupiter faktiskt ÄR hussignifikator (bhava karaka) i femte så att vi här kan se samma tanke som hos Platon: den rättmätiga härskaren är en kung (gr: basileus) som i sin individuella andesjäl står i medveten kontakt med och kreativt stiftar lagar i syfte att ge folket styrmedel för deras liv.

Det är av denna anledning som Djävulens utsända i formen av sekulära humanister och diverse scientistiska lobbyister med stöd ända in i det svarta näste av teknokratisk världshärskarmentalitet som är KTH ständigt söker svartmåla religion och nyandlighet för att istället som en ond DEMIOURGOS äga den enkla folkmassans sinnen (Månen) för att den vägen de onda rika i detta land (nationalhoroskopets verksamt onda Jupiter) må fortsätta binda befolkningen i det själsdödande och förblindande kapitalistiska konsumtionssamhället. 

SYSTEMET ÄR I SANNING EN DEMON! Må den med ögon se att Sverige är en exakt motsvarighet till Maskinstaden i den första Matrix-filmen. Analogin är perfekt just därför att masspåverkan utgår ända från KTH och vi därigenom är tillbaka vid företag som SAAB och TeliaSonera. Hela landet är ett av Djävulens mest perfekt förslavade länder och högre insikter i tillvaron och en utformning av en värld som är till för människan ligger inte ens på våra politikers skrivbord. Syna Löfven så ser ni vad jag talar om.





Tillägg

Ett liknande tema drevs för inte så länge sedan i Socialdemokratins svek mot morgondagen. Även då var Taylors parafras på Platon inspirationskälla. Jag hade glömt att den texten redan var skriven. Tänk så mycket roligare man har när minnet är kort, får tillfälle att uppleva allt som nytt på nytt! I detta inlägg kan den idealistiske Taylors horoskop beskådas, det är lika förunderligt som hans analys av Platon är fulländad!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Taylors text från 1955
https://archive.org/details/platothemanandhi032950mbp

Seaward sa...

Det finns ingen revision senare än den fjärde upplagan. Troligen syftar 1955 på en senare tryckning. Texten bör vara exakt densamma. Boken är värd att hålla i händerna och läsas med den härliga känslan av att bläddra sidor för att gå tillbaka och dubbelkolla något. Detta är referenslitteratur.

Men det är utmärkt att den också finns att läsa på nätet, bra länk! DOVER Publications, om jag minns rätt, har gratis online-läsning av hela sin fantastiska katalog av litteratur från en tid då människorna verkar ha tänkt skarpare än i vår egen. Fatta, detta försöker Svenskt Näringsliv vifta bort som meningslöst! Vilka sorgliga människor regeringen givit sig i lag med!