Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 3 februari 2016

Hets mot folkgrupp?

Regeringen Löfven förbereder öststatsrepression på nätet för att komma tillrätta med näthatarmobben. Snart lär väl en blogg som den här med dess subtila konstnärliga anspråk ligga i farozonen för totalt nedsläckande för "hets mot folkgrupp" - läs: moderaterna. Minns bara den här Vilda Västern-inspirerade efterlysningen av moderaten Johan Forssell för ganska prick ett år sedan.

Nu är han i farten igen, den oseriöse Forssell, och återigen är det en skändlig djävuls snålhet och själviskhet som hörs tala ur debattartikeln i AB om alltför generös sjukskrivningspolitik. Dessa moderater saknar intelligens, de är som förprogrammerade robotar som rapar upp samma teser om och om igen. Det är kanske det som händer när man ger upp sin intelligens och väljer att verka genom det partiprogram som bäst representerar den egna själens evolutionsnivå - här lägst av de låga!


Jag mindes inte att jag redan kommenterat det här horoskopet och ritade en helt ny karta med nya impressionistiska indikationer. Studera den låga livsformen, fullständigt intrasslad i Mammons monetära fångstnät:

Venus (pengar) - i sjätte huset för själviskhet, sjukdom och osämja

Satans axel ("Tyfon" hos romaren Manilius) mellan andra huset för "min plånbok" och åttonde huset för "andras pengar.

I andra huset giriga demonen Rahu med stora förmögenhetens Jupiter och hatets och splittringens planet Mars. Det är Lejonet/arbetsgivaren/chefen som kontrollerar det här egna plånbokshuset och att Djävulen själv har skrivit debattartikeln framgår tydligt när man uppsöker pengahusets disponent Solen, i femte chefshuset och med en kommunikatör tydligt dirigerad från Satans stjärna uppe i det 11e idealhuset, ett ideal för ett simpelt Vegetativt sinne som Månen i Kräftan naturligtvis stavas Venus-i-Oxen dvs. "pengar". Och hur Venus ligger i fientlighetens hus och vållar den här minidjävulen ohygglig plåga då han ser minsta krona av sina egna pengar gå till det större goda, det kan väl ingen betvivla. 

(Obs. När jag kallar Månen-i-Kräftan "simpelt vegetativt sinne" beror det inte på att placeringen är ond i sig utan på att Solen i det här horoskopet inte förmår ge Månen någon värdig ledning pga. den sjuka bindningen till "min ekonomi är en kunglig prioritet för mig" - det är ett materialistiskt arsles livsfilosofi vi kan avnjuta i denna utstuderat ynkliga karta!)

Det här sådana här själar en uppdaterad form av folkhälsa borde tacka nej till redan i förlossningsögonblicket. Tyvärr skulle det rubriceras som mord och vi får därför leva med det faktum att även underutvecklade själar under överskådlig tid återföds till jorden. Sedan, när vinstmotivet kriminaliserats kommer de här patologiska själarna att börja läcka på något annat sätt istället. De kanske blir sexförbrytare (pengar och sex och hor hör nära ihop). 

Men den dagen det postkapitalistiska globala samhället är ett faktum (den så kallade Vattumannens tidsålder - Lejonets raka motpol) kommer säkerligen modifikationen av det mänskliga genomet ha löst det problemet också. Själarna av låg kaliber ser då från sin himmel att de inte längre platsar på planeten Jorden och tvingas därför ner i helvetesvärldarna om de är intresserade av att agera i energins lägre grad av verklighet.


Anm. Moderaten har samskrivit debattartikeln med en partikollega, men adoptivbarn från Asien får i allmänhet ett godtyckligt födelsedatum på vårkanten av svenska myndigheter. Därför avstår jag från att kommentera kvinnans karta.

Inga kommentarer: