Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 19 februari 2016

Högersossarna, denna förbannade underklass med pengar!




Gängse politiska skrankor håller verkligen på att upplösa sig när socialdemokrater låter värre än borgarna och som här, Stockholms finansborgarråd krälar i stoftet inför en av den Store Satans värsta ombud Apple - företaget som tvingar sina asiatiska fabriksslavar att skriva under kontrakt att INTE begå självmord på grund av vidriga arbetsförhållanden!

Det är istället Svenska Dagbladet - den inskränkta kommersens skyltfönster som låter en omdömesgill krönikör påminna om att en park som Kungsträdgården är ett andningshål i city från den själsdödande kommersialismen. Skribentens vanliga namn ger en födelsedag som försvinner in i anonymitetens brus eller har dolts väl från nätet - hon har nämligen väckt ont blod förr genom kritiska artiklar om den vanvettiga stockholmsexpansionismen. 

Istället får vi nöja oss med att snabbgranska den karaktärslösa högersossen som säkert själv äger en iPhone och tillhör den fallna mänsklighet som hypnotiserats av it-fascismens lilla djävulsredskap.




En typisk high tech-entusiast! Både Sol och Måne i Luft-elementet och sinnelaget i den voluminösa Vattumannen och härskaren Saturnus i kommunikationens tecken Tvillingarna. Har Apple köpt denna kvinna? Kan någon gräva i frågan om kickbacks. Det här horoskopet påminner lite för mycket om Steve Jobs karta för att jag ska känna mig lugn över att politikern inte snarare verkar för  näringslivets än väljarna/folket! Inte minst har båda den tanklöst impulsiva Mars-i-Väduren som tjuvstartar på allt nytt och fräscht. Jag har hittat just den placeringen hos den mest tanklösa och högerborgerliga man som i sin egen grunda fantasi inbillar sig att han är socialdemokrat medan hela hans liv från början till slut är ett borgerligt, konsumtionsliv med narcissistisk inriktning på sin egen fitness. Ideologin är djupt begravt, förmodligen bara en ung och lätt rebellisk önskan att profilera sig mot en konservativ familjemiljö (Månen i Stenbocken).

Stockholms finansborgarråd har naturligtvis så mycket penningtänk i kartan att man blir spyfärdig. Stora förmögenhetens Jupiter i sitt negativa härskarläge i Fiskarna i 2a huset för ekonomi är en stark placering, som noterat i gårdagens viktiga inlägg om Sveriges förhållande till utbildning, är Jupiter i dess mer materialistiska version signifikator för just andra penninghuset. Sedan hittar vi pengarnas Venus i ett riktigt skitläge i förhållandet till det intellektualiserande sinnelagets Måne: Venus i Kräftan är visserligen en trygghetsorienterad position som gärna vill ha mycket och sedan lite mer för att känna att inte det biologiska livet hotas av dehydrering eller svält. 

Men här ligger den materialistiska och komfortorienterade indikationen dessutom i 6e huset för olyckor och fiender, och även om Venus är både en naturlig välgörare och även en "verksam välgörare" för Vattumannen i första huset (Vattumannen/Folket binds samman med kärlekens eller associationens Venus som kittet), hindras denna indikation om "omsorg med de egna" genom positionen i det olycksaliga sjätte huset. Och det blir mer komplicerat! För sjätte husets ägare är alltid en verksam illgörare och eftersom Kräftan unikt behärskas av Månen får vi ett mån- eller sinnelagshoroskop som per definition indikerar en folkets (Vattumannens) fiende! 

Och det välmenande lilla partsintresset Venus-komfort-för-min-egen-lilla-vänskara/familj står inte bara i olyckans hus utan relaterar direkt till hur illa denna kvinna förmår fånga upp stockholmsbefolkningens (Vattumannen) känslor inför sin centrala park. Svenska Dagbladets rubrik om "läsarnas ilska" stämmer perfekt in på Karin Wanngårds symboler. Den horoskopanonyma SvD-krtitikern Andersson nämner taktfullt inte någon högersosse vid namn men att det är Wanngård hon har i åtanke framgår genom den länk som bifogas kritiken.

Inga kommentarer: