Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 22 februari 2016

Fredsaktivisten mot lögnarna i NATO-anslutningsfrågan


Anna Ek i AB 2014
En utvikning apropå föregående inlägg om regeringen Reinfeldts häpnadsväckande svek mot svenska folkets vilja, tittar jag närmare på den intelligenta statsvetaren Anna Ek som talar för Svenska Freds- & Skiljedomsföreningen i SvD och avslöjar vilken i grunden falsk människa nuvarande försvarsminister är!

Horoskopet (enbart månascendent, ingen känd födelsetid) är ett perfekt exempel på man kan ta medfödda astrologiska problem och vända dem till något gott. Ingen kan ha missat att bloggen i polemiskt syfte utnyttjar svaga horoskop som slagträ EFTER ATT politiker eller celebriteter själva visat sig vara rötägg som tydligt visar att de fallit för sina karaktärssvagheter. 

Det är därför glädjande att kunna se hur finurligt Anna Eks (mån-)ascendenthärskare fungerar!


Väduren i 1a huset är i allmänhet en lyckligt lottad position eftersom Solen kallas "upphöjd" i detta tecken. Därför sammanfaller Solen i bemärkelsen intelligens med ett hus som, med den biologiska ascendenten (baserad på födelseklockslag) också har ett finger med i frågan om individen äger någon vitterhet (jfr. engelskans kontrasterande "wit" och "dullwit").

Men även med en sinnelagsascendent har Väduren i 1a ett visst intresse eftersom Sol och Måne förväntas samverka för så väl hög kognitiv kapacitet (fånga in många aspekter av situationen) och förmågan till djupgående reflektion (Månen).

Vi vet redan från bloggens undersökning av dryga 200 yrkesfilosofer att just Anna Eks Måne i Väduren förefaller disponerad till djupt tänkande och att då ha den kognitiva kapacitetens Sol och intellektets Merkurius är en fenomenal kombination! 

Båda Ljusen i det supralunära innebär en närmast obehindrad rörlighet på det abstrakta planet och att Solen och Merkurius här hamnar i tredje intellektshuset bara understryker att Väduren - zodiakens startskott - är en lyckosam placering i 1a huset. 

I Anna Eks fall får vi såväl ett alert och stridbart sinnelag som en högklassig intellektuell datahantering. Inte konstigt att hon i SvD klär av den korrupte och korkade försvarsministern så obönhörligt! Löfven borde verkligen byta ut merparten av sin regering om han tänkt klara av färden ända fram till nästa val.

Men det finns inte något sådant som ett perfekt horoskop, och även om Eks kommer nära, har hon otur med det lättsamma och lekfulla 5e huset där blytung Saturnus gör henne betydligt mer seriös än genomsnittssvensken. Och hennes nöje var som sagt statsvetenskap (Saturnus = makt och organisation). 

Men framför allt är det intressant att se hur krigsplaneten Mars - energin som driver hennes vakna vädurspsyke - förirrat sin in i fiendskapens och olyckornas 6e hus. Här är visserligen Mars hussignifikator (bhava karaka) enligt indisk astrologi, men på ett mycket negativt sätt - se nyliga inlägget om bröstcancer så förstår du varför Mars knutits som en planet speciellt besläktad med 6e ohälso- och olyckssektorn!

Men i Anna Eks fall uppstår nu det intressanta att hennes sinne eller psyke (Månen) bottnar i frågan om olycka och fiendskap så att krigets Mars i själva verket blir hennes fiende. Bloggaren med en "verksamt ond" rikedomsplanet (Jupiter) i 6e ser här en tydlig parallell till hans "esséiskt inspirerade" hat till Mammon och den ynkliga mänsklighet som på tvåtusen år inte kommit ett steg närmare det penninglösa samhället då mänskligheten (Vattumannen) kommer samman som en enda familj av mogna individer som byter tankar och idéer. Istället har vi ett överflöd av små näriga profitjägare.

Minns Jungfrun/Merkurius i bemärkelsen "smarthet som styckar upp verkligheten i små paket, i små åkerfält, och produktifierar dem alla i syftet att dra in pengar på sin förmåga att splittra och skilja det enda från det andra." Detta är då själva basen för Anna Eks sinnliga och ytterst negativa reaktion på sakernas tillstånd. Jag har också exempel på (fysiska) Vädursascendenter med planeter i Jungfrun i 6e som är hängivna slavar i mentaliteten, liberaler och som helhjärtat kramar den marknadsliberala, konkurrensutsatta kapitalism som föröder världen. Men i dessa fall saknas den intressanta kombinationen av Sol och intellekt i Luft i 3e intellektshuset. 

Anna Ek tänker betydligt klarare än marknadsliberalismens näriga offer. Väduren och Jungfrun (Eld och Jord) kan, i brist på intelligens, urarta till simpla materialistiska kämpar, de där som låter sig motiveras hur patetiska prispokalerna än är. Det finns naturligt en "vinnarskalle" i Väduren (baggen som ilsket skallar andra för att själv få vara nummer ett), så det vore en överdrift att kalla Anna Eks födelsehimmel sista ordet i saken om människans mödosamma övervinnande av sig själv. Men det är ett konstruktivt första steg vi ser här, lustigt nog en sund separatism som utgår från Mars-i-separativa-Jungfrun.

Och den som inte ser att man bör hålla sig långt bort från NATO kan verkligen inte vara särskilt intellektuellt sund eller någonsin ha insett att det är dags att kliva utanför den nuvarande spelplanen och fundera på vilken värld mänskligheten ska ha om 200 år. Dagens västerlänningar har blivit kortsiktiga och - faktiskt - dumma genom bruket av sina smartphones och med den korttänkta kvartalskapitalismen som samtidens bakgrundsstrålning. 

Ser inte människorna att de inte bygger någon framtid alls just nu? Att de därför har valt nihilismen, förnekandet av en existerande högre morallag, och därför tagit ställning MOT livet i sin paradoxala önskan att slippa engagera sig i stort tänkande. (Mobilerna och det uppstyckade livet - alla dessa små portioner att konsumera har resulterat i en mentalt skrumpen västerlänning. Ta mig tusen, hade inte Ebbot ett perfekt grepp om samtidgen när han och kompisarna satte namn på Soundtrack of our Lives kanske bästa album: "En utvidgad uppenbarelse för västvärldens psykiska veklingar"!  Men så är Ebbot Lundgren också född i Vattumannens tecken, tecknet som bottnar i hela mänskligheten eftersom det representerar den kosmiska människan, hinduernas Purusha eller Kristus för den som så önskar.





Inga kommentarer: