Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 1 november 2015

Verkshöjd

Bara i den händelse någon slöläser/-läste vart tionde ord i det just publicerade inlägget "Piska mig hårt" och sedan lojt gick över till något annat denna vilo- och andaktsdag. Här är vad du sannolikt missade, verkshöjden i ett av bloggens bättre inlägg. Det förstås inte bloggaren själv som tillstår det, utan fingeravtrycket som själva publiceringsögonblicket utgör!


Kartan är väl värd att studera med hänseende på genuinitet, kommunikatörens sanktion från nionde gudshuset och inte minst satirisk udd. 

Horoskopet är misstänkt likt bloggarens födelsedito, med Sol och Måne i samma tecken och den ömsesidiga receptionen mellan Solen och dess disponent Venus. Men den senare kombinationen har här flyttat från tredje kommunikationshuset och femte individualistiska kreativitetshuset till elfte idealhuset och första jag-huset, en glidning som också innehållet i "Piska mig hårt" bekräftar.

Från och med i dag är bloggaren åter halvtidsarbetslös och själen kan på nytt andas lite friare. För vem - utom de mest vilseledda - behöver egentligen Morbergs skärbräda för fyratusen? Jädrar, vad den här befolkningen låtit sig grundluras av arbete som livets mening (biljetten till mer konsumtion). 

De som torgför denna patenterade lögn kommer att brinna i helvetet. Se horoskopets andra hus, "Utträdet ur Underjorden", och hur en verksamt välgörande Saturnus står på tröskeln till denna värld och ämnar sätta P för den stora men onda rikedom som tecknas av Jupiter i 11e idealhuset. 

Saturnus restriktioner inifrån ekonomihuset tycks indikera armod, men ett armod som har det goda med sig att man inte spelar med i det onda idealhuset, utan tvärtom tar strid mot denna typ av ideal. 

Det är alltså inte den ytligt bländande kombinationen av Eld och Luft som är horoskopets hjärta, utan den ytterligt problematiska situation där Saturnus söker begränsa ett ont västerländskt ideals utbredning - moraliskt förkastlig affärsverksamhet till varje pris. Problemet ligger i att det andra ekonomihuset ägs av en verksamt ond Mars som Saturnus söker strypa, så att varje angrepp mot omoralen kostar i termer av den omoraliska Mars kontraattack mot individens materiella trygghet (2a huset). 

Man kan också överväga om denna Saturnus, disponerad av den omoraliska och verksamt onda Mars som ett dåligt ideal (med storfinansens Jupiter som en tydlig fingervisning), illustrerar såväl den onda arbetsgivaren/husbonden som den politiska makten - alla är drabbade av det vederstyggligt dekadenta ideal som det mäktiga och dugliga chefstecknet Lejonet tecknar. Ingen plats i samhället längre för dem som inte i pur ondska blåser upp sina fjädrar och fejkar att de är vinnare. 

Lyckligtvis är detta inte horoskopets (blogginläggets) EGEN svacka, dominanten är ängeln Merkurius som kommer direkt från den högsta himmelen (9e huset) och kommunicerar genom blogginläggets ascendent och på basis av den både essentiellt och här också verksamma välgöraren Venus. 

Dock ser vi ascendenthärskaren Venus i dåliga vänners lag och i ett idealhus vars föresättning inte alls gör kooperationens princip något gott. Astrologin erbjuder en hel del paradoxer och tankenötter och Vågascendentens elfte idealhus är en av dessa. Men den som förstått vad själens bröllop med sin brudgum innebär förstår att Afrodite/Venus DÖR bort från sig själv när den bränns av Solen i det heliga bröllopet. 

Vid poeten Leonard Cohens debut på skiva 1967 begick Columbias
brittiska division det oerhörda sveket att välja bort USA-omslagets
djupt symboliska baksideillustration där Afrodite - själen -
förtärs vid uppgåendet i det solära Logos. Istället satte dessa
andligt blinda bolagsmänniskor dit ett par av sångtexterna!


En ren världslig tolkning av Vågen i öster innebär att "samarbetspartnern" (Venus) alltid kommer att köras över av nummer ett - Solen, som ju betecknar den unitära själen som inte alls är i behov av några relationer med en "andra". Men en högre läsart (som här är berättigad pga. den eminenta Merkurius prominenta position) är förstås att den här Venusascendenten osjälviskt ger upp sitt för att Solen ska få lysa fram, för att andesjälen ska födas!

Men för den tragiska sekulära människan blir komplexiteten än värre för dem som föds i soluppgången i Vågen och således i sina egna personer härbärgerar ett ideal om självets dominans som skär sig mot disponenten Venus innersta önskan om att samsvänga på lika villkor! Hela deras väsen är således uppfyllt av ett partnerskapsideal som i slutändan kommer att skada dem ("verksam illgörare"). 

Livsuppgiften för solfödslar i Vågen är INTE att gifta sig, såvida de inte vill lida genom allianserna när tendensen att behaga (Venus) och självhävdandet (Solen) kommer i akut konflikt. Uppgiften är ytterst densamma som för alla små solar på denna planet: att söka och upptäcka vilka de är och utifrån den kunskapen bygga upp ett samhälle som är venusianskt och rättvist. I horoskopet här ovan lindrar måhända den verksamt goda Venus en smula effekterna av det onda idealet att vilja dominera, men kartan är extremt komplex och mångbottnad.

Jag studerade häromdagen de villkor för arbetslösa som följde på regeringen Reinfeldt och "arbetslinjen". Minsann, a-kassorna har iscensatt ett så detaljskrivet scenario för arbetslösa som jag aldrig tidigare minns mig ha sett. Det är inte ens tillåtet att starta en blogg längre om man är arbetslös! Tog regeringen Reinfeldt lärdom av de många regeringskritiska bloggarna under deras år vid makten? 

Det fick också till följd att alla borgerliga tidningar stängde fönstret till bloggosfären, från vilken inte primärt främlingsfientliga inlägg "smutsade" ner tidningarnas sidor utan framför allt läsvärda bloggar med genomresonerade politiska mothugg till den borgerliga politiken. Jag kan bara häpna varje gång jag upprepar detta och om och om igen inser att det skedde lagom till valet 2014. Men märk hur Storfinansen redan "groomat" Löfven i händelse försöken att få stopp på den vänstersidans övertag skulle misslyckas.

Det här landets informationsförvrängning nådde nu ett sådant maximum att jag bara kan hänvisa till inläggen om demonen Rahu i Sveriges kommunikationshus och att journalistkåren och medierna nu saknar all sjukdomsinsikt om vad de håller på med. 

Se: Ond demon 2011: agent journalistkåren

Man kan faktiskt tala om att hela Sverige fått en stroke under denna långa planetära ödescykel och organtraumat hindrar intellektet från att göra sitt jobb. Minns att intellektets Merkurius är en biologisk tingest. Merkurius härskar visserligen i både Luft och Jord men det är i Jungfruns tecken - det materiella substratet Jord - som Merkurius har sin "upphöjelse". Sinnet, spelplan för både klart intellektualitet och dimmiga drifter, är också en världslig företeelse: Månen är upphöjd i Jord-tecknet Oxen. Dessa små subtila signaler inbakade i astrologin påminner om att inte alla delar av själen kommer att överleva kroppens död. Viktigt således att odla rätt sida av sig själv.

Om a-kassornas förbud mot att starta blogg om man är arbetslös är ett direkt arv från regeringen Reinfeldt (som "arbetsmoralisten" Löfven inte alls har något emot), ser vi här ytterligare ett uttryck för maktens repression av svenska folket! Landet börjar bli ganska vidrigt. Medborgaren - ja, även du i medelklassen! - är nu reducerad till en liten "arbetsenhet" och gud bevare dig om du längre höjer rösten mot Storfinansen och deras köpta politiker. Låt oss ge arabernas deras militära installationer från den svenska krigsindustrin och inte tala mer om det. "I Sveriges intresse" - pyttsan.

Inga kommentarer: