Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 24 februari 2016

Vilken vd är värd sin lön som behöver leja en lobbyist från gärdsgårdsserien?

Det definitiva beviset för att det är mindre begåvat folk som söker sig till näringslivet och livsuppgiften att klättra mot Stora Pengar. Lobbyisten Andreas Lauritzen bereds plats i Aftonhoran (naturligtvis) för den mest stupida partinslaga för de omotiverade vd-lönerna jag någonsin läst.

Först gör han sig till fiende med alla Sveriges idrottsvänner genom att jämföra en vd med Zlatan och de anställda med fotbollsspelarna i Allsvenskan, han slickar uppåt och sparkar neråt. Jag undrar om det var en sådan negativ uppmärksamhet hans fega och dolda uppdragsgivare tänkt sig! Eller sitter den här losern och talar i egen sak?

För frågan inställer sig hur en vd med en skärpa på Zlatans någonsin skulle leja ett sånt här pucko? Varför för inte de högavlönade  cheferna själva sin talan? Varför delegerar de till en fåntratt? 

Jag noterar att Lauritzen spelar väldigt högt och i mina ögon mest liknar en lögnaktig mytoman. Han kallar sig entreprenör, men enligt verksamhetsbeskrivningen för Lauritzen Consulting verkar han bara vara en ordinär svensk lycksökare som försöker komma åt stora och lätta pengar genom att från sitt trygga skrivbord sitta och spekulera i värdepapper. Den här sortens verksamhet är ett säkert tecken på att vi har att göra med den lägsta människotypen av dem alla: de som hoppar över entreprenörskapet och i bitter avsaknad av varje form av originalet och bara söker arbetets frukter - pengarna!
"Bolaget skall driva fjällanläggning med uthyrning av bostäder, båt och bil samt därmed förenlig utrustning och verksamhet. Verka inom organisationer som stöd i företagsledningsfrågor samt därmed förenlig verksamhet. Driva handel med värdepapper samt därmed förenlig verksamhet." (källa)

Notera lobbyismen som en liten sidogren hos denna "bottom feeder": "stöd i företagsledningsfrågor".

Att detta är en uppblåst nolla ser man också av hans uttalande i Realtid för två år sedan: "Jag är ju en entreprenör, en person som driver igång och driver upp bolag till marknadsposition och placerar varumärket i vissa typer av sammanhang för att hitta ett fundament för vidare tillväxt."

Vad den har sol-och-våraren säger på invecklat språk är att han försöker blåsa upp en dussinverksamhet så att det ser ut att vara ett starkt varumärke som lockar till sig investerare ("fundament för vidare tillväxt"). Den här nissen jagar enbart pengar, det är hans "bottomline". 

Är han föraktansvärd eller ömkansvärd? Det beror på vad man själv vet om vad ett mänskligt liv handlar om.

Horoskopet är inte oväntat en okvalificerad katastrof. Det är ingen tvekan om att en här mannens mentalitet och agerande bäst beskrivs av den GYTTJA som resulterar av det flegmatiska mötet mellan JORD och VATTEN. Mannen befinner sig någonstans mellan den korruptionsbenägna och ständigt hungrande Vegetativa Själen och den helt själlösa materialismen. Horoskoptypen var så förväntad att inget mer egentligen behöver sägas.



Notera dock den ömsesidiga receptionen mellan Saturnus och Månen som påminner om oppositionen hos den falska amerikanska diplomaten som DN igår använde som ledarskribent för att övertyga svenskarna om att ett brittiskt utträde ur EU skulle vara skadligt! Börjar en bild av slödder framtona, av dem som fixerat sig vid maktaxeln (Kräfta/Stenbock)? 

Även diplomaten ville att vi skulle förstå att USA är nummer ett och så måste förbli, att USA:s ledarroll och de rikas dominans skulle hotas av en "Brexit" (notera hur världens onda rika i formen av entiteten EU och USA just nu kokar ihop ett människovidrigt frihandelsavtal som kommer att ge amerikanska storföretag Makten över länderna i Europa!) 

Den här svenska nollan lyfter istället upp sig själv till Zlatans nivå (trots att vi ser att Saturnus står i Kräftan, bland de låga näriga typerna). Säg inte att inte astrologin synar och ser oss för vilka våra verkliga motiv är!

Inga kommentarer: