Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 8 mars 2016

Tennisstjärnan som slarvläste reglerna




F.d. världsettan i tennis, Marija Sjarapova, struntade i att klicka en mejllänk och såg inte att hennes medicin sedan tio år, mot tendenser till diabetes och klent hjärta, inkluderats bland förbjudna preparat f.o.m. i år. Och det dröjde inte länge förrän ett dopingtest gav utslag...

Kan DN översätta BBC för att ha något att prata om så kan den här bloggen sno den brittiska källans foto på kvinnan (som bloggaren, knappast någon sportfåne, följaktligen aldrig hört talats om henne förrän idag).

Födelseklockslag okänt men här finns ändå en intressant "baksmälla"  när man studerar linslusen Väduren (barnet som alltid vill vara nummer ett i föräldrarnas ögon). Bakom Solen i Väduren har vi samma kärvande position för disponenten och här atleten Mars, som det svenska nationalhoroskopet uppvisar på den mer passiva månsidan. Mars har fastnat i Oxen, i det materiella substratet, i de näringsämnen man stoppar i sig. Och utifrån Sjarapovas assimilationskarta (assimilerande Månen som ascendentmarkör) trillar olyckligt Solens (hjältinnans) disponent in i sjätte ohälso- och oturshuset.

 
Solen i stordådens visionära Eld men disponenten Mars
fastkörd i friktionsfylld Jord: "egenmäktighet" eller kamp
för att frigöra sig av "egen makt"? Doping eller okunskap?


Dessutom den "sataniska axeln" som utöver ett extremt negativt inflytande på dem som drabbas av den. Här lokaliseras den och ligger lågt men axeln mellan sjätte och tolfte säger att auktoriteter och begränsande faktorer (Saturnus) är stark i tolfte för exil och kroniska krämpor och Mars energiska utlevelse och Saturnus formella begränsningar står här och mäter sig mot varandra. Varför det är blev en idrottstjej och inte en flegmatisk typ, måste sökas i sinnets (Månen) reaktion på Solen med dess tröga underlag (Mars-i-Oxen). 

Och detta eldiga Skytt-sinne lider svårt av "negativ sensationalism" - det kylslagna Vattnet huserar Månens disponent Jupiter och gör det tillsammans med en mängd andra planeter. Det här kunde man beskriva som en intensifierad version av föregående Vatten-tecken och dess "crab fights", krabborna som slåss intill döden mot varandra eftersom de bara äger överlevnadsinstinkt men ingen intelligens att välja sina strider. Eftersom zodiaktecknet fick namnet Kräftan på svenska tappas mycket av symboliken bort, men bloggen har återvänt till "krabbkampen" flera gånger. Ett kort inlägg var:

Pugilismen - skyddad verkstad för de djupast fallna själarna?

En boxare med sina två stora krabbklor och garderade kroppsspråk ÄR verkligen försvarsinstinkten som mördar men bara för att den inte kan tänka längre än att till varje pris försvara sitt eget. Titta också på den här sorgliga skaran EU-politiker och deras murbyggande. (I den kniviga frågan om flyktingkatastrofen tycker jag Göran Greiders salomoniska "tredje väg" låter vettigast, högern och vänstern är, respektive, demonisk och orealistiskt idealistisk.)

I tennisstjärnans fall kämpar Fiskarna mot den svekfulla Naturens tendens att upplösa alla sammansatta ting (som Buddha påminde om) och Jupiter är som bekant (för den som läst den här bloggen) "Zeus Soterios" - Zeus (Jupiter) som räddar köpmännens värdefulla last till havs från att gå till botten. Jag tror Sjarapova om att hon har tendenser till diabetes och ett svagt hjärta men likt Eld som hotas att släckas av Vatten reagerar med ursinnig utlevelse. Idrott är de rädda människornas sätt att söka överbevisa Livet självt när det inte verkar vara gynnsamt nog.

Notera att även om hjärtats tecken Lejonet är tomt, attackeras det av både attackens Mars och av stryparen Saturnus! Se inlägget om e-postens fader, han som dog knall och fall när hjärtat stannade. Där ses en besläktad signatur, men Mars och Saturnus ömsesidiga aspekt var istället av typen 90/270 grader. 




Tillägg.

När jag rapidsnabbt skrev om det här inlägget (som i sig hade en tillverkningstid på bara tio-femton minuter) på engelska, föll bitarna lite bättre på plats. Den "negativa sensationalismen" - där Månen i Eld "avböjer" sin bas - Jupiter i Vatten - är en svårbedömd ingrediens, men se den något annorlunda vinklingen i Maria Sharapova and Nature's allotments in astrology.


2 kommentarer:

Havsörnen sa...

"Varför det är blev en idrottstjej och inte en flegmatisk typ, måste sökas i sinnets (Månen) reaktion på Solen med dess tröga underlag (Mars-i-Oxen)."

Igår fick jag reda på att skådespelerskan Jennifer Connelly har ADHD. Hon har ju också den sataniska axeln, via Solen/Jupiter i Skorpionen och Månen i Oxen (såvida hon inte föddes under dygnets två sista timmar), samt liksom Sjarapova Saturnus i tolfte (enligt chandra lagna) och Mars som Soldisponent i 210-graders attack mot Månen.

Det tamasiska sinnelaget disponeras här av Venus i Vågen, men som sagt hugger också Mars därifrån tillbaka mot Månen. Kan det motverka ett flegmatiskt sinnelag, eller ska man titta efter hyperaktiva tendenser någon annanstans i kartan? En annan skådis med ADHD är Jim Carrey och han har liksom Connelly Månen i Oxen. Men två är inget statistiskt underlag och dessutom slutar där likheterna helt mellan de bådas kartor!

Connellys skorpionblick syns för övrigt tydligt här:

http://toc.h-cdn.co/assets/15/20/768x1152/gallery-1431471588-tcx060115cover-003.jpg

Seaward sa...

Intressant om Connely, men betr. adhd undrar jag verkligen om den tröga och loja axeln alls har med saken att göra. Hennes överspända kombination av Mars/Venus i balansens Vågen opponerad från nödbromsten Saturnus i fallet läge formligen skriker obalans! Jag ska se om jag hittar några flera adhd-kartor, har skrivit om det förr minns jag, men inte vilken (om någon) tendens som då visade sig... Connelly har en helt fabulöst magnetisk blick. En av filmbranschens mest fängslande kvinnor som inte fått göra några bra roller, troligen "förbannad" pga sitt fördelaktiga utseende. Men en fullmåne mellan Skorpion/Oxe kan också ge en så trivial eller vardaglig psykologi att hon helt enkelt inte har några originella tankar om VILKA filmer hon skulle vilja medverka i...