Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 23 februari 2016

Konservative Boris Johnson dömer ut EU


Goda nyheter! Snart kan den postpolitiska och ignoranta medelklassen glömma sin passfria rörlighet under alla sina överflödiga lyxresor över världen (det förbannade arvet från kolonialistmentaliteten!). Sällan har jag läst en så subtilt upprorisk krönika som den Katrine Marcal skrev sistlidna söndag. (Ibland kan redan en korrekt och saklig summering av läget vara revolutionär om den avslöjar hur falsk högerns propagandabild är)

Marcal visade exakt problemen som Europas folk lider av när en girig elit ägnar sig åt självtjänande (tänk flitiga EU-arbetare som Margot Wallström - en kvinna som överhuvudtaget inte längre representerar folkets vilja). 

När nu t.o.m. en stockkonservativ människa som Londons borgmästare Boris Johnson tar strid mot Stridshingsten Reinfeldts gamla polare James Cameron, då är Europa på väg att kanske se ljuset i slutet på den rovkapitalistiska tunneln.


Inte så att Englands konservativa är någon lösning. Tittar man på Johnsons horoskop ser det på många sätt märkvärdigt likt ut den marknadsliberalistiska lögnhalsen Reinfeldt. Det är samma hat mot kollektiva lösningar via Saturnus-i-Vattumannen i fiendens sjätte hus. 

Men borgmästaren fler egenskaper mer än den vegeterande näringstypen Reinfeldt. Han är en journalist och f.d. tidningsredaktör. Han har med andra ord språket och tanken och begåvningen som den arme civilekonomen Reinfeldt så dystert saknade. Han är den goda typen av konservativ, trots att också han, likt Reinfeldt, har ett mycket primitivt känsloliv lokaliserat till andra huset för pengar.

Men trots att Reinfeldt saknade intresse av att tänka bortom den rådande träskordningen (vattenmonstret Hydra och den närighet som driver dagens ledare), så lär Johnson dela hans kapitalistiska grundinställning. Man måste gå till Sveriges nationalhoroskop eller Mona Sahlins för att hitta en värre primitivism i fråga om pengar och ägande: Johson delar de två svenska entiteternas av Satan angripa rovdjursinstinkt (Mars) som här inte längre står i negativt härskarläge i libidotecknet Skorpionen utan har sjunkit ner i myllan i opposita Jord-tecknet Oxen och så att säga gjort sin del av det materiella kretsloppet. 

Materialismen blomstrar, ägandeinstinkten är som en andra natur i människan (den andliga medvetenheten sover djupt). Tvillingarnas tecken får svårt att tänka högre, inte minst eftersom dess härskare, intellektuella Merkurius, saggar efter och fortfarande ligger kvar i ägandeinstinktens Oxe!  

Faktum är att åttonde onda och hämmande huset begränsar Johnsons nionde hus och dess kapacitet till visionär verksamhet och lita inte på den hörnplacerade Jupiter för visioner eller i värsta fall enbart den rika eliten - dess disponent är just den satansinfekterade Mars! 

Inför denna oro i Storbritannien gör nu högertidningen Dagens Nyheter det oerhörda, chefredaktören Woldarski med sin affekterade sensationalism (Eld och Vatten i krig - samma "surrighet" som vi kan höra hos den klena tänkaren Löfven) inser att, som den kapitalistkramare han är, det är dags att låna in det tunga artilleriet från USA. Han sätter någon att översätta en text från en amerikansk toppdiplomat och kallar detta DN:s officiella ledarkrönika. 

Diplomaten har sannerligen förmågan att skriva en vämjeligt icke-aggressiv och övertygande text och lyckas hålla tillbaka ända till slutet av det primära skälet att motsätta sig Storbritanniens utträde är USA:s egna intressen av att klamra sig fast så länge som möjligt vid rollen som Nummer 1 i världen, en position som historien redan dömt dem att förlora.

Det är befriade att se DN och Wolodarski äntligen besinna sin begränsade förmåga att föra USA:s talan och till sist direkt visar att de saknar intresse av landet Sverige annat än som en ny delstat i USA! Hela huset Bonniers är en landsförrädare, en del av den rovkapitalistiska Hydra som växer som cancermetastatser genom hela världen via sin nära koppling till näringssjälen (Vatten-elementet).

Och vem blir förvånad av att beräkna USA-diplomaten Richard Haass horoskop? Här är den igen, vattenmonstret Hydran! (Se tidigare inlägg om hur alla västledare inklusive svetsaren Löfven f.n. är födda med Solen i den Vegetativa Själen i dess lidelsefulla (agiterade) aspekt, dvs. i Kräftans tecken.


Notera den ömsesidiga receptionen mellan Solen och Måne vilket skapar en extremt stark hackordningsaxel (Kräftan = lågt belägna trakter, de enskilda hushållen; Stenbocken = världshärskaren, herren på täppan). Notera diplomatens dolda agenda: Mars i herraväldets Lejon i åttonde "mörklagda" huset för korruption och död och inte minst den falska tungan som kommunicerar från Tvillingarna (kommunikationens tecken) men från ännu ett av de mörklagda och onda husen, det sjätte, för olyckor och fiendskap. Enligt den här bloggens analys är det den naturliga kopplingen mellan jordbrukande (resurs-)tecknet Jungfrun och sjätte huset som förklarar att det senare betecknar fiendskap. 

Bara den som försöker stycke upp marken och hävda sig äga marken utlöser fientlighet från alla dem som därmed felfördelas. Jungfrun symboliserar antisocialt självtjänande och här ska man hålla den tanken samtidigt som man inser att diplomaten har en i sig stark kommunikationsförmåga. 

Att hålla aggressorn Mars dold i åttonde, ger så att säga intrycket av diplomatiska kvaliteter, men efter att ha smakat på fullmånen och den antidemokratiska tendensen 1961-62 i kombinationen av diktatorn Saturnus hemma i Stenbocken och överflödets Jupiter (här knutet till dem som har makten), inser vi vilket förfelat liv denne Haass levt. Så här ser livet ut för de flesta människor: de föds in i en tankemiljö som särskilt de med Jord+Vatten i dominans sällan orkar bemöda sig att syna i sömmarna. De blir sin samtids nyttiga idioter.

Solen i Väduren och Månen i Stenbocken ger en variant
av "egenmäktighets-" eller "diktatorskomplexet". Men
vad händer när Diktatorn ställs undan i 12e förlusthuset?

Ska man lyfta fram en intressant figur från 1961 som delvis genomskådat de "materiella fibrer" som han är spunnen av, men ändå är bunden intill döden av den, så är det George Clooney. Han är ett av dessa sociala högdjur som lever gott genom den onda kapitalismen men unnar sig en lagom chic mitten/vänster-hållning i olika samhällsfrågor. Clooney har uppenbarligen - se hans utseende - påbrå från Mellanöstern - kanske armenier - även om han poserar med amerikanskt namn (inträdeskravet i USA: låtsas som du är en hellylleamerikan, början på den stora lögnen)

I Clooneys ömmande för syriska flyktingar (om någon nu missat ledtråden i hans filmtitel Syriana), ser man den godhet som söker uttrycka sig, trots den materialistiska skitstövel i Stenbocken som dominerade himmelen under den tid välviljans Jupiter hölls "gisslan" av den negativa Saturnus hemma i Stenbocken. (Jupiters transit genom Stenbocken och närmande till den extrema och allt annat exkluderande inomvärldsligheten: 10 feb 1961 - 23 feb.1962.) 

Men denna godhet beror på att Clooney har planeter i 12e huset, ett hus som är empatiskt med samhällets olycksbarn och dem i exil (ja, hans engagemang stämmer här bokstavligen med denna intressanta innebörd som indisk astrologi tillskriver det tolfte). Det är empatin som gör att den onda Stenbocken fungerar lite bättre i Clooneys fall.  

Men notera hur ohelig hans allians med den rika eliten är! Den humanitära Vattumannen stiger i öster men eftersom Saturnus härskar över även detta tecken "lyfter" inte Vattumannens ideal eftersom det just är Stenbocken i 12e moksha-huset (moksha = befrielse) som Clooney borde offra om han verkligen ville rentvå sin själ och nå "nästa nivå". Den som sett hans eviga kaffereklam vet att han är innästlad upp över öronen i "stora och lätta pengars" Jupiter, och det är därför jag kallar honom chic-radikal. Hans humanitära engagemang är det mest äkta hos honom.

Även om han med tydligt politiska intressen inte är mogen att tänka i termer av "Vattumannens tidsålder" - utan enbart via den lägre världens politiska begreppsapparat - förefaller han var en av de goda som ANVÄNDER den i sig onda tendensen till ägandekoncentration och här också maktkoncentrationen till den lilla eliten (Jupiter = samhällseliten) till att verka innanför Ondskans Högborg. 

Men vad gör detta honom till? En som parasiterar på den celebritet (Jupiter) som han i 12e huset borde offra om han var en verklig Vattuman (mänsklighetens vän). Men detta tycks omöjligt eftersom Saturnus håller fast Jupiter som om det vare dess andra natur och Saturnus ÄR Clooneys fysiska person (ascendenten) och självbild. (Ja, han älskar att presenterar sig som en förlorare och det är ju så han tjänar pengar och får kvinnors hjärtan att slå dubbelslag, den listige sol-och-våraren!) 

Med pådrivande Solen i egocentrismens princip Väduren kanske han tänker att han lyckats med en god balansgång mellan att befordra egenintresset och ansvarskänslan inför något större sak.

Det kan man knappast gratulera diplomaten Richard Haass för. Mänskligheten bortom ekonomiska krafter tycks han helt sakna intresse för. Och vad säga om den onda globala kapitalismens svenska utpost, Huset Bonnier och deras anskrämliga propagandaverktyg DN? De är och förblir den rika "ena procentens" rövslickare. En hemsk tidning för obildade stockholmsborgare som bara vill ha det mysigt i sina liv.




Not. Se detta inlägg för bloggarens egen samhällsvision, en 2300 år gammal kinesisk text som beskriver en mänsklighet som i medvetandet lever på en högre nivå än den materiella och därmed övervunnit den inre idiotens rent motoriska impuls att trampa världen runt i fördunklad föreställning att gräset skulle vara grönare någon annanstans. Den världen var en gång verklighet och den kommer förr eller senare att bli det igen. Då upphör alla krig och SAAB:s industri skrotas. Zodiaken påminner om att allt som varit kommer att vara igen, intill evärdlig tid. Redan de gamla grekerna hade snappat det här med en allt utplånande världsbrand efter vilken allt börjar om. Även universum är karmiskt betingat.

4 kommentarer:

Havsörnen sa...

Johnsons karta visar på Saturnus i femte, inte sjätte som Reinfeldt. Men å andra sidan har du tidigare sagt: "Saturnus har inget i femte att göra och fast jag inte undersökt saken har jag i några få fall av medfödd Saturnus i femte frapperats över individernas politiska naivitet. Båda moderater så klart och uppenbarligen helt omedvetna om hur skadlig högerpolitik är för det finaste i människan: det lekfyllda mänskliga hjärtat!"

George Clooney har inte några släktrötter i Mellanöstern, inte ens södra Europa:

http://ethnicelebs.com/george-clooney

Pappa Nick Clooney är syster till sångerskan Rosemary Clooney.

http://www.rosemaryclooney.org/for%20media/x.jpg

En av hennes hitlåtar var en armenisk sång som heter "Come On-A My House". Därav kommer förmodligen ryktet om att George Clooney skulle ha armeniskt påbrå.

Är det sydländska gener inblandade så kommer de i så fall från forntiden. Wikipedia:

"The existence of an especially strong genetic association between the Irish and the Basques, one even closer than the relationship between other west Europeans, was first challenged in 2005, and in 2007 scientists began looking at the possibility of a more recent Mesolithic- or even Neolithic-era entrance of R1b into Europe. A new study published in 2010 by Balaresque et al. implies either a Mesolithic- or Neolithic- (not Paleolithic) era entrance of R1b into Europe. However, all these genetic studies are in agreement that the Irish and Basque (along with the Welsh) share the highest percentage of R1b populations. A recent whole genome analysis of 4 neolithic and Bronze Age skeletal remains in Ireland suggested that the original farming population was a mixture descended from Middle Eastern/southwest Mediterranean and eastern European immigrants."

Seaward sa...

Jag började på inlägget för några dagar sedan och upptäckte 5e/6e-missen och strök ett helt stycke. Tyvärr blev en mening kvar...

Om man lämnar åt nykomlingarna till jorden att studera dna, kan orsaken till ett utseende som avviker från folkflertalet i det egna landet bero på själens föregående liv. Barnläkaren Ian Stevenson hade under 30 års intervjuer med barn som mindes tidigare liv många tillfällen att studera barn som inte alls liknade någon i sin släkt.

Jag minns särskilt fallet med ett burmesiskt (tror jag det var) barn som var albino (eller närapå) och så fort han lärt sig tala hävdade sig vara en engelsman och vägrade äta om han inte fick bestick (vilket inte ingick i bordsskicket här).

Vad gäller G.Clooney har jag aldrig sett en så tydlig reinkarnation från Mellanöstern! (En subjektiv upplevelse, förstås.) Jämför tibetanerna som erkänt Richard Gere som an av "de sina", en f.d. lama. Han är född in i pur lägre amerikansk medelklass men har ett påfallande mongoliskt ansikte!

Det här var nu inte inläggets huvudtråd även om kommentaren kom att handla om saken, men vad göra när en text träffar en distinkt rasbiologiskt orienterad läsare med både Jungfru och Skorpion i sin egen karta, var det inte så? :-)

Havsörnen sa...

Vi säger väl det. :-)

Det är knepigt det här med reinkarnation, då man har hört så många olika åsikter: man återföds alltid inom släkten, man kan återfödas till andra planeter, man kan återfödas bakåt i tiden, det går fem hundra år mellan inkarnationer, man återföds direkt, man kan leva flera liv samtidigt, etc, etc. Jag upplever mig personligen inte som en ung själ (tillhör definitivt inte prova på/upplevelsetypen), men jag har inga som helst minnen av tidigare liv. Min absoluta favoritdel av historien är dock forntidens Egypten, medan jag inte känner någon dragning alls till de sydamerikanska pyramidkulturerna. Det kanske beror på något?

Seaward sa...

Det är med reinkarnation som den där slitna liknelse om några blinda män som fingrade på en elefant, snabel, betar, stora fötter, svans och allt, och försökte förmedla för varandra vad de tyckte sig uppleva. Platon kände till en distinkt rigid och orealistisk siffernisse-tradition som satte ett visst antal år mellan reinkarnationerna.
Dr Stevensons flera tusen fallbeskrivningar ledde honom till ett remarkabelt högfrekvent reinkarnerande (det var mindre än 30 år mellan varven) men han var själv misstänksam eftersom hans fall nästan undantagslöst var "ond bråd död" och dessa själar verkade vara mycket missnöjda att föregående liv blivit så kort - de skyndade på och tog ofta en snabb retur vilket i sin tur kan förklara att de ofta inte fungerade väl socialt i sina nya familjer.

Tänk att något dör med Mars fulla stress påkopplad. Dessa går nu igenom en "snabbkassa, högst tio varor" och kommer tillbaka kvickare, fortfarande tydliga bärare av sitt näraliggande förflutna (och här kommer Stevensons ofta makabra fynd in, kroppsliga defekter som återspeglar förra livets brutala slut). Stevenson nämner också avvikande traditioner från små etniska enklaver, som t.ex. de religiösa druserna i Mellanöstern, enligt vilka återfödelsen sker sömlöst - en människas sista andetag sammanfaller helt med själens nästa reinkarnation.

Möjligen inspirerad av romaren Plotinus som inte såg några logiska hinder för att en själ kunde ta flera samtidiga kroppar, upptäckte företagsläkaren och privatspanaren Walter Semkiw just reinkarnationer där en själ redan börjat en ny jordupplevelse fastän det fortfarande levde en kropp (kanske i flera år ytterligare) som var själens föregående.

Inte för inte att skräckfilmen ALIENs monster ser ut som en bläckfisk när den klibbar fast i ansiktet på en rymdflygare. Om själen så att säga sträcker ut sig i flera riktningar samtidigt (som Världssjälen sannerligen gör), då kanske man kan visualisera den som en tentakel-tingest som ibland inte släpper greppet om sin förra värdkropp förrän den är säker på nästa. (Det här låter som små och fega själar, så det är säkert inte så den eventuella mekanismen fungerar - nyckelordet här är FRI VILJA, Solen är den konativa delen i själen, och viljan/passionen kan får en människa att grena ut för mycket och "breda ut sig för ".

Så uttryckte sig hypnoregressionisten Newton - även han talade om flera samtidiga kroppar. Ett sånt tilltag försvagade själen så att det var kontraproduktivt att "stiga ned till jorden på bred front". Detta vet (de äldre) själarna när de befinner sig på sitt eget kunskapstillstånd (själen är ett rent "mentalt" väsen, och egentligen inte av Luft-elementet även om det passar bra att snarare likna själen vid Luft än vid Jord).

Det är väl ungefär så långt jag tänkt i frågan om alla dessa bud: Stevenson har rätt, hans medelvärde är en anomali och är bara sanningen om de "stressade" själarna.

Ett fullständigt extremt (och rätt svårköpt) påstående släppte Edgar Cayce i trans om bokförläggaren Arthur Lammers (första gången Cayce i trans fick en fråga om frågeställarens tidigare liv). Detta var bara Lammers tredje återbesök som människa! (”Nån gång ska vara den första….”)