Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 27 februari 2016

Palmemordet. Från revolutionär anstiftare till reaktionär kälkborgare på mindre än en vecka!

Det ante mig att Katrine Marçal aldrig avsåg beskriva Europas situation så tydligt att den naturliga reaktionen på hennes text var att gripa till högaffeln och starta revolution för en äkta socialism och fördriva den onda kapitalismen för gott, land för land. 

Inför 30-årsdagen av mordet på Olof Palme skriver hon nu det mest generande svammel jag kanske läst i Aftonbölden - och då ska man veta att den här tidningen vanligen medhårsstryker de onda 62 monstruöst förmögna individer som håller halva mänskligheten gisslan. Trots några goda tankar är krönikans ramverk så fabricerat och innehållet så spretigt att man känner samma Palme-hat emanera från chic-feministen som från DN:s utstuderade smutskastning av Palme häromdagen!  (Se tidningslänken i min analys av ledarkrönikan.)

Vad är detta som mediehusen i Sverige ägnar sig åt? Vad slags diktatur håller de på att införa, maskerat som - ja, jag vet inte vad! "En Apple skrytbutik åt alla svenskar (främst nysvenskar) som uppehåller sig i Kungsträdgården i Stockholm"?  (Anm. Stockholm ÄR Sverige ur den onde rike mannens ögon! Samla boskapen tätt på ett ställe som blir vår utskänkning av deras skitkonsumtion mer kostnadseffektiv.)

Till att börja med försöker hon - EXAKT SOM DEN ANONYME OCH DÄRFÖR FEGE LEDARSKRIBENTEN I DN - lura i sina läsare att "socialdemo­kratin – ­inklusive Palme – i hög grad stått svarslös inför dessa." Marçal nämner inte vilka problem som Palme "i hög grad" skulle ha stått svarslös för, så vi kan väl förklara vad den konflikterade högersossan och kapitalistkramerskan inte vill säga: 

Under 80-talet fylldes västvärlden av en cancersvulst, den råa och globala marknadsliberalismen. Kapital smugglades ur länderna där det arbetats upp av multinationella företag som flyr skatter som de megabrottslingar de är. Tänk Apple (igen) eller Ikea, du kan namnen för du köper troligen deras prylar och är medskyldig".

Problemet är att Marçal och den fega uslingen i DN inte rimligen kan uttala sig om vad Olof Palme skulle ha tänkt eller gjort om den eskalerande kriminaliteten om han fått stanna i livet! Detta är bara så dåligt tänkande att tidningarna borde ha avböjt respektive ledarkrönika, om de nu haft redaktörer med intelligens nog att genomskåda pseudorationell diskurs. 

För "pseudo" är vad Katrine verkar vara. Hon ljuger läsaren rakt i ansiktet när hon strax därpå påstår att högern presenterat "innovativa lösningar på de ­olika kriserna: privatiseringar, avregleringar och idén om ohämmad individualism som enda ekonomiska drivkraft." Hon lovprisar som "innovativa" exakt den marknad hon i samma text antyder är problemet men som en traditionell socialdemokrati ännu kunde hålla i schack! 

Minns för övrigt att hennes ordval, "innovation" är  Löfvens lögn för att släppa ännu mer av globalt förtryck över svenskarna! Vi har t.ex. aldrig utvecklat en it-produkt i närheten av iPhone, detta bedrägliga verktyg för massindoktrinering av hela befolkningar till stupid konsumtionsmentalitet (för att inte tala om hur Storebror övervaknar krypen genom apparater som de gladeligen byter ut varje gång det vankas en ny och "förbättrad" version). Löfven och uppenbarligen Katrine Marçal vill ha in ännu mer utländsk spetskompetens som bygger denna sköna nya värld. Svenskarna själva, även tekniker, är för dåliga i matematik för en it-fascism på högsta internationella standard.

Det är talande att Marçal i den aktuella krönikan låter lika mycket för satanism som hon för knappt en vecka sedan kunde tolkas som en förespråkare för genuin socialism. Hon har anträtt vägen till Lena Mellins efterträderska, en förment objektiv rapportör (vad gör hon i så fall på den ideologiskt färgade ledarsidan?) som likväl läcker som ett såll och avslöjar sina verkliga preferenser.

Då jag knöt hennes skenbart radikala krönika för några dagar sedan till den vampyriska närighet som kidnappat näringslivets ledare - och som Marçal i några bra stycken i den aktuella texten påminner om att god svensk socialdemokrati alltid hållit i ett förvisso långt och ledigt koppel - skapar hon nu bisarra självmotsägelser i föreliggande text genom att likt den medelmåttiga Vågen söka sitta på båda stolarna samtidig och lovprisa marknaden för dess "jättelika och på många sätt ­fantastiska kraft". Hon borde ha blivit naturlyriker och lovsjungit trädens blinda och giriga (och fåfänga) försök att växa sig upp till solen om hon inte ser våldet som den Vegetativa Själen begår mot mänskligheten - tänkt att vara medveten på den Rationella Själens nivå. 

Denna ledare är fullständigt schizofren, hon klarar inte att ge en avvägd helhetsbild utan ömsom lovprisar den traditionella svenska socialdemokratin för att ha hållit näringslivet i koppel bara för att strax smutskasta den som en gammalmoderat med trött gnäll om "världens högsta skattetryck"! Vad händer i högerfolkets hjärnor just nu, inför årsdagen av Palme-mordet? Upplever de sin demoni och sitt hat vakna upp på nytt? Skyldiga människor smutskastar, den här bloggaren var oerhört rik (i ett tidigare liv) och det är utifrån den skammen man ska förstå mycket av den här bloggens udd mot den orättfärdige rike. "It takes one to know one" - därför ser jag så tydligt skammen i de borgerliga skribenterna, till vilka Katrine Marçal definitivt hör.

Mänskligheten tog knäcken på sig själv genom västerlandets rapidsnabba industrialisering som gjorde inte bara negrer och rödskinn till slavar under denna onda version av närigheten, Svenskt Näringsliv har kommit i många former och utföranden, men aldrig i historien har det varit så illa som i vår tid. Katrine Marçal är helt ur takt med tiden om hon ens säger ett enda sånt här gott ord om marknaden och dess "kreativa förstörelse". Och hon upprepar felsteget flera gånger i den här virriga sammansatta krönikan som söker väva ihop alltför många trådar.

Och på tal om pseudorationalitet raglar texten som en berusad i inledningen. Aldrig sett ett sånt inkonsekvent svammel och en serie halmdockor staplas på hög! "Teorierna kring vad som föll offer tillsammans med statsministern är ­nästan lika många som de kring själva mordet."

Det är ingen "teori" utan en av många upplevd verklighet att något i tidsandan gick sönder i och med Palme-mordet. I dataprogrammering introducerar hon en allvarlig bugg redan i första raden programkod och här finns ingen felhantering utan hon rusar blint vidare och gör strax ett dubbelfel. Här hon i textens inledning är ute och vispar mot Daniel Suhonen för att han beskrivit Palmemordet som en självspelande sorgesång om social­demokratins nederlag och "avslöjar" honom med att själv "spela upp den igen". Hon borde läsa en bok i logik. Det är väldigt oklart vad hon försöker säga eftersom hennes egen följande "historielektion" - som jag just kommenterat - raglar som en berusad mellan ytterligheterna. 

Och allt därför, verkar det, att hon tillhör Palmehatarna. Bara en fördunklad människa tror sig kunna utsäga hur en död människa skulle ha reagerat på framtida utmaningar. Hade Marçal kunnat presentera något annat än sossehatarnas slitna "världens högsta skattetryck", exempelvis en vettig kontext till sin profetia baserad på en analys av Palmes ideologiska utveckling genom det liv han ändå fick leva, då hade det varit en annan sak. Vad får Katrine Marçal för honorar från Aftonhoran för sånt här pseudointellektuellt svammel?

*****

Låt oss nu istället återvända till mordnatten och besvara vad Katrine Marçal inte klarar av att besvara, trots att hon en gång beskrev sig i Aftonhoran som någon som med "viss frenesi" ägnade sig åt buddhistisk yoga (även det självmotsägande ordbajsande - den frenetiske kan inte ägna sig åt yoga eftersom det krävs ett stillat sinne att ens anträda Vägen. Det är ett moment 22 att de som bäst behöver meditation också är de som är minst lämpade för exercisen).

Se även: Yoga - VEM tror du att du maximerar? (2009)

Marçal påminner mig om en sjuåring som just lärt sig halva alfabetet och genast ska mästra sina syskon som är kvar i barnkammaren: "Palmes död kan väl knappast kan ha försatt socialdemokratin i kris eftersom dess tillbakagång var ett allmänt fenomen i Europa???" (Hon redovisar sen så löjligt små genomsnittssiffror att man undrar hur hon kunde acceptera sitt eget underlag.)

Det är här man inser att kvinnan inte kan ha läst på värst bra om zen-yoga och zen-meditation och den österländska tankevärlden. Jo, det finns nyckelsjälar på jorden, vars undanröjande kan påverka hela världsförloppet! Palme kan ha varit en sådan, precis som Adolf Hitler en gång var (på den mörka sidan).

Zen, som från början inte var japansk buddhism utan buddhism som den artade sig efter att Kina tagit den till sig - en blandning av taoism och buddhism - var fullt införstått i tänkandet. Även de tibetanska buddhisternas sökande efter sin återfödda Dalai Lama i en ny barnkropp efter den förra inkarnationens död, bygger på samma tanke om att vi inte alla är helt jämlika utan att vissa själar är nyckelsjälar och att många andra är avhängiga av dem. Bland det första jag för många årtionden sedan insåg vid studiet av den svårkategoriserade kosmologin OCH furstespegeln Förvandlingarnas bok (I Ching) var att kapitel 32, HÊNG, "Beständigheten" just beskriver dessa nyckelsjälar:
Sol och måne har himmelen [som sin förankring] och kan därför för evigt lysa. De fyra årstiderna förändrar och transformerar och kan därför för evigt bringa till fullbordan. Den heliga människan förblir för evigt [HÊNG] på sin kurs - och världen tar sin skepnad därefter! Om vi mediterar över vad som skänker HÊNG åt ett ting, förstår vi dispositionen hos himmeln och jorden och alla varelser. Domslutets kommentar, från Wilhelm/Baynes översättning (Princetown University Press).

Sådan makt över människor har de själar som uppnått HÊNG att t.o.m. ett lätt obalanserat exemplar som Bob Dylan nått ikonstatus och närmast omätbart inflytande över sin och t.o.m. efterföljande generationer. (Jag syftar här på det deterministiska systemet Ho Lo Li Shu som tilldelar varje timma i den kinesiska 60-årskalendern någon av furstespegelns teman och Dylan föddes som en av dessa speciella själar, även kända som bodhisattvas - förkroppsliganden av den goda kunskapen.)

Så varför underkänner Katrine Marçal Olof Palmes möjliga "övernaturliga" effekter på socialdemokratin i väst? Är det för att hon är en kombination av troende katolik och satans dotter? (Månen med den onda stjärnan Algol - båda symboler för den lägre och "fallna" naturen som givit sig till Djävulen.) Katolicismen har alltid avskytt socialdemokratin för dess ateism, men när en kyrka - avsett vilken - spelar på den Stora Satans planhalva och sjunger Mammons lov, då kan man undra vilken rörelse som fjärmat sig längst från den ideala enade mänskligheten (Kristus-anden, Vattumannen i zodiaken)...

Eller är det för att hon helt enkelt inte har en susning om att hennes en gång lätt "frenetiska" yoga-övningar syftade att aktivera Den Beständige inom henne, hennes egen själ, men tydligen har misslyckats fatta vilken kraft som bor i de genuina människorna? (Det finns några av dem på jorden i varje tid, dem förutan skulle den dekadenta mänskligheten ta kål på sig själv ganska omgående.)

Jag tar mig för att granska Stockholms stjärnhimmel för mordnatten som en yttre krets utanför Olof Palmes födelsehoroskop och upptäcker att han, precis som det halvdussin kända dödsfall i artistvärlden i årets början, lämnade tid och rum under en SAMTIDIG AKTIVERING FRÅN DE TVÅ STORA ÖDESPENSLARNA JUPITER OCH SATURNUS! 

Det här är inte längre enstaka sammanträffanden. Kan det vara så att mahatmas (maha atma = stor själ) är synonyma med den kinesiska tanken om HÊNG-individer och att bara själar av viss dignitet kommer och går enligt den schematik bloggen just fått vittring på? Jag vet inte, men tanken är suggestiv. En större studie som jämför celebriteters födelse och död med den ordinära människan behövs naturligtvis, men det ligger inte inom räckhåll för bloggaren, givet hur svårt det är att komma åt exakta födelseklockslag...


Transiterande Mars som olyckstrigger - fast "inverterat"

Bloggen har några gånger föreslagit att transiter och medfödda placeringar "ser" varandra. Se Olof Palmes vålds- och olycksplanet Mars, starkt placerad i eget tecken Väduren, men tyvärr också stark i världsligt avseende då 6e olycks- och fiendehuset just har Mars som hussignifikator (bhava karaka). Ett ovanligt starkt omen för en olycksbenägen människas födelse med andra ord (och minns att han var mobbad som liten).

I den yttre kretsen ser vi hur Palme mördas i den ideala socialdemokratins tecken Vattumannen och detta ett år när välviljans och godhetens Jupiter återigen befinner sig där, just som den stod placerad då barnet Olof en gång föddes. Men Liemannen Saturnus har som sagt också nått ett nyckelläge i dödens och korruptionens Skorpion - den besatt onda näringssjäl som Katrine Marçal tillskriver så många goda "lösningar" i en tid när vi andra verkligen ser hur mycket ont den gör - 62 djävlar har snott åt sig lika mycket som världens fattiga hälft får klara sig på!

Och när sedan olycksbringaren Mars kommer på sitt varv och träder in i sitt negativa härskarläge i Skorpionen då "träffas" den av sin egen 210-gradersvinkel "utsänd" av Palmes medfödda himmel. DJUP TALAR TILL DJUP. Förstå!

Och i Palmes dödshoroskop ligger affirmationen på just det Satans (ofrivilliga?) sändebud  Katrine Marçal förnekar: tidpunkten för mordet på Olof Palme bär på ett mycket speciellt omen: mordet på den sociala människan, på det goda välfärdssamhället, mordet från den avundsjuka och lömskt näriga Skorpionen på den goda Människan, på hela mänskligheten. Vattumannen indikerar ju konceptet människa, dvs. hela mänskligheten. 

Och Vattumannen, i Babylon känd under namnet "Den Väldige" (maha atma?) är mer än en tankekonception. Vattumannen är vår arts själva essens, den andliga essens som Satans barn - de som pekar på biologi och materia som den yttersta förklaringen till sin existens - förnekar var dag av sina liv. 

Vart går dessa förnekare till för slags värld när den dagen kommer? Kommer deras egen själ att säga, i det ögonblick den kroppsliga slöjan rycks bort: "Gå iväg, dig känner jag inte eftersom du inte kände mig"? Då har man förlorat sin själ och blir bara råmaterial för nästa materiella form, en underhuggare i ett gigantiskt system där bara De Beständiga vandrar genom evigheten och kreationistiskt fullbordar verken i det fysiska. 

Som min vän (om jag får vara så förmäten) "Shakespeare" sade, så finns det mer mellan denna himmel och jord än vad rymdes i din filosofi.

Inga kommentarer: