Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 30 april 2016

Birger Schlaugs nätidentitet kapad under onda stjärnor

Birger Schlaugs vision om ett bättre samhälle där människor konsumerar mindre skit och i detta göder den rika topprocenten av artens mer vampyriska specimen har alltid tyckts mig som en självklarhet. Så att ex-politikern nu får både blogg, twitter och FB hackad samtidigt kan inte vara ett verk annat än av unga teknokratiska påläggskalvar som vet så lite om världen att de hakar på högermediernas drev mot MP och fabricerade skröna om islamistisk infiltrering. 

Schlaug har jag inte noterat uttala sig i ämnet, men det kanske han gjort och därmed som högprofilare exponerat sig för den månghövdade träsk-Hydra som alla dessa unga teknikkunniga utgör, ynglingar som snart ska inta sin plats i ledet och tjäna den onde rike mannen och hans kapitalistiska system. Jag har noterat hur svenskt patrask i allmänhet hatar just Miljöpartiet vilket är besynnerligt eftersom de numera är så vaga och konturlösa att ingen kunde bry sig mindre. Men jag förmodar att de dolda intressen som vill se regeringen Löfven gå åt fanders (trots dess pro-amerikanska hållning) jobbar från en strategiskt djupare nivå...

Det intressanta är hur hackerattacken så troligen skett efter midnatt då Schlaug sov gott, inträffar under en stjärnhimmel som verkligen sätter käppar i hjulet på hans födelsehimmel. Se här:



Värt att notera är att Schlaug föddes (inre kretsen) ett år då Stenbocken var så fullproppat av planeter att astroprogrammet tvingas skjuta över Merkurius och Mars i efterföljande tecken för att kunna rita upp kartan. Men det handlar alltså om något så typiskt som en nymåne i makttecknet Stenbocken och därtill en ytterligt klartänkt och förnuftig Merkurius vitaliserad av krigaren Mars som anses "upphöjd" i just detta tecken. 

Jag har funderat över Mars upphöjelse just här och kommit fram till att "om man är stark måste man vara snäll". Det tecken som representerar makten är också det tecken som har Begränsaren (Saturnus) som sin härskare (om satanisten Lena Anderssons HAT mot stat och begränsningar kan du läsa mer i föregående inlägg, apropå dennes senaste dårfinkeri på ledarsidan i DN).

Det är kanhända ett tecken på "Mars upphöjelse" att Stenbocken såsom makttecknet skaffat sig privilegiet att bruka våld (polis/militär) också brukar Mars med saturnisk återhållsamhet och bara sent, som sista utväg. Därför, har jag tänkt mig, Mars "upphöjelse". Det är inte så att krigaren och hataren har blivit mer civiliserad utan dess "upphöjelse" handlar mer om att den hålls i schack i detta tecken!

Schlaug föddes nu när denna urtydliga Stenbock står i ett extremt konfliktfyllt förhållande till sin egen härskare Saturnus. Den senare befinner sig nämligen i sin fiende Lejonets tecken så att vi här får ett typiskt exempel på "egenmäktighet" när maktens Stenbock söker lägga chefen Lejonet under sig och vice versa. Jag skulle faktiskt kunna tänka mig att det är näringslivet som finansierar en sån här hackerattack - den tycks ingå i högerns allmänna drev mot MP i dessa tider. 

Så låga är de människor som dyrkar drömmen om obegränsad frihet och hatar Stenbocken för dess begränsande materiella strukturer! Notera hur hackerattacken är perfekt synkroniserad med Lena Anderssons senaste hatattack i DN mot den onda Saturnus som vill stjäla egendom från medborgarna! Jag säger inte att Lena Andersson medvetet är med i grejen, men bara att hon som Djävulens barn omedvetet medverkar i händelser som orkestreras "i det gudomliga"!

Transiterna, planeterna på himlen just nu, håller sig inte med några "hus". Dessa sektorer är de som färgar i "gott" och "ont" på det sätt människor ser saker från jordytan. I det himmelska är ALLTID Skorpionen en avundsjuk och hatisk influens och här kan man se hur Schlaugs födelsekarta hamnar mitt i det krig som f.n. bedrivs i himmelen från Saturnus/Mars i Skorpionen och mot Jupiter i Lejonet. Begränsning som söker sak med Jupiters frihet har vi läst tillräckligt om på sistone när den substanslösa svenska pressen ojar sig över olika grupper som utöver påtryckningar och söker belägga än SVT, än någon annan kanal, med munkavle. Typiska små darrningar i vardagen som uppstår då restriktiva Saturnus greppar Jupiter... 

Det är bara svenska medier som är så drevorienterade att det hela blir löjligt. Själv, har jag nu tappat allt intresse för landets fortsatta öden. När småbarn och broilers som Lööf eller Bush-Thor får fronta partier, då vet man att de bakomliggande och verkliga maktspelarna insett att hela landet är lovligt byte. Det är inte Ryssland utan USA och storföretagen svenskarna borde frukta!

Det är helt fenomenalt hur exakt hackningen av maktspelaren Schlaug stämmer in på stjärnhimlen just nu.

Se hur Saturnus f.n. kastar sin korta 60-gradersvinkel mot Schlaugs sol- och måntecken, Saturnus eget "negativa härskarläge".  Samtidigt föddes ex-politikern ett år då Saturnus befanns sig i det Lejon som Saturnus i transit tar kontroll över via sin långa 270-gradersvinkel. Schlaugs himmel måste därmed sägas vara övermannad av en Saturnus-i-tiden som påminner om hur förfärligt illa placerad den är natalt. Via nymånen har vi här samtidigt både en sol- och en månascendent (Surya lagna/Chandra lagna) och ur både viljeperspektivet och känslo- eller det reflektiva perspektivet baserar sig Schlaugs vilja till makt på en Saturnus han håller för att vara ond (det åttonde huset klassas som ont och dödsbringande). 

Fascinerande nog är Schlaug ett exempel på hur godhet kan resultera även fast horoskopet tekniskt är en bedrövelse. En bra påminnelse om att astrologin ändå bara är en karta och inte identisk med själen själv. De gamla grekiska stoikerna stod dock Demokritus anhängare av atomläran rätt nära och hävdade att människans själ faktiskt bara var en del av den komplexa kosmiska väven, men det var det som nyplatonisterna förnekade - själen har en existens även utan kroppen (och ut ur kroppen-rapporter då som nu tyder på det). Platon såg människosjälen som en av de otaliga Former eller Idéer som har sin hemvist i den tidlösa himmel som föregår det materiella universum. Själar bara doppar tårna i vattnet då och då, och en del av dem tar sig vatten över huvudet och halkar ner ett våningsplan, till den jordiska arenan).

Givet Schlaugs "blindfläck" - det åttonde huset - tyder det som nu hänt honom på gammal dålig karma (kanske från ett tidigare liv) som kommer tillbaka och biter honom i ändan. DN-artikeln är så pass sensibelt skriven att man anar Stenbockens klassiska problem: paranoian som utbryter i samma ögonblick makten tas ifrån själen. Schlaug "stänger ner helt", livrädd för vad mer i hans liv som kan vara hackat. Så här beter sig ALLTID Stenbocken om den dominerar i ett horoskop. Det är allt eller inget som gäller för rena maktmänniskor och om man inte vinner guld kan det lika gärna vara. Efter att ha fördrivit Omar Mustafa från socialdemokraterna lyckades ändå inte Veronica Palm nå hela vägen som politiker och lämnade regeringen helt och hållet. En enorm koncentration på Stenbocken även i det tecknet. 

Palm hade många bra idéer men alla som drabbats av Satan, dvs insjuknat i föreställningen om att den sekulära samhällsordningen klarar sig utan den religiösa överbyggnaden, kommer att börja uppvisa alla den dåliga diktaturens beteenden, arrogans och intolerans! Och så kollapsar socialismen gång på gång eftersom den grundlades i en gudlös tid. Skulle den bygga på en god metafysik (som den här bloggen gör), skulle kommunism inte alls vara en besk medicin för det dödssjuka västerländska samhället, men det kommer aldrig att hända. Föreställningen är designad - från evigheten - så att Väst kommer att brytas sönder och en annan del av världen får ta över stafettpinnen. Och göra "Vattumannens tidsålder" till en tid som håller betydligt bättre klass än den nu helt döende "Fiskarnas tidsålder". 

Den senare har utmärkt sig för just slitningar, för åtskillnader mellan rika och fattiga och tvåtusen år av förföljelser, ibland religiöst motiverade men senast i Sverige Nymoderaternas förföljelse av fattiga och långtidssjukskrivna. Titta på vilket naturprogram som helst och se vilket helvetet fiskarnas värld - haven - är!

Inga kommentarer: