Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 13 februari 2016

Den störste bedragaren förnekar del i Machiarini-skandalen


Angripen av Satan redan som ung politiker?


Före detta folkpartistiske partiledaren Lars Leijonborg - han som introducerade främlingsfientlighet i ett sataniskt försök att förbättra sina partisiffror - menar nu att skandalen på Karolinska Institutet inte alls har med hans befattning att göra - trots att astrologin klockrent pekar ut honom som den som står närmare  dödskirurgen än den avhoppade rektorn!


Satans stjärna opposit läpparnas tal (Merkurius) och
identitetens Sol. Vilka drabbas och blir lögnare in i själen?
Vilka förblir medvetna att Satan valt dem för särbehandling?


Det är illustrativt att studera dessa tre DI-kartor invid varandra och även de få paralleller till dödskirurgen som bloggaren lyckades vaska fram ur sin horoskopsamling.

När det gäller Lars Leijonborgs extremt svårsålda personlighet och hårdnackade omedgörliga attityd är det förstås den ömsesidiga receptionen mellan Lejonet och Skorpionen som gör att han kortsluter sig varje gång någon omständighet hotar att dra in hans självbild som kungligt lejon i skorpionsvärtan. Mannen börjar nästan stamma och skaka av indignation och visar alla tecken på ett ton obearbetade inre störningar. Det här är dramadrottning när liv och död (Lejon och Skorpion) fullständigt går i clinch. Också sol-och-vårar-kirurgen hade "dramadrottningen" aktiv. Egentligen bara ett annat sätt att säga att Eld och Vatten grasserar i karten, dvs "sensationalism", men det intressanta är att det uppstår något förstelnat, kategoriskt, smått vansinnigt, när just de tamasiska eller mörka versionerna av Eld och Vatten kommer i beröring.

Folk som dessa borde aldrig få nå maktpositioner överhuvudtaget och ändå är det just där vi hittar så många av dem. Det säger en hel del om hur i grunden felaktiga de västerländska värderingarna är. 

I andra kulturer har diktatorerna åtminstone ofta elegans och ÄR intelligenta - se bara Putin, fullständigt överlägsen varenda vekhjärna till västpolitiker. Kanske det är för att västpolitiker tillhör befolkningens begåvningsreserv, patologiskt makthungriga men rätt obegåvade, som de inte korrekt kan bedöma Ryssland och därför deras knähundar i medierna uppdras att skriva om ryssfara och NATO-behov dag och natt.

Det är talande att man inte får tala om intelligens i Sverige, som om det det är bäst att inte väcka den björn som sover. Den som vill undersöka politikers kapacitet kommer tyvärr inte långt, trots att det finns intressanta indiska metoder. Födelseklockslag krävs för den typen av analys och födelseklockslag är det bara slarvpellar som Fredrik Reinfeldt och Göran Persson som råkat släppa ifrån sig. Att använda de indiska metoderna på månascendenten (eller som i Leijonborgs fall, den kombinerade mån- och solascendenten) låter sig inte göras.


Bonusspaning

Bland över 9000 sparade födelsedagar hittar jag bara tre personer som lyckas nå celebritet trots en nymåne i toxiska Skorpionen och där härskaren Mars ligger på med sin 90-graders attack från Lejonet

Det är förutom Leijonborg före detta nationalsuputen och författaren Ulf Lundell (han som skulle flytta till Norge så fort det var något fel på Sverige), och aktrisen Marisa Tomei. Den senare är fascinerande eftersom hon fick en Oscar alldeles för tidigt och för en inte alls särskilt betydande insats (garagemeckartjej i "Min kusin Vinnie") och har efter det konstant misslyckats skaffa sig några vettiga filmroller. Hennes söta utseende tycks ha legat henne i fatet och hon blev specialist på att spela naiva och överemotionella caféservitriser...

Hos Tomei råder också den ytterst svåra "sociala utsötningen" eftersom Saturnus i hemmaläge i Vattumannen spänner mot Mars i Lejonet och dessutom kastar sin långa restriktiva 270-aspekt mot nymånen i Skorpionen. Hennes vesslelika tankesnabbhet och förmåga att spy ut sig stingande repliker gör att ett födelseklockslag och inblick i tredje kommunikationshuset är bittert saknat!

Inga kommentarer: