Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 9 december 2015

Terrorexperten som triggade IS-attacken mot Sverige


Den så kallade terrorexperten Magnus Ranstorp förklarar i Aftonbladet att det inte spelar någon roll att krigsälskaren Peter Hultqvist knappt kan bärga sig att komma till USA:s assistans i deras senaste utgrening av sitt sjuka "krig mot terrorn". 

Sverige finns nämligen redan på IS radar, säger "experten". Vad denna islamofobiska desinformatör med all säkerhet förstår men ljuger om, är att Sveriges ja till friaren USA naturligtvis blir det som får IS att besluta sig om att Löfven och Rosenbad är ett högprioriterat mål. Då kommer inte de patetiska små hinder runt Rosenbad som panikrädde Fredrik Reinfeldt lät installera att förslå! Om det blir svårt att styra in kamikazeflyg över Stockholms city får det väl bli markburna gerillatrupper i formen av fler självmordsbombare på svenska gator och torg....

Vad det handlar om är förstås att vapenindustrin - även den svenska! - inte alls har något emot lite "collateral damage" eftersom vapen och krig är en så profitabel verksamhet.

Ranstorp tillhör samma sjukt degenererade människotyp som svetsaren Stefan Löfven (vars känsla för sanning och moral verkar befinna sig på absoluta nollpunkten) och hans alltigenom besatta försvarsminister. Bådas horoskop har noterats tidigare.

Även Ranstorp har figurerat tidigare på bloggen, 2011. Det hade jag helt glömt och en ny karta var redan gjord när jag upptäckte det. Men den nya kartan betonar andra ting, så en förnyad titt är ändå motiverad.



Utifrån psyket/Månen som en slags ascendent som kan fungera väl med irrationella människor - och vad är väl Ranstorps Måne i Kräftan om inte symbolen för den biologiska naturens protektionistiska och självbevarande mekanism? - så ser vi att Satans axel fullständigt dominerar och förmörkar den här människans inre fantasier. Den romerske astrologen Manilus kallade det andra och åttonde huset (båda!) för monstret Tyfons region (bloggaren har flera gånger råkat skriva Python men Tyfon är det rätta). 


Husaxeln rimmar väl med tecknen Oxen och Skorpionen i den naturliga zodiaken och har definitivt med materialistisk konsumtion och dess relation till döden att göra. Ranstorp, 50, ser i mina ögon ut som 70 redan och det är uppenbart att det är Djävulen som Frestaren som lett honom till ett liv av osund konsumtion. Detta gör slut på kroppen i förtid, medan svält (om den inte blir extrem) konserverar fysionomin. Jag har tidigare varit inne på tanken i samband med fotomodeller och långvarig skönhet och där Saturnus aspekterar/konserverar Venus.

Ur Månens (näringsassimilationens) perspektiv står nu terrortriggern Ranstorps Saturnus står nu i degenerationens åttonde sektor, så tanken om varaktig skönhet tycks gå bort. Vad Saturnus i Vattumannen i den intensifierade fruktans skorpioniska sektor istället säger, är: TERROR OCH DÖD. Saturnus är Liemannen och åttonde är en intensifiering av den alltid vaksamma och osäkra skyddsmekanismens Kräfta. Och lägg sedan krigets Mars i opposition till detta skorpioniska åttonde hus så börjar en klar bild av ett sjukt psyke framtona! 

När man sedan besinnar att vi har Vattumannen inom Skorpionens naturliga husområde, skapas dessutom bilden av "det sociala utstötningssyndromet" som vi sett i samband med så många mördare och psykopater, Osama bin Ladin var väl ett av de tidiga exemplen som bloggen tacksamt noterade, men vi hade också någon halvkändis som i medierna kom ut och berättade om alla sina år som en ond mobbare på skolgården - han hade senare sonat sina synder som barnprogramledare!

Olika typer av störningar mellan Skorpionen och Vattumannen (eller deras hus) har stått som spön i backen på bloggen eftersom så mycket av tidningsrubrikerna handlar om vad livets avträde ställer till med. Märk att teckenkombinationen också kan representera offer och socialt utstötta! Det kan bara förklaras med dålig karma. Mobbaren blir själv den mobbade i ett senare liv, själen har gjort det ena, nu söker den en återfödelse för att uppleva myntets andra sida.

Spekulativt kan man därför föreställa sig Ranstorp som en före detta terrorist och trots att han på ytan forskar i "terrorgrupper" är det krigsförbrytelser han fortfarande suktar efter i djupt av sin själ. "Gamla vanor sitter i."

I anslutning till föregående inlägg, om den hyperintelligente juristen om regeringen Löfvens otillständiga psykbryt med id-kontroller och brostängningar, vill jag också peka ut Ranstorps mörklagda Saturnus i dess korta aspekt mot Lagens planet Jupiter. Denna förnufts-Saturnus är inte en tillgång för terrorexporten som den är i juristens månhoroskop. 

Juristens solhoroskop ger emellertid samma dunkla och dåliga karma i samband med gränsdragaren Saturnus och dess förbrytelser mot Lagens Jupiter. Man funderar nyfiket om det reformerade brottslingar som i ett senare jordeliv söker sig till juridiken för att så att säga slå sista spiken i kistan för sin gamla urspårning. Men hos den islamofobiska "terrorexperten" talar vi alltså om månhoroskopet och dess extremt överkänsliga psykiska Kräfta. Eftersom Månen är helt hjälplös när den försöker agera härskare (hemma i sitt eget tecken), är det A och O att övriga horoskopet stärker genom en kraftfull handlingsväg, men här ligger också Solen inne i den dåliga karmans åttonde hus för forna överträdelser. 

Hinduisk astrologi avstår taktfullt från att betona det onda och nöjer sig med att peka ut den goda karma själen tar med sig och att den kanaliseras genom Solens naturliga femte hus. Den här bloggen har dock pekat på det helt antagonistiska förhållandet mellan Lejonet (naturliga 5e) och Skorpionen (naturliga 8e) - de representerar LIV i denna värld och DÖD i densamma respektive. Åttonde tecknar därmed karmiska skulder vilka i detta liv sakta bränns bort (jag säger sakta, eftersom åttonde är ett "dold" hus, som en lömsk skorpion ligger uslare sidor av själen och kryper som en skorpion under en sten i öknen. Skorpionens skal gör att den kan skydda sina kroppsvätskor från uttorkning så det är gammal och seg karma som "svälts" bort i åttonde huset.

Eftersom terrorfobikern Ranstorgs karta bara är av måntypen vet vi egentligen inte mer än att hans psyke attraheras av terrormördare, han VILL bli skrämd för att därför komma i kontakt med sin inre mördare som onekligen finns där. Genom att desinformera svenskarna om att det inte spelar någon roll om Sverige nu släpper alla anspråk på gammal neutralitet och agerar med USA, är det troligt att Ranstorp nu kommer i kontakt med den blodtörstiga psykopat han bär i sitt inre. Men det blir svenska civila offer på gator och torg som kommer att få betala för att Aftonbladet ens låter en sån här galning komma till tals.


*****



PS. Nytt på den omritade kartan är också den fula, fula, kombinationen av Djävulens stjärna som en korrumperare av Ranstorps samvete och känsla för den gudomliga Lagen. Jupiter är vansinnigt förstörd i detta horoskop eftersom den knyts in till efterföljande Oxen och i detta tecken ligger också "megafonen" Rahu som förstärker hans perverterade Venus tillsammans med Liemannen i degenerationens åttonde hus!

[Tillägg juli 2022: Bortse från Algol, Jupiters avstånd är för stort! Bloggaren har sedan detta skrevs halvt hörsammat antikens minimala tillåtna avvikelse på ±1°. Bloggen accepterar nu max 2 graders avvikelse från exakt konjunktion.]

Ju mer man studerar kartan desto mer inser man att vi har att göra med vad kriminologer i äldre tid kallade "ett kriminellt geni". (Notera att bloggen alltid tolkar kartorna utifrån uppkomna situationer i verkliga livet. Det går garanterat nio fall på tio med snarlika omen men där individerna aldrig mött och aldrig kommer att möta situationer som aktiverar dessa medfödda svagheter.)

Ranstorps extremt väl undansmusslade blodtörst får mig att misstänka att medspelaren Aftonbladet låter honom framträda för att gynna den svenska militärindustrin. Förvarsminister Peter Hultqvist tillhör definitivt den här typen av indirekta mördare. Svenska mediers rapportering och vinkling av "terrorn" handlar enbart om att gynna den svenska exporten. Rätt och fel har inget ord med här, i den värld dit landets maktmänniskor sjunkit handlar det bara om pengarna. De lever och verkar i helvetet.

Se även: Vapenlobbyisten Hultqvist och svenska lismandet inför USA (aug 2015)
Se även: Hultqvist - mannen som sålde sin själ (april 2015)
Se även: Astrologisk signatur för fanatisk exklusivitet - om en certifierad åttondehusmänniska, fascisten Benito Mussolini

Inga kommentarer: