Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 11 december 2015

Otyglade människor söker sig till närighetslivet


Jag är bara ett djur och jag är bekväm med det


En ledare för en branschorganisation försöker slingra sig undan den lilla skatt elektronikbranschen betalar till artistskrået som ringa kompensation för den ofattbara tjuvmentalitet som utmärker den prylkåta svensk som hopar illegalt nedladdad film och musik på sina gigantiska hårddiskar (SvD).

Ett stickprov på en halvanonym mindre makthavare visar åter hur avslöjande horoskopen är för folket som söker sig till det skatte- och samhällshatande näringslivet. 

Det är faktiskt helt häpnadsväckande hur tydlig astrologin blir när man återgår till den ursprungliga zodiaken, skippar allt krimskrams som västastrologer tänkt ut och bara iakttar de antika symbolerna lägga sig på plats. Se denna karta som - för vilken gång i ordningen? - påminner om att det är Vattenelementet som representerar den kalla och begärsfulla lägre naturen, de som aldrig får nog och alltid vill ha mer. 

Den här mannens måntecken är dessutom extraordinärt, som en ännu mer vanställd version av SEB-chefen Annika "Fallskärm" Falkengren. Och då ska man minnas att hon utgjort bloggens skolexempel på den giriga människotypen. Nu har vi en ny svensk bottennotering i Klas Elm, vd för Elektronikbranschen!




Dominerar gör förstås den näriga Vatten/Jord-axeln men intellektualiteten (Luft) är inburad i det åttonde korruptions- och dödshuset, och någon ELD - någon känsla för kreativa människors skapande - ser man inte röken av. 

Frågan är om man kan beskriva det 8e korruptions- och dödshuset som en plats dit psyket lastar in sina förträngningar i de fall då Månen väljer ett närigt Vattenvattentecken och åttonde i Luft är fylld av planeter? Det rimmar nämligen perfekt med vad författarna i SvD-artikeln säger, att Klas Elm sticker sitt strutshuvud i sanden, tänker både fel och ofullständigt och helst verkar vilja skyffla över skattebördan på andra än de som tillhandahåller den elektronik som förstör konstnärernas möjlighet till inkomst av sina verk. 

Kort sagt, Månen i antingen Kräftan, Skorpionen eller Fiskarna och en Luft-Sol som halkar in i åttonde skulle kunna vara tydliga exempel på tendensen att ägna sig åt desinformation eller inte riktigt klara av att lägga ihop komplexa pussel eftersom individens egen närighet förvillar. Minns att allmän kognitiv kapacitet sorterar under Solen och en Sol i åttonde med Månen i första antyder att den lägre, instinktiva själen inte är speciellt intresserad av att tänka klart. Hungernslor och blinda begär är allt den ägnar sig åt.

Den här slutledningen utifrån astrologiska lärosatser kan naturligtvis testas vetenskapligt, varför inte med klartänkta Nobelpristagare som borde vara raka motsatsen till det här giriga och dimmiga öket. Tyvärr krävs kopiösa mängder data i frågor som rör BÅDE Sol och Måne och de 546 pristagarna i de "hårda vetenskaperna" jag samlat (t.o.m. 2012) räcker inte till för säkra resultat. Men som kuriosa kan man ändå titta efter...

Sökmönster i programvaran ZET: mo.h1 & so.h8 & mo.can,sco,pis

I kontrollgruppen med 1000 slumpgenererade födelsedatum hittas 13 kartor som har månascendenten i Vatten och en Sol i åttonde, i Luft. Stämmer detta med förväntat värde för slumpmässiga variationer?

Tyvärr kan jag knappt ens rudimenten till statistisk metod, men den fjärdedel av alla horoskop med en Vatten-Måne i 1a huset multiplicerat med den tolftedel som har Solen i åttonde multiplicerat med antalet mätpunkter ger 20 horoskop. Detta tyder på rätt vilda slumpmässiga variationer med 2 variabler (mån-vatten i första och sol i åttonde). I kontrollgruppen fanns det 35% färre kartor än medelvärdet, så om vi på basis av detta enda kontrollset ska sätta upp en nivå för signifikant under- eller överrepresentation måste det bli ±36%.

Så hur ser det då ut bland de 546 Nobelpristagare som till skillnad från Elektronikbranschens vd uppenbarligen klarar att tänka längre än den penningsniffande egna näsan räcker?

Nu dyker 12 kartor upp, men eftersom dataunderlaget bara är drygt häften av kontrollgruppen måste vi jämföra antalet träffar procentuellt och inte i absoluta tal. Men förberedelserna visar att detta inte ens behövs:

0.25 x 0.0833 x 546 = 11

Hypotesen är falsifierad, Månen i Vatten lägger inte alls Solen i åttonde i någon "intellektuell träda"!

Men med detta har egentligen inget alls påvisats eftersom månhoroskopet inte rör vare sig vd:n eller någon av Nobelpristagarna. Månens inverkan på den enskilda individen är hypotetisk och för att kunna gå längre måste man ha tillgång till födelsetimman. Undantaget enstaka fall som den här bloggaren, som föddes just som den fysiska ascendenten sammanföll med en Måne i Luft, vilket ger en individ som analyserar sönder precis allting (inklusive sina relationer)!

Mitt enda sätt att kontrollera hypotesen är att ur ett modest set med 1669 kompletta horoskop leta upp de med Månen i Vatten i första huset och en Sol i åttonde och därefter bedöma vederbörandes intellektuella kapacitet. (Och det säger sig själv att den egna förmågan sätter gränsen för vad man kan uppfatta, mänskligheten idag är helt omedveten om det överlägsna Intelligenser som håller den här arten under uppsikt! De dummaste bland människor, ateisterna, förnekar dessutom att det skulle kunna finnas t.ex. i vår mening immateriella livsformer.)

Men bland 1669 hittades inte en enda celebritet med sagda Mån/Sol-konfiguration - underlaget var för litet.

För skojs skull testar jag dock en ascendent med Månen även i de andra tre elementen i kombination med en Sol i åttonde.

Ett förstahus i Eld med Månen och Solen i åttonde ger en träff, en av gruppens cirka 200 anonyma medelsvenssons. Och en medelsvensson var det sannerligen, en hygglig hantverkare med motorcykel-åkning som enda ventil för att slippa ifrån sin dominanta hustru därhemma! Fartig Vädursascendent med Solen i Skorpionen. Det har gått så många år att jag inte utifrån minnet (eller den jag var vid tjugo) kan bedöma om hantverkaren (fadern till en f.d. flickvän) hade normal begåvning, men jag minns att relationen dog för att jag upplevde den unga kvinnan som rätt stupid och tankemässigt loj. Kanske ett arv från fadern

Samtidigt är det svårt att skilja intelligens från arbetarklassens urbota brist på bildning, men jag är rätt säker. Kvinnan "svarade inte på tilltal", var inte nyfiken på någonting, helt fast en träls mentalitet som hon övertagit som en schablon från sina föräldrar som tydligt definierade sig som gråsossar och satte en ära i att inte söka sin verkliga individualitet. Redan vid tjugo var denna bloggare ett fullständigt UFO på besök i den arbetande delen av den svenska medelklassen, trots att han själv föddes in i en liknande miljö. Ingen ska säga att inte alla själar bringar en portion av egen individualitet med sig till jorden! (Mödrar kan bättre än andra berätta om hur olika barn utvecklar sig, trots att de vuxit upp i samma miljö.)

Ett förstahus i Luft med Månen och Solen i åttonde ger aktriserna Alicia Silverstone och Farah Fawcett. Båda har jag upplevt som rätt tröga, att döma från intervjuer i rörliga medier. Fawcett (i originalversionen av Charlies Änglar), utsattes under många år för en stalker och dog sen av smärtsam cancer i tarmen. Åttonde huset indikerar anus och lägre delen av tarmsystemet... Notera att Månen står för magsäck och tidigare delen av tarmarna

Fawcett hade Tvillingarna i första och ascendenthärskaren Merkurius i åttonde. Silverstone Vattumannen i första med sin ascendenthärskare (Saturnus) i sjätte olycks- och ohälsohuset (dock inte dödshuset). Således inte samma hälsoomen.

Noll träffar på Vatten i första således och heller ingen som nått celebritet med Jord-ascendent plus Månen plus Solen i åttonde.

Inga definitiva besked således. Hade vi hittat en Nobelpristagare istället för snickaren och de två rätt dova aktriserna hade naturligtvis hypotesen falsifierats, såvida man inte väljer att se iakttagbara trender med ovanligt många fall av viss karaktär som signifikanta bekräftelser. En hyperbegåvad människa kan ju ha ett horoskop där den instängda Solen i åttonde men där riklig kompensation står att finna i ett förnämligt femte hus - huset som faktiskt är viktigare än själva Solen för bedömningen av kognitiv förmåga.

Vad det här inlägget visar är egentligen bara att giriga Rahu, Mars och Månen i Kräftan är en besvärande primitiv kombination. Så vi avslutar med det som borde ha varit den första sökningen. Hur ser andra ut med den här bestickande primitiva "psykiska" indikationen?

Bland 7273 kartor utan klockslag och därmed en eller annan med en felaktig månplacering hittas 10 fall och bland de med känd tid ett anonymt fall.

  1. Leopold Ruzicka;13.9.1887 - Nobelpristagare i kemi
  2. Theodor Gaster;21.7.1906 - Excentrisk polyglott, behärskade 32 antika språk och dialekter (notera Rahus omåttliga hunger!) 
  3. Vladimir Prelog;23.7.1906 - Nobelpristagare i kemi
  4. Oliver Smithies;23.6.1925 - genetiker, Nobelpristagare i medicin 
  5. Chris Wood;24.6.1944 - rockmusiker (gruppen Traffic) 
  6. Kristina Axén Olin;21.10.1962 - schizofrent moderat borgarråd som tillät sig att både ha intressen i profitföretaget Carema och sitta i etiska rådet 
  7. Hans Backman;8.2.1963 - liberal, sökte undergräva lagen om anställningsskydd 
  8. Russell Williams;7.3.1963 - tvåfaldig våldtäktsman och mördare, stal kvinnors underkläder och bar dem (kanske en indikation om att Kräftan relaterar till det kvinnliga även om det är planeten Venus som normalt kopplas till det feminina)
  9.  Erika Leonard James;7.3.1963 - kvinnlig författare av pornografisk litteratur (Rahu + fantasins Måne + libidoplaneten Mars)
  10. Klas Elm;7.03.1963 - ogenomtänkt och girig vd
  11. Anonym;29.4.1963 - mentalsjuk och institutionaliserad kulturarbetare, aggressiv och med multipel personlighetsstörning
Tja, bortsett från de materialistiska forskarna och Nobelpristagarna minglar denne Klas Elm inte med något imponerande folk. Men det var precis vad man kunde förvänta sig med en tydlig indikation om en derangerad Vegetativ Själ. Av någon anledning som måste sökas annorstädes i deras horoskop har dock tre personer lyckats använda denna "hunger" till att nå Nobelpriset. En viss tröst för den som händelsevis föddes med samma dubbla störning mot Månen.




  

8 kommentarer:

Susanne sa...

Du kan lägga till ett anonymt fall till listan... Det är en god vän till mig (har nämnt henne ett par gånger förr) och trots att jag därmed kan sägas vara jävig vågar jag påstå att hon tillhör de goda undantagen här. Född dagen efter Axén Olin, och jag har kallat henne supermamma i en diskussion om vad som får en kvinna av idag att skaffa sig ovanligt många barn. Hon fick fem barn på sex år, varav de tre första inom två år och en månad, så uppenbarligen visar sig "vattensuget" hos henne i ett sug efter moderskap. (Trevligare än pengasug tycker jag). För övrigt har hon ett intellektuellt yrke, så hennes luftsol skulle säkert visa sig ha en framträdande plats i hennes horoskop, om man kände till den. Hon sympatiserar inte med Axén-Olins politiska ideologi och har en andlig insikt. Det som är lite speciellt med henne är väl hennes rockintresse - åker ibland på festivaler med något av sina barn. Förr hade hon svartfärgat hår och ofta svarta kläder också... kanske den svarta kräftsidan kom till uttryck på detta sätt, och då får man väl säga att det är harmlöst, till skillnad från exemplen ovan. Men som du har påpekat förr är det förstås "extremexemplen" som hamnar i pressen...

Susanne sa...

PS: En detalj blev fel - det är dagen _före_ Axén Olin hon är född, alltså 20/10 1962

Seaward sa...

Jag minns supermamman. Kan tillägga att jag tycker mig ha märkt mycket svarta kläder och rockmusik bland människor som har Kräftan i horoskopet i min omvärld (minst tre stycken)! Kanske en djupstudie i rockstjärnor skulle säga något om mjukisar med hårt krabbskal på utsidan.

Jag kommer närmast att tänka på Arerosmiths sångare Steven Tyler (ingen födelsetimma). Han är visserligen Sol-Fisk men "macho-komplexet" i Kräftan är mäktigt: Saturnus och Mars i tät konjunktion och via Mars en 90-attack mot hans Måne i Vågen.

Han har påmint dubbelt om Kräftan dels (i unga år) som plagiatör av Mick Jaggers sångstil och scenmaner (Jagger ÄR Sol-Kräfta så sjukdomen cancer sprider sig från cell till cell), och dels då med Vatten som jag tror man kan sortera som nattens "färg" (till skillnad från det vita solljuset), dvs Månen/Kräftan på det sättet också...

Tylers Kräft-komponent och Mån-Våg kan, tycker jag, jämföras med Stridshingsten Reinfeldt (Sol-Kräfta/Mån-Våg) som i mina ögon hade något konstruerat över sig. Tyler visar sig privat vara en rejält feminin typ och rätt harmlöst flamsig, precis som Reinfeldt sades ha en kul sida i goda vänners lag.

Kräftans tecken brukar kunna bjuda på mycket vänlighet och godmodighet bara de känner sig helt säkra....

Anonym sa...

En utläggning om Reinfeldt och de du sa att han kunde vara en "kul typ" ibland...

Minns Reinfeldt sa på någon föreläsning som måste varit åratal sen något i stil med "är meningen med livet att ha tjäna så mycket pengar man kan innan man dör"? Där pratade han om att "De nya Moderaterna" måste reda ut såntdär i den där stora förvandlingen där Reinfeldt upplevde sig själv som den stora "förnyaren". Någon vision hade han ju även om han menade att "visioner är farligt" men visionen handlade i korthet om utförsäljning av statliga företag till privata aktörer, mass(arbetskraft)invandring så att de sovande svenskarna skulle känna sig piskade att vara minst lika duktiga som som oppurtunistiska nysvenskar som såg chansen i Sverige att göra den berömda klassresan och var det sedan någon som fortfarande verkade för bekväm hemma i soffan så såg han till att göra Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen osv till ordentliga kontrollorgan. Men den "visionen" han tyckte mest om att prata om var hur duktiga arbetande medelklassen i Sverige skulle får lite mer i plånboken..

Nu på senare tid håller han föredrag och har någon boksläpp och på föredragen pratar han om att han är "mitt i livet nu" och i framtiden kanske han ska "starta eget företag" eller liknande i hans värld storslagna projekt.. Naturligtvis pratade han länge på föredraget om duktiga arbetande svenskar som kanske vill arbeta över pensionsåldern men inte alltid har möjligthet till det. Dom arbetsnarkomanerna var det synd om och det ville han verka för...

Seaward sa...

"oppurtunistiska nysvenskar"
Skärp till din tanke om du ska kommentera,detta är en antirasistisk blogg som absolut respekterar dem som på 50-talet bjöds in för att bygga Sveriges välstånd och de som idag drabbats av krig i sina hemländer. På en enda punkt är bloggaren personlighen kritisk och det är Sveriges EU-medlemskap som öppnar för lycksökare. Låt oss hoppas att det bara är dessa du syftar på.

I övrigt får jag tacka för statusuppdateringen om Stridshingsten, på det hela taget vad man kunnat inhämta i tidningarna...

Du tycks ha missat att detta huvudsakligen är en astrologiblogg och att hela dess poängen är att låta levande exempel berika och fördjupa förståelsen av hur zodiaken och astrologin "fungerar". Utfransningar är okej, men här finns inte ens ett försök att anknyta till ämnet.

Anonym sa...

Utan att gå in för mycket på invandringsdebatten om invandring som varit till nytta för Sverige och inte eller hur många som är krigsflyktigar eller flyr för att dom vill ha det bättre materiellt sätt etc så vill jag mena att det var väl precis så som Reinfeldt såg på "sossesverige" och att svenskar var ett "sovande folk"..

Varsågod för den statusuppdateringen det var väl mest för det du sa om honom som en kul typ som jag tänkte att man kunde kanske bidra med lite mer nyanserad bild av Reinfeldt även om det bara är just nyanser vi pratar om som inte förändrar så mycket i det stora hela taget. Och jag hade naturligtvis kunnat korta ner kommentaren till bara det där om kul typ och inte dra upp hela hans liv..

Nej det sista har jag inte missat och jag går för det mesta in på astrologin när jag kommenterar även om jag ibland kan tycka det är kul att göra utfransingar så har jag full respekt om bloggaren vill hålla det till astrologin. Så bra då att den här utfransningen var okej även om den då inte höll sig till ämnet. Om den inte är okej så är bloggaren fri att ta bort kommentaren. Jag tänker inte slösa tid på att göra kommentarer som bloggaren ändå inte vill ha så du behöver inte vara orolig för "spam" eller "troll" här.

Seaward sa...

Reinfeldts och Schlingmanns bok "Det sovande folket" nämner inte (vad jag minns) att svenskarnas sömn var kopplad till invandraren som soffliggande bidragstagare. Det är ditt eget psyke som besmittar originalkällan. Du kan i din själ ha försatts i ett ocentrerat läge visavi "invandrarna". Att ha förlorat sin själs centralitet är en allvarlig sak enligt många filosofier. (Undersök Månes styrka relativt Solens i ditt eget horoskop. För mycket månbetoning jämfört med Solen ger subjektivism och risken för självbedrägeri. Men bara vetskapen riskerna leder i allmänhet till att bäringen återfås.)

Utfransningar är som sagt ok när man knyter ihop sin säck. Bloggen ger själv mönstret: att Reinfeldt är en "kul typ" kopplas till ett resonemang om Kräftan och rockaren Tylers tramsiga natur i trygghet. Man kunde också ha knutit an till branschdårens hat mot skatter eftersom hans övervinster på lagringsutrustning hotades – revir-Kräftan och dess särintresse i dess sämsta dager.
Ämnet astrologi må inte locka några akademiker, men ibland krävs en påminnelse om vad bloggen handlar om, särskilt med den svenska folksjälens många pågående psykoser (torgfört för första gången i ”Sverige under ond demon 2002-2020”).

Anonym sa...

Visst kan Månen spela spratt..

Dock måste jag säga att Reinfeldt varit känt för att tydligt ta avstånd mot Sverigedemokraterna till och med bland sina motståndare, t ex en känd svensk komiker som inte gilla hans politik i övrigt med lovordade honom för sin tydlighet mot Sverigedemokraterna. Han har gjort en del anmärkningsvärda uttalanden som "ursvenskt är bara barbari" att folk ska "öppna sina hjärtan" och han "negerblod" vilka de två senare jag vet att bloggen varit inne på också. Vidare så stack han DIREKT på valnatten ut en hand till Miljöpartiet 2010 pga av Sverigedemokraternas intåg i riksdagen till Miljöpartiet. Sedan vet jag att jag nämt hand familjehistoria med en pappa som gillade svensk kultur medans mamman var mer intresserad av kvinnors samma möjligheter i näringslivet och den senare ska då ha influerat honom mest. Som toppen på det hela var det "mångkulturår" samma år Reinfeldt tog makten. Moderaternas nya partiledare som jag vet att du gjorde nazi-kopplingar till i ett inlägg har ju hånat Reinfeldt sittandes på första parkett för "öppna era hjärtan"-politiken. http://nyheteridag.se/kinberg-batra-tar-avstand-fran-reinfeldts-oppna-era-hjartan-politik/

Om vi nu går vidare från hans personliga historia till vad nyliberalism är så ligger det i den mer klassiskt libera traditionen (se t ex Klassiskt Liberala Partiets partiprogram) att vara verka för fri invandring, vilket också Annie-Lööf med det nyliberala Centrepartiet var som ensam parti-ledare i Sverige sa sig vara helt för fri invandring nu med den stora flyktingkatastrofen. T o m Vänsterpartiets Jonas Sjöstedt hade då uttalat sig I SVD att Vänsterpartiet inte var för fri invandring och ville att de andra länderna skulle hjälpa till i dess kristider. Han fick dock ta tillbaka det här när kritiken blev förstor inom partiet, som kan jämföras med liknande tumult som uppstod när Miljöpartiet stödde regeringens 180% sväng i vår hittils oerhört välkomnande linje. Reinfeldt tillträde alltså "mångkulturår" 2006 och drev en tydligt liberal linje som skulle bli "de nya Moderaterna" som i motsättning från de mer konservativa gamla Moderaterna var mer tillåtande ot olika former av företagande etc. De hade ju också förut på pratiprogrammet att tillåta ungdomar vid 18 år att köpa alkohol på systemet även om det nu inte gjorde verklighet av just detta så självklart var ju även invandringpolitiken en del av det här paketet (även om Sverige varit känt länge för att vara ett generöst mottagarland) och om detta har både Moderaternas tidigare partiledare Bo Lundgren och Reinfeldts pappa uttalat sig.

Jag har noterat att du brukar gilla materialistiska utfransingar som har fascinerande kopplingar till astrologin som t ex hur forskare kunde stänga av den merkuriska axeln i hjärnan, Bofors-hososkope och Sveriges export av dataspelande nördar till krigsmaskineriet i USA och materialistiska händelseförlopp av betydelse när du skriver horosop om en händelse som t ex skolmördaren som ska ha blivit mobbad innan han utförde sitt dåd. Och gör jag en utfransning ska jag knyta ihop säcken.. :-)