Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 14 februari 2016

Musikindustrin bröstar sig över sin manipulation av folkets smak



Så här går det till att tjäna grova pengar på enkelt folk. Produktplacera nästa påläggskalv i ett populärt tv-program och kör ut ett gäng låtar för samtidig exponering. Är det sedan konstigt att det radiostyrda och manipulerade folket tror sig älska unga och snart före detta värstingen Miriam Bryant så att musikbolaget nu kan slå sig för bröstet och peka på en artist som historiskt unikt innehar alla de tre översta platserna på Svensktoppen? 

Men blir illamående över genomskinligheten. Och tidningarna trycker det (DN) och inbillningssjukan fortsätter härja i duktiga Sverige.



Annat var det i brittiska kolonin Jamaica 1960, vars egen skivindustri så smått rullat igång. Tjugoåriga sensationen Derrick Morgan etablerade sig på bara ett år så fullständigt i skivköparnas medvetande att han sagda år lade beslag på 1a till och med 7e plats på öns topplista. Det rekordet har aldrig någon lyckats slå.

När jag jämför dessa två artister med mer eller mindre manipulerat folkligt genomslag ser jag en besynnerlig parallell. Båda verkar ha ingått en pakt med Djävulen - båda har "entreprenören" Blondinbellas version av den sataniska axeln! En annan version av den sataniska axeln hittar vi också i horoskopet för Svenskt Näringsliv om någon behöver fler ledtrådar...




Sedan går horoskopen lite skilda vägar. Morgan (innersta kretsen) har en mer energisk Oxe till följd av härskaren Venus placering eldiga Väduren. Det ger för övrigt en ömsesidig reception mellan Mars och Venus, mellan inkompatibla Jord- och Eld-elementet som alltid ryker ihop så det blixtrar. Svenska stjärnskottet har en extremt olycklig "soul"-triangel i Vattenelementet som befruktar hennes Mars i pengarnas tecken Oxen. Gissa om branschen snart tvättat av hennes sjaviga bakgrund och fula språk. Allt Jord och Vatten som yttre kretsen indikerar visar vilken formbar lerklump musikindustrin hittat sig! 

Derrick Morgan i inre kretsen var mycket mer en bråkmakare och sin egen. Remarkabelt nog befinner sig hans kommunikativa sida (Merkurius) GRADEXAKT med Miriam Bryants Sol i Vattumannen och Morgans kommunikation eldas upp av Saturnus i ett Eld-läge. Han tog tydlig politisk (socialistisk) ställning i många låtar, vilket naturligtvis tacksamt tas emot som bevis på att den "fallna" Saturnus i Väduren inte måste tappa omvärldsperspektivet. Den som lyssnar till hans produktion märker dock hur hans låtar ofta uppehåller sig vid det subjektiva (Väduren). Dessutom är det en av de mest uppsluppet erotiska av alla jamaicanska artister - den sataniska axeln kan vada i lusta! (Och här dessutom den libidinösa om än konfliktfyllda kopplingen mellan Mars och Venus.) Ogenerade låtar om att knulla skiten ur ragget ("Rough Grinder", 1976), allt framfört med en humoristisk och burlesk attityd. Detta är gräsrötternas musik, alla dem som inte egentligen tog åt sig så hårt av de kristna slavägarnas förmaningar om att de var syndare.

Att Miriam Bryant nu slår rekord vad gäller Svensktoppen och är född Vattuman, bara understryker mitt lilla experiment för många år sedan när jag försökte locka fram VERKLIGT FOLKKÄRA ARTISTER ur minnet utan att ha en aning om vilka deras soltecken (enligt den sideriska zodiaken) var. När fem namn på raken visade sig tillhöra den sideriska Vattumannen blev det riktigt spöklikt och jag avbröt. Jag har aldrig hört Miriam Bryant men uppenbarligen är det något "svenskt" eller allmängiltigt (Vattumannen representerar det kollektiva, det samfällda) över henne och som underlättar för svenskarna att ta henne till sitt hjärta. Att Sverigehoroskopet dessutom har samma Mars i Oxen som är en del av hennes "låga" andliga nivå (hennes uppväxt i skiten) hjälper säkert också till.

Sverige är alltjämt ett enda stort getto bakom de nyinredda köken och badrummen för den som missat det. Ett dött folk som konsumerar på order och konsumerar precis likadant. Det är baksidan med ett kollektivistiskt soltecken och ett måntecken vars personlighet (Väduren) inte riktigt vill arta sig eftersom dess disponent (Mars) sitter lamslagen i korruptionens åttonde hus. 

Detta beskriver ett perfekt folk att sälja identiskt lika IKEA-prylar i stor skala till, och göra sig goda förtjänster på. Små upplagor funkar inte i ett så litet land så det gäller att hålla folket likriktat! Och det tycks musikbranschen ha lyckats över förväntan med i fallet Bryant.

Inga kommentarer: