Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 9 mars 2016

Humanisterna lobbar in djävulsdyrkan i Sveriges riksdag

Han förnekar sig inte den där skenhelige Christer Sturmark när han enligt DN finner Riksdagsförvaltningens beslut att likställa Humanisternas satanistiska plagiat på en kristen gudstjänst med den äkta varan. (Humanisterna har redan likt Djävulen plagierat kristendomens konfirmation och förutom att på detta sätt håna Gud - för vilket de kommer att brinna i eldarna - dessutom gjort det till att kommersiellt jippo att dra in pengar på. Dubbelfel!)

Ordförande Sturmarks hyckleri ligger ju i att det redan finns satansdyrkare inom socialdemokratin och regeringen, folk som säkerligen lobbat för Humanisternas sak. 

Det var precis en nyhet av det här slaget jag förväntade mig inom det tidsfönster på cirka sex dagar omkring den tidiga morgonens TOTALA SOLFÖRMÖRKELSE och där jag räknade med att se effekter som inte alls var begränsade till den synliga förmörkelsen i Indonesien. Se gårdagens inlägg Nu kommer Djävulen hem till jorden.

DN: Efter riksdagens inte längre så högtidliga öppnande,
känn dig fri, politiker, att gå till satanisterna och
skymfa den objektiva kosmiskt sanktionerade värdegrund
som en gång låg till grund för rättsstaterna och deras lagar


Jag lämnar horoskopet för DN-publiceringen för för dem som kan avkoda ödets antydningar. Det är remarkabelt hur aktiva de onda husen är och hur Satan i 9e ikläder sig rollen som alternativ religion (vid sidan av kristendomen) samt hur i samma horoskop den sanna Konungen offras i 12e huset för att ett tecken - den materialistiska självjtänarens Jungfru - ska får fri lejd.

Sturmarks horoskop innehåller som bekant psyket i Jungfrun, vilket placerar hans egen Sol i Lejonet i samma olustiga position. För att bli en liten och gemen materialist måste du offra din egen själ (Solen)! 

Det är bara alltför uppenbart att den alternativa läsarten av 12e huset - själens befrielse - inte är tillämplig för dessa två kartor.


Tillägg. 

Noterar vad som sannolikt är den äldsta texten (3e årh. fvt) som beskriver tanken om Skärselden eller en plågans plats där syndande själar "grillas" i väntan på Domedagen. I (första) Henoksboken nämns inte bara plågsamma strömmar av eld, utan även specifikt ateisternas (satansdyrkarna) belägenhet i livet efter detta. Henok (kapitel 27) ser i sin vision en karg dalgång där inga träd växer. Den ledsagande ängeln Sari-El ("Min prins är Gud") förklarar:
Denna förbannade dal är för dem som är för evigt fördömda. Här ska alla de fördömda samlas, som med sina munnar yttrat opassande ord mot Herren och har talat hårda ting mot hans härlighet. Här ska dessa samlas, och detta skall bli deras habitat i den Yttersta Tiden, vid dagarna för rättrådig dom i alla de rättfärdigas åsyn. I denna fördömda dal ska de gudlösa [tvingas] välsigna Härlighetens Herr, Evighetens Konung. Vid tiden för deras dom ska de nådigt [tvingas] yttra välsignelser i enlighet med hur Han har portionerat dem.
"Sagor" mänskligheten passerat, förklarar Humanisterna. Vad annat kan den göra som inte säkert vet men vars inre ondska överväger? I texten ser man i orden "portionerat dem" redan den tanke om själarnas totala predestination (determinism) som några hundra år senare märks så tydligt i Dödahavsrullarna och den persiska importen av doktrinen av Ljusets och Mörkrets andrar, i sig troligen en import ända från Kina och den kosmologiska yin/yang-doktrinen. 

Eller om man inte roas av tankar på kulturdiffusion, säg hellre att detta är den arketypiska bild varje sökande människa till sist når: att det ytterst är en fråga om att välja väg. Antingen bejaka Alltets storslagna genialitet och dra slutsatser därefter, eller välja enbart människans väg och därmed bli en syndare och Alltets fiende.

PS. Notera hur ateisterna efter sin död kommer att förödmjukas och tvingas bekänna att livet var större än de någonsin velat erkänna! Och de kommer att förudmjukas inför de rättfärdigas själar. De bevittnar (på lite avstånd) den hjärtskärande scenen i Hinnoms dalgång.
 

Inga kommentarer: