Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 29 december 2015

En handlingens man (solascendenten)

För några år sedan övergick bloggen till att använda Månen som ascendent (Chandra lagna) i alla de fall där celebriteterna har okända födelseklockslag. I detta fokus på den inre, reaktiva "sinnelagsmänniskan" tappades kanske sikte på "handlingsmänniskan" som istället tecknas av en solascendent (Surya lagna). Hinduisk astrologi är omåttligt tidskrävande eftersom den väger samman samtliga tre ascendenter, lagna, Chandra lagna och Surya lagna, innan den uttalar sig om ett enskilt livsområde.

En förrädisk amerikan i FN anklagar nu Danmarks statsminister Rasmussen för att tumma på FN:s flyktingkonvention i syfte att inskränka sina egna skyldigheter mot mänskligheten. Denna mänsklighet - Vattumannen - är ett stort koncept som den lokala lilla materialisten inte kan greppa eftersom den ringa människan bara ser till sin egen plånbok (eller som politiker till kommunens eller landets plånbok). 

Varför jag kallar FN:s Peter Sutherland förrädisk beror på att han rapar upp Kapitalismens vanliga dumprat om att invandring gynnar ett lands ekonomi och således överför den onda ekonomismens argumentation på ett ämne som borde ha hållits rent. Du smittar inte ner doktrinen om Vattumannens - Mänsklighetens - oförytterliga rättigheter med skitsnack om "lönsamhet"! När man noterar att han varit styrelseordförande för den onda banken Goldman Sachs skingras alla återstående frågetecken. Här är en djävul som driver sitt eget rikemansspel och låtsas vara människans vän!

Men Sutherland kanske ändå i del har en poäng? Dansken kanske är en skitstövel av den bigotta slaget som just skisserat?

Struntar vi helt i månascendenten och bara ser till Solen - handlingsmänniskan - visar sig Lars Løkke Rasmussen vara exakt samma typ som främlingshataren Jimmie Åkesson eller för den delen den sadistiske moderaten Sven-Otto Littorin som inte bara presenterade falska akademiska kredentialer utan framför allt skissade en föraktfull bild av Sveriges sjuka och arbetslösa som latmaskar i behov av en pennaliserande piska vid namn arbetslinjen. 

Den nuvarande danska statsministern matchar exakt fragmentet från de antika judiska Dödahavsrullarna som förefaller beskriva "generisk ondska" hos en man född i början av Oxens tecken. Rasmussen är således nästa fall av den onda stjärnan Algol på rät linje med Solen i materialismens och ägandeinstinktens tecken Oxen. 



Det är väl tur att ett horoskop består av fler delar än Solen och att astrologin (i allmänhet) inte har några deterministiska anspråk - annars skulle vi likt nazisterna ha kunnat kasta Jimmie Åkesson, Sven-Otto Littorin och Lars Løkke Rasmussen in gaskammaren med hänvisning till att de bar Vilddjurets tecken, var Satans barn och därmed tillhörde ett lägre och orent släkte!

Så beter sig nu inte Vattumannen - den Kosmiska Människan som på jorden splittras upp till hela mänskligheten - men det är fascinerande att se hur det är Saturnus hemma i härskarläge i Vattumannen som tronar högst i makthuset i solhoroskopet medan Rasmussens AGERANDE (Solen) styrs från det andra huset för simpelt plånbokstänkande där vi har Venus (Oxens härskare) tillsammans med psyket/Månen och girighetens och hybrisens demon Rahu.

Det ser med andra ord ut som om Satan (stjärnan Algol) har relativt lätt att korrumpera den här mannens intelligens (Sol) och faktiska agerande (Sol).

I inlägget Främlingshatarens fula tryne från 2011 fascinerades jag av att slumpen (?) placerade 3 av de nordiska ledarna för främlingsfientliga partier i Oxen och att den fjärde hade svåra angrepp mot Oxens tecken. Taggen "nordisk främlingsfientlighet" kom aldrig till konsekvent bruk - varför har aldrig något inlägg om det främlingsfientliga Norge med ett likadant horoskop taggats? 

Men med Lars Rasmussen finns det anledning att återigen använda etiketten för en människa som krymper som människa och astrologiskt illustrerar hur penningtänkande förstör en människas humanitet. 

Ergo: Kapitalismen är en ond ideologi som kommer att vara förintad förrän mänskligheten träder in i Vattumannens tidsålder (vars startdatum är omöjligt att precisera närmare än med några hundra års felmarginal).

Varför inte Rasmussen omfattar Vattumannens sentiment trots att härskare Saturnus i hemmaläge ger en "ren" indikation tecknas utifrån Surya lagna som en effekt av en monetärt orienterad Sol i kombination med den korrumperande djävulsstjärnan. Vad Saturnus i Vattumannen här kommer att representera är något mindre än hela mänskligheten, nu står tecknet enbart för det egna landets (Oxen/Terra) population! Så kan luften totalt gå ur ett skenbart mäktigt tiondehus!


Bonushoroskop:

Jag inkluderar affärsmannen Peter Sutherlands horoskop med solascendent eftersom det så tydligt avslöjar hur Ondskan kommer i formen av Mammon och penningen i den här juristens och affärsmannen - pengarnas Venus på rät linje med den frestande Djävulens stjärna.



Notera sedan att hans viljas Sol-Vädur är precis lika klen och fixerad vid den egna tryggheten som Stefan Löfvens. En Vädur baserad på den fallna Mars i trygghetens Kräfta är inte en särskilt moraliskt principfast indikation! Det är tvärtom en "flip-flop"-människa som nyckfullt svänger från en position till nästa för att rädda sitt eget skinn (eller den sak man representerar - Sutherland är jurist i botten).

Sol i Väduren och Måne i Stenbocken ger dessutom det "egenmäktighetssyndrom" eller t.o.m. "diktatorssyndrom" som man med rätta kan associera med rovkapitalister och den enda procent som använder övriga mänskligheten för sina egna syften. (Eld och Jord indikerar en krigisk och erövringslysten natur, i värsta fall "andens brutalisering". Stenbocken representerar kontroller över materiella resurser och Väduren är förstås det egocentriska Barnets arketyp.)

Axeln mellan de två onda "förlorarhusen" (6 och 12) skulle kunna tas som empati med de mindre lyckligt lottade, men sällan har jag i så fall sett ett horoskop med mer orena dolda motiv i bakgrunden!

Peter Sutherman dök flyktigt upp i inlägget Bortom demokratin: Bilderbergkapitalisterna. För den bankgrundare vars rovkapitalism Sutherland så tydligt markerat sin vilja (Solen) att deltaga i, se horoskopet för Marcus Goldman.


4 kommentarer:

Susanne sa...

Peter Sutherland är född samma dag som Göran "Kapten klänning" Lindberg!
Samma ondska hos båda, men i två olika former...

Seaward sa...

Stort leende-ikon! Det är för all del förargligt för alla vettiga som föds en "svag" dag men samtidigt oändligt roande att hitta såna här saftiga överensstämmelser.

Jag ska nog lägga mig till med din vana att mer vanemässigt och inte bara i enstaka gruppstudier titta på andra kända namn från samma dag. Du har kommit upp med många exempel som berikat förståelsen av horoskopet under granskning!

Frågan är om du som mån-oxe gillar det jag har att säga i direkta uppföljaren En handlingens man 2...

Susanne sa...

Ett namn till från den 25/4 1946: Den kontroversielle och ultranationalistiske Vladimir Zjirinovskij. (Epiteten hämtade från boken "Oligarkerna. Om snabba pengar och förgänglig makt i kapitalismens Ryssland.)

Som mån-oxe gillar jag att vara en av dem som inte har fallit för, utan genomskådat Mammons frestelser! ;-)

Men apropå detta kan jag synkronistiskt nog bidra med ytterligare två algolsolar till samlingen: läste nyss i en årskrönika i DN om deckarförfattaren Mikaela Bley, som blev starkt kritiserad för sin beskrivning av hennes och familjens perfekta helg i Svd:s A perfect guide, med Raw-food glass, krämig getost och tryffelpizza och allt vad det var. Hon försvarade sig med att man bara lever en gång "och då får man göra allt så härligt som möjligt". Vid en koll visade sig både hon och maken, som naturligtvis delar hennes livsstil, vara "Algolanstuckna": 16/5 1979 (dagen före Jimmie Åkesson!) samt 17/5 1977.

Seaward sa...

Tack för i synnerhet livsstilsparet! Kände inte till det praktpekoralet. Bådas horoskop påminner om svenska nationalhoroskopets sämre sidor, så det massiva hån hon fått utstå för sin skildring av en förpuppad tillvaro måste komma från alla dem som inte längre kan nå upp till detta minimum av välstånd.

Hon: baserar sin Oxe på Vädurens egocentrism och en perspektivlös libido-passion (Mars+Venus) för det egna.

Han: materialismens Saturnus i hemmets Kräfta kontrollerar stenhårt hemmets Måne i egocentrismens Vädur.

Det är onda tider med dåliga värderingar och noll tankehöjd som låter de här sårbarare typerna av horoskop degenerera så...