Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 23 februari 2016

Astrosignaturen för hjärnforskaren med psykopatiska anlag




Miljön kan ha räddat hjärnforskaren James Fallon från att falla in i sin - inbillar han sig - "genetiskt belastade" släkt där han hittade upp till sju mördare. Vad materialisten inte tänker på är att det ofta är SAMMA SJÄLAR som återföds gång på gång inom samma släkt, åtminstone inom de ätter som österlandets filosofi lite nedlåtande kallar "dem som vandrar fädernas väg". 

(Det finns en annan sort själ också, den som vandrar gudarnas väg och faktiskt inte bara hoppar upp och ner mellan månen och jorden utan rör sig genom solsystemets många boningar, varvat med återinträdena till den här planeten.)

Och att själar är som oceanångare, tröga att ändra kursen på, har man kunnat ana av regressionsterapeuter som släpat ut märkliga "månghundraåriga förbannelser" i dagsljuset, som t.ex. det fallet där en kvinnas relationsproblem hade löpt som en av flera trådar i fem liv på raken utan att någon av värdkropparna satt ned foten och med god vilja söka förbättra problemet.

I ett av liven smet själen helt och valde ett klosterliv, i ett annat valde hon en man som ständigt var frånvarande som handelsresande - om jag inte missminner mig redovisas fallet i antingen Michael Newtons, "Journey of Souls" eller den ännu mer suggestiva uppföljaren "Destiny of Souls". Också medicine doktorn och reinkarnationsforskaren Ian Stevenson samlade under 30 år rikligt med belägg för att t.ex. själar i små etniska enklaver som Grönlands inuiter, tenderar att återfödas mycket snävt, om och om igen i samma trakter. Ur reinkarnationsperspektivet blir därför Fallons häpnad över så många mördare inom släkten kanske mer begriplig. Det kan vara samma själ som haft återfall flera gånger!

Den uppemot 3000 år gamla kinesiska vishetstexten I Ching (Yijing) konstaterar i kapitel 53 att samhällsklimatet (moral m.m.) förändras lika gradvis och långsamt som ett knotigt litet bergsträd växer. Och ett samhälle är givetvis bara uttrycket för en aggregation av karmiskt bundna själar, en kollektivsjäl om man så vill. Det verkar rimligt att såväl enskilda själar som kollektivsjälar båda utvecklas långsamt, förutom då när den rika onda överheten - som i vår tid - söker mörda nationalsjälarna genom det falska EU-projektet som säljs in som "fri rörlighet" för alla att göra karriärer som dels egentligen bara gynnar den rikaste minoriteten och vars pris är en ytlig och amerikaniserad människotyp som ingen vettig människa skulle orka samtala med i mer än fem minuter. Levande döda offer i ett ekorrhjul av "lönsam produktivitet" - vilken ohyggligt själsdöd "Berättelse" västvärldens massor serverats länge nog nu!


Redan 2011 konstaterade bloggen att SvD körde en repris på en äldre utländsk nyhet och intressant är att skåda hur den giriga hunden Schibsted - som äger både Svenskan och Aftonbladet - nu försöker köra ut gammal skåpmat i repris i Aftonhoran som en betalartikel. I princip har väl inte Fallon sagt något nytt på alla dessa år.

Bloggens kommentar till hjärnforskarens horoskop (på den tolkningsnivå som bloggaren då använde) finns kvar att läsa, men nu tänkte jag plocka fram hans uppenbara kandidat till "psykopat-signatur" hos andra och bara notera om de artat sig väl i livet eller inte.

Troligen spelar ascendenten en viktig roll eftersom onda planeters störningar här kan resultera i just biokemiska avvikelser eller "deformerade hjärnor" (första huset representerar huvudet). Men hos Fallon kan man konstatera att det är den UTAGERANDE Solen som angrips av båda de naturliga illgörarna Mars och Saturnus som skulle kunna gälla som det mest iögonenfallande. 

Den som tittar på Fallons karta inser dock direkt att han har den "fallna" Månen i dödens Skorpion disponerad från skorpionhärskaren Mars som också är "fallen" i Kräftan och dessutom hårt kramad av den känslokalla Saturnus. Det är således inte helt självklart riktigt att kapa månsidan och bara söka efter folk med den utagerande solsidan... Men så gör jag i alla fall, och 64 träffar utom forskaren hittas bland 9000 kartor.

Att hjärnforskaren är född med Solen i Vågens tecken är intressant av skäl som bara bloggens återkommande läsare kan förstå. Detta var nämligen det enda tecken som tydligt stack ut i en större studie av 200 uttryckliga ateister - människor som vägrar inse att det existerar ett större och lagbundet sammanhang som växlar in själar i nya jordeliv och belönar godhet och korrigerar själviskhet och överträdelser. Att ateism är nära besläktad med mental sjukdom kan därför synas uppenbart. Frågan är bara om den "fallna" Solen i Vågens tecken under angrepp dukar under rejält och producerar alltför många "konstiga" livsöden.

Eftersom programmet ZET Lite bara har västerländska (ptolemaiska) aspekter måste sökningen föregås av några deklarationer som anger de indiska specialaspekterna för Mars och Saturnus på ett sätt som programvaran kan förstå utifrån sitt eget beteende:
xp = so;
ma90 := ma.90.xp & xp.<.ma;
ma210 := ma.150.xp & ma.<.xp;
sa60 := sa.60.xp & xp.<.sa;
sa270 := sa.90.xp & sa.<.xp;


so.lib & (sa60 | sa270 | so.0.sa | so.180.sa |
ma.0.sa | ma.180.sa) &
(ma90 | ma210 | so.0.ma | so.180.ma)

På slutet lägger jag till Mars konjunkt Saturnus samt Mars opposit Saturnus som de två dominanta förhållandena mellan de båda naturliga illgörarna. Detta eftersom James Fallon har just en konjunktion i Kräftan så att den fallna (illa disciplinerade) Mars via 90° attackerar den fallna Solen, från irrationella Vattnet mot rationella Luften. 

Jag tror läsaren förstår att det här är en aspekt som har lätt att känna panik och att man har "vatten över huvudet"! Och en människa vars förnuft bringas ur balans av den Irrationella Själen kan mycket väl begå huvudlösa handlingar om individen inte är god. 

(Omvänt kan halvtaskiga typer som bloggaren, också en Sol-i-Vågen, ganska lätt disciplinera sin utlevelse, förutsatt att den logiska tankens Merkurius är med och vakar över det som sker på Solens mer passionerade eller affektiva nivå. Solen är ju lejonet inom människan, hennes vilda hjärta. Grekerna kallade detta thymos, lidelsen i våra bröst som sporrar oss till hjältedåd eller försätter oss i intrasslade passionsdramer.)

Den komplexa härva som här eftersöks skulle med hinduiska termer kunna kallas en "yoga" (en "förening" av olika faktorer) även om kanske just den här inte finns med i den gamla litteraturen, hinduerna tycks mer komplexa och deras yogas kräver i allmänhet att födelsetiden är känd eftersom "föreningarna" inte sällan inbegriper också planeternas placeringar i husen.

För enkelhets skull lyder domslutet UPPRÄTT eller FALLEN och det räcker med en känd dubbelhet för det senare.

  1. Richard III;2.10.1452;12:00 - kunglighet, den här skoluppsatsen berättar vad som behöver sägas om Shakespeares nidbild av Richard III som en ren skurk, när det i verkligheten, säger eleven, rörde sig om en juste härskare UPPRÄTT
  2. Samuel Coleridge;21.10.1772;10:45 - romantisk poet, levde ett utsvävande och sedelöst liv, utan att vara omedveten om livets högre värden - så typiskt en Våg som försöker sitta på två stolar samtidigt! FALLEN
  3. Max Stirner;25.10.1806;12:00 - nihilismens fader (förnekare av högre värden) FALLEN
  4. Karl Weierstrass;31.10.1815;12:00 - matematiker och filosof, känd som "den moderna analysens fader" - svårt hitta något om honom som inre rör hans bidrag till matematiken, men han studerade under filosofen Husserl vars lära om medvetandet som icke-substantiell intention (och medvetenhet om sin medvetenhen) är så tydligt Platons idealism att jag förklarar även eleven UPPRÄTT
  5. George Boole;2.11.1815;12:00 - ytterligare en matematiker, och som britt förväntar man sig naturligtvis en ateist. FALLEN
  6. Bartholomaeus von Carneri;3.11.1821;12:00 - darwinist och rasistisk frenolog FALLEN
  7. Adolf von Baeyer;31.10.1835;12:00 - Nobelpristagare i kemi. Ämnet indikerar riktningen: FALLEN
  8. Alfred Wegener;1.11.1880;12:00 - geolog, "kontintentaldriftsteorin" - rörelsen enbart längs det horisontella, "sociala" planet (så typiskt Vågen) indikerar FALLEN
  9. Gerhard Domagk;30.10.1895;12:00 - Nobelpristagare i medicin, bakteriolog. Intressant problem. Bekämpar Satan och Naturen! UPPRÄTT
  10. Dickinson W. Richards;30.10.1895;12:00 Mer Nobel i medicin, Då handling är viktigare än tankar och ord får i konsekvensens namn även denna människans hjälpare, även om inställningen är materialistisk, förklaras UPPRÄTT
  11. Tage Lindbom/Sidi Zayd;24.10.1909;12:00 - socialdemokratisk politiker som blev andlig UPPRÄTT
  12. Alfred Jules Ayer;29.10.1910;12:00 - ännu en brittisk djävul, nu logisk positivist (filosof) FALLEN
  13. Doris Lessing;22.10.1919;12:00 Nobelprisbelönad författare UPPRÄTT
  14. Mohammad Reza Pahlavi;26.10.1919;12:00 - shahen av Iran, saknar inblick i väldet men som USA-affilierad lutar det åt FALLEN
  15. Hans Lipschis;7.11.1919;12:00 - nazistisk koncentrationslägervakt FALLEN
  16. Alvar Ellegard;12.11.1919;12:00 - professor i engelska språket, författare, i brist på djupare information och med en blick mot det sekulära värdlandet: FALLEN
  17. Kjerstin Dellert;4.11.1925;12:00 - operasångerska med andliga intressen, UPPRÄTT
  18. Richard Burton;10.11.1925;15:00 - skandalomsusad och försupen skådespelare FALLEN
  19. Pierre-Gilles de Gennes;24.10.1932;11:20 - Nobelpristagare i fysik, en allkonstnär, "vår tids Isaac Newton", tung bindning till biologi ger dock utslaget FALLEN
  20. Sylvia Plath;27.10.1932;12:00, kroniskt depressiv poet, självmord FALLEN
  21. Screaming Lord Sutch;10.11.1940;12:00 - brittisk artist, självmord FALLEN
  22. Eugenie Scott;24.10.1945;12:00 - ateistisk antropolog FALLEN
  23. Henry Winkler;30.10.1945;12:51 - skådespelare "Fonzie", i avsaknad av graverande info: UPPRÄTT
  24. Avis Miller;4.11.1945;12:00 - utvik i Playboy FALLEN
  25. Richard Goldberg;9.11.1945;12:00 - pedofil från FBI:s 10 mest eftersökta-lista, FALLEN
  26. Daniel Ortega;11.11.1945;12:00 - socialistisk president i Nicaragua, kan ha indiansk andlighet i grunden för sin socialism UPPRÄTT
  27. Neil Young;12.11.1945; 4:00 - svamlande och osammanhängande men välmenande rockikon UPPRÄTT
  28. Sue Williams;14.11.1945;12:00 - utvik i Playboy, första bröstimplantaten, begick självmord FALLEN
  29. Anni-Frid Lyngstad;15.11.1945;12:00 - "hitlerungen", överlevt flera stenrika män, avundades Agnetha i ABBA FALLEN
  30. James H. Fallon;18.10.1947;12:00 - vår referens, den narcissistiska, psykopatiska hjärnforskaren, pga biologin som missar den större bilden: FALLEN
  31. Anders Milton;20.10.1947;12:00, läkare, NATO-propagandist (vilket djävulskt svek!) dubbelt FALLEN
  32. Karl-Heinz Florenz;22.10.1947;12:00 - kristdem. EU-parlamentariker, rödlistad av tobakslobbyn - UPPRÄTT
  33. Lee Meredith;22.10.1947;12:00 - aktris, i avsaknad av annan info: UPPRÄTT
  34. Hans Gunnar Adén;25.10.1947;12:00, diplomat som misshagade moderate Carl Bild med sanningar om Georgien. Rättskaffens Våg och UPPRÄTT
  35. Hillary Clinton;26.10.1947; 8:02 - politiker, tar stora bidrar från storfinansens FALLEN
  36. Gale Olson;27.10.1947;12:00 - utvik i Playboy FALLEN
  37. Jean-Pierre Garnier;31.10.1947;12:00 - vidrig vd i kemiföretag "vi här inte här för att spela mor Teresa" Dubbelt FALLEN
  38. Bobby Beausoleil;6.11.1947; 7:21 - mördare, Manson-familjen FALLEN
  39. Minnie Riperton;8.11.1947;12:00 - sångerska med porlande stämma, död ung i cancer. I brist på graverande uppgifter UPPRÄTT
  40. Erin Sullivan;9.11.1947; 7:21 - astrolog UPPRÄTT
  41. Surrey Marshe;11.11.1947;12:00 utvik i Playboy FALLEN
  42. Donald Roeser/Buck Dharma;12.11.1947;12:00 - hårt knarkande elgitarrist i Blue Öyster Cult FALLEN
  43. Göran Färm;17.10.1949;12:00 - f.d. (s)-politiker som gick till fienden och blev lobbyist FALLEN
  44. Karlis Neretnieks;20.10.1949;12:00 - militär, generalmajor och NATO-propagandist FALLEN
  45. Benjamin Netanyahu;21.10.1949; 9:30 - Israels premiärminister - inkapabel att lösa Palestina-problemet! FALLEN
  46. Tony Wright;23.10.1949;12:00 - artist, tecknade skivomslag bl.a. porträttet av Bob Marley på albumet NATTY DREAD och en av Bob Dylans "kristna skivor", SAVED UPPRÄTT
  47. Robert William Pickton;24.10.1949;12:00 - massmördare FALLEN
  48. William --> Caitlyn Jenner;28.10.1949;12:00 - könsbytare (smiter från sitt livsöde) FALLEN
  49. Bosse Holmqvist;30.10.1949;12:00 - docent idéhistoria UPPRÄTT
  50. Åsa Farran-Lee Beckman;18.10.1961;12:00 - litteraturkritiker och DN-chef FALLEN
  51. Anonym1;xx.xx.1961;xx:xx - enkel och materialistisk kvinna som övertog svartjobbande sosseföräldrars ateistiska värderingar FALLEN
  52. Hans Rothenberg;23.10.1961;12:00 moderat riksdagsledamot, vissa politiska vyer är tyvärr i direkt konflikt till tillvarons eget väsen: FALLEN
  53. Peter Johansson;24.10.1961;12:00 - (s)-bloggen Röda Berget (socialdemokrati på materialistisk grund är ingen lösning) FALLEN
  54. Andreas Brändström;25.10.1961;12:00 - gallerist, försvarade t-baneklotter som konst FALLEN
  55. Pär Boman;27.10.1961;12:00, vd Handelsbanken 162 miljoner i pension, trefaldigt FALLEN !
  56. Saila Quicklund;31.10.1961;12:00 - moderat riksdagsledamot, ljög tillsammans med Anna Kinberg-Batra om att kvinnors inkomst ökat under moderaternas styre - dubbelt FALLEN
  57. Mårten Palme;31.10.1961;12:00 - professor nationalekonomi, pga ämnets natur: FALLEN
  58. K.D. Lang;2.11.1961; 2:03 - lesbisk artist FALLEN
  59. Mike Judge;17.10.1962;12:00 - satiriker (Office Space), gärna om it-branschen i Kalifornien. En parasit på Satan: FALLEN
  60. Evander Holyfield;19.10.1962;12:00 - boxare FALLEN
  61. Kristina Axén Olin;21.10.1962;12:00 - moderat Carema-intressen och samtidigt i Etiska Rådet - dubbelt FALLEN
  62. Adolfo De Jesus Constanzo;1.11.1962;12:00 - mördade under rituella former för att öka sin makt, bisexuell FALLEN
  63. Kimberly Evenson;3.11.1962;12:00 - nakenutvik i Playboy FALLEN
  64. Anonym2;xx.xx.1962;xx:xx - fotomodell, senare i humanitärt arbete UPPRÄTT
  65. Demi Moore;11.11.1962;14:16 - neurotisk aktris FALLEN
  66. Jon Dough;12.11.1962;12:00 - porrskådespelare, självmord FALLEN
  67. Halil Karaveli;12.11.1962;12:00 - "Turkiet-expert" menade hans land sålt sin själ till Djävulen genom att acceptera pengar för att ta emot flyktingar från Syrien FALLEN
  68. Bina Chaurasia;14.11.1962;12:00 - personalchef på Ericsson FALLEN
  69. Stefano Gabbana;14.11.1962;12:00 - skattesmitande homosexuell modedesigner FALLEN
  70. Harland Williams;14.11.1962;12:00 - komiker, i avsaknad av graverande info: UPPRÄTT
  71. Laura San Giacomo;14.11.1962;12:00 - aktris (Julia Roberts sidekick i "Pretty Woman"), i avsaknad av graverande info: UPPRÄTT
  72. Lasse Kronér;15.11.1962;12:00 - positivt sinnad tv-personlighet: UPPRÄTT
  73. Karl Sigfrid;17.10.1977;12:00 - moderat riksdagsledamot FALLEN
  74. Jon Heder;26.10.1977;12:00 - skådespelare, komiker ("Blades of Glory"). I avsaknad av graverande info: UPPRÄTT
  75. Carina Berg;1.11.1977;12:00 - gift med ateistiska sprätten Luuk, skuld via association och därmed FALLEN
  76. Brittany Murphy;10.11.1977;12:00 - nervig aktris, indirekt självmord FALLEN
  77. Rachel Dolezal;12.11.1977; 3:45 - vit civilrättsaktivist som fejkade svart kvinna (Vågskålarna helt ur balans!) FALLEN
  78. Dalene Kurtis;12.11.1977;12:00 - nakenutvik i Playboy FALLEN
  79. Pablo Iglesias Turrión;17.10.1978;12:00 - en ny generation/typ av socialist! UPPRÄTT
  80. Hanna Fahl;23.10.1978;12:00 - musikjournalist, i avsaknad av graverande info: UPPRÄTT
  81. Mattias Ribbing;19.10.1979;12:00 - minnesmästare, pga missbruk av intellektet: FALLEN
  82. John Krasinski;20.10.1979;12:00 - make till brittiska karaktärsskådespelerskan Emily Blunt. Bara det ger godkänt UPPRÄTT
  83. Erik Ekstrand;22.10.1979;12:00 - folklig och "hjärtegod" underhållare, distinkt exempel på den goda men rätt ytliga Vågen. I brist på (sannolik) ateism: UPPRÄTT
  84. Elytte Barbour;1.11.1991;12:00 - mördare, satanist FALLEN
  85. Tim Kretschmer;6.11.1991;12:00 - mördare, självmord FALLEN
  86. Jonathan Axfeldt;8.11.1991;12:00 - homosexuell som yttrade sig om något oväsentligt i DN i samband med Pride-festivalen FALLEN
  87. Megan Meier;6.11.1992;12:00 - nätmobbingoffer, begick självmord FALLEN

Med i mångas ögon kanske en rejäl portion godtycke från den enväldige Domarens sida och minst dussinet oklara fall kan vi i vilket fall summera de röda och de gröna för en känsla av hur problematiskt det "aktiva livet" för den agerande Solen blir när den släpar på de problem som båda illgörarna drar in, antingen genom att skada intelligensen (Solen) eller via till synes externa händelser.

(Fallet med nätmobbningsoffret, är ett sådant exempel på där själen med all säkerhet valt att återfödas till en miljö där den kan möta sina egna överträdelser från ett tidigare liv för att nu hitta rätt svar på Frågetecknet livet riktar. Att begå självmord i detta läge antyder smitning. Gör om i nästan liv igen, och gör rätt.)

Om jag räknade rätt har vi 26 UPPRÄTTA varav några fick godkänt enbart i avsaknad av tecken på något annat. Vissa diskvalificerar sig redan i valet av arbetsgivare. Se Hillary Clinton och den parasiterande själen om de antika kinesernas tanke om att den nobla människan bör välja fattigdom framför att aktivt stötta en dekadent livsform. Därmed fallerar t.ex. DN:s kulturchef per automatik.

Enligt bloggarens förvisso strikta krav för stämpeln "upprätt själ" misslyckas hela 61 personer av 87 (70%) att passera hedervärdhetens test - minns kinesernas uppmaning till den som känner minsta "aristokratiska blod" svalla inom sig (en sinnebild!) att välja fattigdomen framför den anmärkningsvärda mängd kvinnor som säljer sina kroppar för utvik i Playboy som älskliga Vågen tycks producera! 

Horan och ateisten, det är just ett snyggt tecken den här bloggaren själv fötts till (fast utan den studerade signaturen) och det kanske återspeglas i vilka typer att horoskop han valt att undersöka i jakt på positiv evidens att astrologin faktiskt fungerar!

Vad det här testet visar är att om man applicerar astrologiska kriterier och en korrekt moraluppfattning ser vi betydligt klarare än hjärnforskarens triviala men färgglada färgkartor på hjärnan vad den psykopatiska naturen handlar om. Vi kan faktiskt börja ana att det är just filosofen Plotinus tanke om själen eller Afrodite som en hora som söker pengar, uppmärksamhet eller vad du vill. En själ som orienterat sig käpprätt fel och glömt bort det lodräta (andliga) perspektivet. 

Detta stämmer bra med bloggens tidigare studium som visade att redan den fallna afroditiska Solen i Vågen som sådan (utan attacker från onda planeter) tenderar mer mot ateism än något annat soltecken. Kanske är det Vågens koppling till dödens väderstreck väster som skapar den här ytliga människotypen: kom låt oss äta och dricka och slå klackarna i taket, ty i morgon ska vi dö! Det finns något slirigt över detta tecken, måste jag medge, själv barn av det...


Tillägg

Den här möjligtvis aningen tendentiösa studien ska nu inte helt förkastas bara för att kriterierna för en UPPRÄTT tanke och vandel är så stränga och att inte alla de 87 datapunkterna undersökts på djupet (jag gger inte veckor av forskning på något inlägg på den här bloggen!). 

Man kan betrakta undersökningen som en skting till en strikt kvantitativ studie jag gjorde i oktober förra året och studerade fall där sinnelaget (Månen) angreps av olika antal av illgörande planeter. Den studien följdes sedan upp av "Vems sinne gynnar de välgörande planeterna?", där tillvägagångssättet också var "räknenissens", en typ som olyckligtvis håller världen i ett strupgrepp via samtidens överstepräster. Pseudoreligionen skulle kunna benämnas Ekonomismen men är en patenterad lögn. 

rlden skulle kunna gå in i Människans tidsålder (Vattumannen) redan nu, om räknenissarna inte horade för de 62 rika individer som håller nästan hela mänskligheten gisslan. Att bloggen ägnat sig åt kvantitativa studier beror på att antikens astrologer själva måste ha gjort det, med mindre varenda gammal lärosats bara är godtyckliga åsikter baserade på en eller ett par observationer. Men zodiakens konstruktion tyder på en långt högre intelligens än en som ägnar sig åt så "dålig vetenskap".

Begrunda hjärnforskaren som sitter och glor på den mänskliga hjärnans böljande och färgglada aktivitet på datorskärmen och inse vilket barn han är, jämfört med den antika astrologin, ett långt mer exakt mätinstrument, vare sig det är psykopatiska mönster vi söker identifiera eller tecken på geni, simpel materialism/konsumism eller konstnärlighet.

Inga kommentarer: