Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 16 februari 2016

Nya Zeeland sorterar människor med ögat på miniräknaren



Se där! En nyhet som påminner om västvärlden i stort nu när kapitalismens dödsryckningar syns varje dag i allt mer desperata försök från den lilla härskande klicken att sänka allas standard för att säkra sin egen skenande girighet. 

En meriterad matematiker flyttar för några år sedan till Nya Zeeland och tillträdde en professur. Men när den autistiske 13-årige styvsonen skulle komma efter stängde landet dörren efter att ha knappat på miniräknaren och som den bästa nazist eller Svenskt Näringsliv kommit fram till att barnet var en ekonomisk belastning för landet och kanske inte skulle kunna "bära sin egen ekonomiska kostnad". Denna rika nation med 4½ miljoner invånare nekade förra året pojken och 115 andra personer för att deras hälsa inte var tillräckligt tilltalande ur en fascistoid ekonomis perspektiv. 

Hur ser nu horoskopet för en sådan här djävul i nationell skepnad ut? Som en moderat, centerpartist eller liberal? (En sverigedemokrat kommer inte ens till profitaspekten, här tar det stopp redan om det luktar "utlänning" - så tomt under pannbenet är det hos många!)

Experten Nick Campion kommer inte en födelsetid närmare än att konstitutionen började gälla f.o.m. midnatt (källa), men den Vågascendent (social harmoni) som resulterar kommer med en mycket intressant modifikation, som definitivt stämmer in på det här fallet av korttänkt och sjuklig gradering av människor i termer av pengar eller lönsamhet:


FUL EGENMÄKTIGHET AVGÖR LANDETS INRE (4e)
OCH VILKA SOM DUGER SOM ALLIERADE (7e)

Kombinationen av härsklystna och graderingsbesatta Stenbocken och egocentriska Väduren bildar den kanske fulaste av sammandrabbningarna mellan visionens Eld och de materiella tingens Jord och jag tror bloggen redan 2009 hade döpt den här teckenkombinationen till "egenmäktighetssyndromet". Att kunna agera av egen kraft, kort sagt vara lönsam i ett kapitalistiskt samhälle betraktas som något gott av den här rasistiska och mentalt störda kombinationen. Störningen ligger naturligtvis i att man tar sin egen korttänkta subjektivitet som norm och låter den restriktiva Saturnus ansa bort allt och alla som inte passar in i den egna uppfattningen.

Här är den "fallna" Saturnus i Väduren involverad i en långt värre härva eftersom de råder en ömsesidig reception mellan Vädurens och Stenbockens härskare Mars och Saturnus. Även om Solen "bränner" och släcker ut Mars i en nära konjunktion finns Mars kvar och verkar från nationens insida om än inte i uppenbar handling. Så även om Nya Zeeland inte bedriver nazistisk utrotning av "underlägsna människor" så finns Stenbockens här extremt fula hackordningstänkande kvar på insidan så att den passivt kan komma till uttryck som t.ex. genom att man nekar någon uppehållstillstånd därför att invididen inte matchar det extremt själviska landets synsätt.

Det är uppenbart att den sociala rättvisetänkaren Vågen i öster inte har ett dugg att sätta emot denna otäcka syn på vilka partners (7e huset) landet kan tänkas knyta till sig. Saturnus är horoskopets tveklöst starkaste planet i kraft av hörnplaceringen i väster, dess världsligt starkaste position.

Nya Zeelands vanära är märkligt lik Västeuropas tilltagande förlust av alla mänskliga värderingar. Det är nu bara en tidsfråga innan terrorgrupper riktar in sig på västvärldens nationalekonomer och liknande räknenissar - alla som driver den sataniska villoläran om att människan måste kvantifieras och delat upp i "lönsam" eller "olönsam". Den här världsbilden börjar nu bli så uppenbart vansinnig att t.o.m. fega borgare måste inse att de satsat på fel häst i civilisationsspelet. Jag menar, hur mycket är man beredd att genera sig för att kunna fortsätta köpa en billig påse kiwi-frukter från Nya Zeeland i ICA-butiken?

*****

En spännande fråga är om de planetära cyklerna indikerar att Nya Zeeland tappar vettet på samma sätt som dagens Sverige. Nationalhoroskopet från 1800-talet har nu avverkat en hel planetär cykel (likt den döende svenska socialdemokratin som helt tappat förmågan att identifiera sin ideologiska fiende: kapitalismen). Så det här stickprovet på rådande cykel och dess mer specifika sub-cykel är från landet inne på andra andningen.
Vimsottari Dasa:

 Moon MD:  2010-03-03  -  2020-03-03

  Antardasas in this MD:

  Moon:  2010-03-03  -  2011-01-03
  Mars:  2011-01-03  -  2011-08-05
  Rahu:  2011-08-05  -  2013-02-01
  Jup:   2013-02-01  -  2014-06-03
  Sat:   2014-06-03  -  2016-01-04
  Merc:  2016-01-04  -  2017-06-03
  Ketu:  2017-06-03  -  2018-01-03
  Ven:   2018-01-03  -  2019-09-06
  Sun:   2019-09-06  -  2020-03-03

Maha-dasha (MD) sätter fokus på nationalhoroskopets Måne, som sannerligen är de ömkansvärda Fiskarnas tecken, de värnlösa förlorarna i ett hårt samhälle. Tyvärr står Månen i sjätte huset för fiender och olyckor, vilket jag - genom funderingar över några parallella individhoroskop - kommer att uppfatta som något av en dubbelnatur. Dels finns stor medkänsla med de olycksdrabbade men också en rädsla som slår över i fientlighet mot den egna sårbarheten. Kort sagt: individen reser ragg när den uppfattar något blödigt eller sårbart inom sitt skyddade revir (Månen) och nettoeffekten är en lynnighet som blir plågsam för omvärlden. Minst felvalda ord och individen visar fientlighet eller sluter sig.

Huruvida Nya Zeeland har det här instabila psyket måste verifieras genom att också studera Månens disponent Jupiter. Detta är ju den Stora Välgöraren (vilket förklarar att Fiskarna normalt är ett charmerande och djupt empatiskt tecken). När Jupiter, som i detta horoskop, befinner sig i andra resurshuset, tappar planeten det mesta av sin storhet och sina kvaliteter. Andra huset är extremt snävt och enbart fokuserat på att undvika smärta och söka njutning, och planetens sämsta sida visar sig: den söker stor vinning och blir en jordbunden materialist. 

När det sedan visar sig att horoskopets skorpionhärskare Mars ingår i den problematiska hackordningstänkaren/rasisten, då skiter sig humaniteten totalt. Månen i Fiskarna i sjätte olyckshuset är inte alls en trevlig nationalpsykologi! Landet är nog den minst gästvänliga avkrok man kan tänka sig. Var detta också en brittisk straffkoloni för kriminella? Är det denna onda förbannelse som dröjer kvar genom historien och avslöjar sig när landet blir självständigt?

Den belgiska matematikprofessorn sätter ner foten och lämnar landet direkt efter myndigheternas slöa behandling av den autistiska sonens ärende. Intressant nog kommer avslaget under Merkurius sub-cykel, intellektets och räknenissens sub-cykeln. Nya Zeeland har Merkurius med Venus i tredje intellektshuset, som är ett formidabelt räknenissehus. För Vågen i öster är både Merkurius och Venus tillgångar, och antyder att landet värdesätter hög intellektualitet. Var det därför de importerade en begåvad belgisk matematiker till att börja med? Någon som kunde stärka landets intellektuella ryggrad? (Jämför med potatisodlarlandet Sverige underdåniga krypande för USA, där man tror lösningarna på alla Sveriges bristsjukdomar ligger.)

Tyvärr finns i Nya Zeelands intellekts- och kommunikationshus också den halshuggna demonen Ketu, som jag vägrar acceptera som den "andliga influens" som en del sajter på nätet upprepar att den är. Studerar man internet är det lätt att se att det mesta bara är tanklöst kopierande från ett ställe till nästa, och den som inte utvärderar informationen utan som en räknenisse går på mängden referenser - så som fördumnings-it med alla ranking- och gilla-listor är konstruerad - den människan kommer aldrig att komma någonstans i sitt tänkande. Detta är en mångordig sajt i fråga om Rahu och Ketu men ändå den bästa jag hittat. Författaren har hållit på i flera år med sina essäer och det saknas fortfarande en specifik husplacering av nodaxeln.

Om Ketu skulle var en andlig aspekt, varför är den då klassificerad som en av de naturliga illgörarna i hinduisk tradition? Myten berättar ju att detta från första början var en demon, och dessa har ingen del i Ljuset!  Demonerna tillhör okunskapens kvalitet Tamas guna (Mörkret) eller är som bäst en kombination av Tamas och "mellansfärens" lidelser (Rajas guna). Mänskligheten är typiskt rajasisk och deras äregirighet står i proportion till hur mycket mörker de har inom sig. Jämför de två bluffmakarna och räknenissarna Anders Borg och Fredrik Reinfeldt, den första hade lärt sig ekonomi hemma vid köksbordet och den andra var - hör och häpna - civilekonom (detta förklarar perfekt varför han inte klarade av att styra landet). Båda männen har mängder av Mörker i sina horoskop.

Jag väljer därför det enkla perspektiv där norra månnoden/Rahu indikerar pervers äregirighet och där straffet för denna hybris inträffar vid södra månnoden/Ketu. En granskning av noderna i mördarhoroskop på den här bloggen gav ett intressant resultat som tyder på att allt ser trevligt ut så länge den sjukligt äregiriga rider på den uppåtgående Rahu-trenden men att genomklappningen inträffar vid Ketu.

Se länken som går igenom noderna i alla 12 husen och tanken kring Ketu i första:
"Ketu in the first house has a detrimental influence on the development of the native in the early period of his life. It upsets his health, and often his mind as well, in as much as he will be too analytical and will not always see things as a whole, but will become absorbed in small details."
Jag tycker mig se hur författaren använder tanken om den ursprungliga demonens avkapade huvud vid punkten Ketu för att indikera "huvudlösa" fixeringar vid smådetaljer. Huvudet (som förmår se helheten) har kapats och i dess ställe avslöjas besattheten som rå och blind reptilhjärneinstinkt (istället för det kapade huvudet växer ett ormhuvud fram på den här halvan av demonen).

Men texten ser förändringar över tid för egohus-Ketu
Needs to learn to work with a partner....This is quite a step because it leads to the death of the self-centered ego.
 ... och "halshuggningen" kan också frigöra något gott. (Minns att bloggen bland sina få horoskop med Ketu-i-första hittat två kvinnor som bokstavligen sökt halshugga sina egon - självmordsförsök! I tillgripandet av en så bokstavlig lösning kan man verkligen tala om oförmågan att se helheten, den blindhet som Ketu tycks medföra.)

(En detalj får mig att fatta vissa misstankar även den här sajten, hur mycket tänkvärt de långa Rahu/Ketu-essäerna än innehåller. Ketu-i-första handlar i hög grad om hur självtillräckliga och egoistiska dessa individer är och att de måste lära sig att låta partnern få växa (Rahu i 7e) i detta liv. Men så slutar essän med något som mest ser ut som en ren klippa-och-klistra-pryl från någon källa med en helt annan grundsyn:
Ketu in the first house indicates a spiritual, ascetic, and psychic personality. However, confidence is weakened and the person may be shy, impish, or rather invisible. The nodes in the signs are of much less significance.

 Få ihop den ekvationen, den som kan...

*****

 Förmår då Ketu helt skada Nya Zeelands tredje intellektshus? Ja, närapå! För husets tillfälliga ägare är Jupiter, i sig starkt reducerad till bara materialistiskt tänkande pga. planetens position i andra ekonomihuset och för Vågens tecken i öster är Jupiter inte till någon hjälp alls, i så måtto landet söker göra anspråk att bedriva en social jämlikhetspolitik. Lustigt nog har även Sveriges hycklande Vågascendent gått i dagen nyligen då även vi har en verksamt ond Jupiter och som dessutom kan knytas direkt till Sveriges härskande elit (Solen + Jupiter i femte ledarskapshuset). Nya Zeelands onda ekonomitänkande är som synes så primitivt som det är, pga. den krassa materialismen i andra huset (jämför Fredrik Reinfeldt Våg-Måne i 2a och den mannens simplistiska materialism).

Vi har nu belyst Nya Zeelands tredje intellektshus ur flera perspektiv och funnit att landet lider av känslan av att sakna (Rahu) intelligens, vilket stämmer. Och den som upplever att man knappt får ihop 2 plus 2 är naturligtvis inte beredd att importera fler av sin egen sort. Landet rövslickar uppåt och sparkar nedåt. Detta ÄR gamla kriminella britter som fortsatt med Europas ruskigt föråldrade "klantänkande" in i modern tid.

Storcykeln Månen indikerar alltid att klantänkande och snävhet går i dagen och under Merkurius sub-cykeln fokuseras frågan om intellektuell kapacitet. Genom husägaren som influerar Merkurius ser vi att krass ekonomisk kalkyl ligger bakom allt Nya Zeeland gör sig känt för under några år, och den "olönsamma" autistiska pojken är ett skrämmande tydligt exempel på hur dum materialisten och kapitalisten ser ut ur det himmelska och intellektuellt öppna perspektivet. Nya Zeeland liknar en krum och sjuk karikatyr på svenskarna och Stefan Löven (som behövde "andrum" inför flyktinganstormningen). 

Jag tror det var rätt att stänga gränserna, men nationens kollektiva skuld hopar sig nu snabbt eftersom vi som lajkar USA också är medskyldiga till USA:s förljugna invasion av Irak som skapat denna flyktingkris. Sannerligen, Sverige är så upp över öronen insyltat i sin egen näriga kriminalitet att det inte finns någon lösning på de problem som nu tornat upp sig. Integrationen kommer att misslyckas och vi håller på att ett kommande inbördeskrig i landet ("de fattiga och de rika") - och de dumma kossorna på högerkanten söker suicidalt driva fram detta genom en lönesänkaragitation riktad mot 1/ flyktingar 2/ alla arbetare i Sverige. 

Landet kommer att be om att få gå under den dagen Kapitalismen som sådan kollapsar - globalt. I det ultimata scenariot spelar en eller annan planetär formkurva väldigt liten roll.

2 kommentarer:

Susanne sa...

Kommer att tänka på att jag läst att Nya Zeeland var tidigt ute med att införa s k New Public Management - 1988 - och det var under s-styre. (du kan ju kolla dashan då om du vill). Vad det kan föra med sig att införa näringslivsprinciper i det offentliga har t ex Maciej Zaremba beskrivit i artikelserien "Patientens pris." Tycker det verkar ligga i linje med den här historien.

Seaward sa...

Det förvånar inte alls att höra om NPM utifrån nyheten om behandlingen av den autistiska pojken! Bra bekräftelse och "egenmäktigheten" (principiell själviskhet i kontrast till den bättre kombinationen av Stenbocken och Vågen).

Världen behöver en storstädning och en ny världsordning. AB (Aftonbölden) gör faktiskt lite nytta f.n. och avslöjar ännu en lyxlirare bakom fejkade socialemokratiska färger KF-chefen som snyggt fixade till sig 10 miljoner extra genom favörerna son ges på hög nivå. Hinner inte lägga tid på allt skumrask som den stränga Saturnus i pågående 270° mot ljuva livets Jupiter släpar fram i dagsljuset just nu.