Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 4 december 2015

San Bernadino-massakern - rakt i hjärtat av det onda USA

USA-födde Syed Rizwan Farook -
en legitim "hämndängel" lik
Robert DeNiro i "Taxi Driver"?

Bonnie Mills, en 28-årig invånare i San Bernadino bor nära stadskärnan och är f.d. ledare för Grannsamverkan. Hon berättar att staden är genominfekterad av droger och kriminella gäng. Hon har döpt området nära sitt hem och medborgarhuset till "Zombieland", vilket syftar på alla hemlösa och knarkare som driver runt i stadskärnans park.
Läser vidare i al-Jazeera att massmordsdrabbade San Bernadino är epitomet av det dekadenta USA - det drömska och halvdekadenta stockholmare älskar för dess New York och drömmen om Hollywood eller kanske bara drömmen om stora pengar. San Bernadino var en gång befolkat av hygglig medelklass men är till följd av rovkapitalismens härjningar nu så fattig att inte ens hotellkedjorna finner det meningsfullt att erbjuda kost och logi där. 

Enligt DN var tydligen också detta massmord en IS-attack - som om ondskan vänder tillbaka och slår mot sig själv. Twin Towers var sannerligen också en symbol för världens alla utsugare, där samlades dagligen de globala marknadskapitalisterna för att hitta på nya sätt att plundra och utnyttja världens fattiga massor. 

Tankarna går till de flera terrorhoroskop som förvånat bloggaren genom att vara starka och rent av positiva, som om gudarna i skyn faktiskt sanktionerade terror om uppsåtet är i linje med "himmelens vilja"! Vad om San Bernadino-massakerns horoskop? Några kommentarer fälldes i slutet av inlägget om vulkanen Etna och monstret Tyfon som vaknade upp lagom till attacken i det fattiga Kalifornien, men här ska det universella nionde huset för dharma i dess universella aspekt granskas. 

(På individplanet talas det istället om karma och horoskopets femte hus är fokuspunkt för denna - se: Hur märkvärdig är egentligen Solen i den goda karmans hus?)





Som vi ser tillhör San Bernadino-massakerns horoskop  den typ som är högt utvecklat. Idealhuset är det tyngsta här, men det pågår kraftfull aktivitet även i det nionde huset - "det bästa huset" som hinduisk astrologi säger om vad de gamla grekerna kallade "Gudens tempel". 

Slutligen något så perfekt som en yoga karaka i det allra mäktigaste (i denna världen) av husen: det tionde för publika manifestationer eller reell makt. Det är Venus, symbolen för en ren själ som blir yoga karaka (sammanlänkningens signifikator) genom att tillfälligt äga ett av de triangulära och goda kona-husen (som har mer med själen att göra) och ett av de angulära och världsliga husen. Yoga karaka är en planet som har möjligheten att effektivt illustrera andliga sanningar här i världen, förutsatt att planeten själv står väl placerad. Och det gör sannerligen denna Venus.

Svenska medier har inga tänkare, de kan inte rapportera något av värde till folket. De har åtminstone uppsnappat så mycket av den internationella rapporteringen att massakern var mycket ovanligt eftersom EN KVINNA tog aktiv del. Som sagt, Venus är yoga karaka i detta horoskop, och Venus är Rättskiparen Saturnus vän, den Saturnus som här framträdde som Skarprättare och dessutom som verksam välgörare. Tänk Robert DeNiro i Taxi Driver som lackar ur över slummen de rika accepterar i staden och ger sig ut att skipa rättvisa på egen hand. Här har vi precis samma fenomen fast nu känner västerlänningen inte alls igen landskapet, eftersom filmen nu kliver ut i verkligheten.

Det är ett remarkabelt starkt idealhus vi ser här, i dödens tecken Skorpionen. Saturnus och Solen är visserligen naturliga fiender, den ena kringskär (och dödar) och den andra lever och gläds. Men när saturniska Stenbocken stiger i öster, är Saturnus den goda medan Solen ändå tillerkänns en neutral roll. Fanns inte Solen skulle inte Saturnus ha något att omgärda. Här ligger också den verksamma goda ängeln/budbäraren Merkurius, apropå tidigare inlägg i terrorfrågan som påpekat att änglarna finns i många färger. En del är utsända hämndänglar på gudomligt uppdrag. Att studera samspelet mellan Merkurius och Mars, ideal- och dharmahuset i detta horoskop är instruktivt på den punkten.

Att detta är den mycket mörk typ av Skorpion är inte att ta miste på med Saturnus i tecknet, hur mycket "välgörare" Liemannen än är i detta sammanhang. (Vad säger Rättskiparen, att San Bernadino och hela den amerikanske västkusten bör/kommer jämnas med marken?) Faktum är att bloggen beskrivit Skorpionen som en intensifierad version av ängsliga och inte sällan rent ut sagt rädda Kräftan (protektionismens princip). Skorpionen, en riktig mörk sort, kan bli fruktan över går över gränsen och blir ren och skär fasa eller terror. 

Att detta är en terror-Skorpion framgår tydligt av dess disponent, krigets och olyckans och omoralens Mars. Ut Stenbocksascendentens perspektiv är den turbulenta och principlösa Mars inte bara en naturlig illgärningsman, den blir också en så kallat "verksam illgörare". Jag var ofta inne på Fredrik Reinfeldts "dubbelt onda" Mars där den steg i öster i samma Jungfru som i horoskopet för massakern. Reinfeldt hade också en verksamt ond Jupiter som placerat sig i 9e dharma-huset och den placeringen kan jämföras med massakerns Mars i samma hus. 

I fråga om Reinfeldt menade jag att han hade en "kosmisk mission" av det onda slaget. Han var utvald av ödet att bestraffa svenskarna och ta ifrån dem hela deras samhällstrygghet genom sina högerpolitiska skamgrepp. Svenska folket har tydligen så dålig kollektiv karma (av någon anledning som går tillbaka i historien) att vårt lokala öde här uppe i ingenstans på jordklotet behövde en egen mini-Hitler som bröt sönder det skattefinansierade välfärdslandet och lärde svenskarna värdet av något som de tagit för givet under alla år de blev förborgerligade och tanklösa.

Exakt den typen av berättelse tränger fram ur horoskopet för San Bernadino-massakern. Slakten av folk på julfesten var en påminnelse från "högre ort", detta var "Guds vilja". Ännu ett dåd som väst kallar "terror" på ett nedvärderande och dömande sätt, visar sig alltså vara helt i linje med den universella morallagen. Det är tankvärt. 

Har Väst så fullständigt fel i allt att vi fördömer det som är Guds näsknäppar, Ödets försök att få oss att fatta var den rike mannen gick så snett och alla medelmåttor hakade på, att denna tid mer än något annat börjar likna Domedagen som många religioner (både kristendomen och islam) sett fram emot? Zuckerberg signalerade i veckan att "de rika vill bygga en bättre morgondag". Frågan är om de vaknat upp för sent? Rinner glaset redan över och ond dharma - adharma - har börjat röra på sig? Vad betyder Etnas uppvaknande just innan dådet i symbolladdade Kalifornien? Vrede bor i det materiella.


Inga kommentarer: